Бохан Ю. В. Пробопідготовка для атомно-абсорбційного та спектрофотометричного аналізу продуктів харчування та біооб'єктів : Автореф. дис... канд. хім. наук: 02.00.02 / Ю. В. Бохан; Харк. нац. ун-т ім. В.Н.Каразіна. - Х., 2005. - 20 c. - укp.Досліджено вплив основних параметрів дії мікрохвильового випромінювання (потужності випромінювання, що подається та поглинається, та тривалості дії НВЧ-випромінювання) у відкритих системах на ступінь вилучення елементів під час спектрофотометричного та атомно-абсорбційного визначення вмісту Sn, Cr, Ni в харчових продуктах і біологічних об'єктах. На підставі вивчення основних чинників мікрохвилового випромінювання розроблено оптимальні програми роботи мікрохвильової печі під час проведення сухого та мокрого розкладання проб харчових продуктів і біологічних об'єктів у відкритих системах. Визначено фактори інтенсифікуючого впливу ультразвуку для різних груп харчових продуктів. Доведено ефективність застосування ультразвуку для стабілізації суспензій, одержаних у разі мікрохвильової карбонації харчових продуктів. Розроблено методики спектрофотометричного визначення стануму в харчових продуктах, хрому та ніколу в біологічних об'єктах із застосуванням мікрохвильової пробопідготовки. Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-1с
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА339266 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|