РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000414362<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Лазарєва Т. А. 
Науково-дослідна робота студентів як основа формування творчого фахівця харчової галузі / Т. А. Лазарєва // Наука і освіта. - 2011. - № 8. - С. 83-87. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Визначено основні проблеми та суперечності впровадження науково-дослідної роботи в процес професійної підготовки майбутніх фахівців харчової промисловості. Розроблено концепцію системи неперервної науково-дослідної роботи в процесі професійної підготовки студентів, в структурі якої визначено наступні елементи: формування мотивації, визначення цілей, розробка інформаційної основи та прийняття рішень; формування особистісних якостей та компетенцій. Проведено аналіз кваліфікаційних характеристик робочих і посадових інструкцій інженера харчової галузі, зокрема окреслено дослідницькі уміння майстра та інженера-технолога як основних фахівцій галузі. Запропоновано систему безперервної підготовки та формування дослідницьких умінь у студентів.

Определены основные проблемы и противоречия внедрения научно-исследовательской работы в процесс профессиональной подготовки будущих специалистов пищевой промышленности. Разработана концепция системы непрерывной научно-исследовательской работы в процессе профессиональной подготовки студентов, в структуре которой определены следующие элементы: формирование мотивации, определение целей, разработка информационной основы и принятия решений формирования личностных качеств и компетенций. Проведен анализ квалификационных характеристик рабочих и должностных инструкций инженера пищевой отрасли, в частности очерчены исследовательские умения мастера и инженера-технолога как основных специалистов отрасли. Предложена система непрерывной подготовки и формирования исследовательских умений у студентов.

The article ascertains some basic problems and contradictions of introduction of esearch work, in the process of professional training of the future specialists in the food branch. The author analyzes research abilities of the master and the process engineer as the basic specialists in the food-processing industry. The article suggests the system of continuous training and formation of students' research abilities which covers their education from the first to the fifth year.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч481.268 + Л80 р(4УКР)3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж16225 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського