Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (15)
Пошуковий запит: (<.>A=Масліков М$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 15
Представлено документи з 1 до 15

      
Категорія:    
1.

Прядко М. О. 
Основи теплотехнології цукрового виробництва : навч. посіб. / М. О. Прядко, М. О. Масліков, В. П. Петренко, В. І. Павелко, В. М. Філоненко. - Вінниця : Нова кн., 2007. - 295 c. - Бібліогр.: с. 295. - укp.

Розглянуто раціональну організацію роботи випарних установок (ВУ), окремі схеми ВУ та перспективи їх розвитку. Визначено внесок науковців кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Національного університету харчових технологій у розв'язання науково-технічних проблем розробки випарних апаратів і установок у цукровій промисловості. Викладено основи теплотехнології бурякоцукрового виробництва, описано системи теплоенергозабезпечення підприємств у галузі. Наведено методику та приклади розрахунку систем теплоенерговикористання та конструктивних розрахунків випарних апаратів і теплообмінників цукрових заводів.

Рассмотрены рациональная организация работы испарительных установок (ИУ), отдельные схемы ИУ и перспективы их развития. Определен вклад ученых кафедры теплоэнергетики и холодильной техники Национального университета пищевых технологий при решении научно-технических проблем разработки испарительных аппаратов и установок в сахарной промышленности. Изложены основы теплотехнологии свеклосахарного производства, описаны системы теплоэнергообеспечения предприятий в отрасли. Приведены методика и примеры расчета систем теплоэнергоиспользования и конструктивных расчетов испарительных аппаратов и теплообменников сахарных заводов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л84 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА708960 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Масліков М. М. 
Аналіз структури споживання теплової енергії та палива на хлібозаводі / М. М. Масліков, М. О. Масліков // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2004. - № 15. - С. 71-72. - укp.

На базі розробленої методики та програми розрахунку проаналізовано структуру споживання теплової енергії та палива на хлібозаводі №3 ВАТ "Криворіжхліб".


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-42

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Бойко В. О. 
Визначення концентрації і температури дифузійного соку / В. О. Бойко, М. О. Масліков, М. О. Прядко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2006. - № 18. - С. 86-89. - Бібліогр.: 1 назв. - укp.

Виділено чинники впливу на процес тепломасообміну між буряковою стружкою (БС) і екстракційною речовиною, запропоновано методику визначення концентрації та температури БС і дифузійного соку для похилого дифузійного апарату.


Ключ. слова: теплообмінні і масообмінні процеси, екстракція, дифузія, бурякова стружка, температура, екстрагент
Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Масліков М. М. 
Розробка методів дослідження, розрахунку та прогнозування процесів тепломасопереносу під час тривалого зберігання цукру : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.14.04 / М. М. Масліков; Укр. держ. ун-т харч. технологій. - К., 1998. - 16 c. - укp. - рус.

Проаналізовано процес тривалого зберігання цукру. Розроблено математичну модель тепловологопереносу в пористому тілі з розчинним скелетом, що має велику пористість та малий вологовміст. На її основі створено алгоритм та програму розрахунку тепловологопереносу під час зберігання цукру. Розроблено методику натурних досліджень процесів тепловологопереносу у масиві цукру. Отримано дослідні дані про температурні поля у штабелі цукру-піску, динаміку зміни його вологовмісту та якісних показників під час зберігання, зміну температури та відносної вологості повітря у неопалюваному складі цукру протягом періоду зберігання. Створено методику прогнозування тепловологісного стану та якості цукру протягом зберігання.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л84-909

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА303061 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Масліков М. М. 
Дослідження зміни розподілу вологовмісту у просторі модифікованого газового середовища / М. М. Масліков, С. Г. Потапов, М. М. Старенький // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2010. - № 32. - С. 35-36. - укp.

Проведено дослід зі зберігання яблук "Джонаголд" у контейнері з модифікованим газовим середовищем. Опрацьовано результати досліду та встановлено залежності зміни вологовмісту в просторі контейнера.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-309.1/9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Потапов С. Г. 
Математична модель дихання яблук з урахуванням динаміки концентрації етилену / С. Г. Потапов, М. М. Масліков // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2011. - № 37/38. - С. 194-198. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Запропоновано модель зміни концентрацій кисню, двоокису вуглецю та етилену під час дихання яблук у герметичному контейнері. Вимірювання концентрації газів проводилося на модернізованій дослідній установці. Вірогідність математичної моделі підтверджено дослідами.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-309-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Прядко М. О. 
Н. Ю. Тобілевич - видатний вчений і педагог / М. О. Прядко, М. О. Масліков // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2010. - № 32. - С. 8-10. - укp.

Надано біографію Н. Ю. Тобілевича, визначного вченого, одного з засновників кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Національного університету харчових технологій (до 100-річчя від дня народження).


