Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (4)Книжкові видання та компакт-диски (36)
Пошуковий запит: (<.>U=Л824-3$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 17
Представлено документи з 1 до 17

      
Категорія:    
1.

Гуць В. С. 
Раціональне використання вторинних сировинних ресурсів молочної і зернопереробної промисловості / В. С. Гуць, О. А. Топчій, К. П. Неліна // Харч. пром-сть. - 2005. - № 4. - С. 13-15. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Розглянуто можливість використання пшеничних висівок і молочної сироватки як сировини для виробництва кормів. Це дасть можливість знизити шкідливий вплив відходів на навколишнє середовище, поліпшити екологічну ситуацію й одержати економічний ефект завдяки розширенню кормової бази у тваринництві.


Ключ. слова: відходи, молочна сироватка, пшеничні висівки
Індекс рубрикатора НБУВ: Л824-37

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Борщевська Л. А. 
Використання побічних продуктів переробки сої в технології виробництва комбікормів : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.02 / Л. А. Борщевська; Одес. держ. акад. харч. технологій. - О., 2002. - 16 c. - укp.

Вперше визначено повний хімічний склад і поживність окари, а також фізико-технологічні та теплофізичні властивості сухої окари. Розроблено раціональні режими сушіння вологої окари та режими зберігання окари різних видів. Запропоновано нову технологію зберігання та використання окари у сухому та замороженому вигляді. Значну увагу приділено рецептам і раціонам кормів для годівлі сільськогосподарських тварин і птиці з введенням сухої, свіжої та розмороженої окари. Запропоновано технологічну лінію підготовки та введення окари у виробничий процес виготовлення комбікормів і раціонів.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.43 + Л824-37

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА320948 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Хаддад Карім 
Використання сапонітів при виробництві комбікормової продукції : Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.02 / Хаддад Карім; Одес. держ. акад. харч. технологій. - О., 1998. - 18 c. - укp. - рус.

Дисертацію присвячено питанням розробки технології підготовки і вводу сапоніту при виробництві комбікормів і преміксів. Наведено фізичні і гігроскопічні властивості, хімічний і мікробіологічний склад сапоніту. Розроблено раціональні режими гранулометричної підготовки сапоніту при виробництві комбікормової продукції, а також режими гранулювання комбікормів з сапонітом.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л824-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА305167 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Супрун-Крестова О. Ю. 
Технологія кормових добавок з використанням нетрадиційної сировини : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.02 / О. Ю. Супрун-Крестова; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2005. - 20 c. - укp.

Науково обгрунтовано доцільність застосування нетрадиційної сировини (відходів переробки шавлії, кропу, м'яти, ісопу, лофанту) як компонентів для виробництва кормових домішок і комбікормів. Визначено технологічні властивості та хімічний склад відходів переробки зазнчених ефіроолійних культур. Встановлено зміни вмісту антипоживних речовин у процесі екструзійної обробки нативного насіння сої. Показано доцільність виробництва екструдованих кормових сумішей на основі зернової сировини (ячменю, кукурудзи, пшениці) та насіння сої. Досліджено вплив екструзійної обробки на технологічні властивості та хімічний склад кормових зернових сумішей. Запропоновано технологію виробництва кормових домішок з використанням нетрадиційної сировини: відходів переробки шавлії, кропу, м'яти, ісопу, лофанту. Вивчено зміни якості екструдованих кормових сумішей у процесі зберігання. Розроблено нормативно-технічну документацію на одержану екструдовану кормосуміш. Розраховано очікуваний економічний ефект від використання нових рецептів комбікормів з введенням до їх складу екструдованих кормових сумішей.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.183 + Л824-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА340004 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Євтушенко О. О. 
Удосконалення технології виробництва комбікормів з використанням ефіроолійної сировини : автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.01 / О. О. Євтушенко; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2009. - 20 c. - укp.

З метою підвищення ефективності комбікормової продукції науково обгрунтовано доцільність застосування нетрадиційної сировини (анісу, кмину, коріандру, кропу, фенхелю та м'яти). Удосконалено технологію виробництва комбікормів на основі нетрадиційної рослинної сировини з лікарськими властивостями. Встановлено органолептичні, фізико-технологічні та хімічні властивості ефіроолійної сировини. Досліджено гранулометричний склад неподрібненої сировини та висівок. Обгрунтовано доцільність подрібнення нетрадиційної сировини з використанням зернових млинів. Визначено ефективність використання електродисоційованих водних розчинів. Проаналізовано вплив різних факторів на технологічний процес гранулювання висівок. Розкрито особливості сушіння сирої листової сировини, визначено перспективність її використання у процесі гранулювання. Вивчено протимікробну дію ефіроолійної сировини та мікробіологічні показники висівок гранульованих. Удосконалено технологію виробництва комбікормів із використанням ефіроолійної сировини. Розроблено нормативну документацію на висівки гранульовані збагачені. Розраховано оптимізовані рецепти комбікормів та їх відповідну ціну.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л824-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА367699 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Давиденко Т. М. 
Удосконалення технології підготовки зернової сировини при виробництві комбікормів : автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.01 / Т. М. Давиденко; Одес. нац. акад. харч. технологій. - О., 2009. - 19 c. - укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л824-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА367673 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Бомко Л. Г. 
Удосконалення біотехнології виробництва целюлази та її використання за вирощування курчат-бройлерів : автореф. дис. ... канд. с.-г. наук : 03.00.20 / Л. Г. Бомко; Білоцерків. нац. аграр. ун-т. - Біла Церква, 2012. - 19 c. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: П682-451.2 + Л89 + Л824-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА394765 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
8.

Шацький В. В. 
Розробка математичної моделі одношарового переміщення зернового матеріалу по похилій круговій віброповерхні / В. В. Шацький, Д. В. Дем'яненко // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2015. - Вип. 15, т. 3. - С. 86-95. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

На базі методу дискретних елементів досліджено рух частинок зернового матеріалу по похилій круговій поверхні, що здійснює кругові горизонтальні коливання з визначенням якісних показників розподілу частинок по поверхні.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л824-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Шевцова Г. М. 
Вміст ГМО в кормах і сировині рослинного походження в Україні в 2011 - 2013 рр. / Г. М. Шевцова, І. О. Герілович, О. С. Солодянкін // Наук.-техн. бюл. Ін-ту біології тварин та Держ. н.-д. контрол. ін-ту ветпрепаратів та корм. добавок. - 2014. - Вип. 15, № 4. - С. 91-94. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Наведено результати дослідження на вміст генетично модифікованих організмів кормів та сировини для їх виготовлення рослинного походження з різних регіонів України за допомогою методу полімеразної ланцюгової реакції. Встановлено, що генетично модифіковані організми містилиcь у 2011 р. - у 26,3 %, у 2012 р. - у 27,6 % і в 2013 р. - у 53,7 % досліджуваних проб.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л824-3-1 с + П545.11

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж72108 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Коцюмбас І. Я. 
Контроль вмісту метіоніну гідроксианалогу в кормових добавках методом капілярного електрофорезу / І. Я. Коцюмбас, Т. Р. Левицький, Г. П. Ривак // Наук.-техн. бюл. Держ. н.-д. контрол. ін-ту вет. препаратів та корм. добавок і Ін-ту біології тварин. - 2015. - Вип. 16, N 2. - С. 91-97. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Наведено результати визначення вмісту гідроксианалогу метіоніну в кормових добавках за методом капілярного електрофорезу за допомогою приладу "Капель-105/105М", обладнаного спеціальним програмним забезпеченням на основі персонального комп'ютера. Впровадження методу є особливо актуальним у зв'язку з постійним поповненням ринку України новими амінокислотними кормовими добавками та збільшенням випадків їх фальсифікації. Валідаційні дані, результати досліджень, їх аналіз та висновки, наведені в роботі, свідчать, що метод капілярного електрофорезу за допомогою приладу "Капель-105/105М" є альтернативним методом і за своїми характеристиками може застосовуватися у разі контролювання якості кормових добавок метіоніну гідроксианалогу за вмістом основної діючої речовини.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л824-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж72108 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Котов Б. І. 
Математичне моделювання динамічних режимів мікронізації зерна при зміні потужності випромінювачів за координатою / Б. І. Котов, Р. А. Калініченко, В. В. Кифяк // Вісн. Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - 2014. - Вип. 148. - С. 388-394. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Наведено математичний опис динаміки нагріву зерна ІЧ-опромінюванням за змінної в напрямку руху потужності нагрівачів.


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.183 + Л824-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж61599 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Євтушенко О. О. 
Дослідження фізико-технологічних показників екструдованих кормів з використанням гарбуза / О. О. Євтушенко, А. В. Шаран, М. І. Кожевнікова // Харч. пром-сть. - 2016. - № 20. - С. 75-79. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Наведено результати пошукових досліджень фізико-технологічних властивостей комбікорму з використанням гарбуза (вологість, кут обрушення, кут ковзання по металу, кут природного ухилу, дійсна густина, когезивність та об'ємна маса). Застосування показника когезивності надало можливість з'ясувати, що дані суміші можуть вільно переміщатися при вивантаженні. Отримані результати дають змогу проводити екструдування, а також визначати хімічний склад як компонентів, так і сумішей в експериментальних дослідженнях.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л824-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Дмитренко Л. Д. 
Разработка технологии подготовки кормового нута при производстве комбикормов : Дис...канд.техн.наук:05.18.02 / Л. Д. Дмитренко; Одесский технологический институт пищевой промышленности имени М. В. Ломоносова. - О., 1994. - 224 c. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л824-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС44171 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
14.

Дмитренко Л. Д. 
Разработка технологии подготовки кормового нута при производстве комбикормов : Дис...канд.техн.наук:05.18.02 / Л. Д. Дмитренко; Одесский технологический институт пищевой промышленности имени М. В. Ломоносова. - О., 1994. - 224 c. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л824-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС44171 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
15.

Дмитренко Л. Д. 
Разработка технологии подготовки кормового нута при производстве комбикормов : Дис...канд.техн.наук:05.18.02 / Л. Д. Дмитренко; Одесский технологический институт пищевой промышленности имени М. В. Ломоносова. - О., 1994. - 224 c. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л824-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС44171 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
16.

Дмитренко Л. Д. 
Разработка технологии подготовки кормового нута при производстве комбикормов : Дис...канд.техн.наук:05.18.02 / Л. Д. Дмитренко; Одесский технологический институт пищевой промышленности имени М. В. Ломоносова. - О., 1994. - 224 c. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л824-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС44171 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
17.

Стоцька О. В. 
Біотрансформація відходів пивоварного виробництва з отриманням біогазу та кормової біомаси : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 03.00.20 / О. В. Стоцька; Національний університет харчових технологій, Національна академія аграрних наук України, Інститут продовольчих ресурсів. - Київ, 2023. - 23 c. - укp.

Присвячено дослідженню процесів біотрансформації відходів пивоварного виробництва з отриманням біогазу та кормової біомаси. Досліджено періодичний та безперервний режим зброджування стічних вод пивоварного виробництва з максимальним ступенем їх очищення та отримання отриманням біогазу і кормової біомаси. Показано переваги ведення процесу метанового бродіння при термофільному режимі порівняно з мезофільним режимом. Відпрацьовано параметри ведення метанового зброджування білкового відстою при різних температурних режимах для отримання високого ступеня деструкції гірких речовин. Проведені дослідження амінокислотного складу збродженого відстою показали високий ступінь збагачення незамінними амінокислотами, що дає можливість його використання в кормовиробництві. Розроблено апаратурно-технологічну схему біотрансформації відходів пивоварного виробництва з отриманням біогазу та кормової біомаси. Здійснено економічну оцінку та обґрунтовано економічну ефективність використання технології метанового бродіння для переробки відходів пивоваріння.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л535.5 + Л824-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА454057 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського