Полумбрик М. О. Вуглеводи в харчових продуктах і здоров'я людини / М. О. Полумбрик; Нац. ун-т харч. технологій. - К. : Академперіодика, 2011. - 486 c. - укp.Проведено комплексний аналіз будови вуглеводів різного складу рослинного та тваринного походження, способів їх одержання, технологічних особливостей застосування в харчових продуктах та їх впливу на здоров'я людини. Зазначено, що вуглеводи є одними з основних детоксикантів - вони забезпечують видалення продуктів метаболізму й є потужними натуральними ентеросорбентами. Вважають, що для нормальної життєдіяльності людини співвідношення білків, жирів і вуглеводів у раціонах харчування має складати відповідно 1:1.1-1.3:4.9-5.0, тобто вміст вуглеводів є найбільшим. Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-101 + Р123.022
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВС50962 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|