Бази даних

Наукова електронна бібліотека - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Віртуальна довідка (23)Автореферати дисертацій (375)Реферативна база даних (3540)Книжкові видання та компакт-диски (1202)Журнали та продовжувані видання (19)
Пошуковий запит: (<.>K=ТОВАРОЗНАВСТВ$<.>+<.>K=ГАЛАНТЕРЕЙН$<.>+<.>K=ТОВАРІВ$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 43
Представлено документи з 1 до 20
...

   Тип видання:   навчальний посібник   
1.

Болотников, Аркадий Александрович.
Товароведение [Електронний ресурс] : курс лекций: в 2 ч. / А. А. Болотников ; Межрегиональная Академия управления персоналом. - 2-е изд.. - К. : Изд-во МАУП, 2001-2002

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ

Ч. 1. - 2001. - 216 с.

Ч. 2. - 2002. - 144 с.


В предлгаемом курсе лекций системно изложены основные понятия товароведения, а также теоретические и практические вопросы изучения потребительских свойств, производства, хранения и транспортировки товаров промышленного назначения. Во второе издание внесены изменения и дополнения, связанные с разработкой новых товаров и изменением маркировки традиционных. Приведены справочные сведения о назначении и применении различных групп материалов и изделий. Для студентов и слушателей экономических специальностей вузов, а также коммерсантов-практиков, которые работают на рынке товаров производственно-технического назначения.

Во второй части курса лекций по "Товароведению" представлены ассортимент электрических машин, оборудования, комплектующих изделий и устройств, а также основные группы потребительских непродовольственных товаров, их упаковка, условия хранения, транспортировка. Для студентов и слушателей экономических специальностей вузов, а также коммерсантов-практиков, которые работают на рынке товаров производственно-технического назначения.



Кл.слова:
товар -- товарознавство

   Тип видання:   підручник   
2.

Шпак, В. І.
Розвиток малого підприємництва в Україні (на прикладі Української видавничо-поліграфічної компанії Експрес-Об’ява) [Електронний ресурс] / В. І. Шпак. - 3-е вид. стереотип.. - К. : МАУП, 2004. - 128 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Пропонований доробок висвітлює економічні процеси, пов’язані зі становленням та функціонуванням малого бізнесу в Україні на прикладі Української видавничо-поліграфічної компанії, показує розвиток підприємництва у видавничо-поліграфічній та рекламній сферах в умовах перехідної економіки. Тема охоплює економічні процеси в Україні на макро- і мікрорівнях, документи й матеріали, що відображають становлення й розвиток малого та середнього бізнесу на перехідному етапі економіки, кон’юнктуру й розвиток вітчизняного ринку видавничо-поліграфічних та рекламних товарів і послуг, досвід вітчизняних і зарубіжних підприємств у цій сфері. Для студентів вищих і середніх спеціальних навчальних закладів, майбутніх підприємців, тих, хто тільки розпочинає власну справу, бізнесменів, а також для всіх, хто цікавиться проблемами розвитку підприємництва.



Кл.слова:
економіка -- бізнес -- видавництво -- поліграфія

   Тип видання:   підручник   
3.

Філіпенко, А. С.
Світова економіка [Електронний ресурс] / А. С. Філіпенко. - К. : Либідь, 2002. - 582 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:
  

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Матеріал підручника охоплює найважливіші проблеми сучасної світової економіки як цілісної системи, що розвивається під знаком інтернаціоналізації та глобалізації. Детально розкрито функціонування міжнародних ринків, галузеву структуру світової економіки, економічну політику основних груп країн тощо. Висвітлюється взаємодія сукупності міжнародних ринків: товарів і послуг, капіталів, технологій, робочої сили. Чільне місце відведено галузевим аспектам розвитку світової економіки. Розкриваються особливості діяльності міжнародних економічних організацій. Належне місце відведене проблемі інтеграції України у світову економічну систему. Для студентів економічних спеціальностей вищих навчальних закладів.



Кл.слова:
економічна система -- галузь

   Тип видання:   підручник   
4.

Калашникова, О. Л.
Основи мистецтвознавчої експертизи та вартісної оцінки [Електронний ресурс] / О. Л. Калашникова. - К. : Знання, 2006. - 479 с.. - (Митна справа в Україні)

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Цей підручник є першим виданням в Україні, в якому систематизовано викладено багаторівневий матеріал, що синтезує елементи різних наук: мистецтвознавства, товарознавства, експертизи, правознавства і діловодства. У книзі висвітлюються основи мистецтвознавства та технології виготовлення різних видів культурних цінностей, методики атрибуції та експертизи предметів історичного та культурного значення, сучасні методики встановлення вартості творів мистецтва, основи правового регулювання переміщення культурних цінностей через митний кордон України та порядку оформлення відповідної митної документації.У додатках наводяться форми опису культурних цінностей і тексти відповідних нормативно-правових актів та форми митних документів, які регламентують дії митника при здійсненні контролю за переміщенням культурних цінностей через митний кордон України. Для курсантів та студентів вищих навчальних закладів, що готують митників, курсантів навчальних закладів МВС України та СБУ, студентів інших навчальних закладів, які вивчають правознавство, дисципліни мистецтвознавчого циклу. Книга буде корисною також працівникам митних установ, реставраторам, музейним працівникам, усім, кого цікавлять історія культури і мистецтвознавство.



Кл.слова:
мистецтво -- експертиза -- товар -- мито

   Тип видання:   навчальний посібник   
5.

Столярова, А. С.
Товароведение и экспертиза вкусовых товаров [Електронний ресурс] / А. С. Столярова. - Улан-Удэ : Изд-во ВСГТУ, 2006. - 140 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Учебное пособие содержит теоретический материал и методические рекомендации по проведению лабораторных занятий по курсу "Товароведение и экспертиза вкусовых товаров". Химический состав и пищевая ценность, классификация и ассортимент, требования к упаковке, маркировке и хранению, фальсификация и способы ее обнаружения, оценка качества чая, кофе, прянностей, приправ, плодово-ягодных и овощных соков, пива, вина.



Кл.слова:
товарознавство -- продукт -- харчування

   Тип видання:   методичний посібник   
6.

Коник, Н. В.
Конспект лекций по общей теории статистики [Електронний ресурс] / Н. В. Коник. - М. : Эксмо, 2008. - 160 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Рассматриваются общие вопросы теории статистики, методы группировок, относительных и средних величин, показатели вариаций, корреляционный и динамический анализ, экономические индексы применительно к решению управленческих задач в коммерческой деятельности на рынке товаров и услуг, экономическо-математические методы в статистических исследованиях.



Кл.слова:
варіація -- ринок товарів -- статистика

   Тип видання:   навчальний посібник   
7.

Зрезарцев, М. П.
Товарознавство непродовольчих товарів [Електронний ресурс] : навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів / М. П. Зрезарцев, В. М. Зрезарцев. - К. : Промислово-економічний коледж НАУ, 2007. - 283 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Посібник підготовленнй у відповідності з програмою напрямку підготовки «Товарознавство і торгівельне підприємництво» і розкриває основні властивості непродовольчих товарів, наводить їх маркування, призначення, умови використання, транспортування та зберігання. Це дозволить розпізнавати асортимент продукції та товарів, визначати якість продукції та основні дефекти, визначати доцільність та ефективність їх використання. Головна мета вивчення курсу «Комерційне товарознавство» - оволодіти знаннями, необхідними дія вирішення практичних завдань у сфері товарообігу основних груп непродовольчих товарів. Посібник розрахований на студентів усіх форм навчання.



Кл.слова:
взуття -- шкіра -- одяг

   Тип видання:   підручник   
8.

Завальний, В. М.
Торгове право [Електронний ресурс] : курс лекцій / В. М. Завальний. - Суми : Вид-во Сумського національного аграрного ун-ту, 2003. - 64 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Курс лекцій спрямований на надання студентам допомоги по вивченню навчального курсу з „Торгового права” та розрахований на студентів спеціальності „Правознавство” денної та заочної форми навчання. В умовах соціалістичної системи господарювання, враховуючи дефіцит в країні більшості видів товарів, торгівля в основному виконувала розподільчу функцію. Перехід України від планової економічної системи до ринкової, зміна форм власності, розпад єдиної банківської системи та інше сприяло розвитку господарських відносин між суб'єктами господарювання, що стало поштовхом для розвитку господарського та комерційного законодавства. Регулювання економічних відносин в межах тільки цивільного права стало обтяжливим, тому на базі цієї галузі права виникли нові: господарське, інвестиційне, торгове та інші галузі права. В даний період "Торгове право" перебуває на етапі докорінних змін та реформування. Змінюється його предмет, сфера дії, галузевий режим правового регулювання, з'являються нові інститути та під інститути. Вкрай потребує оновлення та систематизації законодавча база. Відчувається нестача спеціалістів у даній галузі права. Введення в навчальний план підготовки студентів з спеціальності "Правознавство" дисципліни "Торгове право" повинно сприяти покращенню цієї роботи. На жаль, на сьогодні бракує навчальної та методичної літератури, яка б допомогла ефективному вивченню даної дисципліни та самостійної підготовки студентів. Курс лекцій розроблений на основі навчальної програми з дисципліни "Торгове право" підготовки фахівців з спеціальності „Правознавство”, яка затверджена Сумським національним аграрним університетом серпня 2002 року. Розрахований на студентів денної та заочної форми навчання з спеціальності „Правознавство”.



Кл.слова:
право -- торгівля

   Тип видання:   довідник   
9.
 



Справочник кожевника [Електронний ресурс] : сырье и материалы / Р. Я. Афанасьева, Н. С. Афонская, М. М. Бернштейн и др.. - М. : Легкая и пищевая промышленность, 1984. - 384 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Справочник издательства “Легкая и пищевая промышленность” для инженерно-технических работников кожевенной промышленности. Рассмотрены технологические, нормативы на кожевенное сырье, материалы и готовую кожу. Описаны вопросы товароведения готовой кожи.



Кл.слова:
товарознавство -- шкіра -- шкіряна сировина

   Тип видання:   навчальний посібник   
10.

Литовченко, І. Л.
Інтернет-маркетинг [Електронний ресурс] : навч. посібник / І. Л. Литовченко, В. П. Пилипчук. - К. : Центр учбової літератури, 2008. - 184 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:
  

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Навчальний посібник розроблений для підготовки магістрів зі спеціальності “Маркетинг”. В роботі розглядаються концепція та методологія Інтернет&маркетин& гу, особливості віртуального середовища щодо маркетингових досліджень, форму& вання товарів та їх ціноутворення, специфіки розподілу та просування в Інтернеті. Досліджуються вимоги стосовно ефективного функціонування web&сайту підприєм& ства. Розглянуті типові стратегічні рішення в Інтернет&маркетингу, досвід впровад& ження ефективних бізнес&моделей. Теоретичні розділи закінчуються питаннями щодо самоконтролю знань студентів. Практичний розділ включає тести та завдання для самостійної роботи. Для викладачів та студентів економічних спеціальностей, науковців



Кл.слова:
економіка -- концепція -- методологія

   Тип видання:   підручник   
11.


Інфраструктура товарного ринку [Електронний ресурс] : теоретичні засади / за ред. О. О. Шубіна. - К. : Знання, 2009. - 379 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:
  

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У підручнику на системній основі розглядаються найважливіші елементи інфраструктури ринку товарів і посліг як передумови забезпечення ефективного функціонування національної економіки. Узагальнено великий практичний досвід з вивчення розвиненої інфраструктури західних країн, висвітлено способи його адаптації до умов транзитивної економіки України. Особливе місце відведено практичній діяльності комерційних посередників, їхній ролі в інфраструктірі товарного ринку, логістичним аспектам загальної системи розподілу, зберігання та продажу товарів. Для студентів економічних спеціальностей, аспірантів і викладачів вищих навчальних закладів. Книга буде корисною також науковцям і фахівцям-практикам у сфері товарного обігу, комерційної діяльності, маркетингу.



Кл.слова:
логістика -- маркетинг

   Тип видання:   монографія   
12.

Купчак, П. М.
Харчова промисловість України в умовах активізації інтеграційних та глобалізаційних процесів [Електронний ресурс] / П. М. Купчак. - К. : Рада по вивч. прод. сил України НАН України, 2009. - 152 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Текст у форматі PDF 3.57 Мб


У монографії поглиблюються теоретико-методологічні засади дослідження функціонування харчової промисловості в умовах активізації інтеграційних процесів, науково обґрунтовуються стратегічні пріоритети розвитку галузі та пропонуються практичні рекомендації щодо їх реалізації; висвітлюється вплив глобалізації на розвиток національного господарства, обгрунтовується, що саме економічна інтеграція, яка базується на взаємовигідній діяльності, є одним з шляхів подолання негативних проявів глобалізаційних процесів. Розвиток харчової промисловості досліджується відповідно до її сутнісно- функціонального призначення – забезпечення потреб внутрішнього ринку в продовольчих товарах та формування потужного експортного потенціалу держави. Особлива увага приділяється визначенню ролі і завдань регіонів України в реалізації місії галузі та виявленню умов і факторів, які відкривають перед вітчизняною харчовою промисловістю можливість налагодження ефективної зовнішньоекономічної діяльності; розробці заходів, які обумовлюють реалізацію та розвиток виробничого потенціалу харчової промисловості, підвищення її конкурентних позицій на внутрішньому та зовнішньому ринках продовольчих товарів. Монографія призначена для наукових працівників, фахівців державних органів управління економікою, викладачів і студентів вищих та середніх спеціальних навчальних закладів.



Кл.слова:
макроекономіка -- капіталізм

   Тип видання:   навчальний посібник   
13.


Корпоративна культура [Електронний ресурс] : навчальний посібник / під заг. ред. Г. Л. Хаєта. - К. : Центр навчальної літератури, 2003. - 403 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Корпоративна культура — могутній і потужній інструмент управління персоналом. Вона забезпечує довготривалий успіх підприємства на ринкові товарів і послуг. У навчальному посібнику за допомогою сучасних методів і підходів аналізується сутність корпоративної культури, а також система цінностей співробітників та всієї організації, яка визначає даний вид культури. Розглядається роль символів, фірмового стилю, ритуалів і свят, історії організації, героїв та міфів, здорового способу життя. Розвиток корпоративної культури пояснюється у заємозв'язку з видом менеджменту, середовищем, періодами часу, технологією і особистістю того, хто працює. Посібник містить багато конкретних методик: моніторингу корпоративної культури, її кваліметричної оцінки, планування розвитку, психологічного тренінгу, навчання із залученням слухачів у процес діяльності та інші. Для студентів, менеджерів, викладачів, всіх, хто цікавиться корпоративною культурою.



Кл.слова:
управління персоналом -- психологічний тренінг -- кваліметрична оцінка

   Тип видання:   підручник   
14.

Салухіна, Н. Г.
Стандартизація та сертифікація товарів і послуг [Електронний ресурс] / Н. Г. Салухіна, О. М. Язвінська. - К. : Центр учбової літератури, 2010. - 336 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:
  
  

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Підручник є узагальненою працею з концептуальних проблем стандартизації та сертифікації продукції (процесів, робіт, послуг). Важлива увага приділяється організаційно-методичним та правовим принципам стандартизації і сертифікації в світі та в Україні, визначенню місця системи технічного регулювання в управлінні якістю продукції (процесів, робіт, послуг). Підручник розрахований на студентів, магістрів і викладачів вищих навчальних закладів, підприємців, торговців. Книга зацікавить широке коло читачів, яких цікавлять проблеми технічного регулювання.



Кл.слова:
ринок -- виробництво

   Тип видання:   навчальний посібник   
15.


Ринок і ресурси споживчих товарів [Електронний ресурс] / Н. О. Офіленко [и др.]. - К. : Центр учбової літератури, 2011. - 184 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:
  

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Навчальний посібник присвячений вивченню та аналізу ринку і ресурсів продовольчих і непродовольчих товарів України, вивчає комплексну оцінку споживчого ринку, його потенціал і тенденції розвитку. Основна частина навчального посібника розкриває закономірності та принципи розміщення ресурсів споживчих товарів України, основні їх складові, дає комплексну оцінку споживчого ринку, аналізує його потенціал і тенденції розвитку.



Кл.слова:
макроекономіка -- національний ринок України

   Тип видання:   підручник   
16.

Сирохман, І. В.
Товарознавство цукру, меду, кондитерських виробів [Електронний ресурс] / І. В. Сирохман, Т. М. Лозова. - 2-е вид., перероб. і доп.. - К. : Центр учбової літератури, 2008. - 616 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Викладено виплив різних чинників на формування споживних властивостей крохмалю, крохмалепродуктів, цукру, меду і кондитерських товарів, наведено їх класифікацію і дано товарознавчу характеристику цих виробів. Розглянуто асортимент, пакування, маркування, вимоги до якості, правила приймання, умови, строки зберігання і процеси, що проходять під час зберігання кондитерських виробів. Підручник включає новітні досягнення науки і техніки, галузей виробництва цукру, кондитерських виробів, матеріал щодо ідентифікації видів, виявлення фаль­сифікації. Матеріал підручника викладено відповідно до програми дисципліни «Товарознавство продовольчих товарів». Він розрахований на підготовку бакалаврів і магістрів за напрямом «Товарознавство і торгівельне підприємництво». Частину матеріалу можна адресувати і широкому колу читачів.



Кл.слова:
харчова промисловість -- продукт харчування

   Тип видання:   підручник   
17.

Юлдашев, О. X.
Міжнародне приватне право: академічний курс [Електронний ресурс] : підруч. для студ. вищ. навч. закл. / О. X. Юлдашев. - К. : Ін Юре, 2004. - 528 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У підручнику висвітлено сучасний стан регулювання приватноправових відносин. Значну увагу приділено праву власності в міжнародному приватному праві, міжнародним та національним правовим засадам у здійсненні інвестиційної діяльності, міжнародно-правовому регулюванню ринку цінних паперів, питанням подвійного оподаткування, зовнішньоекономічним договорам, правовому регулюванню договору (контракту) міжнародної купівлі-продажу товарів, міжнародним розрахункам, міжнародним перевезенням, державній закупівлі, її міжнародним аспектам, зокрема державній закупівлі в країнах ЄС, адаптації українського законодавства до права ЄС, принципам організації закупівель Світового банку та ін. Підручник стане у пригоді при вивченні курсів «Міжнародне приватне право», «Міжнародне торговельне право», «Правове регулювання зовнішньоекономічної діяльності». Для студентів вищих навчальних закладів, викладачів, аспірантів, а також широкого кола читачів, які цікавляться цією тематикою.



Кл.слова:
право інтелектуальної власності -- законодавство -- оподаткування -- міжнародний комерційний арбітраж

   Тип видання:   монографія   
18.

Радзієвська, Світлана Олександрівна.
Конкурентоспроможність та інтеграційні перспективи України [Електронний ресурс] / С. О. Радзієвська. - К. : Знання України, 2012. - 344 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:
  

  Текст у форматі PDF 1.82 Мб


У монографії розглядаються теоретичні і практичні аспекти підвищення конкурентоспроможності економіки України та її інтеграційні перспективи. Аналізується розвиток торговельно-економічних зв’язків України з країнами ЄС, ЄЕП, ОЧЕС і ГУАМ. Особлива увага приділяється визначенню тих ринків, де Україна має конкурентні переваги в реалізації товарів і послуг із значним обсягом доданої вартості. Монографія призначена для науковців, економістів-практиків, працівників органів державної законодавчої та виконавчої влади, аспірантів, студентів економічних спеціальностей та широкого кола читачів.



Кл.слова:
торгівельно-економічні зв’язки

   Тип видання:   навчальний посібник   
19.
 


Богатырев, С. А.
Технология хранения и транспортирования товаров [Електронний ресурс] : учеб. пособие / С. А. Богатырев, И. Ю. Михайлова. - М. : Дашков и К, 2009. - 98 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:
  

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Учебное пособие является кратким курсом по технологии хранения и транспортирования потребительских товаров, знания которых необходимы в практической деятельности товароведов и специалистов различных торговых организаций. В нем приводятся особенности классификации товаров по срокам хранения, факторы, обеспечивающие сохранение качества и количества товаров, условия, способы хранения и транспортирования потребительских товаров.Учебное пособие предназначено для студентов экономических факультетов вузов, в том числе студентов, обучающихся по специальности 351100 «Товароведение и экспертиза товаров», а также будет полезно специалистам-товароведам.



Кл.слова:
товарознавство -- логістика -- експертиза продуктів -- економіка

   Тип видання:   навчальний посібник   
20.


Барна справа [Електронний ресурс] : опорний конспект лекцій / Київський національний торговельно-економічний університет. Кафедра технології і організації ресторанного господарства. - К. : [б. в.], 2008. - 117 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:
  

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Головною метою дисципліни "Барна справа" є форму- вання у студентів бакалаврського рівня знань та вмінь при організації роботи й обслуговування в барах. Дисципліна "Барна справа" є професійно орієнтованою, посідає чільне місце в навчальному процесі і має логічний зв’язок з такими дисциплінами, як "Устаткування закладів ресторанного господарства", "Теоретичні основи технології харчових виробництв", "Організація виробництва", "Організація обслуговування", "Технологія продуктів харчування", "Організація ресторанного господарства за кордоном", "Методи контролю харчових виробництв", "Стандартизація, метрологія та сертифікація", "Основи підприємництва", "Товарознавство харчових продуктів" та ін. Вивчення дисципліни створює умови для формування у студентів широкого світогляду, організаторських здібностей, вмінь розв’язувати виробничі завдання, що сприяє підвищенню якості виробництва барної продукції та обслуговування споживачів у барах.



Кл.слова:
бізнес -- заклади харчування
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського