Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (2)Книжкові видання та компакт-диски (6)
Пошуковий запит: (<.>A=Осокіна Н$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 13
Представлено документи з 1 до 13

      
Категорія:    
1.

Митропольський О. Ю. 
Екогеохімія Чорного моря / О. Ю. Митропольський, Є. І. Наседкин, Н. П. Осокіна; Ін-т геол. наук НАН України. - К., 2006. - 277 c. - Бібліогр.: с. 260-274. - укp.

Узагальнено матеріали по забрудненню Чорного моря пестицидами, важкими металами, радіонуклідами, нафтопродуктами та іншими антропогенними забруднювачами за останні 20 років. Розглянуто питання надходження полютантів у Чорне море з річковим стоком, їх трансформацію на геохімічних бар'єрах, поширення у морській воді та донних відкладах. Наведено карти та схеми просторового розподілу в морській воді та донних відкладах основних забруднювачів та показано механізм депонування з елементами вторинного забруднення внаслідок гідрологічних умов і неотектонічних рухів.

Обобщены материалы по загрязнению Черного моря пестицидами, тяжелыми металлами, радионуклидами, нефтепродуктами и другими антропогенными загрязнителями за последние 20 лет. Рассмотрен вопрос поступления полютантов в Черное море с речным стоком, их трансформацию на геохимических баръерах, распространение в морской воде и донных отложениях. Приведены кары и схемы пространственного распределения в морской воде и донных отложениях основных загрязнителей и показан механизм депонирования с елементами вторичного загрязнения вследствие гидрологических условий и неотектонических движений.


Індекс рубрикатора НБУВ: Д221(922.8)91

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС42452 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Господаренко Г. М. 
Системи технологій в рослинництві : навч. посіб. / Г. М. Господаренко, В. О. Єщенко, С. П. Полторецький, Н. М. Осокіна, В. І. Невлод, М. Я. Мусатенко. - Умань : СПД Сочінський, 2008. - 368 c. - укp.

Розглянуто теоретичні та практичні питання рослинництва як галузі агропромислового комплексу України. Висвітлено проблеми диференційованого обробітку грунту, його захисту від ерозії, збалансованого застосування органічних і мінеральних добрив, інтегрованого захисту рослин від бур'янів, шкідників і хвороб. Охарактеризовано технології вирощування основних сільськогосподарських культур і параметри програмування їх продуктивності. Розкрито питання насінництва та особливостей агротехніки насінницьких посівів. Описано технологічні комплекси машин для вирощування сільськогосподарських культур і післязбиральної обробки зерна. Висвітлено проблеми стандартизації, технології зберігання та переробки продукції рослинництва.

Рассмотрены теоретические и практические вопросы растениеводства как отрасли агропромышленного комплекса Украины. Освещены проблемы дифференцированной обработки почвы, ее защиты от эрозии, сбалансированного применения органических и минеральных удобрений, интегрированной защиты растений от сорняков, вредителей и болезней. Охарактеризованы технологии выращивания основных сельскохозяйственных культур и параметры программирования их продуктивности. Раскрыты вопросы семеноводства и особенностей агротехники семеноводческих посевов. Описаны технологические комплексы маших для выращивания сельскохозяйственных культур и послесборочной обработки зерна. Освещены проблемы стандартизации, технологии хранения и переработки продукции растениеводства.


Індекс рубрикатора НБУВ: П1/2я73-1

Шифр НБУВ: ВА704397 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Осокіна Н. П. 
Кількісна оцінка забруднення донних відкладів Дніпровських водосховищ органічними токсикантами / Н. П. Осокіна, А. Ю. Митропольський // Екологія довкілля та безпека життєдіяльн. - 2006. - № 3. - С. 36-39. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

За допомогою газохроматографічного методу досліджено донні відклади дніпровських водосховищ (Київського, Канівського, Кременчуцького, Дніпродзержинського, Дніпровського та Каховського) на вміст стійких хлорорганічних пестицидів - ДДТ та його метаболітів: п,п'-ДДТ, п,п'-ДДЕ, о,п'-ДДД; ГХЦГ та його ізомерів: a-ГХЦГ, b-ГХЦГ, y- ГХЦГ, альдрину, гептахлору та фторвмісного пестициду - трефлану. Виконано кількісну оцінку забруднення донних відкладів дніпровських водосховищ органічними токсикантами.


Індекс рубрикатора НБУВ: Б1(4УКР)с7 + Д226.522

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж23889 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Осокіна Н. М. 
Об'єктивні агрокліматичні показники споживчої стиглості плодів чорної смородини / Н. М. Осокіна // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2006. - № 2. - С. 39-41. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Наведено об'єктивні агрокліматичні показники для встановлення споживчої стиглості плодів чорної смородини.


Індекс рубрикатора НБУВ: П258.41

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Осокіна Н. М. 
Придатність заморожених плодів чорної смородини для переробки / Н. М. Осокіна // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2007. - № 2. - С. 80-83. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Встановлено доцільність використання заморожених плодів чорної смородини для виробництва консервів, збереженість аскорбінової кислоти в яких залежить від їх виду та вмісту в сировині.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л914 + Л961.6

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Осокіна Н. М. 
Органолептична оцінка якості джему вишневого із заміною в рецептурі сировини плодовим пюре / Н. М. Осокіна, О. В. Василишина // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2008. - № 4. - С. 46-49. - Бібліогр.: 22 назв. - укp.

Наведено органолептичну оцінку джему вишневого із заміною в рецептурі плодової маси - пюре смородиновим, порічковим, аурусовим, яблучним.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.33

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Осокіна Н. М. 
Формування якості плодів чорної смородини та її збереження в продуктах консервування : автореф. дис... д-ра с.-г. наук: 06.01.15 / Н. М. Осокіна; Уман. держ. аграр. ун-т. - Умань, 2007. - 40 c. - укp.

Досліджено проблему формування якості плодів чорної смородини та її збереження шляхом консервування заморожуванням, переробкою на соки, компоти, концентровані продукти. Науково обгрунтовано вплив агрокліматичних показників на тривалість періоду вегетації рослин чорної сморнодини, харчову та біологічну цінність плодів. Оптимізовано умови зберігання заморожених плодів, досліджено природу їх високої вологоутримувальної здатності. Показано переваги швидкозаморожених плодів. Удосконалено способи попередньої обробки плодів з метою підвищення соковіддачі та встановлено їх вплив на якість соку. Показано вплив терміну, способу збирання плодів, їх короткострокового зберігання на товарний стан та якісні показники сировини й консервів. Досліджено збереженість біологічно активних речовин і колір продуктів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л914 + Л961.92/99

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА335190 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Осокіна Н. М. 
Наукове обгрунтування нових технологій тривалого зберігання і переробки плодів вишні : монографія / Н. М. Осокіна, О. В. Василишина. - Умань : Сочінський, 2014. - 192 c. - Бібліогр.: с. 151-166 - укp.

Обгрунтовано нові елементи холодильної технології зберігання плодів вишні у звичайному, регульованому та модифікованому газовому середовищах, у тому числі з використанням речовин антимікробної дії. Проаналізовано вплив розчинів сорбинової, лимонної кислот, бензоату натрію та етилового спирту на мікробіологічне обсіменіння, природні втрати маси, вихід товарної продукції, зміну основних компонентів хімічного складу плодів вишні після транспортування та протягом зберігання. Розглянуто придатність плодів вишні для виробництва джему. Обгрунтовано розроблені рекомендації виробництву.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л913.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА777977 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Осокіна Н. М. 
Газоутримувальна здатність борошна із зерна спельти залежно від сорту / Н. М. Осокіна, В. В. Любич, В. В. Возіян // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2015. - 21, № 5. - С. 185-190. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Встановлено, що газоутримувальна здатність (ГУЗ) тіста з борошна спельти та стійкість його під час бродіння істотно залежать від вмісту клейковини в зерні, що визначається особливостями сорту. Найвищий показник ГУЗ встановлено для борошна, одержаного з зерна спельти сорту Зоря України, Schwabenkorn і Австралійська 1 після 90-хвилинного бродіння тіста. Проте, для борошна всіх сортів спельти після 60 - 90-хвилинного бродіння є характерним зростання ГУЗ, яка значно зменшується після цього. Більш стійким до тривалого бродіння є тісто з борошна сортів Зоря України, Schwabenkorn і лінія LPP 1305. Між вмістом клейковини в зерні спельти та показником ГУЗ після 60 хв бродіння спостерігається дуже високий зв'язок, що надає можливість прогнозувати його величину.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.23-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Осокіна Н. М. 
Якість плодів вишні за різних способів заморожування / Н. М. Осокіна, О. В. Василишина // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2015. - 21, № 3. - С. 203-208. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Проаналізовано зміни якості плодів вишні за різних способів заморожування та шестимісячного зберігання розсипом у 20 % розчині цукру та з додаванням 4 % аскорутину. З'ясовано, що такі умови заморожування та зберігання плодів вишні є найбільш перспективними, оскільки вміст аскорбінової кислоти залишається на тому ж рівні, що й у свіжих плодах, а вміст інших речовин зменшується таким чином, що розморожені плоди у процесі дегустаційної оцінки одержують 4,2 - 4,3 бала.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л913.207

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Осокіна Н. М. 
Геометрична характеристика зерна спельти залежно від сорту / Н. М. Осокіна, В. В. Любич, В. В. Возіян // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2016. - 22, № 1. - С. 201-209. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Досліджено геометричну характеристику зерна спельти залежно від сорту. Встановлено, що об'єм зернівки, площа зовнішньої поверхні, об'єм поверхневих шарів і площа зовнішньої поверхні істотно змінюються залежно від лінійних розмірів зернівки та сорту. Збільшення геометричних розмірів зернівки зумовлює зростання площі зовнішньої поверхні, об'єму поверхневих шарів зернівки й об'єму зернівки. Найбільш цінними для переробки є сорти Австралійська 1, лінії LPP 3218, LPP 1305, LPP 3132, LPP 1224, LPP 3117, оскільки їх зерно має низький об'єм поверхневих шарів і, відповідно, містить більшу частку ендосперму.


Індекс рубрикатора НБУВ: П212.1-264.22

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Осокіна Н. М. 
Порівняльна оцінка зерна ярих та озимих сортів пшениці і тритикале ярого як сировини для виготовлення хліба / Н. М. Осокіна, К. В. Костецька // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2016. - 22, № 2. - С. 188-196. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Наведено результати вивчення технологічної придатності зерна пшениці ярої м'якої сортів Трізо і Мідае, озимої м'якої сорту Лазурна, тритикале ярого сорту Аватар для виробництва хліба. Дослідження проведено на кафедрі технології зберігання і переробки зерна в 2013 - 2014 рр. У зерні пшениці та тритикале визначено геометричні, технологічні, в борошні - органолептичні та хлібопекарські властивості. Зроблено пробну випічку хліба та визначено показники його якості. Використання борошна з зерна тритикале для виготовлення хліба допоможе вирішити одне з найважливіших завдань виготовлення хлібобулочної продукції - розширення сировинної бази, що надасть можливість збільшити асортимент виробів для повного задоволення зростаючих потреб широких верств населення України та світу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л82-306.7 + Л83-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Осокіна Н. М. 
Технологічні властивості зерна гібридів кукурудзи / Н. М. Осокіна, К. В. Костецька // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2016. - 22, № 6. - С. 195-205. - Бібліогр.: 17 назв. - укp.

Наведено результати вивчення технологічної придатності зерна гібридів кукурудзи ПР39Б58 і ДКС4685-1390 для виробництва шліфованої п'ятиномерної крупи. Зазначено, що у переробній галузі технологічна обробка зерна повинна бути поліпшена в напрямку одержання максимального ендосперму, підвищення врожайності зернових високої якості. Вивчено фізичні та теплофізичні властивості зерна гібридів кукурудзи залежно від погодних умов вирощування й особливостей їх використання. Виявлено закономірності динаміки технологічних показників зерна залежно від особливостей гібриду.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л821.92-306.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського