Саті Ясін Ахмед Аль Далаін Формування якості дрібнодисперсних порошкоподібних барвників - БАД із столового буряка та їх використання в продуктах харчування : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.15 / Саті Ясін Ахмед Аль Далаін; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2004. - 18 c. - укp.Науково обгрунтовано формування споживчих властивостей нових барвників - біологічно активних домішок (БАД) з столового буряка у вигляді дрібнодисперсного порошку, встановлено можливіть та доцільність використання вакуумного сушіння, мікрохвильової НВЧ-обробки та "тонкого" подрібнення (без застосування холоду), яке призводить до ефекту "збагачення" кінцевого продукту та розроблено на його основі разом з фітодомішками з імпортних натуральних прянощів (кориці, кардамону, померанцевої кірки, калгану) нові жировмісні кондитерські вироби та суміші для молочних коктейлів з потенційною імуномодулювальною дією. Виявлено високу антибактеріальну та антиоксидантну активність фітодомішок з імпортних натуральних прянощів, яка в 2,0 - 2,5 рази перевищує класичний антиоксидант <$Ealpha>-токоферол, встановлено її пряму залежність від вмісту біологічно активних речовин (БАР). Розроблено новий дрібнодисперсний барвник - БАД з столового буряка з високим вмістом барвних речовин та інших БАР та на його основі разом з фітодомішками з прянощів рецептури жировмісних кондитерських виробів, що дозволяє збільшити їх термін зберігання удвічі у порівнянні з традиційними. Створено рецептури вітамінізованих порошкоподібних сумішей для молочних коктейлів з потенційною імуномодулювальною дією. Індекс рубрикатора НБУВ: Л625.22-3 + Л80-32
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА330294 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Автореферати дисертацій
Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|