Харчова біотехнологія : підручник / Т. П. Пирог, М. М. Антонюк, О. І. Скроцька, Н. Ф. Кігель; Нац. ун-т харч. технологій. - Київ : Ліра-К, 2016. - 407 c. - Бібліогр.: с. 391-401 - укp.Розкрито питання використання мікроорганізмів і продуктів їх метаболізму в харчових технологіях. Розглянуто молочні ферментовані продукти та промислові заквашувальні культури для їх одержання, ферментовані м'ясні та хлібобулочні вироби, алкогольні та безалкогольні напої, ферментовані продукти рослинного походження, вільні від глютену харчові продукти. Охарактеризовано традиційні та нові продукти мікробного синтезу, описано сучасні біотехнології їх одержання, розкрито їх переваги та недоліки. Подано інформацію про підсолоджувачі, підсилювачі смаку та запаху, консерванти, регулятори кислотності, стабілізатори, емульгатори та згущувачі. Увагу приділено законодавчій базі використання генно-модифікованих організмів у харчових виробництвах. Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-14 я73 + Л89 я73
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВА808730 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|