Індекс рубрикатора НБУВ: Д3,0 д(4УКР) + Л80 д(4УКР)

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Згурський А. В. 
Визначення кріоскопічної температури молочно-овочевих сумішей для виробництва морозива / А. В. Згурський, С. Г. Потапов, Г. Є. Поліщук, М. М. Масліков // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2012. - № 45. - С. 75-80. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

За допомогою методу термічного аналізу досліджено температуру початку кристалізації води у сумішах для виробництва морозива молочно-овочевого на основі сировини з гарбуза різного ступеню оброблення. Встановлено кореляційну залежність зміни кріоскопічної температури молочно-овочевих сумішей від кількості овочевого компоненту. Доведено, що зниження цього показника відбувається пропорційно підвищенню вмісту сухих речовин гарбуза. Досліджено питомий вміст зв'язаної води у молочних та молочно-овочевих сумішах та встановлено вагомий внесок у вологозв'язування традиційних складових компонентів морозива молочного. Виявлено незначну роль стабілізатора структури та сухих речовин гарбуза у зв'язуванні води у порівнянні з іншими речовинами у складі сумішей. Встановлено можливість застосування типових апаратів для фризерування молочно-гарбузових сумішей без додаткового переоснащення технологічних ліній.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л956-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Сінат-Радченко Д. Є. 
Оцінка вмісту вимороженої води в продукції м'ясо-молочної промисловості / Д. Є. Сінат-Радченко, М. М. Масліков, М. О. Масліков // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2015. - 21, № 5. - С. 206-210. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

На підставі оброблення найбільш достовірних експериментальних даних запропоновано просту, але досить точну формулу для оцінювання вмісту вимороженої води в продукті лише за температурою продукту. Наведено приклади визначення для декількох видів м'ясопродуктів і сиру.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л920.3 + Л950.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Сінат-Радченко Д. Є. 
Теплофізичні властивості розчинів NaCl і CaClVB2D за кріоскопічної температури / Д. Є. Сінат-Радченко, М. М. Масліков, М. О. Масліков, К. М. Осадча // Харч. пром-сть. - 2016. - № 20. - С. 6-12. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л112.331-32

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
11.

Сінат-Радченко Д. Є. 
Наближена оцінка термінів зберігання заморожених харчових продуктів / Д. Є. Сінат-Радченко, М. М. Масліков // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2018. - 24, № 2. - С. 139-145. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813.74

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
12.

Скочко О. І. 
Вивчення кріопротекторних властивостей білково-полісахаридних сумішей у складі посічених напівфабрикатів / О. І. Скочко, В. О. Друговейко, І. І. Шевченко, М. М. Масліков // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2018. - 24, № 5. - С. 202-207. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л924.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
13.

Петренко В. П. 
Теплообмін у кільцевих низхідних слаботурбулентних парорідинних потоках під час пароутворення / В. П. Петренко, О. М. Рябчук, М. О. Масліков, А. П. Францішко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2020. - 26, № 6. - С. 106-114. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л112.5 + Л840.5 + В365.55

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
14.

Петренко В. П. 
Про доцільність рециркуляції сиропів у плівкових випарних апаратах / В. П. Петренко, М. О. Масліков, В. О. Бойко, Н. В. Іващенко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2021. - 27, № 6. - С. 108-117. - Бібліогр.: 116 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.5-51

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
15.

Петренко В. П. 
Швидкість температурних релаксацій на випарних установках у перехідних режимах / В. П. Петренко, М. О. Масліков, В. О. Бойко, М. М. Мирошник // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2022. - 28, № 1. - С. 104-116. - Бібліогр.: 116 назв. - укp.

Об'єктом дослідження виступають перехідні процеси на випарних апаратах і багатокорпусних випарних установках (БК ВУ) цукрових заводів. Проаналізовано нестандартні ситуації, що виникають під час експлуатації теплотехнологічного комплексу цукрового заводу, які потребують застосування інтелектуальних систем регулювання ВУ. Виконано аналіз температурних перехідних процесів на п'ятикорпусній ВУ під час зміни тиску нагрівної пари на головний корпус і в результаті миттєвого відкриття парової засувки з останнього корпусу на конденсатор як двох основних інструментів регулювання продуктивності БКВУ. Отримано аналітичні вирази для розрахунків зміни температурних напорів у процесі руху температурної хвилі корпусами ВУ під час зміни тиску пари на перший корпус ВУ, а також зміни парового навантаження на конденсатор. Визначено основний універсальний критерій, який впливає на інерційність перехідних температурних процесів під час нанесення температурного або парового збурення - параметр швидкості температурної релаксації, пропорційний добутку поверхні теплообміну на коефіцієнт теплопередачі та обернено пропорційний повній масовій теплоємності маси сиропу в апараті та металоємності випарного апарата. Отримані в результаті математичного моделювання перехідних температурних процесів на ВУ функції відгуку є універсальними та справедливими для будь-яких випарних апаратів і ВУ, включаючи ВУ з термокомпресорами для концентрування фруктових соків і молока. Надано графічну інтерпретацію отриманих результатів у вигляді залежностей відносних температурних змін по корпусах ВУ в часі. Виконано порівняння результатів моделювання перехідних температурних процесів для ВУ з апаратами Роберта та плівковими випарними апаратами для типової ВУ цукрового заводу потужністю 3000 т буряків за добу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.5-51

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського