Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (3)Автореферати дисертацій (25)Книжкові видання та компакт-диски (368)Журнали та продовжувані видання (28)
Пошуковий запит: (<.>A=ЧЕРЕВК$<.>+<.>A=ОЛЕКСАНДР$<.>+<.>A=ІВАНОВИЧ$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 402
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Беляев Михаил Иванович - человек, ученый, педагог... / ред.: А. И. Черевко. - Х. : ХГАТОП: НВФ "Студцентр", 1998. - 152 c. - рус.

В настоящем сборнике систематизировано творческое, научное и человеческое наследие доктора технических наук, профессора, чл.-кор. ВАСХНИЛ, ректора Харьковского института общественного питания, основателя единственной в стране научной школы по совершенствованию технологии и оборудования общественного питания Михаила Ивановича Беляева. Представлен биографический путь этого незаурядного организатора и педагога, основные этапы формирования его научной школы, даны воспоминания его учеников, коллег, соратников.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л99 д(4УКР) а/я Беляев М.И

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА587847 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Черевко В. П. 
Десульфурация чугуна порошковой мелкокристаллической известью / В. П. Черевко, А. М. Лонский, А. Н. Стоянов // Металлург. и горноруд. пром-сть. - 2001. - № 4. - С. 19-21. - Библиогр.: 2 назв. - рус.

Приведена характеристика физико-химических свойств порошковой извести, полученной путем помола тонкоизмельченного известняка в циклонных печах. Представлены результаты опробования данной извести при продувке жидкого чугуна с целью его десульфурации. Установлено, что опробованная порошковая известь в качестве десульфурирующего реагента для инжекционной обработки металла обладает рядом важных технологических преимуществ: высокой текучестью без применения ПАВ, устойчивостью к гидратации, способностью к достаточно длительному хранению без потерь реакционной способности и др.


Ключ. слова: порошкообразная известь, инжекционная обработка жидкого металла, чугун, десульфурация
Індекс рубрикатора НБУВ: К323.03-14

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж28347 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Саркісян Л.  
Забезпеченість роздрібною торговельною мережею м.Донецька / Л. Саркісян, О. Черевко // Торгівля і ринок України. - 1999. - Вип. 9, Т. 2. - С. 294-300. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Проведено аналіз чинників, що впливають на забезпеченість торговою мережею, і показників забезпеченості м.Донецька роздрібною торговою мережею, зокрема, торговельними площами як за окремими групами товарів, так і в порівнянні з базовим роком. Показано основні недоліки малої забезпеченості торговельними площами і деякі перспективи для розширення торговельної мережі міста.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР-4ДОН)421.20

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69878 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Худолей О. Г. 
Маркетинговые исследования конкурентоспособности угля шахты им. Калинина / О. Г. Худолей, А. Ю. Бондаренко, М. М. Черевко, И. К. Демин // Изв. Донец. горн. ин-та. - 1999. - Вып. 2. - С. 71-74. - Библиогр.: 2 назв. - рус.

Изложен метод проведения маркетинговых исследований конкурентоспобности выпускаемой продукции. Данным методом определены конкурентные преимущества угля, добываемого шахтой им. Калинина.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4Укр-4Дон)305

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69629 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Черевко О.  
Нарис політичної біографії Маргарет Тетчер. (До 20-ліття приходу до влади у Великобританії уряду консерваторів) / О. Черевко // Людина і політика. - 1999. - № 3. - С. 66-69. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Досліджено біографію Маргарет Тетчер та її сходження на британський політичний Олімп. Розглянуто фактори, що вплинули на Тетчер-політика і Тетчер-людину, характерною рисою керівництва якої була жорсткість. Цьому стилю роботи вона була вірною до останнього дня перебування на посаді прем'єра.


Ключ. слова: харизматична особа, консерватори, М.Тетчер, монетаризм
Індекс рубрикатора НБУВ: Т3(4Вел)63-8

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж16653 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Черевко О.  
Нарис політичної біографії Маргарет Тетчер. (До 20-ліття приходу до влади у Великобританії уряду консерваторів).(Закінчення) / О. Черевко // Людина і політика. - 1999. - № 4. - С. 64-69. - Бібліогр.: 29 назв. - укp.

Розглянуто умови, за яких уряд М.Тетчер прийшов до влади, проблеми, з якими він зіткнувся, його політику протягом десятиліття. Проаналізовано поняття "тетчеризм", а також обставини, що спричинили відставку "залізної леді".


Ключ. слова: "тетчеризм", консерватори, приватизація, циклічний спад
Індекс рубрикатора НБУВ: Т3(4Вел)63-8

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж16653 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Научные и практические аспекты переработки мяса и мясопродуктов : Тез. докл. междунар. науч.-практ. конф., 28 февр.-1 марта 2001 г. / ред.: А. И. Черевко; Акад. наук нац. прогресса Украины. - Х., 2001. - 220 c. - рус.

Систематизированы результаты докладов научных и практических работников о качестве и безопасности мяса и мясопродуктов. Изложены медико-биологические аспекты потребления мяса. Рассмотрены новые технологии переработки мяса, мясопродуктов, сельскохозяйственной птицы. Освещены вопросы усовершенствования процессов и аппаратов, автоматизации и компьютеризации пищевых производств. Проанализированы актуальные проблемы экономики и менеджмента переработки мяса и мясопродуктов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л92 я431(0) + У9(4УКР)306.751.2 я431(0)

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА605812 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Павлюк Р. Ю. 
Новые прогрессивные технологии биологически активных добавок из цветочной пыльцы и растительного сырья / Р. Ю. Павлюк, А. И. Черевко, Г. А. Симахина, И. С. Гулый, Л. А. Чуйко, В. В. Погарская, Л. М. Соколова; Харьк. гос. акад. технологии и орг. питания. - Х.; К., 2000. - 133 c. - рус.

Обобщены результаты многолетних фундаментальных исследований нового способа консервирования с применением жидкого азота нетрадиционного растительного сырья и разработке криогенных технологий получения биологически активных добавок, позволяющих не только сохранить все витамины и другие, биологически активные вещества, но и получить более обогащенный конечный продукт в легкоусвояемой форме. Представлены две принципиально новые технологии производства биологически активных добавок - криопорошков из цветочной пыльцы и амаранта, разработанные специалистами Харьковской государственной академии технологии и организации питания и Украинским государственным университетом пищевых технологий. Предложены новые технологии их использования в составе профилактических продуктов питания иммуностимулирующего и радиозащитного действия. Приведены сведения, являющиеся основой для изучения новых технологий консервирования пищевых продуктов и товароведения продовольственных товаров.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р282.11 я73 + П214.3 я73 + Л987 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА605701 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Нові технології та удосконалення процесів харчових виробництв : Зб. наук. пр. / ред.: О. І. Черевко; Харк. держ. акад. технології та орг. харчування. - Х., 1999. - 337 c. - укp.

Розглянуто прогресивні технології продуктів харчування (зокрема, варених ковбас, хліба, безалкогольних негазованих напоїв, молочних продуктів, вершкового масла тощо), питання удосконалення процесів та апаратів харчових виробництв. Наведено фізико-хімічні та математичні методи дослідження харчових продуктів (рецептур харчових концентратів напівфабрикатів борошняних виробів), біологічної доцільності виробництва комбінованих продуктів харчування на основі м'яса, овочів, злаків тощо, а також результати товарознавчо-технологічних досліджень продуктів харчування.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80 я43

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА595914 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Трубайчук А. Ф. 
Особливості соціально-економічної політики британських консерваторів у 1979 - 1990 рр. / А. Ф. Трубайчук, О. С. Черевко // Укр. іст. журн. - 1999. - № 3. - С. 88-96. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ф69(4Вел)41 + Т3(4Вел)63-484

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж27630 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
11.

Трубайчук А. Ф. 
Особливості соціально-економічної політики британських консерваторів у 1979-1990 рр. / А. Ф. Трубайчук, О. С. Черевко // Укр. іст. журн. - 1999. - № 2. - С. 125-133. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Т3(6)63

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж27630 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
12.

Черевко І. М. 
Про асимптотику інтегральних многовидів сингулярно збурених систем із запізненням / І. М. Черевко // Укр. мат. журн. - 1999. - 51, № 8. - С. 1105-1111. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Досліджено задачу про побудову асимптотичних розкладів інтегральних многовидів повільних змінних для лінійних та нелінійних сингулярно збурених систем із запізненням.


Індекс рубрикатора НБУВ: В161.615

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж26161 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Прогресивні ресурсозберігаючі технології та їх економічна обгрунтованість у підприємствах харчування. Економічні проблеми торгівлі : Зб. наук. пр. Ч. 1 / ред.: О. І. Черевко; Харк. держ. акад. технології та орг. харчування. - Х., 1998. - 336 c. - укp.

Розглядаються проблеми ресурсозберігаючих технологій продуктів харчування, поліпшення якості овочевих страв, повідомляється про використання технологічних властивостей білкової пасти для виготовлення продуктів харчування. Приводиться характеристика обладнання, процесів та апаратів харчових виробництв, розробка нових конструкцій апаратів побутової холодильної техніки. Дається оцінка якості харчових продуктів, вказується необхідність використання біологічно активних добавок в харчуванні людини, описуються нові види комбінованих м'ясопродуктів лікувально-профілактичного призначення. Аналізуються актуальні проблеми нагляду за якістю та безпекою продуктів харчування та шляхи їх вирішення. Висвітлюються проблеми бухгалтерського обліку, аналізу та аудиту, особливості оподаткування цінних паперів в Україні, практика застосування міжнародних стандартів бухгалтерського обліку в Україні тощо.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л99 я43 + У9(4УКР)424.1 я43 + У9(4УКР)421 я43

Рубрики:

Шифр НБУВ: В342605 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Прогресивні ресурсозберігаючі технології та їх економічна обгрунтованість у підприємствах харчування. Економічні проблеми торгівлі : Зб. наук. пр. Ч. 2 / ред.: О. І. Черевко; Харк. держ. акад. технології та орг. харчування. - Х., 1998. - 455 c. - укp.

Розглядаються питання ресурсозберігаючих технологій продуктів харчування, вдосконалення процесів та апаратів харчових виробництв, підвищення рівня методичної роботи та гуманітарної підготовки фахівців. Висвітлюються проблеми економіки, менеджменту, бухгалтерського обліку, хімічних, фізичних та математичних методів досліджень, використання комп'ютерних технологій у навчальному процесі. Наводяться способи промислової кристалізації фруктози, фізико-хімічні основи електромембранної регенерації лужних миючих розчинів. Повідомляється про вплив інфляції на рентабельність підприємств громадського харчування, аналізується сучасний стан і проблеми розвитку зовнішньоекономічної діяльності підприємств торгівлі, господарсько-правова відповідальність, особливості функціонування об'єктів соціальної інфраструктури в сучасних умовах тощо.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л99 я43 + У9(4УКР)424.1 я43 + У9(4УКР)421 я43

Рубрики:

Шифр НБУВ: В342605 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Прогресивні технології та удосконалення процесів харчових виробництв : Зб. наук. пр.: У 2 ч. Ч. 1 / ред.: О. І. Черевко; Харк. держ. акад. технології та орг. харчування. - Х., 2000 . - 386 c. - укp.

Проведено дослідження прогресивних технологій продуктів харчування, вдосконалення процесів і апаратів харчових виробництв. Розглянуто фізико-хімічні та математичні методи дослідження харчових продуктів. Наведено результати товарознавчих досліджень продуктів харчування. Вивчено перспективи використання твердих рослинних жирів у технології десертних кремів з емульсійною структурою. Представлено технологію нових кондитерських виробів з фітододатками. Визначено шляхи підвищення якості сичугових сирів, виготовлених із козячого молока, удосконалено технологію виробництва фруктових компотів, запропоновано заходи щодо підвищення біологічної цінності вершкових кремів. Зроблено кількісну оцінку технологічних параметрів теплової обробки м'ясних блюд. Висвітлено процес одержання тіста для сирників на основі молочно-білкового копреципітату зі сколотину. Розширено виробництво нових сортів борошна, крупи, пластівців із зерна пшениці. Досліджено біофлавоноїди чорноплідної горобини. Проаналізовано вплив деяких факторів на збереження хлорофілів під час переробки. Описано властивості некрохмальних полісахаридів круп та їх застосування.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80 я43(4УКР)3

Рубрики:

Шифр НБУВ: В343877 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Прогресивні технології та удосконалення процесів харчових виробництв : Зб. наук. пр.: У 2 ч. Ч. 2 / ред.: О. І. Черевко; Харк. держ. акад. технології та орг. харчування. - Х., 2000 . - 298 c. - укp.

Висвітлено прогресивні технології продуктів харчування. Проаналізовано існуючі типи екстракторів, описано їх конструкцію. Досліджено вплив умов екструзійного оброблення на ензим-резистентність крохмальної складової. Вивчено особливості впливу екструдерів на ферментативний гідроліз крохмалю екструдантів. Наведено результати досліджень щодо вибору раціональних режимів обробки водно-борошняної суспензії дріжджів у вихровому шарі феромагнітних частинок обертального електромагнітного поля. Описано інтенсифіковано процесу дозрівання дріжджового напівфабрикату. Викладено деякі відомості про спектри електромагнітного поглинання та випромінювання газів, що базуються на закономірностях квантової теорії та обгрунтовують можливості розробки енергоощадних процесів теплової обробки харчових продуктів інфрачервоним випромінюванням. Експериментально досліджено кінетичні закономірності процесу здрібнення зернової сировини у багатоцільовому апараті. Запропоновано математичну модель, яка виражає залежність швидкості процесу здрібнення від частоти обертів робочого органу апарата та середнього розміру зерен сировини.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80 я43(4УКР)3

Рубрики:

Шифр НБУВ: В343877 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Черевко О. І. 
Процеси та апарати жаріння харчових продуктів : Навч. посіб. для студ. / О. І. Черевко, В. М. Михайлов, І. В. Бабкіна; Харк. держ. акад. технології та орг. харчування. - Х., 2000. - 332 c. - Бібліогр.: с. 320-330. - укp.

Розглянуто теплові процеси та апарати, що використовуються під час виробництва смажених і випечених виробів на підприємствах харчування, малих харчових виробництвах і харчовій промисловості, зокрема, у галузі овочеконсервного та рибопереробного виробництв. Значну увагу приділено аналізу нових розробок конструкцій жарильних апаратів з високими технологічними параметрами, що дозволяють інтенсифікувати процес, скоротити енергетичні витрати, підвищити якість виробів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л990.2 я73-1 : Л830.4-51 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА603148 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Підвищення конкурентоспроможності підприємств торгівлі та харчування : Зб. наук. пр. / ред.: О. І. Черевко; Харк. держ. акад. технології та орг. харчування. - Х., 2000. - 483 c. - укp.

Вміщено статті, де розглянуто питання економічної теорії та зовнішньоекономічної діяльності, менеджменту та маркетингу, бухгалтерського обліку, аналізу та економіки підприємств харчування та торгівлі. Проведено соціально-статистичне дослідження проблем безробіття в Первомайському регіоні Миколаївщини. Досліджено специфічні фактори поведінкової стратегії підприємства в перехідній економіці. Охарактеризовано становище молоді на ринку праці. Наведено концепцію безперервної комп'ютерної підготовки фахівців менеджменту. Досліджено ринок праці торгових робітників. Розглянуто особливості маркетингового дослідження щодо впровадження на продовольчому ринку десертів на основі рослинних жирів, мікроекономічного аналізу прибутку торговельного підприємства, теоретичні аспекти формування планів торговельного підприємства. Викладено експертні оцінки споживчих характеристик різних видів упаковки (споживчої тари) чаю та кави на ринку Харкова, відносну оцінку ризику на підставі аналізу фінансового стану підприємства, оцінку невизначеності зовнішнього середовища підприємств роздрібної торгівлі. Проведено факторний аналіз прибутку підприємств торгівлі в управлінському обліку. Визначено фактори, що визначають ефективність використання трудових ресурсів підприємств роздрібної торгівлі. Розкрито передумови виникнення кризової ситуації торговельного підприємства. Досліджено проблеми формування та збереження власного капіталу торговельного підприємства.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)42 я43

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА604819 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Черевко І. М. 
Розв'язування крайової задачі для нелінійних диференціальних рівнянь нейтрального типу методом сплайн-функцій / І. М. Черевко, Н. П. Настасьєва // Крайові задачі для диференц. рівнянь. - 1998. - Вип. 3. - С. 156-165. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Розглянуто крайову задачу для нелінійного диференціально-різницевого рівняння нейтрального типу. Одержано достатні умови існування розв'язку. Побудовано ітераційну схему знаходження наближеного розв'язку методом сплайн-функцій.


Індекс рубрикатора НБУВ: В161.614 + В192.162

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69636 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Черевко Г.  
Розвиток сільських регіонів / Г. Черевко // Економіка України. - 2000. - № 12. - С. 88-89. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4Укр)32 я431 + У9(4Пол)32я431

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж28099 Пошук видання у каталогах НБУВ 


...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського