Віртуальна довідка Тематичний інтернет-навігатор Наукова електронна бібліотека Автореферати дисертацій Реферативна база даних Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Пошуковий запит: (<.>K=МОЛОЧН$<.>+<.>K=СИРОВИН$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 10
Представлено документи з 1 до 10
|
1.
Запитує: Ірина (07.04.2011) Тема запиту: Добрий день. Допоможіть знайти інформацію для написання курсової: Правила продажу молока та молочних гастрономічних товарів. Класифікація, вид, асортимент. Дякую за допомогу. |
Ключові слова: молоко -- молочна продукція -- продаж молока
Шановна Ірино! Пропонуємо скористатися наступними матеріалами. Видання є в НБУВ: СО27386 Європейські вимоги до виробників молока та молочних продуктів: Довід. / Ред.: А.В. Абрамов. — Л.: ПП "НТЦ Леонорм-Стандарт", 2007. — 220 с. , ВА716545 Звід санітарно-гігієнічних правил щодо молока та молочних продуктів (санітарно-гігієнічна практика), CAC/RCP 57-2004 [Текст] / пер. В. С. Тимошенко ; заг. ред. В. Л. Іванов. - Л. : Леонорм-СТАНДАРТ, 2008. - 64 с, ВА658046 Молочні та яєчні товари: Підруч. / Г.Б. Рудавська, Є.В. Тищенко; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. — К.: Книга, 2004. — 392 с., ВА590091 Товарознавство молочних товарів: Навч. посіб. / Г.Б. Рудавська; Ін-т змісту і методів навчання, Київ. держ. торг.-екон. ун-т. — К., 1998. — 163 с., ВА689806 Товарознавство молочних товарів: навч. посіб. / А.М. Одарченко; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. — Х., 2007. — 336 c., ВС48716 Товарознавство. Продовольчі товари: навч. посіб. / О.Г. Бровко, О.В. Булгакова, Г.С. Гордієнко, В.В. Дятлов, А.А. Квасников, А.П. Козлов, О.В. Кудінова, Н.Т. Лазарева, Г.О. Ліхоніна, Л.П. Ляховченко; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. — К.: Кондор, 2010. — 729 с., Молоко і молочні продукти , Молоко: производство и переработка Правила ветеринарно-санітарної експертизи молока і молочних продуктів та вимоги щодо їх реалізації, Подготовка молока к продаже, Закон України «Про молоко та молочні продукти»., Чугаєвська С. В. ПРОБЛЕМИ ЯКОСТІ МОЛОЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ В УМОВАХ ВСТУПУ УКРАЇНИ ДО СОТ, А.О. КУЦЕНКО, БАГАТОСТОРОННІ УГОДИ В РАМКАХ СВІТОВОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ТОРГІВЛІ, ЇХ ВПЛИВ НА РИНОК М’ЯСО-МОЛОЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ УКРАЇНИ, Правила роздрібної торгівлі продовольчими товарами, Молоко, Показники якості молочних продуктів, МОЛОКО ТА МОЛОЧНІ ПРОДУКТИ, Требования экспертизы и продажи молока.
|
| 2.
