Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (28)Книжкові видання та компакт-диски (43)Журнали та продовжувані видання (2)
Пошуковий запит: (<.>A=ДИШКАНТ$<.>+<.>A=ОЛЕГ$<.>+<.>A=ВАСИЛЬОВИЧ$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 4
Представлено документи з 1 до 4

      
1.

Дишкантюк О.В. 
Біотехнологія отримання молочної кислоти і її солей на основі вторинних продуктів переробки зерна: Автореф. дис... канд. техн. наук: 03.00.20 / О.В. Дишкантюк ; Одес. держ. акад. харч. технологій. — О., 2000. — 17 с. — укp.

Проведено порівняльну оцінку кислотоутворювальної активності 15 штамів молочнокислих бактерій. Визначено умови їх культивування у середовищах різного походження. За результатами аналізу хімічного складу зернових мучок доведено можливість застосування їх у якості вуглеводного субстрату для біосинтезу молочної кислоти лактобацилами. Наголошено на доцільності використання суміші ячмінної та пшеничної мучок, яка більш збалансована за цукрами та вітамінами групи B, у порівнянні з вихідними мучками. Вивчено процес ферментативної біоконверсії полісахаридів крохмалю зернових мучок та їх сумішей власними ферментними системами й амілазами: амілосубтиліном Г10Х, амілоризином П10Х та ячмінним солодом. Досліджено динаміку накопичення лактату кальцію та клітин молочнокислих бактерій на ферментолізатах зернових мучок. Розроблено й оптимізовано живильне середовище для молочнокислих бактерій на основі ферментолізатів зернових мучок. Наведено технологічні та процесорно-апаратурні схеми виробництва молочної кислоти та лактатів кальцію, заліза, магнію, цинку та досліджено фізико-хімічні властивості лактатів. Висвітлено застосування отриманих продуктів у харчовій промисловості. Проведено промислову апробацію розроблених технологій на "Одеському підприємстві з виробництва бактерійних препаратів".

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л878.31
Шифр НБУВ: РА312117 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
2.

Дишкант Т.М. 
Ірраціональне в науковому і позанауковому знанні: Автореф. дис. канд. філософ. наук: 09.00.01 / Т.М. Дишкант ; Харк. нац. ун-т ім. В.Н.Каразіна. — Х., 2005. — 19 с. — укp.

Здійснено логіко-гносеологічний аналіз поняття "ірраціональне", досліджено особливості його використання у наукових і філософських теоріях. Виявлено, що ірраціональне є частиною раціонального. Зазначено, що ірраціональне не протистоїть раціональному, але є супутнім до нього у межах більш широкої раціональності та розумності. Доведено неможливість існування ірраціонального пізнання альтернативного раціональному. Встановлено, що гносеологічна природа ірраціонального є цілком суб'єктивною, тобто поява ірраціональності можлива лише у сфері алгоритмічних і логічних побудов. На підставі результатів аналізу використання поняття "ірраціональне" в науковому знанні обгрунтовано його значення як незавершеної обраної операції у межах конкретної теорії та можливість використання даної категорії як критерію межі застосування обраних раціональних форм в операціях відтворювання властивостей об'єкта. Встановлено, що у філософському знанні ірраціональне є складовою частиною раціонального, в якій присутні несумісні риси раціонального, що виявляється в нездатності сформулювати логічну процедуру потрібних з'єднань елементів філософської системи.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Ю225.6 +
Шифр НБУВ: РА337640

Рубрики:

      
3.

Дишкант М.В. 
Моделювання управління нематеріальними активами на підприємстві: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.03.02 / М.В. Дишкант ; Київ. нац. екон. ун-т. — К., 2003. — 20 с. — укp.

Досліджено тенденції та закономірності розвитку управління нематеріальними активами підприємства за умов ринкових відносин з використанням економіко-математичного апарату моделювання. Розроблено оптимізаційні моделі відбору інноваційно-інвестиційних проектів з врахуванням власних і кредитних ресурсів. Запропоновано модель вибору методів залучення інновацій з метою одержання максимальної вигоди. Побудовано оптимізаційні моделі розвитку підприємства з використанням інноваційно-інвестиційних проектів, формування оптимальних планів з урахуванням збалансованості необхідних видів ресурсів. Розглянуто змішане фінансування інноваційних проектів та запропоновано модель визначення розміру пайової участі регіону у фінансуванні проектів, що мають соціально-економічну цінність. Розроблено модель, на базі якої розраховано період окупності проекту, обсяги поквартального нарощування виробництва, терміни та суми повернення кредитних ресурсів.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)290-55в611 +
Шифр НБУВ: РА323882

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
4.

Дишкант О. В. 
Схильність до ризику як професійно-особистісна особливість рятувальника: автореф. дис. ... канд. психол. наук : 19.00.09 / О. В. Дишкант ; Нац. ун-т цивіл. захисту України. — Х., 2011. — 21 с. — укp.

Вперше емпірично виявлено особливості взаємозв'язку рівня схильності особистості до ризику з комплексом індивідуально-психологічних властивостей особистості. Доведено, що найбільший вплив на рівень схильності до ризику мають когнітивний та емоційний компоненти. Досліджено вплив схильності до ризику як професійно-особистісної особливості рятувальника на ефективність його професійної діяльності. Уточнено знання про взаємозв'язок схильності до ризику із комплексом індивідуально-психологічнігх якостей та про специфіку даного зв'язку залежно від типологічних властивостей особистості. Вдосконалено уявлення про схильність до ризику як багаторівневу інтегральну властивість особистості, структура якої складається з формально-динамічних, якісних і змістовних характеристик.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Ю942-7 + Ц9-331 п
Шифр НБУВ: РА380974 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського