Волох В. О. Передумови підвищення ефективності використання подрібнювачів при переробці вторинної харчової сировини / В. О. Волох, О. В. Фоменко, О. А. Дзюба // Вісн. Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - 2019. - Вип. 201. - С. 209-216. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.Аналіз літературних джерел показав, що технологічний фактор високопродуктивного, ресурсозберігаючого виробництва у харчовій промисловості - найбільш ефективний потенціал для зростання економіки, покращання екології за рахунок повноцінного використання сировинного потенціалу, переробки вторинної сировини та відходів виробничого циклу. Застосування відходів у процесі виробництва продукції надає змогу перетворювати їх у цінну, часом навіть дефіцитну сировину, що використовується у сільському господарстві найчастіше як корм у тваринництві та добриво у рослинництві. Зазначено важливість переробки відходів харчової промисловості; визначено найбільш доцільні способи подрібнення харчових відходів для подальшого використання у приготуванні кормосумішей; проаналізовано способи подрібнення та принципіальні конструкції подрібнювачів. Звернуто увагу на важливість експлуатаційно-технологічних властивостей подрібнювачів. Зроблено висновок про необхідність інноваційних підходів до комплексної переробки відходів харчової промисловості. Індекс рубрикатора НБУВ: П040.5 + П545.18 + Л80,094
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж61599 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|