Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (3)Книжкові видання та компакт-диски (36)
Пошуковий запит: (<.>U=П817.2$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 35
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Кравців Р. Й. 
Ветеринарно-санітарний контроль та оцінка якості продуктів птахівництва : Навч. посіб. для студ. та викл. із спец. "Вет. медицина" / Р. Й. Кравців, І. В. Куциняк, Р. В. Біленчук, О. О. Дашковський. - Л. : Галиц. вид. спілка, 2004. - 188 c. - Бібліогр.: с. 179-180. - укp.

Розглянуто питання організації ветеринарно-санітарного контролю (ВСК) на птаховиробничих підприємствах, наведено ветеринарно-санітарні вимоги до приймання та післязабойного ВСК птиці. Проаналізовано особливості будови її м'язової та кісткової тканин залежно від виду, а також проведення ветеринарно-санітарної експертизи яєць, яєчних продуктів.

Рассмотрены вопросы организации ветеринарно-санитарного контроля (ВСК) на предприятиях по производству птицы, приведены ветеринарно-санитарные требования к ее приемке и послезабойному ВСК. Проанализированы особенности построения мышечной и костной тканей птицы в зависимости от вида, а также проведения ветеринарно-санитарной экспертизы яиц, яичных продуктов.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.11я73 + П817.15я73 + П817.21я73

Шифр НБУВ: ВА657995 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Кравців Р. Й. 
Ветеринарно-санітарний контроль на підприємствах м'ясної промисловості : Навч. посіб. для підготов. фахівців в аграр. вищ. навч. закл. III - IV рівнів акредитації із спец. "Ветеринар. медицина" / Р. Й. Кравців, П. І. Вербицький, Ю. І. Остап'юк. - Л. : Галиц. вид. спілка, 2002. - 367 c. - Бібліогр.: с. 366-367. - укp.

Розглянуто питання організації ветеринарно-санітарного контролю в цехах м'ясопереробних підприємств, якості м'ясних туш, сортового розрубання, а також холодильної обробки м'яса. Наведено ветеринарно-санітарні вимоги до транспортування, приймання та передзабійного утримання тварин і птиці на м'ясокомбінатах. Викладено правила продажу м'яса та м'ясопродуктів.

Рассмотрены вопросы организации ветеринарно-санитарного контроля в цехах мясоперерабатывающих предприятий, качества мясных туш, сортовой рубки, а также холодильной обработки мяса. Приведены санитарно-ветеринарные требования к транспортировке, приемке и предзабойному содержанию животных и птицы на мясокомбинатах. Изложены правила продажи мяса и мясопродуктов.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.21я73

Шифр НБУВ: ВА639493 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Європейські вимоги до виробників молока та молочних продуктів : Довід. / ред.: А. В. Абрамов. - Л. : ПП "НТЦ Леонорм-Стандарт", 2007. - 220 c. - (Європ. вибір України). - укp.

На підставі робочих перекладів офіційних документів Європейського Союзу - Регламентів N 852/2004 та N 854/2004 щодо молока та молочних виробів наведено вимоги, які повинні задовольняти суб'єкти господарювання у даній сфері з метою розміщення своєї продукції на єдиному європейському ринку. Викладено рекомендації Кодексу Аліментаріус щодо санітарно-гігієнічних правил до виробників молока та молочних продуктів. Вміщено перелік контрольних методів аналізу даних продуктів у ЄС.

На основе рабочих переводов официальных документов Европейского Союза - Регламентов N 852/2004 и 854/2004 о молоке и молочных продуктах приведены требования, которые должны удовлетворять субъекты хозяйствования в данной сфере для размещения своей продукции на едином европейском рынке. Изложены рекомендации Кодекса Алиментариус о санитарно-гигиенических правилах к производителям молока и молочных продуктов. Предложен перечень контрольных методов анализа данных продуктов в ЕС.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л95 я2 + П817.22 я2 + Р123.851-1 я2

Рубрики:

Шифр НБУВ: СО27386 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Передера Ж. О. 
Ветеринарно-санітарна оцінка морської риби, хворої на анізакіоз, яка потрапляє на споживчий ринок м. Полтава / Ж. О. Передера, Н. С. Щербакова, О. С. Передера // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2006. - № 1. - С. 68-70. - Бібліогр.: 14 назв. - укp.

Розглянуто ветеринарно-санітарну оцінку ураженої личинками анізакід морської риби - оселедців, кільки та минтаю, яка надійшла на споживчий ринок міста Полтави в 2004 - 2005 рр.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.28

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Коваль І. В. 
Моніторинг післязабійної діагностики тварин, хворих на паразитарні захворювання, які надійшли на Полтавський м'ясокомбінат у період із 2004 по 2006 рр. / І. В. Коваль, Ж. О. Передера, Т. І. Фотіна, О. С. Передера // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2007. - № 2. - С. 118-122. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Наведено дані про результати ветеринарно-санітарної експертизи продуктів забою тварин на КП "Полтавський м'ясокомбінат".


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.21 + П817.116

Рубрики:
  

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Передера Ж. О. 
Вплив фасціoльозної інвазії на активність трансаміназ та мікробне обсіменіння продуктів забою великої рогатої худоби / Ж. О. Передера, І. В. Коваль, А. Г. Бичкова // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2008. - № 3. - С. 99-103. - Бібліогр.: 13 назв. - укp.

Викладено дані з визначення активності трансаміназ та мікробне обсіменіння продуктів забою великої рогатої худоби у разі фасціольозної інвазії. У випадку фасціольозу великої рогатої худоби відбувається механічне ураження тканин, яке супроводжується інокуляцією різноманітною мікрофлорою. Відбуваються зміни на біохімічному рівні. У печінці великої рогатої худоби за слабкої фасціольозної інвазії активність ензиму АЛТ, у порівнянні із здоровою, знижується у півтора рази, а за середньої та високої інтенсивності інвазії активність ферментів АСТ і АЛТ в ураженій печінці знижується вдвічі. Це свідчить про токсичну дію продуктів життєдіяльності гельмінтів на клітини печінки та зниження її якості.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.21

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Горчанок Н. В. 
Ветеринарно-санітарна експертиза та санітарна оцінка риби при кудоозах : автореф. дис... канд. вет. наук : 16.00.09 / Н. В. Горчанок; Нац. аграр. ун-т. - К., 2008. - 20 c. - укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.16 + П817.25

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА359601 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Куциняк І. В. 
Резистентність корів та ветеринарно-санітарна експертиза молока, отриманого в умовах хронічної фтористої інтоксикації : Автореф. дис... канд. вет. наук : 16.00.06 / І. В. Куциняк; Львів. держ. акад. вет. медицини ім. С.З.Гжицького. - Л., 2000. - 20 c. - укp.

Наведено результати досліджень, пов'язаних з усуненням хронічної фтористої інтоксикації шляхом згодовування коровам з основним раціоном магнію гідрокарбонату та впливом його на обмінні процеси в організмі, молочну продуктивність і ветеринарно-санітарні показники якості молока. На підставі комплексних досліджень встановлено вміст фтору у воді, грунті, кормах і тканинах корів. Визначено терапевтичну дозу магнію гідрокарбонату, який досить дешевий. Гідрокарбонат магнію шляхом утворення з солями фтору нерозчинних комплексних сполук знизив інтоксикацію організму тварин. У результаті згодовування вміст загального білка крові збільшився на 8,6 - 13,3 % за рахунок альбумінів (на 5,7 - 13,7 %) та альфа-глобулінової фракції у першій половині лактогенезу (на 12,4 - 25,2 %), рівень кальцію підвищився на 6,4 - 30,3 %, магнію - на 18,5 - 27 %, рівень фосфору знизився на 6 - 6,9 % залежно від періоду лактації. Відмічено підвищення молочної продуктивності дослідних корів (зростання середньодобового надою натуральної жирності на 37 %, кількості молочного жиру на 7 - 12 %) і покращання якісних показників молока. Розроблено рекомендації щодо використання магнію гідрокарбонату як кормової домішки коровам під час лактації та сухостою в зонах із хронічною фтористою інтоксикацією.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.22

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА312271 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Полтавченко Т. В. 
Удосконалення ветеринарно-санітарного контролю загальної кількості бактерій в молоці відповідно до сучасних вимог : Автореф. дис... канд. вет. наук / Т. В. Полтавченко; Львів. нац. акад. вет. медицини ім. С.З.Гжицького. - Л., 2006. - 20 c. - укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.12 + П817.22

Рубрики:
  

Шифр НБУВ: РА347917 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Кухтин М. Д. 
Теоретичне обгрунтування ветеринарно-санітарних нормативів і розроблення системи контролю виробництва молока коров'ячого незбираного охолодженого : автореф. дис. ... д-ра вет. наук : 16.00.06 / М. Д. Кухтин; Львів. нац. ун-т вет. медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького. - Л., 2011. - 39 c. - укp.

Досліджено питання ветеринарно-санітарного нормування технологічних процесів одержання та передачі на переробне підприємство молока коров'ячого незбираного екстра-гатунком. Розроблено концепцію санітарно-гігієнічного нормування такого молока. Встановлено наявність "фази кріомікрофлори" у мікробіологічному процесі молока незбираного охолодженого, в якому домінуючу роль відіграє психротрофна мікрофлора. Встановлено, що для одержання молока незбираного свіжонадоєного з загальним бактеріальним обсіменінням у межах 20 - 25 тис. КУО/куб.см. необхідно, щоб мікробне обсіменіння доїльного устаткування та молочного інвентаря було близько 500 КУО/куб.см змиву. Розроблено середовище психротрофних мікроорганізмів, яке забезпечує визначення вмісту психротрофів у молоці незбираному охолодженому та змивах з деталей доїльного устаткування протягом 48 год., що у п'ять разів швидше у порівнянні з загальновизначеним стандартним методом. Удосконалено схеми індикації та родової ідентифікації психротрофних мікроорганізмів.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.22 + П817.12

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА386173 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Коцюмбас І. Я. 
Дієвість інспекторських перевірок та заходи щодо посилення державного ветеринарно-санітарного нагляду і контролю за діяльністю підприємств, які випускають, зберігають і реалізують ветеринарні препарати та кормові домішки: (огляд) / І. Я. Коцюмбас, В. О. Величко // Наук.-техн. бюл. Ін-ту біології тварин та Держ. н.-д. контрол. ін-ту ветпрепаратів та корм. добавок. - 2009. - Вип. 10, № 3. - С. 464-476. - укp.

У Системі контролю якості ветеринарних лікарських засобів провідна роль відводиться державним інспекторам ветеринарної медицини, які співпрацюють з підприємствами-виробниками продукції для ветеринарної медицини в частині нагляду і контролю за їх діяльністю. Здійснення державного нагляду і контролю згідно з Системою повинно гарантувати: виробництво ветеринарних препаратів та кормових домішок відповідно до технічних умов і стандартів, відповідальність працівників підприємств за випуск якісної і безпечної продукції, дотримання технологічних регламентів і контролю якості продукції на всіх етапах її виробництва, здійснення вибіркового контролю якості тощо.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж72108 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Атаманчук О. В. 
Частота виділення культур сальмонел і золотистого стафілококу за результатами аналізу звітів ветеринарної та гуманної медицини Одеської області за 2005 - 2008 роки. Повідомл. 1. Результати аналізу звітності ветеринарної медицини / О. В. Атаманчук // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2011. - № 2. - С. 187-190. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Аналіз звітів ветеринарної медицини Одеської області за 2005 - 2008 рр. показав, що частота виділення культур сальмонел була в межах 0,14 - 0,34 % від загального числа досліджених проб патологічного матеріалу та 1,06 - 2,50 % від окремих видів тварин чи птиці, а золотистого стафілокока - 0,68 - 1,31 % досліджених проб молока корів, 0,64 % змивів із обладнання та 27,9 - 35,3 % змивів із рук працівників. Зазначено, що заходи щодо цього збудника треба проводити в напрямі діагностики та контролю маститів у корів, санітарного стану обладнання і рук працівників переробних підприємств.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.12 + П817.22

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Загребельний В. О. 
Вплив способів заключної обробки туш на якість яловичини : монографія / В. О. Загребельний, О. М. Якубчак, Т. В. Таран; КМ України, Нац. ун-т біоресурсів і природокористування України. - К. : Компринт, 2012. - 94 c. - Бібліогр.: с. 68-94 - укp.

Наведено теоретичне обгрунтування та практичне вирішення наукового завдання впливу окремих факторів первинної переробки на якість і безпечність яловичини протягом терміну зберігання охолодженої продукції. Обгрунтовано можливість використання гострого пару під час заключної обробки туш. Висвітлено питання щодо цитотоксичного впливу хлорованої водопровідної води, яку використовують для вологого миття туш. Проаналізовано нові підходи щодо відбору проб із туш великої рогатої худоби для мікробіологічних досліджень.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л920.19 + П817.21

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА760232 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Маньковський А. Я. 
Реалізація та переробка забійних тварин : монографія / А. Я. Маньковський, Т. А. Антонюк. - К. : Інтерконтиненталь-Україна, 2013. - 284 c. - Бібліогр.: с. 279-280 - укp.

Наведено порядок реалізації забійних тварин і птиці на м'ясопереробні підприємства, визначено категорії вгодованості та особливості первинної переробки тварин і одержаних продуктів забою. Наведено характеристику складу та властивостей м'яса, визначено вплив окремих факторів на формування його якісних показників як сировини для переробки. Описано різні методи консервування м'яса та м'ясопродуктів.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.21 + У530.675.12 + У9(4УКР)306.751.2 + Л92,0

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА770176 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Горліченко М. Г. 
Оцінка, прогнозування та управління якістю вод рибогосподарських водойм : конспект лекцій / М. Г. Горліченко, С. В. Шевченко; Одес. держ. екол. ун-т. - О. : ТЕС, 2013. - 133 c. - Бібліогр.: с. 133 - укp.

Розглянуто критерії якості вод, призначених для рибних господарств, і процеси, які впливають на якість природних водойм. Викладено основні поняття оцінки, прогнозу й управління якістю рибогосподарських вод. Висвітлено теоретичні положення про методи прогнозу й управління якістю рибогосподарських водойм. Досліджено особливості формування та трансформації речовин природного й антропогенного походження в річкових водах.


Індекс рубрикатора НБУВ: П722.2 я73-2 + П817.25 я73-2 + Д222.1 я73-2

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА770826 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Довгань В. І. 
Теоретико-методичні аспекти ветеринарно-санітарного нагляду та контролю / В. І. Довгань // Держава та регіони. Сер. Держ. упр.. - 2012. - Вип. 4. - С. 10-12. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Розглянуто теоретико-методичні аспекти розмежування ветеринарно-санітарного нагляду та контролю, сформовано їх ознаки, визначено особливості розподілу наглядових і контрольних функцій між суб'єктами управлінської діяльності.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.2 + Х819(4УКР)124.8

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж23244/Держав.упр. Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Оленіч Л. О. 
Ветеринарно-санітарний контроль виробництва сирого товарного молока за мікробіологічними та паразитологічними критеріями : автореф. дис. ... канд. вет. наук : 16.00.09 / Л. О. Оленіч; Нац. ун-т біоресурсів і природокористування України. - К., 2012. - 23 c. - укp.

Розглянуто вирішення наукової задачі щодо мікробіологічних та паразитологічних критеріїв контролю процесу отримання молочної сировини належної якості. Розроблено методику паразитологічного дослідження сирого молока, вдосконалено склад живильного середовища для визначення психротрофної мікрофлори молока, визначено характеристику ризику щодо наявності паразитів у молоці. Внесено пропозиції з удосконалення ветеринарно-санітарного контролю технологічного процесу виробництва на фермах сирого товарного молока. Експериментально встановлено, що за обсіменінням мікроорганізмами різних груп збірне молоко з особистих селянських господарств становить найбільший ризик. Визначено, що паразитарна забрудненість молока характеризується наявністю у ньому найпростіших, гельмінтів, членистоногих, їх вегетативних форм, яєць та личинок. Найбільш забрудненим паразитами є молоко від корів особистих селянських господарств.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.22 + П817.12

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА387151 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Загребельний В. О. 
Вплив способів заключної обробки туш на якість яловичини : автореф. дис. ... канд. вет. наук : 16.00.09 / В. О. Загребельний; КМ України, Нац. ун-т біоресурсів і природокористування України. - К., 2012. - 22 c. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.21 + Л920.19

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА387077 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
19.

Могутова В. Ф. 
Санітарно-гігієнічна оцінка способу знезараження молока наночастинками срібла : автореф. дис. ... канд. с.-г. наук : 16.00.06 / В. Ф. Могутова; М-во аграр. політики та продовольства України, Харк. держ. зоовет. акад. - Х., 2012. - 24 c. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.22 + Л950.6

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА395123 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
20.

Якубчак О. М. 
Аналіз біологічних ризиків під час виробництва сирого товарного молока : монографія / О. М. Якубчак, Л. О. Оленіч, Т. В. Таран; Нац. ун-т біоресурсів і природокористування України. - Київ : Компринт, 2016. - 188 c. - Бібліогр.: с. 140-169 - укp.

Наведено теоретичне узагальнення та нове вирішення наукового завдання з аналізу мікробіологічних і паразитологічних ризиків під час виробництва сирого товарного молока, їх оцінки та розробки превентивних заходів. Подано дані щодо органолептичних, фізико-хімічних, мікробіологічних і паразитологічних показників сирого товарного молока за різних умов його виробництва. Запропоновано новий підхід до атестації технологічного процесу одержання товарного молока належної якості.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л95-1 с64 + П817.22

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА800554 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського