Новий напрямок глибокої переробки харчової сировини : [монографія] / Р. Ю. Павлюк, В. В. Погарська, Л. О. Радченко, В. А. Павлюк, Р. Д. Таубер. - Харків : Факт, 2017. - 380 c. - (Серія: Інновації при переробці плодів, овочів і молока). - укp. - англ.Наведено одержані сенсаційні факти та відкриті унікальні методи глибокої переробки харчової рослинної сировини, що дозволяють не тільки зберегти всі цінні БАР, які закладені природою в рослинній сировині, а також переконливо продемонструвати на різних видах сировини, що в ній містяться в значній кількості зв'язані, приховані форми БАР, про кількість яких людство навіть не підозрювало. Встановлено, що у зв'язаній формі міститься в 2 - 5 разів більше БАР, ніж до теперішнього часу вдавалось вилучити з рослинної сировини із застосуванням традиційних методів переробки. За допомогою розроблених унікальних методів глибокої переробки харчової сировини вдалося 50 - 70 % речовин, що знаходяться в прихованій формі, трансформувати в легкозасвоювану наноформу. Запропонований напрям глибокої переробки харчової сировини та розроблені нанотехнології рослинних харчових продуктів з унікальними характеристиками, засновані на комплексній дії на сировину паротермічної обробки (або заморожування) та неферментативного каталізу - механолізу за дрібнодисперсному подрібненні. Індекс рубрикатора НБУВ: Л91 + Л99-3
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВА811726 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|