Пошуковий запит: (<.>K=ЦУКОР$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 37
Представлено документи з 1 до 20
|
| |
|
| | |
|
1. | | ВА853005
Найду, Ума. Їжа для ментального здоров'я. Як харчуватися, щоб жити без стресу, депресії і тривожності [Текст] / Ума Найду, MD ; пер. з англ. Наталія Яцюк. - Київ : Наш формат , 2021. - 338, [1] с. - Бібліогр.: с. 305-[339]. - Пер. изд. : This is Your Brain on Food. An Indispensable Guide to the Surprising Foods That Fight Depression, Anxiety, PTSD, OCD, ADHD, and More / Uma Naidoo. - New York, 2020. - 2000 прим. - ISBN 978-617-7866-82-3 (папер. вид.). - ISBN 978-617-7866-83-0 (електрон. вид.) Дод. тит. арк. англ.
Рубрики:
Повний текст доступний у читальних залах НБУВ
Ви знали, що цукор поглиблює депресію, а салямі може посилити біполярний розлад? Авторка цієї книжки звертається до найсучасніших досліджень і розповідає, як раціон впливає на роботу мозку й наш стан. Як їжа може замінити антидепресанти? Чи можна за допомогою раціону вплинути на сон, коли штори й заспокійлива музика не допомагають? Що нутриціологія говорить про лікування шизофренії? Як харчування допомагає позбутися стресу і тривожності? Ума Найду аналізує різноманітні дослідження, наводить приклади з власної практики і пропонує конкретні поради. Завдяки книжці ви не лише довідаєтеся, що варто їсти, а чого уникати під час депресії, тривожності чи безсоння, а й отримаєте докладне меню з рецептами.
Видання зберігається у :
Основний фонд
| |
|
| | |
|
2. | ВА667648
Мацебера, Анатолій Григорович. Боротьба за цукор [Текст] / А. Г. Мацебера, В. В. Олянич. - Х. : Точка, 2005. - 102 с.+ іл. - ISBN 966-8669-04-5
Рубрики:
Географічні рубрики:
Видання зберігається у :
Основний фонд
| |
|
| | |
|
3. | ВА657572
Бахмат, Микола Іванович. Буряковий цукор- технології виробництва [Текст] : навч. посібник для підгот. фахівців в аграрних ВНЗ 3-4 рівнів акредитації із спец. "Агрономія" / М. І. Бахмат [и др.]. - Кам'янець-Подільський : Абетка-НОВА, 2004. - 372 с.: іл., табл. - Бібліогр.: с. 365-368. - ISBN 966-8119-80-0
Рубрики:
Видання зберігається у :
Основний фонд
| |
|
| | |
|
4. | | ВА860919
Перлмуттер, Девід. Мозок у небезпеці. Дивовижна правда про хліб, вуглеводи й цукор - наших таємних убивць [Текст] / Девід Перлмуттер, Крістін Лоберґ ; [пер. з англ. О. Буйвол]. - Харків : Віват, 2022. - 365, [1] с. : іл. - (Саморозвиток). - Назва на корінці : Мозок у небезпеці. - Бібліогр.: с. 340-363. - Пер. изд. : Grain Brain: The Surprising Truth about Wheat, Carbs, and Sugar - Your Brain's Silent Killers / David Perlmutter, Kristin Loberg. - New York, 2013. - 1200 прим. - ISBN 978-966-982-336-6 Дод. тит. арк. англ.
Рубрики:
Повний текст доступний у читальних залах НБУВ
Глютен та глюкоза здатні не лише справляти смакову насолоду, а й буквально стирати пам’ять і модифікувати гени. Революційний чотиритижневий план доктора Перлмуттера захистить ваш організм, зокрема мозок, від вуглеводного удару, знизить ризик неврологічних захворювань, допоможе залишатися бадьорим та активним і навіть полегшить перебіг певних хронічних захворювань. Поєднуючи гумор і наукові факти, доктор Перлмуттер навчить вас нових харчових звичок. Контролюйте те, що їсте, та насолоджуйтеся життям у будь-якому віці.
Видання зберігається у :
Основний фонд
| |
|
| | |
|
5. | ВС66518
Мотанка [Текст] : антол. укр. жіноч. драматургії / [А. Багряна та ін.] ; авт.-упоряд. Ярослав Верещак. - Київ : Світ знань, 2016. - 377, [2] с. - 200 прим.
Рубрики:
Географічні рубрики:
Видання зберігається у :
Основний фонд
| |
|
| | |
|
6. | Р119543
Авдикович, Климентина. Перша українська фабрика цукорків "Фортуна Нова" [Текст] : [спогади] / Климентина Авдикович. - Л. : Тріада Плюс, 2010. - 47 с. : іл. - Бібліогр.: с. 11-12. - ISBN 978-966-486-067-0
Рубрики:
Географічні рубрики:
Видання зберігається у :
Основний фонд
| |
|
| | |
|
7. | СО27310
Стандартизована термінологія технічного регулювання. Харчова промисловість. Цукор, цукрові буряки, кондитерські вироби, крохмалепродукти [Текст] : довідник / упоряд. Н. В. Вишнякова ; заг. ред. В. Л. Іванов. - Л. : Леонорм-стандарт, 2005. - 74 с. - (Серія "Нормативна база підприємства"). - Бібліогр.: с. 73. - ISBN 966-7961-61-3
Рубрики:
Видання зберігається у :
Основний фонд
| |
|
| | |
|
8. | ВА652236
Товарознавство продовольчих товарів [Текст] : тести для студ. ТКФ спец., 6.050301 "Товарознавство і комерційна діяльність", 6.050302 "Товарознавство та експертиза у митній справі", 6.050303 "Експертиза товарів та послуг". Розділ "Крохмаль, цукор, мед, кондитерські товари" / уклад. І. В. Сирохман [та ін.] ; Укоопспілка, Львівська комерційна академія. - Л. : Видавництво Львівської комерційної академії, 2003. - 52 с.
Рубрики:
Видання зберігається у :
Основний фонд
| |
|
| | |
|
9. | Р111497
Товарознавство продовольчих товарів. Розділ "Крохмаль, цукор, мед, кондитерські вироби" [Текст] : завдання і метод. вказівки до викон. лабораторних робіт для студ. напряму підготов. "Товарознавство і торговельне підприємництво" (ден. та заоч. форм навчання) / уклад. І. В. Сирохман [та ін.] ; Укоопспілка, Львівська комерційна академія. - Л. : Видавництво Львівської комерційної академії, 2008. - 36 с. - Бібліогр.: с. 6
Рубрики:
Видання зберігається у :
Основний фонд
| |
|
| | |
|
10. | ВА726952
Товарознавство продовольчих товарів. Розділ "Крохмаль, цукор, мед, кондитерські товари" [Текст] : завдання, метод. вказівки і тести до викон. самост. роботи студ. напряму підготов. 6.030510 "Товарознавство і торговельне підприємництво" (ден. та заоч. форм навчання) / Укоопспілка, Львів. комерц. акад. ; уклад.: д. т. н., проф. Сирохман І. В. [та ін.]. - Л. : Вид-во Львів. комерц. академії, 2010. - 60 с. : табл. - Бібліогр.: с. 58-59. - 150 прим.
Рубрики:
Видання зберігається у :
Основний фонд
| |
|
| | |
|
11. | СТ2022
Цукор [Текст] ; Визначання діоксиду сірки розаніліновим колориметричним методом / розроб. В. Штангеєв [та ін.] ; . - Офіц. вид. - Чинний від 01.10.2005. - К. : Держспоживстандарт України, 2005. - ІV, 4 с. - (Національний стандарт України)
Рубрики:
Видання зберігається у :
| |
|
| | |
|
12. | СТ3211
Цукор білий кристалічний. Метод визначання показника розподілу кристалів [Текст]. - Вид. офіц. - Чинний від 2007-07-01. - К. : Держспоживстандарт України, 2007. - III, 6 с. - (Національний стандарт України)
Рубрики:
Видання зберігається у :
Основний фонд
| |
|
| | |
|
13. | СТ4292
Цукор білий. Методи визначення золи [Текст]. - Вид. офіц. - Чинний від 2009-01-01. - К. : Держспоживстандарт України, 2009. - III, 7 с. - (Національний стандарт України)
Рубрики:
Видання зберігається у :
Основний фонд
| |
|
| | |
|
14. | СТ3095
Цукор білий. Технічні умови [Текст]. - Вид. офіц. - Чинний від 2007-07-01. - К. : Держспоживстандарт України, 2007. - III, 14 с. - (Національний стандарт України)
Рубрики:
Видання зберігається у :
Основний фонд
| |
|
| | |
|
15. | СТ2358
Цукор ванільний. Технічні умови [Текст] / розроб. В. Докука [та ін.]. - Офіц. вид. - На заміну ДСТУ 1009-92; Чинний від 01.07.2006. - К. : Держспоживстандарт України, 2006. - ІІІ, 11 с. - (Національний стандарт України)
Рубрики:
Видання зберігається у :
Основний фонд
| |
|
| | |
|
16. | СТ3289
Цукор кристалічний. Метод визначення зовнішнього вигляду з використанням еталонних зразків [Текст]. - Вид офіц. - Чинний від 2007-07-01. - К. : Держспоживстандарт України, 2007. - III, 6 с. - (Національний стандарт України)
Рубрики:
Видання зберігається у :
Основний фонд
| |
|
| | |
|
17. | СТ4293
Цукор молочний. Технічні умови [Текст]. - Вид. офіц. - Чинний від 2009-01-01. - К. : Держспоживстандарт України, 2009. - III, 14 с. - (Національний стандарт України)
Рубрики:
Видання зберігається у :
Основний фонд
| |
|
| | |
|
18. | АО275761
Біла, Сніжана. Цукор на дні [Текст] : зб. поезій / Сніжана Біла. - Вінниця : Твори, 2019. - 111 с. : іл. - 150 прим. - ISBN 978-966-949-035-3
Рубрики:
Географічні рубрики:
Видання зберігається у :
Основний фонд
| |
|
| | |
|
19. | СТ3302
Цукор пресований. Метод визначення дріб'язку [Текст]. - Вид офіц. - Чинний від 2007-07-01. - К. : Держспоживстандарт України, 2007. - III, 3 с. - (Національний стандарт України)
Рубрики:
Видання зберігається у :
Основний фонд
| |
|
| | |
|
20. | СТ3301
Цукор пресований. Метод визначення міцності [Текст]. - Вид офіц. - Чинний від 2007-07-01. - К. : Держспоживстандарт України, 2007. - III, 4 с. - (Національний стандарт України)
Рубрики:
Видання зберігається у :
Основний фонд
| |
| |