Запитує: Катерина (14.03.2012) Тема запиту: Облік та контроль трансакцій обміну у сільському господарстві. |
Примітка: Тобто, обліковий процес закупівлі сировини, матеріалів та збут готової продукції, передача прав власності пов'язаних з обміном продукцією. (монографії, статті) Ключові слова: трансакції -- сільське господарство -- збут -- сировина -- матеріали
Пропонуємо переглянути наступні джерела: Видання є в НБУВ: ВА652055 Бухгалтерський облік на заготівельних і переробних підприємствах споживчої кооперації: Навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. / А.М. Волошин, О.В. Москалюк, А.В. Озеран, В.О. Озеран, Н.В. Трушина; Укоопспілка, Навч.-метод. центр "Укоопосвіта". — К., 2004. — 156 с. - (Викладено загальні положення з організації закупівлі сільськогосподарської продукції та сировини, розглянуто питання обліку їх заготівель у споживчій кооперації, обліку операцій переробки сільськогосподарської продукції та забою худоби, птиці і кролів, а також обліку витрат і фінансових результатів операційної діяльності заготівельно-переробних підприємств споживчої кооперації. Наведено план рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов'язань та господарських операцій підприємств і організацій споживчої кооперації України.), ВА639827 Архієреєв, Сергій Ігоревич. Трансакційний сектор економіки України [Текст] / С. І. Архієреєв ; Національний ін-т стратегічних досліджень. Харківський філіал. - Х. : [б.в.], 2003. - 56 с. - Бібліогр.: с. 53-54., ВА668202 Гриценко А. А. Развитие форм обмена, стоимости и денег / А. А. Гриценко ; НАН Украины, Институт экономики и прогнозирования. - К. : Основа, 2005. - 187 с., В347247 Бухгалтерський облік на підприємствах АПК. Т. 3. Посіб. по застосув. рек. з управл. обліку та визначення собівартості / В.М. Жук, Г.І. Загоруй, І.В. Шоцька, О.Б. Бутнік-Сіверський, Т.Г. Гайдук. — К., 2004. — 856 с. - (Наведено методичні рекомендації з планування, обліку та калькулювання собівартості продукції сільського господарства, харчових галузей АПК та торгівлі. Викладено порядок обліку сировини, матеріалів і готової продукції на підприємствах олійно-жирової галузі. Визначено об'єкти планування та обліку виробничих витрат, розглянуто особливості калькулювання собівартості продукції рослинництва, тваринництва та робіт допоміжних виробництв. Розглянуто складові вартості зовнішнього браку, запропоновано класифікацію адміністративних витрат.), ДС115735 Макарець С. В. Виробництво і збут продукції сільського господарства в губерніях Лівобережної України на рубежі ХІХ - ХХ ст. : дис. ... канд. іст. наук : 07.00.01 / Макарець Світлана Володимирівна ; Полтав. держ. аграр. акад. - Полтава, 2009. - 249 арк., РА367268 Макарець С.В. Виробництво і збут продукції сільського господарства в губерніях Лівобережної України на рубежі ХІХ - ХХ ст. : автореф. дис...канд. іст. наук : 07.00.01 / Макарець Світлана Володимирівна ; Запорізький національний ун-т. - Запоріжжя, 2009. - 19 с. ПЕРВИННИЙ ОБЛІК НА ЗАГОТІВЕЛЬНИХ ПІДПРИЄМСТВАХ: УПРАВЛІНСЬКИЙ АСПЕКТ, Вплив трансакційних витрат на ефективність діяльності сільськогосподарського підприємства, УДОСКОНАЛЕННЯ ОБЛІКУ ЕКСПОРТНИХ ОПЕРАЦІЙ, КЛАСИФІКАЦІЯ ТРАНСАКЦІЙНИХ ВИТРАТ І ЇХ ВЗАЄМОЗВ’ЯЗОК ІЗ ЛОГІСТИЧНИМИ ВИТРАТАМИ У КОРМОВИРОБНИЦТВІ, ЕКОНОМІЧНІ ОСНОВИ ДОГОВІРНОГО ПРАВА, УПРАВЛІННЯ ЛОГІСТИЧНИМИ ВИТРАТАМИ В ПРОЦЕСІ ПІДТРИМКИ ПРОДАЖІВ АГРАРНОЇ ПРОДУКЦІЇ, Маркетинг худоби та створення оптових ринків сільськогосподарської продукції в Україні, ОСНОВНІ ШЛЯХИ ЗАСТОСУВАННЯ ЛОГІСТИКИ В АГРОПРОМИСЛОВОМУ КОМПЛЕКСІ УКРАЇНИ, СТРАТЕГІЯ РОЗВИТКУ ОПТОВИХ РИНКІВ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ПРОДУКЦІЇ В УКРАЇНІ
|
| 3.
