Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (1)Книжкові видання та компакт-диски (34)Журнали та продовжувані видання (1)
Пошуковий запит: (<.>A=СКОРЧЕНК$<.>+<.>A=ТЕТЯН$<.>+<.>A=АНАТОЛІЇВНА$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 22
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Скорченко С. Б. 
Історичні етапи розвитку коноплярства в Україні (1917-1991 рр.) / С. Б. Скорченко; НАН України. Ін-т історії України. - К., 1999. - 39 c. - (Іст. зошити). - Бібліогр.: 53 назв. - укp. - рус.

Висвітлюється одна з малодосліджених проблем історії розвитку сільського господарства України - становлення промислового коноплярства у 1917-1927 рр. Аналізуються шляхи відновлення коноплярства в часи масової колективізації і планового керівництва сільськогосподарським виробництвом (1928-1940 рр.), а також відображається занепад цієї промисловості внаслідок Великої Вітчизняної війни та заходи по її відновленню у повоєнний період (1941-1953 рр.). Велика увага приділяється розвитку коноплярства у 60-80 рр. ХХ ст.


Індекс рубрикатора НБУВ: Т3(4УКР)6-2 + П216.2г(4УКР),0

Рубрики:

Шифр НБУВ: Р86612 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Карпець І. П. 
Виробництво льоноволокна та його використання / І. П. Карпець, А. Ф. Скорченко, Л. А. Чурсіна, З. Л. Литвин, В. І. Семченко, Н. М. Защепкіна. - К. : "Нора-Прінт", 2002. - 128 c. - укp.

Висвітлено взаємозв'язок між будовою стебла льону, вмістом волокна та його якістю. Розглянуто умови вирощування високоякісного стеблостою льону-довгунцю, який забезпечує максимальні показники врожаю та якості продукції. Описано способи перетворення соломи на тресту. Охарактеризовано процеси модифікації та використання довгого та короткого волокна на існуючому технологічному обладнанні льонокомбінатів. Проаналізовано досвід використання котонізованого льоноволокна в Україні та інших країнах світу для виробництва тканин різного призначення та нових нетрадиційних товарів.


Індекс рубрикатора НБУВ: М321

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА619687 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Вергунов В. А. 
Коноплярство в Україні: Історичні аспекти розвитку. Погляд у минуле. Проблеми сьогодення. Перспективи / В. А. Вергунов, С. Б. Скорченко; УААН. Центр. наук. с.-г. б-ка. - К. : "Нора-Прінт", 2002. - 154 c. - (Іст.-бібліогр. сер. "Аграр. наука України в особах, док., бібліогр."; Кн. 2). - Бібліогр.: 290 назв. - укp.

Висвітлено основні етапи розвитку коноплярства та наукових досліджень даної культури в Україні з 1917 р. до 1996 р. Проведено історично-науковий аналіз становлення коноплярства як сільськогосподарської галузі АПК. Охарактеризовано сучасний стан коноплярства, розкрито причини зниження темпів його розвитку та шляхи виходу з кризи.


Індекс рубрикатора НБУВ: П216.2(4УКР)г

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА620437 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Скорченко Т. А. 
Технологія незбираномолочних продуктів : Навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. / Т. А. Скорченко, Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, О. В. Кочубей; Нац. ун-т харч. технологій. - Вінниця : Нова Кн., 2005. - 261 c. - Бібліогр.: с. 259-261. - укp.

Розглянуто класичні та нові технології обробки та виробництва незбираномолочних продуктів: питних видів молока та вершків, кисломолочних напоїв, сиру кисломолочного та виробів з нього, сметани, морозива, молочних десертів. Наведено апаратурно-технологічні схеми виробничого процесу, розроблені з використанням сучасного обладання та раціональних способів виробництва. Показано суттєвий вплив складу та властивостей використаних заквасок на якість кисломолочних напоїв, сметани та сиру кисломолочного. Встановлено основні вимоги щодо підбору мікроорганізмів у склад бактеріальних заквасок, особливо до культур-пробіотиків. Описано технології незбираномолочних продуктів, які базуються на використанні заквашувальних препаратів прямого внесення. Особливу увагу приділено обгрунтуванню технологічних параметрів виробництва незбираномолочних продуктів. Наведено технологію виробництва кисломолочних продуктів вітчизняного асортименту, а також їх нових видів з різними наповнювачами та домішками функціонального призначення. Розглянуто основні вади та встановлено причини недостатньої якості незбираномолочних продуктів і запропоновано заходи щодо її покращання. З урахуванням основних тенденцій розвитку галузі описано технології виробництва незбирономолочних продуктів з використанням сухих молочних консервів. Обгрунтовано доцільність впровадження стабілізаційних систем під час виробництва незбираномолочних продуктів десертної групи та морозива.

Показано можливості покращання технологічного процесу виробництва морозова на основі застосування нетрадиційної сировини. Встановлено вплив технологічних факторів на структуру морозива.

Рассмотрены классические и новые технологии обработки и производства цельномолочных продуктов: питьевых видов молока и сливок, кисломолочных напитков, сыра кисломолочного и изделий на его основе, сметаны, мороженого и молочных десертов. Представлены аппаратурно-технологические схемы производственного процесса, разработанные с использованием современного оборудования и рациональных способов производства. Показано существенное влияние состава и свойств используемых заквасок на качество кисломолочных напитков, сметаны и сыра кисломолочного. Установлены основные требования к подбору микроорганизмов в составе бактериальных заквасок, особенно к культурам-пробиотиков. Описаны технологии производства цельномолочных продуктов, основанные на использовании заквашевальных препаратов прямого внесения. Особое внимание уделено обоснованию технологических параметров производства цельномолочных продуктов. Представлены технологии производства кисломолочных продуктов отечественного ассортимента, а также их новых видов с различными наполнителями и добавками функционального назначения. Рассмотрены основные недостатки кисломолочных продуктов, установлены их причины и предложены пути улучшения качества готовой продукции. С учетом основных тенденций развития отрасли описаны технологии производства цельномолочных продуктов с использованием сухих молочных консервов. Обоснована целесообразность внедрения стабилизационных систем при производстве цельномолочных продуктов дессертной группы и мороженого.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л95 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА668338 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Актуальні проблеми технології галузі : курс лекцій / уклад.: Т. А. Скорченко; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2006. - 88 c. - Бібліогр.: с. 87-88. - укp.

Розглянуто сучасний асортимент і технологію питних видів молока, а також перспективи технології переробки вторинної молочної сировини. Висвітлено шляхи розширення асортименту пастеризованого молока. Увагу приділено соєвому молоку, технології молока тривалого зберігання, а також актуальним проблемам сироробства, маслоробного виробництва. Висвітлено проблеми виробництва морозива, показано вплив виду технологічного обладнання на його якісні показники. Проаналізовано особливості удосконалення технології дитячих молочних продуктів. Описано сухі молочні суміші спеціального призначення. Визначено нові напрями розвитку молочноконсервного виробництва.

Рассмотрены современный ассортимент и технология питьевых видов молока, а также перспективы технологии переработки вторичного молочного сырья. Освещены пути расширения ассортимента пастеризованного молока. Внимание уделено соевому молоку, технологии молока длительного хранения, а также актуальным проблемам сыроделия, маслодельного производства. Освещены проблемы производства мороженого, показано влияние вида технологического оборудования на его качественные показатели. Проанализированы особенности усовершенствования технологии детских молочных продуктов. Описаны сухие молочные смеси специального назначения. Определены новые направления развития молочноконсервного производства.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л95 я73-2

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА717744 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Свірідова Н. Д. 
Туризм : словник-довідник / Н. Д. Свірідова, Ю. О. Скорченко; Східноукр. нац. ун-т ім. В.Даля. - Луганськ, 2009. - 310 c. - укp.

Розкрито значення правових, організаційних, соціально-економічних, рекреаційних, культурологічних і спеціальних термінів, які використовуютьться у галузі туризму.

Раскрыто значение правовых, организационных, социально-экономических, рекреационных, культурологических и специальных терминов, используемых в отрасли туризма.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч518.1 я2

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА711417 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Панов Б. С. 
Минерально-сырьевые ресурсы в стратегии развития экономики Донецкой области на период до 2020 года / Б. С. Панов, Н. В. Жикаляк, С. Н. Стрекозов, П. С. Тетянчук // Металл и литье Украины. - 2002. - № 7-8. - С. 19-23. - Библиогр.: 4 назв. - рус.

Подчеркнуто, что минерально-сырьевая база, как важнейшая составляющая часть природных ресурсов, имеет исключительное значение не только для развития экономики государства, но и является гарантией ее безопасности и обусловливает перспективные стратегические направления устойчивого социально-экономического развития промышленных регионов Украины.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4Укр)0-55

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14585 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Гуць В. С. 
Визначення реологічних характеристик сметанних десертів / В. С. Гуць, Т. А. Скорченко, Н. О. Касьянова // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 16. - С. 55-58. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.


Ключ. слова: стабілізатори структури, молочні продукти, реологія
Індекс рубрикатора НБУВ: Л959.28

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
9.

Скорченко С. Б. 
Історичні аспекти розвитку коноплярства в Україні : Автореф. дис... канд. іст. наук: 07.00.07 / С. Б. Скорченко; НАН України. Центр дослідж. наук.-техн. потенціалу та історії науки ім. Г.М.Доброва. - К., 1999. - 18 c. - укp.

Відображено основні етапи розвитку коноплярства та науково-дослідної справи з культурою конопель. Проведено історично-науковий аналіз етапів становлення коноплярства як сільськогосподарської галузі України та показано розвиток біологічних і сільськогосподарських досліджень з коноплями в Україні.


Індекс рубрикатора НБУВ: П216.2г(4УКР),022 + Т3(4УКР)6-2

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА307213 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Скорченко Т. А. 
Дослідження розмірів кристалів лактози згущеного термічно обробленого молока з глюкозно-фруктозними сиропами / Т. А. Скорченко, Л. В. Шпачук, Є. С. Богданов // Харч. пром-сть. - 2011. - № 10/11. - С. 117-120. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Досліджено розмір кристалів лактози згущеного термічно обробленого молока, виготовленого з глюкозно-фруктозними сиропами. Доведено позитивний вплив сиропів на процеси кристалізації лактози.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л965.104-1

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Борисевич В. К. 
К вопросу моделирования импульсных процессов в замкнутой камере для взрывных прессов / В. К. Борисевич, В. В. Третьяк, И. В. Скорченко // Вестн. двигателестроения. - 2010. - № 2. - С. 166-171. - Библиогр.: 8 назв. - рус.

Рассмотрены вопросы моделирования импульсных процессов в замкнутой камере для взрывного пресса при его использовании для процессов штамповки объемных деталей. Исследованы процессы волнового взаимодействия ударных волн. Приведены схемы распространения прямых и отраженных ударных волн в параболической взрывной камере. Исследованы процессы расчета полей давления в прямой и отраженной ударной волне при подрыве заряда БВВ в фокусе параболической взрывной камеры. Приведены зависимости для расчета энергии гидропотока и газового пузыря. Приведены аналитические зависимости для расчета коэффициента полезного действия.


Індекс рубрикатора НБУВ: К623.300.7-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Осьмак Т. Г. 
Оптимізація рецептурного складу морозива "Сирок" / Т. Г. Осьмак, Т. А. Скорченко, Н. О. Касьянова // Харч. пром-сть. - 2011. - № 10/11. - С. 96-101. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Системний аналіз технологічного процесу виробництва морозива "Сирок" проведено шляхом розробки параметричної схеми підсистеми фризерування суміші, організації ортогонального композиційного планування другого порядку та статистичного опрацювання результатів. Визначено оптимальну дозу внесення сиру кисломолочного у рецептурах морозива "Сирок", вона становить 47 %.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л956

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Кравцова О. В. 
Удосконалення технології кефірного напою, збагаченого харчовим волокном та наповнювачем / О. В. Кравцова, Т. А. Скорченко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2010. - № 33. - С. 27-29. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Наведено основні технологічні етапи виробництва кефірного напою, збагаченого харчовим волокном "fibregum" та з наповнювачем із плодів йошти за удосконаленою технологією. Розглянуто вплив наповнювача із плодів йошти на органолептичні та фізико-хімічні властивості кефірного напою.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л955.13-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Кравцова О. В. 
Якість кисломолочного напою залежно від способу збагачення його харчовим волокном "Фіброгам" / О. В. Кравцова, Т. А. Скорченко // Харч. пром-сть. - 2009. - № 8. - С. 16-19. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Розглянуто можливі способи збагачення кисломолочного напою харчовим волокном "Фіброгам". Визначено вплив технологічних прийомів на показники якості дослідних кисломолочних напоїв. Розроблено комплексний показник якості кисломолочного напою з харчовим волокном "Фіброгам".


Індекс рубрикатора НБУВ: Л955

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Скорченко Т.  
Якість згущеного вареного молока з глюкозно-фруктозними сиропами / Т. Скорченко, Л. Шпачук, Т. Осьмак // Товари і ринки. - 2012. - № 1. - С. 138-144. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Визначено кількісну оцінку якості згущеного вареного молока. Показано доцільність заміни вуглеводної частини продукту на глюкозно-фруктозний сироп. Наведено результати досліджень згущеного вареного молока, виготовленого на основі глюкозно-фруктозних сиропів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л965.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Скорченко Т. А. 
Технологія дитячих молочних продуктів : навч. посіб. для студ. ВНЗ, які навч. за напрямом підготов. "Харчові технології та інженерія" / Т. А. Скорченко, О. В. Грек; Нац. ун-т харч. технологій. - К. : НУХТ, 2012. - 330 с. - Бібліогр.: с. 322-323 - укp.

Викладено технологію адаптованих рідких, пастоподібних, сухих, лікувально-профілактичних дитячих молочних продуктів сучасного асортименту, сухих каш для дитячого харчування, молочних продуктів для дітей шкільного віку. Висвітлено основи одержання рецептурних компонентів. Наведено апаратурно-технологічні схеми виробництва дитячих молочних продуктів. Обгрунтовано технологічні параметри виробництва. Наведено характеристику сировини немолочного походження.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л95 + Л977

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА763668 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Грек О. В. 
Технологія комбінованих продуктів на молочній основі : підруч. для студ. ВНЗ / О. В. Грек, Скорченко; Нац. ун-т харч. технологій. - К. : НУХТ, 2012. - 362 c. - Бібліогр.: с. 352-355 - укp.

Викладено сучасні технології комбінованих продуктів на молочній основі. Розглянуто особливості технології питних видів молока комбінованого складу сировини, кисломолочних напоїв, сиру кисломолочного та сиркових і сметанних виробів, спредів, сирних і сирних плавлених продуктів, дитячих харчових продуктів, сухих і згущених молоковмісних консервів, комбінованих продуктів на основі маслянки та сироватки. Увагу приділено продуктам сучасного асортименту, в тому числі розробленим у Національному університеті харчових технологій. Це сиркові пасти, згущені молочні консерви з фруктозою, збагачені соєвими білками, сухі багатокомпонентні суміші десертного призначення, сметанні продукти. Наведено технологічні схеми виробництва комбінованих продуктів на молочній основі, обгрунтовано технологічні параметри виробництва.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л95 я73-1 + Л965 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА764490 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Борисевич В. К. 
Исследование возможности получения новых материалов при помощи импульсных сверхвысоких давлений / В. К. Борисевич, А. И. Долматов, И. В. Скорченко, А. И. Сабакарь, В. В. Третьяк // Авиац.-косм. техника и технология. - 2012. - № 10. - С. 7-10. - Библиогр.: 2 назв. - рус.

Представлены материалы исследований возможности получения новых материалов взрывом БВВ с помощью кумулятивных устройств. Предложены параметры кумулятивных струй, при которых достижение сверхвысоких давлений, скоростей потока струй и сверхвысоких температур становится возможным. Даны схемы установок для получения таких параметров. Описаны результаты серии экспериментов по получению новых материалов. Сделаны основные выводы по результатам проведенных экспериментов. Рассмотрены перспективные направления научных работ по получению новых материалов при помощи импульсных сверхвысоких давлений.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ж652

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24839 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Третьяк В. В. 
Разработка и использование учебной программы синтеза технических решений при проектировании авиационной техники / В. В. Третьяк, Н. С. Матусевич, А. В. Онопченко, И. В. Скорченко, Т. Г. Зейниев // Вестн. двигателестроения. - 2013. - № 2. - С. 45-49. - Библиогр.: 7 назв. - рус.

Предложен алгоритм и представлены материалы по возможностям учебной программы для решения изобретательских задач при проектировании импульсных технологий. Исследованы возможности реализации основных функций теории изобретательских задач при проведении научных и исследовательских работ для импульсной обработки металлов. Представлена разработка учебной программы, которая позволяет производить синтез технических решений на основе возможностей алгоритмов решения изобретательских задач. В программе реализованы типовые приемы устранения технических противоречий. Программа подкреплена вариантами решения технических задач на основе реальных авторских свидетельств и патентов и может быть использована в учебных и практических целях.


Індекс рубрикатора НБУВ: О53-02

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Онопченко А. В. 
Расчет параметров импульсного деформирования объемных деталей с использованием спрут технологий / А. В. Онопченко, В. В. Третьяк, Н. И. Цывинда, И. В. Скорченко // Авиац.-косм. техника и технология. - 2013. - № 4. - С. 17-20. - Библиогр.: 4 назв. - рус.

Представлены материалы для расчета параметров технологических процессов импульсных технологий. Рассмотрены особенности, преимущества и проблемы разработки технологических процессов импульсной обработки, особенности объектного подхода к проектированию импульсных технологий, а также даны рекомендации по использованию баз знаний при проектировании импульсных технологий. Предложена последовательность формирования базы знаний для проектирования детали авиационного двигателя методом объемной штамповки. Рассмотрен вариант формирования базы знаний для проектирования детали авиационного двигателя методом объемной штамповки.


Індекс рубрикатора НБУВ: О551-060.122

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24839 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського