Віртуальна довідка Тематичний інтернет-навігатор Наукова електронна бібліотека Автореферати дисертацій Реферативна база даних Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Формат представлення знайдених документів: | повний | стислий |
Пошуковий запит: (<.>U=Р123.022$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 5
Представлено документи з 1 до 5
|
| | | | |
1. |
Сімахіна Г. О. Екологічні та медико-біологічні аспекти отримання сублімованих вуглеводовмісних продуктів / Г. О. Сімахіна, Л. Ф. Лаврушенко // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 123-126. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.Оцінено харчову і біологічну цінність, а також екологічну безпеку отриманих низькотемпературним способом за допомогою рідкого азоту сублімованих продуктів із традиційної і нетрадиційної сировини різних видів. Результати свідчать, що всі продукти містять широкий спектр важливих біокомпонентів, відповідають санітарним нормам якості харчових продуктів, тому можуть бути використані як для масового споживання, так і для профілактичних цілей. Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.022 + Л910.2
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
2. |
Гріненко І. Г. Одержання синбіотика на основі інуліну і біфідобактерій / І. Г. Гріненко, Р. І. Грушецький // Харч. пром-сть. - 2005. - № 4. - С. 8-10. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.Проаналізовано можливості використання поєднання інулінів і біфідобактерій для розроблювання нових комбінованих продуктів функціонального й оздоровчого харчування, а також розроблено технологічну схему одержання цього синбіотика. Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.022 + Л844
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
3. |
Полумбрик М. О. Вуглеводи в харчових продуктах і здоров'я людини / М. О. Полумбрик; Нац. ун-т харч. технологій. - К. : Академперіодика, 2011. - 486 c. - укp.Проведено комплексний аналіз будови вуглеводів різного складу рослинного та тваринного походження, способів їх одержання, технологічних особливостей застосування в харчових продуктах та їх впливу на здоров'я людини. Зазначено, що вуглеводи є одними з основних детоксикантів - вони забезпечують видалення продуктів метаболізму й є потужними натуральними ентеросорбентами. Вважають, що для нормальної життєдіяльності людини співвідношення білків, жирів і вуглеводів у раціонах харчування має складати відповідно 1:1.1-1.3:4.9-5.0, тобто вміст вуглеводів є найбільшим. Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-101 + Р123.022
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВС50962 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
4. |
Бужин О. А. Управління продовольчою безпекою: визначення загальних показників потреби населення у вуглеводах, які повинні надходити з продуктами харчування / О. А. Бужин // Актуал. проблеми економіки. - 2011. - № 9. - С. 195-199. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.Розглянуто Норми фізіологічних потреб населення України в основних харчових речовинах та енергії, а також статистичні дані про вікову структуру населення України. Запропоновано практичний підхід до визначення загальних показників потреби населення у вуглеводах, які повинні надходити з продуктами харчування. Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)0-982 + Р123.022
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж23291 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
5. |
Silivontchik N. N. Fructose: role in the formation of intestinal symptoms = Фруктоза: роль у формуванні кишкових симптомів / N. N. Silivontchik // Гастроентерологія. - 2022. - 56, № 1. - С. 54-60. - Бібліогр.: 42 назв. - англ.Фруктоза - це простий цукор, присутній у фруктах та меду, також вона є основним компонентом двох найбільш часто використовуваних підсолоджувачів - сахарози (столового цукру) та кукурудзяного сиропу з високим умістом фруктози. Споживання фруктози помітно зросло за останні кілька сотень років, і в даний час споживання додаткового цукру наближається до 15 відсотків загального споживання енергії в середньостатистичному європейському раціоні. Поширеність мальабсорбції фруктози відносно висока у здорових дорослих (~ 34 %), і цей показник більше у пацієнтів з функціональними розладами шлунково-кишкового тракту. Симптоми, що розвиваються після прийому фруктози у разі непереносимості фруктози, є поширеними у пацієнтів із синдромом подразненого кишечника (СПК). Через недостатність таргетної терапії СПК багато пацієнтів для лікування симптомів вдаються до модифікації дієти. В останні роки дієта з низьким вмістом FODMAP для лікування СПК набуває все більшої популярності. Абревіатура FODMAP означає "ферментовані олігосахариди, дисахариди, моносахариди та поліол" і включає продукти з умістом фруктози більше, ніж глюкози, олігосахариди, включаючи фруктани, галактоолігосахарид і цукрові поліоли, такі як сорбітолак і сорбітол. Склад дієт FODMAP та їх механізми дії при СПК було інтенсивно вивчено в останнє десятиліття, але їх зв'язок з фруктозою не є специфічним. Дієта FODMAP може посилити кишкові симптоми через збільшення об'єму води в тонкому кишечнику, утворення газів у товстому кишечнику та перистальтики кишечника. Дієтичні обмеження FODMAP пов'язані зі зниженням ферментації та значним покращанням симптомів у деяких пацієнтів із СПК. Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.022 + Р413.3-51
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж63141 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
|
|