Запитує: Сергей (29.05.2014) Тема запиту: Аналіз молочної промисловості Херсонської області від а до я |
Ключові слова: молочна промисловість -- Херсонська область
Доброго дня! Рекомендуємо скористатися наступними джерелами. Видання є в НБУВ: ВА641670 Пабат В. О. Молочна індустрія України (стан та перспективи розвитку) / В. О. Пабат [та ін.]. - К. : Наук. думка, 2003. - 75 с., ДС51813 Жарук Л. В. Організація праці в молочному скотарстві (на прикладі господарства Херсонської області) : дис... канд. екон. наук : 08.07.02 / Жарук Людмила Володимирівна ; УААН, Ін-т тваринництва степових районів ім. М.Ф. Іванова "Асканія-Нова". - Д., 1996. - 165 с., ДС91523 Романів О. В. Організаційно-економічні основи регіонального розвитку молочного скотарства : дис... канд. екон. наук : 08.07.02 / Романів Оксана Василівна ; Львів. держ. аграр. ун-т. - Львів, 2005. - 254 арк., РА348346 Пустова Н. О. Організаційно-економічний механізм забезпечення конкурентоспроможності підприємств (за матеріалами харчових підприємств Херсонського регіону) : автореф. дис... канд. екон. наук / Н. О. Пустова ; Київ. нац. екон. ун-т ім. В. Гетьмана. - К., 2006. - 18 c., РА369656 Приходько М. Ф. Оцінка продуктивності та технологічних властивостей молока новостворених порід і типів худоби північно-східного регіону України : автореф. дис... канд. с.-г. наук : 06.02.04 / М. Ф. Приходько ; Херсон. держ. аграр. університет. - Херсон, 2009. - 20 c., Ж69231/екон. Ясинский В. В. Региональные аспекты реформирования экономики в молочной промышленности: (На материалах предприятий молочной промышленности Херсонской обл.) / В. В. Ясинский, С. А. Бабаева // Вісн. Сум. держ. ун-ту. Сер. Економіка. - 2008. - № 2. - С. 159-163. Петруша Є. З. Виробництво продукції молочного скотарства в Україні за період 1990-2011 роки / Є. З. Петруша, С. А. Нагорний // Наук.-техн. бюл. [ІТ НААН]. - 2013. - № 109, ч. 2. - С. 122-125., [Аналіз виробництва молока ТОВ "Данон Дніпро" та молокопереробними комплексами Херсонської області] [Електронний ресурс]. – Режим доступу : URL : http://www.virtual.ks.ua/essays-term-papers-and-diplomas/5616-analysis-of-milk-production-llc-qdanone-dniproq.html . – Назва з екрана., Аналіз розвитку і розміщення галузей господарського комплексу [Електронний ресурс]. – Режим доступу : URL : http://www.virtual.ks.ua/essays-term-papers-and-diplomas/658-analysis-of-the-development-and-distribution-branches-of-the.html . – Назва з екрана.
|
| 4.
Запитує: Олексій (22.09.2014) Тема запиту: Доброго дня. Я пишу дипломну роботу і я знайшов в каталозі вашої бібліотеки диссертацію в якій скоріш за все є необхідна для мене інформація. (Карпович, Інна Віталіївна. Розроблення технології фруктозовмісного харчового сиропу з пшеничної сировини [Текст] : дис. ... канд. техн. наук : 05.18.05 / Карпович Інна Віталіївна ; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2010. - 179 арк. : рис., табл. - Бібліогр.: арк. 116-130.) Написано, що вона знаходиться в основних фондах. Чи можу я якимось чином ознайомитися з повним текстом данної роботи? |
Ключові слова: дисертації
Доброго дня! У відповідь на Ваш запит повідомляємо, що з текстами дисертацій Ви можете ознайомитися тільки в Бібліотеці за адресою: Київ, проспект 40 - річчя жовтня, 3. Для отримання дисертації читачеві необхідно оформити клопотання за підписом проректора з наукової роботи установи, де він працює (навчається). Наданий Бібліотекою дозвіл дійсний упродовж поточного року. Тел. залу обслуговування дисертаціями (044)524-81-47.З роботою залу та клопотанням, яке потрібне для користування дисертаціями, Ви можете ознайомитись за наступним посиланням: Обслуговування читачів дисертаціями та документами на мікроносіях
|
| 5.
Запитує: Лавріненко Руслан Павлович (07.05.2015) Тема запиту: Добрий день! Цікавить наявність цих документів: ДСТУ ISO 1513:2014 Фарби та лаки. Перевіряння та готування проб ДСТУ ISO 1514:2013 Фарби та лаки стандартні пластини для випробувань ДСТУ ISO 15528:2014 Фарби,лаки та сировина для фарб та лаків. Відбирання проб ДСТУ ISO 2812-2-2001 Фарби і лаки. Визначення стійкості до дії рідин. Частина 2 ДСТУ ISO 2812-1-2001 Фарби і лаки. Визначення стійкості до дії рідин. Частина 1 ДСТУ ISO 4618:2014 Фарби та лаки. Терміни та визначення понять ДСТУ OIML R 79:2012 Товари фасовані. Вимоги до маркування ДСТУ OIML R 87:2012 Кількість фасованого товару в упаковках СОУ-Н МПП 03.100.50-088:2008 Положення про технологічні регламенти для виробництва продукції на підприємствах ( в організаціях) хімічної промисловості ТУ У 29.2-30969031-011:2006 Прокладки спірально-навиті ДСТУ-Н Б В.2.1-32:2014 ДСТУ-Н Б В.2.1-31:2014 ДСТУ Б В.2.6-187:2013 |
Примітка: Питання щодо пошуку в електронних каталогах Ключові слова: Фарби та лаки. Перевіряння та готування проб. -- Фарби та лаки стандартні пластини для випробувань. -- Фарби,лаки та сировина для фарб та лаків. -- Фарби і лаки. Визначення стійкості до дії рідин. Частина 1 -- Фарби і лаки. Визначення стійкості до дії рідин. Частина 2 -- Фарби та лаки. Терміни та визначення понять. -- Товари фасовані. Вимоги до маркування -- Кількість фасованого товару в упаковках -- Положення про технологічні регламенти для виробництва продукції на підприємствах ( в організаціях) хімічної промисловості
Доброго дня! Пропонуємо переглянути наступний список джерел, що зберігаються у фондах НБУВ. Видання є в НБУВ: СТ7385 Фарби та лаки. Перевіряння та готування проб для випробування (ISO 1513:2010, IDT). - Чинний від 2015-01-01. - Київ : Мінекономрозвитку України, 2014. - IV, 4 с., СТ7176 Фарби та лаки. Стандартні пластини для випробування (ISO 1514:2004, IDT). - Чинний від 2014-07-01. - Київ : Мінекономрозвитку України, 2014. - IV, 13 с., СТ7387 Фарби, лаки та сировина для фарб і лаків. Відбирання проб (ISO 15528:2000, IDT). - Чинний від 2015-01-01. - Київ : Мінекономрозвитку України, 2014. - IV, 10 с., СТ937/Ч. 1 Фарби і лаки. Визначання стійкості до дії рідин / пер. і наук.-техн. ред. С. Сагаль [та ін.]. - К. : Державний комітет України з питань технічного регулювання та споживчої політики, 2002 . - (Національний стандарт України). Ч. 1 : ДСТУ ISO 2812-1-2001 ; Загальні методи (ISO 2812-1:1993, IDT) ; . - [Б. м.] : [б.в.], 2002. - ІV, 6 с., СТ937/Ч. 2 Фарби і лаки. Визначання стійкості до дії рідин / пер. і наук.-техн. ред. С. Сагаль [та ін.]. - К. : Державний комітет України з питань технічного регулювання та споживчої політики, 2002 . - (Національний стандарт України). Ч. 2 : ДСТУ ISO 2812-2-2001 ; Метод занурювання у воду (ISO 2812-2:1993, IDT) ; . - [Б. м.] : [б.в.], 2002. - ІV, 4 с., СТ7386 Фарби та лаки. Терміни та визначення понять (ISO 4618:2006, IDT). - Чинний від 2015-01-01. - Київ : Мінекономрозвитку України, 2014. - IV, 51 с., СТ6638 Товари фасовані. Вимоги до марковання (OIML R 79:1997, IDT). - Чинний від 2013-07-01. - К. : Мінекономрозвитку України, 2013. - IV, 6 с., СТ6639 Кількість фасованого товару в упаковках (OIML R 87:2004, IDT). - Чинний від 2013-07-01. - К. : Мінекономрозвитку України, 2013. - IV, 12 с.
|
| 6.
