Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (8)
Пошуковий запит: (<.>A=Скорик К$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 9
Представлено документи з 1 до 9

      
Категорія:    
1.

Шевчук В. Я. 
Екологічне підприємництво : Навч. посіб. для студ. еколог. і екон. спец. вищ. закл. освіти / В. Я. Шевчук, Ю. М. Саталкін, В. М. Навроцький, О. О. Мазуркевич, М. О. Пилипчук, К. Д. Скорик, Є. М. Брайковський, Ф. П. Демидюк, Д. В. Навроцька, Ф. Гартнер. - К. : Мета, 2001. - 190 c. - Бібліогр.: 14 назв. - укp.

Висвітлено особливості формування та проблеми розвитку екологічного ринку та підприємництва з урахуванням світових тенденцій вирішення проблем у контексті Всесвітньої Програми дій ООН на ХХІ ст. у галузі охорони навколишнього середовища, ефективного використання ресурсів. Запропоновано оригінальний навчальний курс для початківців у екологічному підприємництві канадського професора Джона Ф. Гартнера. Вміщено витяги з офіційних міжнародних і українських документів, які визначають стратегію розвитку екологічного підприємництва.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)28 я73 + У9(4УКР)290-28 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА605164 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Скорик К. Д. 
Лабораторний практикум для працівників цукрових заводів : Навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. / К. Д. Скорик, В. О. Нагорна; Ін-т підвищ. кваліфікації і перепідготов. кер. працівників і спеціалістів харч. і перероб. пром-сті. - К., 2001. - 98 c. - укp.

Наведено сучасні методики виконання аналізів у бурякоцукровому виробництві, які за останні роки знайшли практичне застосування для контролю якості сировини, роботи окремих відділень цукрового заводу та визначення якості готової продукції.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л84 я73-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА605922 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Скорик К. Д. 
Промислова кристалізація цукру : Навч. посіб. для післядиплом. освіти / К. Д. Скорик; Нац. ун-т харч. технологій. Ін-т післядиплом. освіти. - К. : ТОВ "Сталь", 2004. - 202 c. - Бібліогр.: с. 197-200. - укp.

Розглянуто особливості підготовки сиропу до уварювання, визначено основні типи обладнання для його фільтрування. Проаналізовано фактори впливу на результати промислового процесу кристалізації цукрози. Викладено сучасні способи уварювання утфелів, а також функціонування кристалічних центрів, застосування поверхнево-активних речовин. Визначено низькотемпературний режим уварювання на кристалічній основі. Охарактеризовано обладнання кристалізаційних відділень.

Рассмотрены особенности подготовки сиропа к увариванию, определены основные типы оборудования для его фильтрации. Проанализированы факторы влияния на результаты промышленного процесса кристаллизации сахарозы. Изложены современные способы уваривания утфелей, а также функционирования кристаллических центров, использования поверхностно-активных веществ. Определен низкотемпературный режим уваривания на кристаллической основе. Охарактеризовано оборудование кристаллизационных отделений.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л84 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА649453 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Скорик К. Д. 
Якість цукру: вимоги, контроль, менеджмент : навч. посіб. / К. Д. Скорик; Нац. ун-т харч. технологій, Ін-т післядиплом. освіти. - К. : Сталь, 2009. - 99 c. - Бібліогр.: с. 98-99. - укp.

Розглянуто сучасні вітчизняні та зарубіжні вимоги, методи контролю та менеджменту якісних показників білого цукру на підприємствах цукрової галузі. Проаналізовано особливості стандарту України на цукор білий (ДСТУ 4623:2006) у порівнянні з нормативними документами ЄС. Наведено перелік основних міжнародних методик ICUMSA, що застосовуються для аналізу цукру. Увагу приділено системам контролю якості та безпеки готової продукції у цукровому виробництві.

Рассмотрены современные отечественные и зарубежные требования, методы контроля и менеджмента качественных показателей сахара белого на предприятиях сахарной отрасли. Проанализированы особенности стандарта Украины на сахар белый (ГСТУ 4623:2006) по сравнению с нормативными документами ЕС. Приведен перечень основных международных методик ICUMSA для анализа сахара. Внимание уделено система контроля качества и безопасности готовой продукции в сахарном производстве.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л84 я7

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА720838 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Ліпєц А. А. 
Технологія цукру : підручник : у 3 т. Т. 1. Вирощування та зберігання цукрових буряків. Видобування сахарози / А. А. Ліпєц, В. М. Логвін, К. Д. Скорик, А. І. Українець, М. П. Купчик; Нац. ун-т харч. технологій. - Київ, 2015. - 287 c. - Бібліогр.: с. 284 - укp.

Висвітлено історію виробництва цукру з буряків. Розглянуто особливості вирощування, збирання, приймання та зберігання цукрових буряків. Викладено основи вилучення сахарази із буряків. Наведено вимоги до бурякової стружки й охарактеризовано чинники, які впливають на її якість. Приділено увагу процесам екстрагування сахарози з бурякової стружки, пресування та сушіння жому.


Індекс рубрикатора НБУВ: П215.2-4 я73-1 + Л84 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: В356034/1 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Ліпєц А. А. 
Технологія цукру : підручник : у 3 т. Т. 2. Очищення дифузійного соку / А. А. Ліпєц, В. М. Логвін, К. Д. Скорик, А. І. Українець, М. П. Купчик; Нац. ун-т харч. технологій. - Київ, 2015. - 271 c. - Бібліогр.: с. 266-270 - укp.

Приділено увагу попередньому та основному вапнуванню дифузійного соку. Подано інформацію про карбонізацію. Обгрунтовано необхідність ретельного відокремлення твердої фази від соків та сиропу. Надано відомості про сульфітацію.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л84 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: В356034/2 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Ліпєц А. А. 
Технологія цукру : підручник : у 3 т. Т. 3. Кристалізація / А. А. Ліпєц, В. М. Логвін, К. Д. Скорик, А. І. Українець, М. П. Купчик; Нац. ун-т харч. технологій. - Київ, 2015. - 207 c. - укp.

Приділено увагу одержанню сиропу білого цукру та знецукренню міжкристалічного розчину. Розглянуто цукрову тростину як сировину для виробництва цукру. Охарактеризовано склад тростини та її вплив на якість цукру-сирцю. Висвітлено особливості технології одержавння тростинного цукру-сирцю. Описано виробництво білого цукру на тростинно-цукровому заводі та тростинного рафінованого цукру. Надано технологічну схему перероблення тростинного цукру-сирцю на бурякоцукровому заводі.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л84 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: В356034/3 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Скорик К. Д. 
Визначення швидкості процесу i карбонізації в наближеному до повного витиснення режимі / К. Д. Скорик, І. Б. Петриченко, Ю. М. Резніченко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2019. - 25, № 3. - С. 215-222. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Наведено результати експериментальних досліджень зміни концентрації гідроксиду кальцію в часі в процесі I карбонізації соку основного вапнування цукрового виробництва. Запропоновано два методи визначення швидкості I карбонізації: прямого диференціювання та графічного диференціювання функції зміни концентрації CaO в часі. Наведено результати розрахунку та вибору проточного дозатора соку основного вапнування, який надав змогу стабілізувати витрату соку на апарат I карбонізації. Розроблено конструкцію експериментальної установки, яка забезпечує режим поступового зниження лужності соку від початкового до кінцевого значення. В комірках між масообмінними насадками гідродинамічний режим близький до повного перемішування. Одержано величину середнього часу перебування соку в колоні. Для аналізу зміни швидкості карбонізації використано також результати визначення і методику математичного опису динамічного профілю лужності нефільтрованого соку в апараті. Під час порівняння значень функції, які одержано двома методами (наближенням за методом найменших квадратів з подальшим взяттям похідної і за допомогою графічного диференціювання), очевидна цілком задовільна збіжність результатів. Це надає змогу під час досліджень ступеневої карбонізації вибирати один із цих методів для визначення швидкості процесу. З графіка функції видно, що 3 періоди карбонізації з поступовим зниженням лужності можна охарактеризувати і трьома різними лінійними ділянками для швидкості карбонізації. Проведено кусочно-лінійну апроксимацію графічної залежності швидкості карбонізації. Показано, що зниження швидкості процесу по трьох періодах карбонізації в такому режимі характеризується співвідношенням 6:3:1. Одержані результати було використано як для розробки способу карбонізації із застосуванням флокулянтів, так і варіантів апаратурного оформлення процесу I карбонізації.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.41

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Скорик К. О. 
Господарські та біологічні особливості кіз зааненської породи закордонної селекції в Україні : автореф. дис. ... канд. с.-г. наук : 06.02.01 / К. О. Скорик; НААН України, Ін-т розведення і генетики тварин ім. М.В. Зубця. - с. Чубинське Київ. обл., 2018. - 24 c. - укp.

Викладено результати досліджень селекційно-біологічних особливостей кіз зааненської породи зарубіжної селекції за показниками живої маси, екстер'єру, відтворювальної здатності, анатомо-морфологічними показниками статевих органів, біохімічними показниками сечі, молочною продуктивністю, лактаційними кривими, стійкістю лактації та якісним складом молока. Вивчено залежність формування молочної продуктивності козоматок від різних чинників, силу впливу цих чинників на господарськи корисні ознаки тварин. Визначено зв'язки між надоєм і якісними показниками молока та між господарськи корисними ознаками і показниками молочної продуктивності. Встановлено, що найсуттєвіший вплив на надій справляли країна селекції, жива маса тварин при першому окоті та цапи-плідники, а найменший - кількість козенят в окоті, з якого походили козоматки. За більшістю досліджуваних господарськи корисних ознак тварини білоруської селекції переважали ровесниць латвійської селекції. Водночас відмічено, що піддослідні козоматки характеризувалися досить високою стійкістю лактацій і плавними лактаційними кривими. Доведено, що стимуляція охоти дозволяє осіменяти тварин та одержувати від них нащадків у максимально стиснуті строки, а удосконалений експрес-метод із використанням тест-смужок (індикаторний папір на індол) є ефективним для ранньої діагностики ендометритів у козоматок. Діагностичні тест-смужки CITOLAB-10 можуть бути успішно використані для експрес-досліджень основних біохімічних показників сечі, що характеризують стан нирок і печінки та обмін речовин у молочних кіз.


Індекс рубрикатора НБУВ: П662(4УКР)

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА432800 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського