Кобаса І. М. Контроль безпеки сировини та харчових продуктів методом атомно-абсорбційної спектроскопії : навч. посіб. / І. М. Кобаса, В. Т. Білоголовка, А. Г. Волощук, В. В. Дійчук; Чернів. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича. - Чернівці : Рута, 2014. - 159 c. - Бібліогр.: с. 153-157 - укp.Розкрито принцип методу та особливості атомно-адсорбційного аналізу, надано відомості про будову атомно-адсорбційних спектрофотометрів з полум'яною й електротермічною атомізацією, джерела спектрального випромінювання, атомізатори, оптичні системи тощо. Розглянуто метрологічні характеристики атомно-адсорбційного методу аналізу та способи підвищення його точності, надано поняття чутливості визначення, характеристичної концентрації, достовірності та відтворюваності аналітичного методу, межі виявлення. Наведено методологічні рекоменендації з вибору оптимальних умов атомно-адсорбційного аналізу, досліджено вплив різних чинників на аналітичний сигнал у полум'яній атомно-адсорбційній спектрофотометрії. Надано загальну характеристику токсичних металів, токсико-гігієнічну характеристику металевих забруднень. Показано можливості дослідження біологічних матеріалів, харчових продуктів і сировини, грунтів і природних вод методом атомно-абсорбційного аналізу. Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-1с344 я43
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВА787162 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|