Запитує: Larysa (24.11.2016) Тема запиту: Технологія оздоблювальних напівфабрикатів з молочною сироваткою сухою демінералізованою |
Ключові слова: оздоблювальні креми -- оздоблювальні напівфабрикати
Добрий день! Сподіваємося, підібрані нами джерела стануть Вам у нагоді. Для додаткового пошуку літератури скористайтесь проектом " Наукова періодика", реферативною базою даних НБУВ. Також рекомендуємо самостійно ознайомитись з систематичним картковим каталогом, відвідати читальні зали обслуговування періодичними виданнями, читальний зал довідково-бібліографічного обслуговування, які розташовані у приміщенні Головного корпусу НБУВ за адресою: проспект 40-річчя Жовтня, 3. Видання є в НБУВ: РА411910 Мурзін А. В. Оздоблювальні напівфабрикати типу суфле для тортів і тістечок спеціального призначення : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.01 / А. В. Мурзін; Нац. ун-т харч. технологій. - Київ, 2014. - 20 c. РА382333 Федотова Н. А. Технологія білково-рослинного напівфабрикату на основі молочної сироватки : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.16 / Н. А. Федотова; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського. - Донецьк, 2011. - 21 c., РА343716 Федорова Д. В. Технологія оздоблювальних напівфабрикатів з екстрактом стевії та продуктами переробки морських водоростей : автореф. дис... канд. техн. наук / Д. В. Федорова; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - Київ, 2006. - 22 c., Фощан А. Л. Науковий підхід до розроблення технології напівфабрикатів для оздоблення кондитерських виробів / А. Л. Фощан, А. М. Григоренко // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного госп-ва і торгівлі: зб. наук. праць. -Харків, 2012. - Вип. 1. - С. 218-223., Дишкантюк О. В. Вдосконалення процесу екстракції натуральних харчових барвників / О. В. Дишкантюк, О. М. Кондрацька // Харчова наука і технологія. - 2013. - № 1. - С. 38-40., Поперечний А. М. Визначення впливу технологічних параметрів на кінетику конвективного сушіння напівфабрикату на основі знежиреного молока з використанням екстракту кореня солодки / А. М. Поперечний, В. А. Гніцевич, В. Г. Корнійчук, Н. В. Кравченко, В. Калараш // Наук. пр.[Одес. нац. акад. харчових технологій]. - 2012. - Вип. 41(1). - С. 108-111., Гніцевич В. А. Використання багатофункціонального напівфабрикату на основі знежиреного молока в технології оздоблювальних кремів [Електронний ресурс] / В. А. Гніцевич, Н. В. Вольнова // Наук.пр.[Одес. нац. акад. харчових технологій]. - 2010. - Вип. 38(1). - С. 253-257., Реферативна база даних , Наукова періодика України
|
| 7.
Запитує: Вадим (29.11.2016) Тема запиту: Доброго дня! Допоможіть з пошуком літератури, тема реферату : "Організація вхідного контролю сировини на підприємстві з виготовлення паперової продукції (на прикладі зошитів) які вимоги до сировини і готових виробів (шкільних зошитів)! дякую |
Ключові слова: контроль сировини -- вробництво паперу
Добрий день! Сподіваємося, підібрані нами джерела стануть Вам у нагоді. Для додаткового пошуку літератури скористайтесь проектом " Наукова періодика", реферативною базою даних НБУВ. Також рекомендуємо самостійно ознайомитись з систематичним картковим каталогом, відвідати читальні зали обслуговування періодичними виданнями, читальний зал довідково-бібліографічного обслуговування, які розташовані у приміщенні Головного корпусу НБУВ за адресою: проспект 40-річчя Жовтня, 3. Видання є в НБУВ: ВА757210 Коптюх Л. А. Види і властивості паперу для друку : навч. посіб. / Л. А. Коптюх; МОНМС України, Відкритий міжнар. ун-т розв. людини "Україна". - Київ, 2012. - 262 c., ВА699561 Примаков С. П. Технологія паперу і картону : навч.посіб. / С. П. Примаков, В. А. Барбаш. - 2-ге вид., переробл і доповн. - Київ : ЕКМО, 2008. - 425 c., ВА233760 Вайсман Л. М. Структура бумаги и методы ее контроля / Л. М. Вайсман. - М. : Лесная пром-сть, 1973. - 150 с., ВА335489 Овдейчук В. П. Лабораторный практикум по технологическому контролю целлюлозно-бумажного производства : учеб. пособие для техникумов / В. П. Овдейчук. - М. : Лесная пром-сть, 1979. - 231 с., СТ2959 Зошити шкільні. Технічні умови / розроб. О. Рильський [та ін.]. - Вид. офіц. - Зі скасуванням ГОСТ 12063-89; Чинний від 01.07.2007. – Київ : Держспоживстандарт України, 2007. - III, 15 с. , СТ5973 Папір для друкування й канцелярський. Вимоги до копіювального паперу, застосовного в процесі перенесення зображення сухим тонером (EN 12281:2002, IDT) [Текст]. - Чинний від 2010-01-01. - К. : Держспоживстандарт України, 2012. - IV, 11 с. , Ж16407 Синіцина А. С. Використання стебел конопель для виробництва продукції целюлозно-паперової промисловості / А. С. Синіцина, Н. П. Ляліна // Пробл. лег. и текстил. пром-сти. - 2004. - № 1. - С. 303-304., Ж15241 Барбаш В. А. Волокнисті напівфабрикати із стеблин сої у виробництві паперу і картону / В. А. Барбаш, І. В. Трембус // Упаковка. - 2010. - № 1. - С. 22-24. Kадиляк М. С. Тенденції виготовлення та товарознавчі особливості зошитів на українському ринку / М. С. Kадиляк, Т. Б. Шира, Т. І. Микитин // Поліграфія і видавнича справа : наук.-техн. збірник. - Львів, 2012. - № 3. - С. 104-109., Барбаш В. А. Обгрунтування виробництва паперу і картону із недеревної рослинної сировини / В. А. Барбаш // Наук. вісті НТУУ "КПІ". - 2011. - № 6. - С. 148-153., Глушкова Т. Г. Інновації у виготовленні паперу для друку / Т. Г. Глушкова, Л. А. Коптюх // Товарознавство та інновації: зб. наук. праць. - Донецьк, 2012. - Вип. 4. - С. 24-30., Реферативна база даних , Наукова періодика України
|
| 8.
Запитує: Куценко Юлія Борисівна (03.10.2017) Тема запиту: Доброго вечора. Мені потрібно знайти норми витрат сировини на виробництво трипсину (з підшлункових залоз свиней), а ще краще ДСТУ на виробництво трипсину. |
| 9.
Запитує: Кліванський Даниїл Олегович (29.11.2017) Тема запиту: Статті, автореферати, пцблікації на тему інноваційної діяльності в сфері молочної промисловості України/світу. |
Ключові слова: інноваційна діяльність -- молочна промисловість
Доброго дня! Сподіваємось, наступні джерела стануть Вам у нагоді. Видання є в НБУВ: ВА716512 Маркетинг у сферах і галузях економіки регіону : матеріали II Міжнар. (VI Всеукр.) наук.-практ. конф. для молодих вчен., асп., студ., 13 - 14 квіт. 2007 р., Чернівці / ред.: І. М. Буднікевич; Чернів. нац. ун-т ім. Ю.Федьковича. - Чернівці : Рута, 2007. - 416 c. (Увагу приділено маркетинговим інноваціям у молочній промисловості, сучасним системам менеджменту якості, перспективам розвитку ринку спільного інвестування, управлінню маркетинговою діяльністю у сфері банківських послуг.), ВА748286 Юринець З. В. Інноваційна стратегія розвитку промислових підприємств України : монографія / З. В. Юринець, Б. М. Максимів; МОНМС України, Львів. нац. ун-т ім. І. Франка. - Л., 2011. - 203 c. (Розкрито проблеми удосконалення організаційно-економічних засад формування інноваційної стратегії (ІС) розвитку вітчизняних промислових підприємств. Наведено рекомендації щодо активізації інноваційного розвитку підприємств на підставі формування ІС. Проаналізовано особливості формування ІС розвитку підприємств харчової галузі. Охарактеризовано ринок харчової продукції як об'єкту інноваційного управління. Визначено роль маркетингового забезпечення у процесі формування ІС. Запропоновано програму інвестування інноваційних проектів вітчизняних підприємств харчової галузі. Розроблено модель формування ІС випуску продукції підприємствами молочної галузі за умов невизначеності ринку. Доведено необхідність підвищення ефективності формування ІС розвитку підприємств харчової галузі України.), ВА775948 Сукманов В. О. Використання високого тиску в індустрії молока : монографія / В. О. Сукманов, В. Д. Малигіна, В. В. Кійко; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського. - Донецьк : ДонНУЕТ, 2013. - 213 c. (Визначено сучасні тенденції розвитку молочної промисловості, спрямовані на підвищення якості продукту, що свідчить про доцільність та перспективність використання інноваційної технології паскалізації у процесі обробки молока. Обгрунтовано механізм дії високого тиску в поєднанні з температурною обробкою на інактивацію мікрофлори та зміну складових частин молока. Визначено раціональні режими паскалізації. Розроблено технологію обробки молока високим тиском із використанням встановлених раціональних параметрів. Доведено, що якість паскалізованого молока відповідає чинній нормативній документації, та встановлено гарантійний термін зберігання нового продукту.), ВА789338 Економічне обгрунтування модернізації молочних ферм й ефективність використання землі агропромислових формувань : монографія / В. І. Артеменко, А. В. Кучер, Л. Ю. Кучер, Є. І. Чигринов; ред.: А. В. Кучер; Харків. нац. аграр. ун-т ім. В.В. Докучаєва, ННЦ "Ін-т грунтознавства та агрохімії ім. О.Н. Соколовського", Акад. екон. наук України. - Харків, 2014. - 244 c. (Досліджено теоретичні і методичні засади та розроблено практичні рекомендації щодо підвищення економічної ефективності виробництва молока й використання землі в аграрних формуваннях на основі впровадження інноваційних технологій під час технічного переоснащення та реконструкції ферм. Проаналізовано рівень розвитку молочного скотарства в агроформуваннях, досліджено економічну ефективність виробництва молока та чинники її формування, зокрема інтенсифікацію, концентрацію й спеціалізацію виробництва. Розглянуто один з напрямів активізації інвестиційної діяльності в молочній галузі шляхом вкладення капіталу промисловими підприємствами, технологічно не пов'язаними з сільським господарством. Визначено розміри капітальних вкладень у реконструкцію та технічне переоснащення молочних ферм різних типорозмірів на основі інноваційних технологій, доведено економічну ефективність модернізації тваринницьких приміщень. Визначено землемісткість виробництва молока й ефективність використання землі (кормової площі) у процесі модернізації ферм різних типорозмірів.), ВА804335 Палій А. П. Інноваційні основи одержання високоякісного молока / А. П. Палій; Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків : Міськдрук, 2016. - 267 c. , РА347804 Коваль А. А. Формування стратегії управління інноваційною діяльністю промислового підприємства : Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.06.01 / А. А. Коваль; Нац. ун-т харч. технологій. - Київ, 2006. - 19 c. (На підставі аналізу теоретико-методологічних надбань, стану молочної галузі, перспектив її розвитку запропоновано методичні підходи до формування стратегії промислового підприємства з урахуванням ступеня його готовності до впровадження інновацій і опору зовнішнього середовища інноваційному товарному потоку. Для забезпечення умов впровадження інновацій запропоновано напрямки організаційних змін і джерела фінансування для кожної з виділених груп підприємств. Розроблено пропозиції щодо стимулювання інноваційної діяльності на підставі шкал заохочення.), РА395058 Познякова О. О. Інвестиційно-інноваційна стратегія молокопереробної галузі : автореф. дис. ... канд. екон. наук : 08.00.03 / О. О. Познякова; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського. - Донецьк, 2012. - 20 с.(Увагу приділено розробці теоретико-методичних засад формування та реалізації інвестиційно-інноваційної стратегії молокопереробної галузі. Розглянуто теоретичні та практичні основи формування та реалізації такої стратегії, поглиблено поняття інновацій, інвестицій, стратегії, інноваційної стратегії, інвестиційної стратегії, інноваційно-інвестиційної стратегії. Удосконалено науково-методичний підхід до формування та реалізації інвестиційно-інноваційної стратегії підприємств молокопереробної галузі, а також матрицю "стратегія-поведінка" відповідно до типів такої стратегії та типів поведінки підприємства на конкурентному ринку. На основі теоретичного та практичного дослідження ринку молока та молочних продуктів набула подальшого розвитку концепція функціонування молокопереробної галузі, а також структурні моделі інвестиційного забезпечення інвестиційно-інноваційної стратегії. Удосконалено науково-методичний підхід до впровадження технологічних інновацій підприємствами галузі. Запропоновано евристичну модель формування інвестиційно-інноваційної стратегії молочної промисловості та детерміновану модель управління ринком молока та молочних продуктів.), Ж71985 Левченко Ю. Г. Аналіз фінансування інноваційної діяльності підприємств окремих галузей харчової промисловості / Ю. Г. Левченко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2007. - № 21. - С. 67-70. (Проаналізовано фінансування інноваційної діяльності підприємств окремих галузей харчової промисловості, а саме: кондитерської, хлібопекарської, пиво-безалкогольної, молочної, м'ясної, цукрової. Виявлено основні причини недостатнього фінансування та вкладання коштів як іноземними, так і вітчизняними інвесторами.), Ж23291 Єрмак С. О. Реалізація стратегії інноваційного розвитку молокопереробного підприємства з урахуванням концепції "smart farm" / С. О. Єрмак, О. В. Бугаєнко // Актуал. проблеми економіки. - 2016. - № 12. - С. 138-146. (Проведено дослідження основних тенденцій молочного ринку; проаналізовано ключові напрямки технологічних інновацій в українській молочній промисловості; розкрито орієнтовний механізм реалізації стратегії інноваційного розвитку підприємств з урахуванням концепції "smart farm".), Ж14572 Кулинич Ю. М. Планування зміни типу економічного розвитку підприємств молочної промисловості з урахуванням впливу конкурентного середовища / Ю. М. Кулинич // Бізнес Інформ. - 2013. - № 12. - С. 183-187. (Обгрунтовано необхідність переходу підприємств молочної промисловості на інтенсивний тип економічного розвитку. Запропоновано математичну модель переходу на інтенсивний тип розвитку. Модель побудована виходячи з відомої методики. Автором запропоновано два варіанти формування інтенсивного типу розвитку у плановому періоді. Згідно з першим варіантом передбачається збільшення витрат підприємства у плановому періоді, згідно з другим і зниження витрат планового періоду порівняно з базовим. Розглянуто та проаналізовано сутність інноваційної стратегії молочних підприємств, пропонує модель формування такої стратегії на підприємстві. У статті розглянуто основні проблеми, які стримують інвестиційну діяльність у країні. Автор акцентує увагу зокрема на таких: непослідовна інвестиційна політика держави в харчовій сфері, нерозвинена інноваційна інфраструктура, монополізм переробників на ринках молочної продукції, низький рівень дохідності молочних підприємств. У висновках запропоновано заходи з формування інноваційної привабливості молочної галузі.), Ж69231/екон. Пляскіна А. І. Інноваційна модель гнучкого ціноутворення при реалізації стратегії інтенсивного розвитку підприємства / А. І. Пляскіна // Вісн. Сум. держ. ун-ту. Сер. Економіка. - 2007. - № 2. - С. 182-186. (Запропоновано стратегію розвитку підприємства молочної промисловості за сучасних умов, що базується на поєднанні елементів стратегії інтенсивного зростання та дозволяє обгрунтувати економічні рішення щодо коригування ділової активності підприємства та перспективного розвитку, оцінювати рівень конкурентоспроможності підприємства та його стратегічні бізнес-одиниці.) Божидарнік Т. В. Інноваційна діяльність підприємств молочної промисловості, як засіб підвищення конкурентоспроможності на ринку / Т. В. Божидарнік, Н. В. Божидарнік // Маркетинг і менеджмент інновацій. - 2011. - № 3(2). - С. 85-89. , Згурська О. М. Стан та тенденції розвитку молочної промисловості України / О. М. Згурська // Економiчний часопис-XXI. - 2013. - № 9-10(2). - С. 29-32., Богатко Н. М. Безпечність та якість молока, молочних продуктів – основний напрямок розвитку молокопереробної промисловості України / Н. М. Богатко, В. З. Салата, В. І. Семанюк, Л. М. Богатко, Г. П. Щуревич // Наук. вісн. Львів. нац. ун-ту ветеринарної медицини та біотехнологій ім. Ґжицького. - 2012. - Т. 14, № 2(3). - С. 21-26., Антонова І. В. Розвиток молочної промисловості в Україні / І. В. Антонова. // Ефективна економіка. - 2010. - № 12., Резнік Н. П. Інноваційний чинник підвищення ефективності молочної промисловості: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.07.01 / Н.П. Резнік ; НАН України. Об'єдн. ін-т економіки. - Київ, 2005. - 20 с. , Прядко В. В. Проблеми відтворення виробничих процесів у молочній промисловості України на сучасному етапі: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.07.01 / В.В. Прядко ; НАН України. Рада по вивч. продукт. сил України. - Київ, 1999. - 20 с., Кійко В. В. Товарознавча оцінка молока, обробленого високим тиском: автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.15 / В.В. Кійко ; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. — Донецьк, 2009. - 20 с.
|
| 10.
Запитує: Валентин (10.10.2019) Тема запиту: Доброго дня. У бібліотеці є копія дисертації Ястремської Лариси Сергіївни на тему:"Роль анаеробних мікроорганізмів у трансформації сільськогосподарської сировини в біопаливо"? Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата сільськогосподарських наук. Захист відбувся у 2008 році. |
|
|
|