Тюрікова І. С. Система менеджменту безпечності харчових продуктів для харчових виробництв України в перехідний період приєднання до СОТ : монографія / І. С. Тюрікова; Укоопспілка, Полтав. ун-т спожив. кооп. України. - Полтава, 2009. - 237 c. - укp.Розглянуто основні вимоги СОТ щодо харчових виробництв стосовно показників якості та безпечності харчових продуктів (ХП). Висвітлено проблеми вступу харчових виробництв України до СОТ. Проаналізовано світовий досвід у сфері системи менеджменту безпечності ХП, наведено рекомендації щодо розробки та впровадження даної системи в Україні. Увагу приділено європейським вимогам щодо виробників рибної продукції. Запропоновано REACH - систему реєстрації, оцінки та дозволу хімікатів у ХП. Розкрито основи міжнародного та національного харчового законодавства України щодо показників якості та безпечності ХП. Рассмотрены основные требования ВТО к пищевым производствам относительно показателей качества и безопасности пищевых продуктов (ПП). Освещены проблемы вступления пищевых производств Украины в ВТО. Проанализирован мировой опыт в сфере системы менеджмента безопасности ПП, приведены рекомендации по разработке и внедрению данной системы в Украине. Внимание уделено европейским требованиям к производителям рыбной продукции. Предложена REACH - система для регистрации, оценки и разрешения химикатов в ПП. Раскрыты основы международного и национального пищевого законодательства Украины в области показателей качества и безопасности ПП. Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-106 + У9(4УКР)306.7 + Х916.14-321.1-7(4УКР)
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВА724869 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|