Технології захисту навколишнього середовища : підручник. Ч. 4. Технології поводження з відходами харчових виробництв / В. Г. Петрук, І. В. Васильківський, Р. В. Петрук, Г. В. Крусір, М. О. Клименко, Г. В. Сакалова; Вінниц. нац. техн. ун-т. - Херсон : ОЛДІ-ПЛЮС, 2019. - 519 c. - Бібліогр.: с. 503-518 - укp.Увагу приділено технологіям поводження з відходами харчових виробництв. Наведено перелік очисних споруд, їх конструкції, а також методи розрахунків. Представлено методику кількісної оцінки технологічних процесів з урахуванням екологічного чинника, проведено оцінку та ранжування низки технологічних процесів виробництва продуктів харчування за ступенем їх мало- та безвідходності. Проаналізовано загальні поняття, терміни та визначення в галузі вторинних сировинних ресурсів (ВСР), наведено класифікацію відходів і ВСР. Викладено наукові методики визначення кількісних і якісних показників утворення, використання та витрати ВСР на виробництво продукції. Розглянуто питання розробки принципів науково обгрунтованого нормування ВСР, нормативів утворення, використання, а також норм витрат ВСР на виробництво продукції з них або з їх використанням. Подано інформацію щодо вторинних ресурсів галузей харчової та переробної промисловості, а також технологій поводження з ними. Розкрито особливості впливу відходів зазначених галузей промисловості на навколишнє природне середовище. Індекс рубрикатора НБУВ: Л800.9 я73-1
Рубрики:
Шифр НБУВ: В357716/4 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|