РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000396433<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Пивоваров П. П. 
Удосконалення методології експертизи поруватих харчових продуктів : монографія / П. П. Пивоваров, В. О. Захаренко, Т. В. Трощий; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х. : ХДУХТ, 2012. - 347 c. - Бібліогр.: с. 310-347 - укp.

Узагальнено результати багаторічних досліджень з розробки методології, теоретичного обгрунтування фізичних методів контролю споживних властивостей поруватих харчових продуктів (ХП). Проаналізовано вплив поруватої структури ХП на їх властивості. Наведено методи та приклади визначення поруватості ХП. Нведено класифікацію ХП за наявністю фазових поверхонь, теоретичне обгрунтування методів досліджень у макро- та мікропорових областях, методу визначення ДФР (диференціальна функція розподілу пор за радіусами) в області макропор. Проведено теоретичне дослідження проникності капілярно-поруватих тіл, розкрито теоретичні аспекти виготовлення продуктів здатних до просочення. Увагу приділено удосконаленню методології проведення експертизи поруватих ХП, підвищенню якості експертизи хлібобулочних і кондитерських виробів шляхом моніторингу їх поруватої структури. Експериментально доведено вплив технологічних параметррів і способів сушіння, сорбційного гістерезису на закономірності формування поруватої структури сушеної продукції та коефіцієнт дифузії вологи під час відновлення рослинної сировини, а також на диференціальну функцію розподілу поруватої структури сушеної продукції (морква, картопля).


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-1с3 + Л80-91

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА771356 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського