Віртуальна довідка Тематичний інтернет-навігатор Наукова електронна бібліотека Автореферати дисертацій Реферативна база даних Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Формат представлення знайдених документів: | повний | стислий |
Пошуковий запит: (<.>A=Купчик М$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 22
Представлено документи з 1 до 20
|
| |
| | | | |
1. |
Купчик М. П. Основи охорони праці : Підруч. для студ. вищ. закл. освіти харч. пром-сті / М. П. Купчик, М. П. Гандзюк, І. Ф. Степанець, В. Н. Вендичанський, А. М. Литвиненко, О. В. Іваненко; Укр. держ. ун-т харч. технологій. - К., 2000. - 409 c. - Бібліогр.: 29 назв. - укp.Розглянуто правові основи та організаційні положення з охорони праці, методологію розслідування та обліку виробничого травматизму, питання соціального та економічного значення охорони праці. Висвітлено основи санітарної підготовки й організації виробничої гігієни, санітарно-гігієнічні вимоги до території підприємств і виробничих приміщень, нормування та визначення шкідливих факторів у повітрі робочої зони, вентиляційні й аспіраційні системи, освітлення виробничих приміщень, застосування високих і низьких температур на підприємствах харчової промисловості, захист від іонізуючого і радіаційного випромінювання, шуму та вібрацій. Викладено основи електробезпеки, головні положення техніки безпеки під час роботи зі шкідливими та небезпечними рідинами і сполуками, проведення вантажно-розвантажувальних робіт і застосування вантажопідйомної техніки, роботи з посудинами та апаратами, що працюють під тиском, виконання робіт підвищеної небезпеки, а також вимоги безпеки до влаштування та експлуатації виробничого обладнання та надання першої долікарської допомоги у разі нещасних випадків у екстремальних ситуаціях. Висвітлено основні поняття про горіння та пожежну небезпеку речовин і матеріалів, загальні правила пожежної безпеки, засоби виявлення та гасіння пожеж, правила організації пожежної охорони на харчових підприємствах. Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.7-648 + Л80 н6
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВА596135 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
2. |
Купчик М. П. Безпека життєдіяльності : Навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. / М. П. Купчик, М. М. Яцюк, О. П. Слободян, Н. М. Пушанко, О. І. Прокопенко, В. М. Пелих, В. М. Фалес; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2004. - 371 c. - укp.Наведено основні відомості про законодавче гарантування заходів щодо безпеки життєдіяльності. Розкрито основи захисту населення в надзвичайних ситуаціях, зокрема, оповіщення та інформування населення, його укриття в захисних спорудах, евакуація, застосування засобів індивідуального захисту, протирадіаційний, протихімічний, інженерний, медичний та біологічний захист населення. Описано способи надання першої (долікарської) медичної допомоги в надзвичайних ситуаціях. Приведены основные сведения о законодательном гарантировании мероприятий по безопасности жизнедеятельности. Раскрыты основы защиты населения в чрезвычайных ситуациях, в частности, оповещение и информирование населения, его укрытие в защитных сооружениях, эвакуация, применение средств индивидуальной защиты, противорадиационная, противохимическая, инженерная, медицинская и биологическая защита населения. Описаны способы предоставления первой (доврачебной) медицинской помощи в чрезвычайных ситуациях. Індекс рубрикатора НБУВ: А734 я73
Шифр НБУВ: ВА658148 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
3. |
Панін В. В. Особливості моделювання перехідних процесів турбореактивних двоконтурних двигунів зі змішуванням потоків / В. В. Панін, І. Ф. Кінащук, М. В. Купчик // Вісн. Нац. авіац. ун-ту. - 2000. - № 1-2. - С. 38-42. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.Розглянуто особливості математичного моделювання перехідних процесів турбореактивного двоконтурного двигуна зі змішуванням потоків. Запропонована модель дозволяє визначити лінії робочих режимів компресорів двигунів підвищеної контролепридатності за даними бортових систем реєстрації. Ключ. слова: двигун авіаційний, двигун турбореактивний двоконтурний Індекс рубрикатора НБУВ: О551.411-01с11
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж70861 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
4. |
Гусятинська Н. А. Сучасні способи інтенсифікації процесу екстрагування цукрози з використанням хімічних реагентів / Н. А. Гусятинська, М. П. Купчик, А. А. Ліпєц, С. М. Тетеріна, Т. М. Чорна // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 16. - С. 71-73. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.Наведено способи інтенсифікації процесу вилучення цукрози з бурякової стружки з використанням хімічних реагентів для підвищення чистоти дифузійного соку. Досліджено ефективність застосування основного сульфату алюмінію та полігексаметиленгуанідину гідрохлориду в процесі екстрагування цукрози. Ключ. слова: екстрагування, цукроза, бурякова стружка, коагулянт, флокулянт Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.3
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
5. |
Купчик М. П. Підвищення якості дифузійного соку завдяки застосуванню електротехнологій / М. П. Купчик, Н. О. Шейко, О. І. Сидорченко, І. М. Рудь // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 16. - С. 80-84. - Бібліогр.: 14 назв. - укp.Досліджено вплив загальної тривалості імпульсної електрообробки сокостружкової суміші на поведінку окремих груп нецукрів та ефекти очищення соків. Показано, що попередня електрообробка забезпечує зниження вмісту нецукрів білково-пектинового комплексу в дифузійному соку на 5 - 20 %. Ключ. слова: імпульсне електричне поле, дифузійний сік, екстракція, електроплазмоліз Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.3
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
6. |
Українець А. І. Перспективи використання омічного нагрівання для оброблення харчової сировини / А. І. Українець, М. П. Купчик, М. І. Лебовка, М. В. Шинкарик // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 109-112. - Бібліогр.: 22 назв. - укp.Надано стислий огляд перспектив застосування омічного нагрівання для обробки харчової сировини. Розглянуто найважливіші переваги використання омічних технологій у порівнянні з традиційними технологіями конвективного нагрівання. Обговорено основи теорії та механізми омічного нагрівання в біологічних харчових середовищах. Проаналізовано параметри впливу на ефективність омічного нагрівання. Наведено результати комп'ютерних досліджень залежності електропровідності, концентрації теплової інверсії та просторового розподілу локальних швидкостей нагрівання в гетерогенних харчових середовищах від концентрації твердої фази та ступеня анізотропії форми твердих частинок. Розглянуто деякі приклади сучасних індустріальних застосувань омічного нагрівання в харчовій промисловості. Індекс рубрикатора НБУВ: Л813
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
7. |
Чук В. В. Оброблення яблучної сировини в імпульсному електричному полі / В. В. Чук, Н. О. Шейко, М. П. Купчик, Р. А. Серебряков // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 103-106. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.Досліджено вплив основних параметрів імпульсного електричного поля на ступінь плазмолізу яблучної сировини та встановлено оптимальні значення цих величин. На основі кінетики вилучення соку з подрібненої плазмолізованої яблучної сировини показано можливість збільшення виходу соку до 10 %. Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.92/99
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
8. |
Купчик М. П. Колориметр для експрес-визначення кольоровості кристалічного цукру-піску / М. П. Купчик, Л. І. Чернявська, Л. С. Клименко, В. В. Платонов, Л. І. Дадеко, А. В. Ковальчук // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 16. - С. 74-76. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.Розроблено вітчизняний автоматичний програмний колориметр ЦУ ТЕП-С і методику для експресного визначення кольоровості в кристалічному цукрі-піску. Прилад атестований в УкрЦСМ, надійний, простий в експлуатації, має високі технічні характеристики і доступну ціну. Ключ. слова: цукрове виробництво, цукор-пісок, колориметр, прилад, експрес-метод, якість, контроль, стандарт, кристалічний цукор, розчин, автоматичний Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.6-1с
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
9. |
Богданов Є. С. Кислотне модифікування пектинів для підвищення їхніх комплексоутворювальних властивостей / Є. С. Богданов, М. П. Купчик, Л. А. Купчик, О. В. Богданова // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 16. - С. 91-93. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.Розглянуто питання розроблення способів одержання пектинів з підвищеними комплексоутворювальними властивостями та вивчено взаємозв'язок між технологічними параметрами кислотного модифікування пектинового коагуляту, аналітичними характеристиками одержаного модифікованого пектину та його комплексоутворювальними властивостями відносно іонів токсичних важких металів. Ключ. слова: деетерифікація, пектин, комплексоутворювальна активність, сорбція, важкі метали Індекс рубрикатора НБУВ: Л848
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
10. |
Доник Т. М. Використання окиснених форм активного вугілля для інверсії цукрових розчинів / Т. М. Доник, М. П. Купчик, Л. А. Купчик // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 10-12. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.Досліджено можливість застосування окиснених форм активного вугілля для інверсії цукрових розчинів. Показано, що такі його форми можна використовувати як каталізатор реакції інверсії цукрози та високоефективний адсорбент для видалення барвних і шкідливих речовин з розчинів цукру. Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.61-3
Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
11. |
Захарченко Т. М. Вплив електромембранної активації на властивості екстрагента для екстрагування сахарози із бурякової стружки / Т. М. Захарченко, М. П. Купчик, В. В. Манк, О. І. Сидорченко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2007. - № 20. - С. 12-13. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.Досліджено вплив електромембранної активації (ЕМА) водних розчинів на фізико-хімічні властивості екстрагента для вилучення цукрози. Встановлено залежність ЕМА знижувати в'язкість екстрагентів, що є важливим в інтенсифікації процесів екстрагування цукрози. Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.15-1
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
12. |
Сидорченко О. І. Вплив фізико-хімічних параметрів середовища на процес гідролізу інуліну / О. І. Сидорченко, М. П. Купчик, Н. В. Ремесло // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2007. - № 20. - С. 54-56. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.Обгрунтовано та визначено оптимальні технологічні параметри гідролізу інуліну (ГІ), розроблено математичні моделі кінетики реакції ГІ в середовищі з лимонною та ортофосфорною кислотами. Індекс рубрикатора НБУВ: Л844-3 + Л912.1
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж71985 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
13. |
Гусятинська Н. А. Вплив хімічної обробки бурякової стружки на технологічну якість дифузійного соку / Н. А. Гусятинська, Т. М. Чорна, А. А. Ліпєц, М. П. Купчик // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2006. - № 18. - С. 38-40. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.Досліджено застосування в процесі екстрагування сахарози антисептика-флокулянта ПГМГХ. Визначено найбільш ефективний спосіб введення препарату, а також оптимальну концентрацію його робочого розчину. Досліджено мікроструктуру пектинових речовин у разі взаємодії їх із ПГМГХ. Ключ. слова: екстрагування, сахароза, флокулянт, дифузійний сік Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.3
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
14. |
Алексєєв О. Л. Електроповерхневі властивості біополімеру пектину / О. Л. Алексєєв, М. П. Купчик, М. О. Логінов, Є. С. Богданов, О. В. Омельченко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2007. - № 20. - С. 16-19. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.Три види пектинових речовин - цитрусовий, яблучний і буряковий - досліджено за допомогою методів фізико-хімічного аналізу та електроосмотичного переносу. Визначено концентрацію гелеутворення, заряд пектинів і кількість води, яка зв'язується макромолекулами. Індекс рубрикатора НБУВ: Л848
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
15. |
Українець А. І. Перспективи використання омічного нагрівання для оброблення харчової сировини / А. І. Українець, М. П. Купчик, М. І. Лебовка, М. В. Шинкарик // Харч. пром-сть. - 2005. - № 4. - С. 38-42. - Бібліогр.: 43 назв. - укp. Індекс рубрикатора НБУВ: Л813
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
16. |
Ребенок Є. В. Модифікація картопляного крохмалю електрохімічним способом і вивчення його фізико-хімічних властивостей / Є. В. Ребенок, М. П. Купчик // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2007. - № 22. - С. 11-14. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.Досліджено електрохімічний спосіб модифікації крохмалю, який полягає в обробці аноліту (30 %-ї крохмальної суспензії) та католіту - 2 %-й розчин NaCl, в електролізері. Електрохімічну обробку проведено протягом 60 хв за різної сили струму: 0,2, 0,6, 2 і 7 А. Показано, що фізико-хімічні властивості крохмалю, модифікованого електрохімічним способом, залежать від сили струму та виявилися схожими з властивостями крохмалю, окисненого іншими способами. Індекс рубрикатора НБУВ: Л852.1
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
17. |
Цирульнікова В. В. Доцільність використання фільтроперліту для покращання якісних показників очищеного соку / В. В. Цирульнікова, О. Б. Войтович, С. П. Олянська, М. П. Купчик // Харч. пром-сть. - 2009. - № 8. - С. 38-41. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.Досліджено ефективність додаткового очищення соку II сатурації з використанням фільтроперліту. Доведено, що найкращі показники очищеного соку спостерігаються у разі додавання 0,2 % фільтроперліту в нефільтрований сік II сатурації: чистота соку II сатурації підвищується в середньому на 1,7 %, зменшується вміст солей кальцію на 12,7 %, кольоровість соку - на 19,2 %. Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.44
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
18. |
Купчик М. П. Розробка способу підготовки екстрагента з використання електромембранної технології для вилучення сахарози із бурякової стружки / М. П. Купчик, О. І. Сидорченко, Т. М. Захарченко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2011. - № 37/38. - С. 82-87. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.Досліджено вплив електромембранної активації водних розчинів (ЕАВР) на фізико-хімічні властивості екстрагенту для вилучення цукрози. Доведено доцільність використання ЕАВР як домішки в екстрагент під час процесу екстрагування сахарози із бурякової стружки. Визначено оптимальну концентрацію в екстрагенті ЕАВР, а також підтверджено доцільність використання як електроліту NaCl. В результаті математичної обробки експериментальних даних визначено оптимальні витрати ЕАВР в процесі екстрагування сахарози з бурякової стружки. Комп'ютерна оптимізація дозволила встановити узагальнений критерій залежності чистоти дифузійного соку від концентрації ЕАВР. Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.3
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
19. |
Купчик М. П. Сучасні електромембранні методи підготовки технологічних середовищ для харчових виробництв / М. П. Купчик, О. І. Сидорченко, Т. М. Захарченко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2010. - № 33. - С. 61-63. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.Зроблено оцінку ефективності різних видів екстрагентів з домішками електромембранно підготовлених водних розчинів (ЕАВР), розроблено оптимальні параметри технологічного процесу що забезпечують мінімальний перехід нецукрів із бурякової стружки в дифузійний сік в процесі екстрагування. Визначено оптимальні температурні значення процесу та рН живильної води. Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.3
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
20. |
Ліпєц А. А. Технологія цукру : підручник : у 3 т. Т. 1. Вирощування та зберігання цукрових буряків. Видобування сахарози / А. А. Ліпєц, В. М. Логвін, К. Д. Скорик, А. І. Українець, М. П. Купчик; Нац. ун-т харч. технологій. - Київ, 2015. - 287 c. - Бібліогр.: с. 284 - укp.Висвітлено історію виробництва цукру з буряків. Розглянуто особливості вирощування, збирання, приймання та зберігання цукрових буряків. Викладено основи вилучення сахарази із буряків. Наведено вимоги до бурякової стружки й охарактеризовано чинники, які впливають на її якість. Приділено увагу процесам екстрагування сахарози з бурякової стружки, пресування та сушіння жому. Індекс рубрикатора НБУВ: П215.2-4 я73-1 + Л84 я73-1
Рубрики:
Шифр НБУВ: В356034/1 Пошук видання у каталогах НБУВ
| | |
|
|