Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (14)
Пошуковий запит: (<.>A=Зубченко В$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 35
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Калашникова Л. В. 
Психологія розвитку : Навч.-метод. посіб. для студ. вищ. пед. закл. освіти / Л. В. Калашникова, О. М. Гурова, В. Г. Зубченко, І. Л. Уличний; Кіровогр. держ. пед. ун-т ім. В.Винниченка. - Кіровоград, 1999. - 332 c. - укp.

Науково обгрунтовано питання організації навчальної діяльності та самостійної роботи студентів над курсом психології розвитку. Подано проблемні, діагностичні, прикладні та програмовані завдання, рішення яких потребує знаходження серед наведених варіантів найбільш правильної відповіді. Наведено конкретні прийоми та методи розвитку різноманітних психічних явищ на різних етапах онтогенетичного розвитку особистості. Проаналізовано пізнавальну, регулятивну, інструментальну функції психіки.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ю984.03-211.3 я73 + Ю983.4 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА597256 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Зубченко В. С. 
Зміна ферментативної активності хлібопекарських дріжджів під дією магнітного поля / В. С. Зубченко, А. М. Король, Л. В. Ткаченко, Н. Є. Бейко // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 34-36. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Наведено результати дослідження впливу постійного магнітного поля на продуктивність та ферментативну активність хлібопекарських дріжджів. Встановлено оптимальні значення постійного магнітного поля та тривалість його дії для досягнення позитивного ефекту.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.23-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Зубченко В. С. 
Активація магнітним полем дріжджів для зброджування крохмалевмісної сировини / В. С. Зубченко, Л. В. Ткаченко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2006. - № 18. - С. 36-37. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.


Ключ. слова: дріжджі, магнітне поле, бродильна активність, крохмалевмісна сировина, зброджування
Індекс рубрикатора НБУВ: Л871-14

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
4.

Романова З. М. 
Вплив лазерного випромінювання ультрафіолетового діапазону хвиль на ферментативні процеси у пивоварінні / З. М. Романова, В. С. Зубченко, М. В. Карпутіна // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2007. - № 20. - С. 57-58. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Наведено результати дослідження впливу лазерного опромінювання ультрафіолетового діапазону хвиль на активність ферментативних процесів під час затирання зернопродуктів (ЗП) у пивоварінні. Визначено оптимальний час впливу лазерного опромінювання на затори (естрактивні розчини ЗП) для підвищення стабільності пивного сусла та покращання його якості.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.02

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж71985 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Романова З. М. 
Вплив магнітного поля на активність ферментних препаратів / З. М. Романова, В. С. Зубченко, Л. В. Ткаченко, Л. В. Маринченко // Харч. пром-сть. - 2005. - № 4. - С. 129-130. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Наведено результати дослідження впливу постійного магнітного поля на амілолітичну активність ферментних препаратів "Термаміл" і "Сан-Супер". Визначено оптимальні значення напруженості постійного магнітного поля та тривалості його дії для підвищення стабільності в разі зростання амілолітичної активності досліджених ферментних препаратів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Подаревская О. В. 
Диаграмма состояния системы скандий - олово / О. В. Подаревская, В. Г. Кудин, В. С. Зубченко, В. С. Судавцова // Порошковая металлургия. - 2005. - № 9-10. - С. 63-67. - Библиогр.: 12 назв. - рус.

За допомогою методів рентгенівського фазового, металографічного, диференціально-термічного аналізу досліджено сплави скандію з оловом, на основі яких побудовано діаграму стану системи скандій - олово в області 0 - 60 % (ат.) олова.


Ключ. слова: диаграмма состояния, система, скандий, олово
Індекс рубрикатора НБУВ: К232.704 + К235.304

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж28502 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Зубченко В. С. 
Інтенсифікація вирощування виробничих дріжджів при переробці зернової сировини на спирт / В. С. Зубченко, Л. В. Ткаченко, Р. Б. Косів, М. І. Грушицький // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2007. - № 20. - С. 14-15. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Досліджено та визначено доцільність використання одержаних за допомогою ультразвуку дріжджових лізатів, які містять комплекс біологічно активних речовин, для інтенсифікації процесу вирощування виробничих дріжджів під час перероблення крохмалевмісної сировини на етиловий спирт.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л871.42

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Романова З. М. 
Магнітне поле як ефективний фактор інтенсифікації ферментативних процесів / З. М. Романова, В. С. Зубченко, К. Огородник // Харч. пром-сть. - 2007. - № 5. - С. 24-26. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Наведено результати дослідження впливу постійного магнітного поля на зростання активності ферментів солоду в процесі затирання зернопродуктів у пивоварінні. Визначено оптимальні значення напруженості постійного магнітного поля та тривалості його дії для підвищення стабільності пивного сусла та покращання його якості.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.022

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Зубченко В. С. 
Стимуляція біохімічної активності молочнокислих бактерій електромагнітними полями та випромінюваннями / В. С. Зубченко, Л. В. Ткаченко // Харч. пром-сть. - 2007. - № 5. - С. 34-37. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е40*723.432.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
10.

Романова З. М. 
Активація процесу екстрагування пивного сусла магнітним полем / З. М. Романова, В. С. Зубченко, М. В. Карпутіна, К. В. Огородник // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 24. - С. 26-27. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Наведено результати дослідження впливу постійного магнітного поля на активність ферментів солоду у пивоварінні. Визначено тривалість впливу магнітного поля за напруженості 80 кА/м для одержання оптимального вмісту екстрактивних речовин у пивному суслі.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.02

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Зубченко В. С. 
Використання напівпродуктів цукрового виробництва як альтернативної сировини для одержання біоетанолу / В. С. Зубченко, М. І. Грушицький, Л. В. Ткаченко // Харч. пром-сть. - 2008. - № 7. - С. 12-14. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Наведено перспективи використання напівпродуктів виробництва цукру з цукрового буряку для одержання біоетанолу. Досліджено фізико-хімічний склад одного з напівпродуктів, а саме дифузійного соку цукрового виробництва, з точки зору придатності його як сировини для одержання біоетанолу. Визначено оптимальні параметри спиртового зброджування дифузійного соку для досягнення максимального виходу біоетанолу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.9 + З65

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Зубченко В. С. 
Вплив температури на мікрофлору зерна при його переробці на спирт / В. С. Зубченко, Р. Б. Косів, Л. В. Ткаченко, М. І. Грушицький // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 24. - С. 31-33. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Досліджено вплив температури на мікрофлору зернової сировини. Залежно від видового складу мікроорганізмів у зерновій масі визначено оптимальні значення температури та тривалості для знешкодження мікрофлори зерна кукурудзи у процесі переробки її в етиловий спирт.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Зубченко В. С. 
Вплив УЗ-обробки на стійкість напоїв бродіння / В. С. Зубченко, О. П. Вітряк, Л. В. Ткаченко // Харч. пром-сть. - 2008. - № 7. - С. 51-53. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л877

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
14.

Романова З. М. 
Оптимізування технології пивного сусла шляхом обробки магнітним полем / З. М. Романова, В. С. Зубченко // Харч. пром-сть. - 2008. - № 6. - С. 38-41. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Досліджено процеси, що відбуваються під час приготування пивного сусла під впливом постійного магнітного поля. Визначено оптимальні значення напруженості постійного магнітного поля та тривалості його дії для підвищення стабільності пивного сусла та на покращання його якості.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.031

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Романова З. М. 
Приготування пива з використанням ізомеризованого екстракту хмелю / З. М. Романова, А. Є. Мелетьєв, В. Л. Прибильський, В. С. Зубченко, С. О. Сівакова // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 24. - С. 29-31. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Зазначено, що використання нової хмелесировини у пивоварінні дозволить одержати пиво високої якості різних сортів із оптимальною специфічною гіркотою, властивим ароматом і смаком, із відмінними фізико-хімічними показниками поряд з економією хмелепродуктів та енергоресурсів у процесі виготовлення пива.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Устинов Ю. В. 
Сухарні вироби оздоровчого призначення / Ю. В. Устинов, В. С. Зубченко, А. Б. Омельчук // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 25, ч. 1. - С. 68-70. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Розроблено технологію здобних сухарних виробів із використанням еламіну; розглянуто вплив еламіну на білково-протеїназний, вуглеводно-амілазний комплекси та кислотність тіста. Досліджено вплив магнітного поля на показники якості тіста із застосуванням еламіну у процесі виробництва сухарів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л839

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Зубченко В. С. 
Використання рентгенівського випромінювання при перероблюванні меляси в етиловий спирт / В. С. Зубченко, Л. В. Ткаченко, Д. О. Ткаченко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2010. - № 32. - С. 68-69. - укp.

Проведено дослідження та визначено доцільність використання рентгенівського випромінювання на інфікуючу мікрофлору меляси для інтенсифікації процесу спиртового зброджування мелясного сусла під час перероблювання цукровмісної сировини в етиловий спирт.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Романова З. М. 
Вплив лазерного опромінення на активацію ферментів солоду при отриманні пивного сусла / З. М. Романова, В. С. Зубченко, М. В. Карпутіна, Р. М. Подаєв // Харч. пром-сть. - 2010. - № 9. - С. 20-22. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Наведено результати дослідження впливу лазерного опромінення на активацію ферментів солоду під час затирання зернопродуктів для одержання пивного сусла.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.022-1

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Зубченко В. С. 
Зміна метаболізму спиртових дріжджів під дією магнітного поля / В. С. Зубченко, Л. В. Ткаченко, Н. В. Процан // Харч. пром-сть. - 2009. - № 8. - С. 22-24. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872.040.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
20.

Романова З. М. 
Інтенсифікація процесу зброджування сусла магнітними полями / З. М. Романова, В. С. Зубченко, В. В. Стасюк // Харч. пром-сть. - 2011. - № 10/11. - С. 183-186. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Проведено оброблення дослідних зразків пивного сусла з дріжджами впродовж 10 хв магнітним полем перед початком та під час бродіння. Оптимальний час обробки магнітним полем 20 кА/м впродовж 10 хв.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.03

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського