РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000438240<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Крусір Г. В. 
Перспективи використання дріжджового осаду виноробних підприємств / Г. В. Крусір, І. Ф. Соколова // Екол. безпека. - 2013. - № 2. - С. 111-114. - Библиогр.: 5 назв. - укp.

Розглянуто питання аналізу виноробних підприємств як джерела негативного впливу на навколишнє середовище. Вивчено утворення стічних вод на підприємствах первинного виноробства, їх склад, вплив на навколишнє природне середовище. Розглянуто біотехнологічні способи очищення стічних вод. Наведено порівняльний аналіз ефективності аеробних і анаеробних способів очищення стоків. Як найбільш ефективний спосіб очищення стічних вод був обраний спосіб анаеробного зброджування в біореакторі з одержанням біогазу. Проведено аналіз найбільш ефективних біореакторів, розглянуті особливості проведення процесу анаеробного зброджування стічних вод. На основі хімічного аналізу стічних вод і дріжджових осадів зроблено висновок про доцільність використання способу анаеробного зброджування стоків, а також розгляд останніх як один з видів енергетичної сировини для одержання біогазу та використання його для вироблення електричної та теплової енергії.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л874.093 + Н761.204.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж100076 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Наукова періодика України 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського