Юкало В. Г. Біологічна активність протеїнів і пептидів молока : монографія / В. Г. Юкало; Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. - Тернопіль : ТНТУ, 2021. - 371 c. - Бібліогр.: с. 268-334 - укp.Монографія присвячена біологічній дії протеїнів і природних пептидів молока, а також пептидів, які утворюються в результаті протеолізу. Запропоновано класифікацію біоактивних сполук молока і місце в ній біоактивних протеїнів і пептидів. Розглянуто будову і властивості основних протеїнів-попередників біоактивних пептидів із казеїнового комплексу і сироватки молока, біологічну дію мінорних протеїнів і природних пептидів молока. Узагальнено дані про біоактивні пептиди, які утворюються з протеїнів молока в процесі їх протеолізу ензимами шлунково-кишкового тракту, протеолітичних систем молочнокислих бактерій, молокозсідальних та інших харчових протеолітичних препаратів. Розглянуто шляхи утворення, виділення та застосування біоактивних пептидів з протеїнів молока у харчуванні людини. Індекс рубрикатора НБУВ: П637.12:577.1 + Л95-106
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВА857710 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|