РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000716994<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Kruhlova O. 
Comprehensive analysis of food production efficiency using nanoparticles of nutritional supplements on the basis of oxides of two and three valence iron "Magnetofood" = Комплексний аналіз ефективності харчової продукції з використанням наночастинок харчової добавки на основі оксидів дво- та тривалентного заліза "Магнетофуд" / O. Kruhlova, T. Yevlash, V. Еvlash, I. Tsykhanovska, V. Potapov // Ukr. Food J.. - 2019. - 8, № 2. - С. 400-416. - Бібліогр.: 20 назв. - англ.

Впровадження нанотехнологій у виробництво харчової продукції є одним із чинників забезпечення стійких конкурентних переваг підприємств харчової галузі. Наведено комплексний аналіз оцінки ефективності нової харчової продукції з використанням наноночастинок харчової добавки на основі оксидів дво- та тривалентного заліза "Магнетофуд". Харчова продукція, вироблена з використанням наночастинок оксидів дво- та тривалентного заліза "Магнетофуд" (Fe3O4), досліджувалася з використанням стандартних і загальноприйнятих методів експериментальних досліджень (органолептичних показників за 5-бальною шкалою; волого- та жироутримувальної здатності за допомогою жироміра та рефрактометра; виходу готового продукту за різницею мас), експертного аналізу. Проведені дослідження свідчать, що впровадження науково обгрунтованої харчової продукції з наночастинками надасть змогу виробляти конкурентоспроможну продукцію. Харчова добавка "Магнетофуд" має значний функціонально-технологічний потенціал (сорбційні, антиоксидантні, бактеріостатичні, емульгуючі, стабілізувальні, піно- та драглеутворювальні, водо- та жирозв'язувальні, водо- та жироутримувальні властивості), що обумовлює внесення наночастинок добавки до рецептур хлібобулочних, борошняних кондитерських, м'ясних, пастильно-мармеладних виробів і сиркових і збитих десертів. Це сприяє ресурсозбереженню під час виробництва харчової продукції, формуванню високих споживчих властивостей, підвищенню виходу й економічної ефективності її виробництва. Харчова продукція, виготовлена з використанням харчової нанодобавки "Магнетофуд", має високі органолептичні, функціонально-технологічні властивості, подовжений термін зберігання. За результатами порівняльного аналізу якісних і цінових характеристик харчової продукції з наночастинками "Магнетофуд" зроблено висновок про більшу цінність нових продуктів для споживачів В2С у порівнянні з продуктами-аналогами. Доведено високий рівень наукової, науково-технічної, соціальної та економічної ефективності продуктів харчування з додаванням харчової добавки на основі оксидів дво- та тривалентного заліза "Магнетофуд".


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-34 + Р123.028

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Наукова періодика України 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського