Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (3)Книжкові видання та компакт-диски (85)Журнали та продовжувані видання (5)
Пошуковий запит: (<.>U=Л89$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 56
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Долгополов И. С. 
К определению мощности, необходимой для измельчения влажного глютена / И. С. Долгополов // Систем. технології. - 2001. - № 3. - С. 81-87. - Библиогр.: 4 назв. - рус.

Розглянуто модель подрібнення високо вологого глютену, яка базується на гіпотезі руйнування водневих зв'язків у матеріалі в процесі подрібнювання. Зіставлення розрахункових і практичних даних витрати потужності на подрібнювання високо вологого глютена дозволило зробити висновок, що запропонована модель адекватно відтворює процес.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л89

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69472 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Смірнов В. В. 
Розробка та застосування комбінованого методу прямої імунофлуоресценції та флуорохромії для виявлення контамінації посівного матеріалу та ферментацій при виробництві лізину / В. В. Смірнов, І. М. Фуртат, Л. О. Михальський, М. Г. Сергійчук, В. В. Згонник, І. О. Василевська // Мікробіол. журн. - 1999. - 61, № 1. - С. 84-94. - Бібліогр.: 20 назв. - укp.


Ключ. слова: процес виробництва лізину, методи виявлення контамінації, пряма імунофлуоресценція, флуорохромія
Індекс рубрикатора НБУВ: Л89

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж22205 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
3.

Бондар І. В. 
Промислова мікробіологія. Харчова і агробіотехнологія : Навч. посіб. / І. В. Бондар, В. М. Гуляєв; Дніпродзерж. держ. техн. ун-т. - Дніпродзержинськ, 2004. - 280 c. - Бібліогр.: с. 273-274. - укp.

Розглянуто основні біотехнологічні процеси виробництва в галузі харчової промисловості та агробіотехнології. Охарактеризовано сучасний стан даних напрямків у біотехнології в Україні. Проаналізовано особливості утилізації та знешкодження відходів у відповідних біовиробництвах, описано методи вдосконалення даних виробництв.

Рассмотрены основные биотехнологические процессы производства в отраслях пищевой промышленности и агробиотехнологии. Охарактеризованы современное состояние данных направлений в биотехнологии в Украине, а также микроорганизмы - продуценты. Проанализированы особенности утилизации и уничтожения отходов в соответствующих биопроизводствах, описаны методы усовершенствования данных производств.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ж164я73-1 + Л89я73-1 + П00я73-1

Шифр НБУВ: ВА657193 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Сидоров Ю. І. 
Процеси і апарати мікробіологічної промисловості. Технологічні розрахунки. Приклади і задачі. Основи проектування виробництв: Навч. посіб.: у 3 ч. Ч. 1. Ферментація / Ю. І. Сидоров, Р. Й. Влязло, В. П. Новіков; Нац. ун-т "Львів. політехніка". - Л., 2004. - 239 c. - укp.

Розкрито суть основних понять про процеси ферментації та передферментаційні процедури. Описано основні апарати, зокрема, стерилізатори твердих субстратів, ферментери для поверхневого культивування та з пневматичним перемішуванням. Наведено методики технологічних розрахунків і вибору обладнання. Розкрито кінетичні основи мікробіологічних процесів, проаналізовано особливості розрахунку теплових ефектів ферментації та теплообмінної апаратури.

Раскрыта сущность основных понятий процессов ферментации и предферментационных процедур. Описаны основные аппараты, в частности, стерилизаторы твердых субстратов, ферментеры для поверхностного культирования и с пневматическим перемешивателем. Приведены методики технологических расчетов и выбора оборудования. Раскрыты кинетические основы микробиологических процессов, проанализированы особенности расчета тепловых эффектов ферментации и теплообменной аппаратуры.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л89я73

Шифр НБУВ: В348733 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Сидоров Ю. І. 
Процеси і апарати мікробіологічної промисловості. Технологічні розрахунки. Приклади і задачі. Основи проектування виробництв: Навч. посіб.: у 3 ч. Ч. 2. Оброблення культуральних рідин / Ю. І. Сидоров, Р. Й. Влязло, В. П. Новіков; Нац. ун-т "Львів. політехніка". - Л., 2004. - 294 c. - укp.

Розглянуто питання відділення біомас від нативних розчинів (НР), зокрема, звичайного та безперервного фільтрування, технологічних розрахунків барабанних і стрічкових вакуум-фільтрів. Описано сорбційні методи вилучення цільових продуктів з НР, особливості обробки НР методами рідинної екстракції та осадження. Розкрито суть основних понять твердофазової екстракції, охарактеризовано пневматичні, аерофонтанні та інші сушарки, які застосовуються в мікробіологічній промисловості.

Рассмотрены вопросы отделения биомасс от нативных растворов (НР), в частности, обычного и безпрерывного фильтрования, технологических расчетов барабанных и ленточных вакуум-фильтров. Описаны сорбционные методы получения целевых продуктов из НР, особенности обработки НР методами жидкостной экстракции. Охарактеризованы пневматические, аэрофонтанные и другие сушилки, применяющиеся в микробиологической промышленности.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л89 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: В348733 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Сидоров Ю. І. 
Процеси і апарати мікробіологічної промисловості. Технологічні розрахунки. Приклади і задачі. Основи проектування виробництв: Навч. посіб.: у 3 ч. Ч. 3. Основи проектування мікробіологічних виробництв / Ю. І. Сидоров, Р. Й. Влязло, В. П. Новіков; Нац. ун-т "Львів. політехніка". - Л., 2004. - 251 c. - укp.

Викладено основи проектування біотехнологічних виробництв, зокрема, організації виробництв і будівельної частини проекту. Розкрито суть основних понять про інфраструктуру підприємств, розглянуто склад професійних проектів, викладено порядок їх виконання. Наведено основні вимоги до навчального проектування, а також приклади матеріальних і технологічних розрахунків виконання будівельної частини проекту. Висвітлено особливості розробки технологічних схем.

Изложены основы проектирования биотехнологических производств, в частности, организации производств и строительной части проекта. Раскрыта сущность основных понятий про инфраструктуру предприятий, рассмотрен состав профессиональных проектов и изложен порядок их выполнения. Приведены требования к учебному проектированию, а также примеры материальных и технологических расчетов выполнения строительной части проекта. Освещены особенности разработки технологических схем.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л89 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: В348733 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Слободян В. О. 
Основи біотехнології : Навч. посіб. / В. О. Слободян; Ін-т менеджменту та економіки. - Івано-Франківськ, 2002. - 188 c. - Бібліогр.: с. 183-385. - укp.

Висвітлено основні методи та об'єкти, що використовуються в біотехнології, зокрема, генетичної та клітинної інженерії, клонування живих організмів, іммобілізації ферментів. Проаналізовано етапи одержання гібридних клітин. Наведено напрямки застосування біотехнологічних процесів у переробній промисловості, сільському господарстві, медицині та фармакології, селекції рослин, а також у видобувній промисловості та космічних дослідженнях. Розглянуто особливості використання іммобілізованих ферментів і клітин у харчовій промисловості, зокрема, одержання глюкозо-фруктозних сиропів, безлактозного молока, цукру з молочної сироватки, L-яблучної кислоти. Описано методи одержання моноклональних антитіл. Проаналізовано вплив генотипу клітини-хазяїна на продукцію інтерферонів. Запропоновано шляхи перспективного розвитку біотехнології в Україні та за її межами.

Освещены основные методы и объекты, используемые в биотехнологии, в частности, генетической и клеточной инженерии, клонирования живых организмов, иммобизизации ферментов. Проанализированы этапы получения гибридных клеток. Приведены направления использования биотехнологических процессов в перерабатывающей промышленности, сельском хозяйстве, медицине и фармакологии, селекции растений, а также добывающей промышленности и космических исследованиях. Рассмотрены особенности использования иммобилизованных ферментов и клеток в пищевой промышленности, в частности, получение глюкозо-фруктозных сиропов, безлактозного молока, сахара из молочной сыроватки, L-яблочной кислоты. Описаны методы получения моноклональных антител. Проанализировано влияние генотипа клетки-хозяина на продукцию интерферона. Предложены пути перспективного развития биотехнологии на Украине и за рубежом.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е0*871я7 + Л89я7

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА624582 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Костиркіна Т. Д. 
Якість продукції, метрологія, стандартизація та сертифікація в хімічній і біологічній технологіях : Навч. посіб. для студ. хім.-технол. спец. / Т. Д. Костиркіна. - Х. : НТУ "ХПІ", 2002. - 203 c. - Бібліогр.: 109 назв. - укp.

Розглянуто загальні принципи виробництва високоякісної продукції, показники якості та методи їх визначення, види контролю якості, принципи кодування та класифікації продукції. Висвітлено питання метрології та стандартизації, наведено метрологічні характеристики методів вимірювання хімічного складу речовини та їх обчислення. Охарактеризовано вітчизняну та міжнародну стандартизацію як основу виробництва високоякісної конкурентоспроможної продукції. Описано основні принципи сертифікації продукції та лікарських засобів.

Рассмотрены общие принципы производства высококачественной продукции, показатели качества и методы их определения, виды контроля качества, принципы кодирования и классификации продукции. Освещены вопросы метрологии и стандартизации, приведены метрологические характеристики методов измерения химического состава вещества, их вычисления, а также отечественную и международную стандартизацию как основу высококачественной конкурентоспособной продукции. Описаны основные принципы сертификации продукции и лечебных средств.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л10-9ця73-1 + Л89-9ця73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА622847 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Біотехнологія. Освіта. Наука : Зб. тез Другої всеукр. наук.-практ. конф., присвяч. 160-річчю Нац. ун-ту "Львів. політехніка", Львів, 6 - 8 жовт. 2004 р. / ред.: В. П. Новіков, О. В. Швед; Нац. ун-т "Львів. політехніка". Ін-т хімії та хім. технологій, "Біотехнологія. Освіта. Наука" , Всеукраїнська науково-технічна конференція (2; 2004; Львів). - Л., 2004. - 176 c. - англ.

Розглянуто актуальні проблеми у галузі біотехнологій, зокрема, медичної, харчової, промислової, агро-, екобіотехнології та біотехніки. Описано методи керування якістю підготовки бакалаврів, спеціалістів, магістрів з біотехнології. Висвітлено народногосподарські перспективи застосування традиційної та молекулярної біотехнології в Україні.

Рассмотрены актуальные проблемы в области биотехнологий, в частности, медицинской, пищевой, промышленной, агро-, экобиотехнологии и биотехники. Описаны методы управления качеством подготовки бакалавров, специалистов, магистров по биотехнологии. Освещены народнохозяйственные перспективы применения традиционной и молекулярной биотехнологии в Украине.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е0*871я431(4УКР) + Л89я431(4УКР)

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА656207 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Биотехнология: введение в науку будущего / сост.: В. В. Россихин. - Х. : Колорит, 2005. - 288 c. - Библиогр.: с. 279-283 - рус.

Рассмотрена история развития и открытия одного из наиболее перспективных направлений современной биологической науки - биотехнологии. Представлены огромные возможности использования ее достижений в пищевой и медицинской промышленностях, производстве новых материалов, сельском хозяйстве. Даны прогностические оценки развития генетики, геномики, биоэлектроники, новейших, до недавнего времени фантастических технологий, в частности, производства людей - киборгов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е0*871 я9 + Л89 я9

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА671166 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Данилов І. П. 
Апарати мікробіологічної промисловості : навч. посіб. / І. П. Данилов, С. І. Самойленко; НТУ "Харк. політехн. ін-т". - Х., 2008. - 270 c. - Бібліогр.: с. 258-259. - укp.

Розглянуто особливості апаратурного оформлення технологічних процесів виробництва продуктів мікробіологічного синтезу, розкрито специфічні вимоги до апаратів мікробіологічної промисловості. Охарактеризовано значну частину апаратів, що застосовуються для підготовки рідкрих і твердих живильних середовищ, очистки, стерилізації, культивування мікроорганізмів, поділу, концентрування, виділення, кристалізації, грануляції, мікрокапсулювання й упаковки цільових продуктів. Наведено конструктивні та технологічні розрахунки даних апаратів. Увагу приділено питанням охорони праці, довкілля та техніки безпеки на підприємствах галузі.

Рассмотрены особенности аппаратурного оформления технологических процессов производства продуктов микробиологического синтеза, раскрыты специфические требования к аппаратам микробиологической промышленности. Охарактеризована значительная часть аппаратов, применяемых для подготовки жидких и твердых питательных сред, очистки, стерилизации, культивирования микроорганизмов, разделения, концентрации, виделения, кристаллизаци, грануляции, микрокапсулирования и упаковки целевых продуктов. Приведены конструктивные и технологические расчеты данных аппаратов. Уделено внимание вопросам охраны труда, окружающей среды и техники безопасности на предприятиях отрасли.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е4с5я73 + Л89-5я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА708152 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Бондар І. В. 
Основи біотехнології : монографія / І. В. Бондар, В. М. Гуляєв; Дніпродзерж. держ. техн. ун-т. - Дніпродзержинськ, 2009. - 444 c. - Бібліогр.: 210 назв. - укp.

Наведено вимоги Державних стандартів і технічних умов щодо нормування якості біотехнологічних виробництв у відповідності з вимогами GMP, організації та ведення біотехнологічного виробництва. Описано основні стадії технологічного процесу виділення, очищення та сушки продуктів біосинтезу. Викладено характеристику основних видів сировини, які використовуються в біотехнології. Розкрито екологічні аспекти біотехнологічного виробництва.

Приведены требования Государственных стандартов и технических условий по нормированию качества биотехнологических производств согласно с требованиями GMP, организации и ведения биотехнологического производства. Описаны основные стадии технологического процесса выделения, очистки и сушки продуктов биосинтеза. Дана характеристика основных видов сырья, используемых в биотехнологии. Раскрыты экологические аспекты биотехнологического производства.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е0*871 + Л89,0

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА711499 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Евса Л. М. 
Технические вопросы ресурсосбережения и очистка воздуха при производстве сухих молочных продуктов / Л. М. Евса // Вісн. Сум. держ. ун-ту. Сер. Техн. науки. - 2002. - № 9. - С. 161-164. - Библиогр.: 3 назв. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л8965.2н6

Шифр НБУВ: Ж69231 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
14.

Ладанюк А. П. 
Сучасні методи керування біотехнологічними процесами / А. П. Ладанюк, А. І. Українець, В. Д. Кишенько // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2004. - № 15. - С. 82-85. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Розглянуто сучасні методи керування біотехнологічними процесами як складними нелінійними об'єктами на підставі принципів самоорганізації та адаптації. Визначено першорядні напрями досліджень систем керування біотехнологічними процесами харчових виробництв для підвищення їх ефективності та розширення функціональних можливостей.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л89-6

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Ривак Г. П. 
Біотехнологія одержання та застосування провіту в годівлі свиней та курчат-бройлерів : Автореф. дис... канд. с.-г. наук : 03.00.20 / Г. П. Ривак; Білоцерків. держ. аграр. ун-т. - Біла Церква, 2002. - 20 c. - укp.

Зазначено, що біотехнологічний продукт мікробіологічного синтезу провіт містить комплекс біологічно активних речовин (вітамінів групи В, зокрема, холіну, амінокислот, макро- та мікроелементів), а також інші поживні речовини, належить до четвертого класу небезпеки як кормова домішка та є нетоксичним для лабораторних тварин та курчат-бройлерів. Встановлено, що введення провіту в комбікорм порісних і підсисних свиноматок позитивно впливає на якісні показники їх молозива та молока, підвищує живу масу їх приплоду під час народження, сприяє їх збереженості до відлучення, стимулює ріст і розвиток поросят-сисунів, забезпечує покращання гематологічних показників крові, а також обмінних процесів і резистентного статусу організму. Доведено, що домішка в комбікорм курчат-бройлерів стимулює їх ріст і розвиток, сприяє покращанню морфологічних і біохімічних показників крові, обмінних процесів організму птиці, підвищує поживну цінність продукції. Визначено, що оптимальною дозою згодовування для порісних і підсисних свиноматок і курчат-бройлерів є 15 кг провіту на 1 тонну комбікорму.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П65-45 + Е0*871 + Л89 + П68-4

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА320874 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Гіашвілі М. Д. 
Розробка біотехнології отримання кормового білкового продукту з виноградних вичавок : Автореф. дис... д-ра техн. наук : 03.00.20 / М. Д. Гіашвілі; УААН. Ін-т винограду і вина "Магарач". - Ялта, 2001. - 28 c. - укp.

Науково обгрунтовано біотехнологічний процес твердосубстратного культивування (ТСК) вищих базидіальних грибів на виноградній вичавці за встановленими оптимальними параметрами переробки субстрату. Показано, що за умов ТСК базидіальних грибів виноградна вичавка трансформується в грибну біомасу з підвищеною біологічною, поживною та енергетичною цінністю, високим вмістом амінокислот, вітамінів, мінеральних речовин, мікроелементів і білка. У ході промислових випробувань нативної вичавки виявлено її специфічні захисні, кормові та лікувально-профілактичні властивості, що дало підставу рекомендувати її для промислового використання як субстрат цільового кормового продукту. Зазначено, що ефективність процесу біоконверсії забезпечує використання екстрагованих вичавок без гребенів, отриманих з червоних технічних сортів винограду. Для визначення об'єктивної характеристики кормового білкового продукту (КБП) розроблено й апробовано експерс-метод оцінки його якості. Нешкідливість і високі кормові якості КБП з виноградних вичавок підтверджено зоотехнічною та токсикологічною експертизами. Відзначено, що біотрансформація виноградної вичавки до білкового продукту є перспективним шляхом вирішення проблеми безвідхідної переробки вторинної сировини виробництва, а також ефективним резервом протеїнового дефіциту в системі кормовиробництва й одночасним екологічним чинником зберігання чистоти навколишнього середовища.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л89-37

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА317632 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Москаленко О. В. 
Технологія білкового напівфабрикату з колагенвмісної сировини для м'ясних січених виробів : автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.16 / О. В. Москаленко; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2008. - 18 c. - укp.

Науково обгрунтовано та розроблено технологію білкового напівфабрикату (БН) з колагенвмісної сировини (КС) для м'ясних січених виробів. Обгрунтовано якісний склад композиції ферментів для обробки КС, співвідношення ферментів у композиції та її кількості, яка вноситься до сировини. Науково обгрунтовано й оптимізовано параметри технологічного процесу виробництва БН, заснованого на ферментативному протеолізі КС композицією ферментів. Визначено фізико-хімічні, органолептичні та мікробіологічні показники та закономірності їх змін під впливом технологічних чинників. Установлено умови й терміни зберігання БН. Вивчено функціонально-технологічні властивості БН, які зумовлюють можливість його використання у виготовленні м'ясних січених виробів. Створено технологію м'ясних січених виробів з використанням БН, визначено їх технологічні властивості, структурно-механічні, органолептичні показники, харчову та біологічну цінність. Розроблено та затверджено нормативну та технологічну документацію. Впроваджено нові технології у підприємства ресторанного господарства. Розраховано економічний ефект від їх впровадження.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л89 + Л924.3-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА359942 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Яворська Г. В. 
Промислова мікробіологія : навч. посіб. / Г. В. Яворська, С. П. Гудзь, С. О. Гнатуш; Львів. нац. ун-т ім. І.Франка. - Л., 2009. - 256 c. - укp.

Висвітлено історію становлення та розвитку промислової мікробіології. Розглянуто методи селекції та способи культивування промислових штамів мікроорганізмів, наведено характеристику різних видів сировини для мікробіологічної промисловості. Розкрито принципи виготовлення та стерилізації середовищ. Описано технологічні схеми виробництва та механізми мікробіологічного синтезу біологічно активних речовин, харчових продуктів і напоїв з використанням мікроорганізмів. Розглянуто способи одержання білка одноклітинних, ензиматично активної біомаси, пробіотиків, бактерійних добрив, біоінсектицидів і засобів захисту рослин. Показано значення мікроорганізмів у біогеотехнології, одержанні біогазу та паливного етанолу. Розкрито можливості застосування мікроорганізмів в очищенні забруднених газоподібних відходів, стічних вод і грунту. Розглянуто методи мікробіологічного контролю повітря виробничих приміщень, обладнання та води, описано способи їх дезінфекції.

Освещена история становления и развития промышленной микробиологии. Рассмотрены методы селекции и способы культивирования промышленных штаммов микроорганизмов, дана характеристика различных видов сырья для микробиологической промышленности. Раскрыты принципы изготовления и стерелизации среды. Описаны технологические схемы производства и механизмы микробиологического синтеза биологически активных веществ, пищевых продуктов и напитков с использованием микроорганизмов. Рассмотрены способы получения белка одноклеточных, энзиматически активной биомассы, пробиотиков, бактерийных удобрений, биоинсектицидов и средств защиты растений. Показано значение микроорганизмов в биогеотехнологии, получении биогаза и топливного этанола. Раскрыти возможности применения микроорганизмов в очищении загрязненных газоподобных отходов, сточных вод и почвы. Рассмотрены методы микробиологического контроля воздуха рабочих помещений, оборудования и воды, описаны способы их дезинфекции.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е40*87 я73-1 + Л89 я73-1 + Ж16 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС48861 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Ліновицька В. М. 
Створення біотехнології отримання екзополісахаридів на основі глибинного культивування вищого базидіоміцету IBSchizophyllum communeD / В. М. Ліновицька, А. С. Бухало, О. М. Швед, О. М. Дуган // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2011. - № 700. - С. 161-172. - Бібліогр.: 17 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е521.561.21 Sch*72 + Л89

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
20.

Колпак С. В. 
Дослідження впливу технологічних умов на активність ферментів / С. В. Колпак, О. В. Скропишева, В. П. Гнідець // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2012. - № 2/6. - С. 47-50. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Наведено дані щодо впливу технологічних умов на такі властивості ферментів різної каталітичної природи, як активність і специфічність дії, термолабільність, залежність від рН середовища, присутності активаторів та інгібіторів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л89-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського