Сагайдак М. Є. Підбір перспективних рас дріжджів у виробництві квасу / М. Є. Сагайдак, Р. О. Бліщ, В. Л. Прибильський // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2016. - № 841. - С. 217-221. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.Досліджено підбір нових рас дріжджів, які здатні зброджувати квасне сусло за температур понад 30 <^>oC і одержувати квас з покращеними фізико-хімічними та органолептичними показниками. Вивчено вплив температури культивування квасних дріжджів на накопичення дріжджових клітин. У дослідженнях використано чисті культури дріжджів (ЧКД) Saccharomyces cerevisiae раси Р-87, S. cerevisiae штаму МП-10, хлібопекарські дріжджі. Встановлено переваги дріжджів S. cerevisiae МП-10, які здатні накопичувати більшу кількість дріжджових клітин за температури 34 <^>oC. Рекомендовано використання дріжджів S. cerevisiae МП-10 для зброджування квасного сусла з метою інтенсифікації процесу та одержання квасу з покращеними фізико-хімічними і смаковими властивостями. Індекс рубрикатора НБУВ: Л877-3
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|