Черевична Н. І. Сенсорний аналіз : підручник / Н. І. Черевична, О. В. Галонцева, В. С. Купріянова; Національний аерокосмічний університет імені М. Є. Жуковського "Харківський авіаційний інститут". - Харків : ХАІ, 2022. - 255 c. - Бібліогр.: с. 252-255 - укp.Розглянуто теоретичні основи сенсорного аналізу як базису у формуванні вмінь та навичок роботи в галузі експертного оцінювання якості. Розкрито основні терміни і поняття сенсорного аналізу, охарактеризовано наявні методи, що використовуються під час оцінювання якості продовольчих і непродовольчих товарів. Окреслено психофізіологічні основи сенсорного аналізу, характеристики аналізаторної системи людини. Описано органи чуттів людини й чинники, що впливають на їх вразливість, смакові відчуття та їх значення для сенсорного аналізу, нюхові відчуття та їх значення для сенсорного аналізу, чинники, що впливають на смакові та нюхові відчуття; природу візуальних відчуттів та їх значення для сенсорного аналізу. Виокремлено слухові відчуття та їх роль у сенсорному аналізі та тактильні відчуття та їх роль у сенсорному аналізі. Презентовано методологію сенсорного аналізу, систематику сенсорних методів і загальні відомості про них. Викладено методи аналітичного оцінювання в сенсорному аналізі. Рекомендовано для здобувачів вищої освіти спеціальності 076 "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність" освітньої програми "Експертиза товарів та послуг", практичних працівників експертних установ та лабораторій, а також для проведення науково-практичних семінарів і майстер-класів. Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-1 c67 я73-1
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВА865854 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|