РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000733427<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Полумбрик М. О. 
Фізико-хімічні методи дослідження якості харчових продуктів / М. О. Полумбрик, І. І. Осипенкова, Є. О. Котляр; ред.: О. М. Полумбрик; Черкас. держ. технол. ун-т, Одес. нац. акад. харч. технологій. - Черкаси : Логос, 2019. - 186 c. - Бібліогр.: с. 174-177 - укp.

Розглянуто сучасний стан фізико-хімічних методів аналізу складу, функціональних властивостей, харчової цінності та якості природної сировини і харчових продуктів. Подано інформацію про електромагнітну, електронну, атомну емісійну й абсорбційну спектроскопію, люмінесцентний аналіз і рентгеноспектральні методи аналізу. Увагу приділено радіоактиваційному, радіометричному та радіохімічному методам аналізу. Описано методи електронної мікроскопії, хроматографічні методи, термічні й електрохімічні методи аналізу, ультразвукові методи дослідження. Висвітлено особливості мас-спектроскопії, ядерного магнітного й електронного парамагнітного резонансу. Зазначено, що розглянуті інструментальні фізико-хімічні методи характеризують сучасний стан контролю якості харчових продуктів, починаючи із сировини та закінчуючи готовою продукцією. Вони відрізняються селективністю, чутливістю, низькою вартістю та дозволяють швидко проводити скринінг харчової продукції за максимальним числом показників.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-1с45 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА829307 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського