Бази даних

Наукова електронна бібліотека - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (349)Реферативна база даних (1920)Книжкові видання та компакт-диски (1870)Журнали та продовжувані видання (835)
Пошуковий запит: (<.>U=У9(4УКР)306.7$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 5
Представлено документи з 1 до 5

   Тип видання:   монографія   
1.

Благодєтєлєва-Вовк, С. Л.
Підприємство як мікроцивілізація [Електронний ресурс] : монографія / С. Л. Благодєтєлєва-Вовк. - Черкаси : Брама-Україна, 2010. - 402 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:
  

  Текст у форматі PDF 13.74 Мб


У монографії представлено результат розв’язку проблеми забезпечення економічного розвитку та зростання. Встановлено, що в умовах глобальних змін джерелом розвитку і зростання є особлива людиноцентрична форма підприємства – мікроцивілізація, в якій поєднано виконання економічної та культурної функцій. Приділено увагу дослідженню стану методології економічної науки. З’ясовано, що в умовах утвердження культурологічної парадигми, цивілізаційний підхід стає ефективним методом пізнання, за допомогою якого виявляються особливі, унікальні аспекти стану та динаміки соціальної дійсності. Важливе місце присвячено вивченню людини. Встановлено, що головним мотивом існування є досягнення повноти буття – спорідненості з дійсністю. Розроблено комплексну модель та цивілізаційний профіль особистості, які допомагають виявити домінуючі цінності та установити рівень її цивілізованості/не-цивілізованості.



Кл.слова:
економічний розвиток -- економічна функція

   Тип видання:   монографія   
2.

Купчак, П. М.
Харчова промисловість України в умовах активізації інтеграційних та глобалізаційних процесів [Електронний ресурс] / П. М. Купчак. - К. : Рада по вивч. прод. сил України НАН України, 2009. - 152 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Текст у форматі PDF 3.57 Мб


У монографії поглиблюються теоретико-методологічні засади дослідження функціонування харчової промисловості в умовах активізації інтеграційних процесів, науково обґрунтовуються стратегічні пріоритети розвитку галузі та пропонуються практичні рекомендації щодо їх реалізації; висвітлюється вплив глобалізації на розвиток національного господарства, обгрунтовується, що саме економічна інтеграція, яка базується на взаємовигідній діяльності, є одним з шляхів подолання негативних проявів глобалізаційних процесів. Розвиток харчової промисловості досліджується відповідно до її сутнісно- функціонального призначення – забезпечення потреб внутрішнього ринку в продовольчих товарах та формування потужного експортного потенціалу держави. Особлива увага приділяється визначенню ролі і завдань регіонів України в реалізації місії галузі та виявленню умов і факторів, які відкривають перед вітчизняною харчовою промисловістю можливість налагодження ефективної зовнішньоекономічної діяльності; розробці заходів, які обумовлюють реалізацію та розвиток виробничого потенціалу харчової промисловості, підвищення її конкурентних позицій на внутрішньому та зовнішньому ринках продовольчих товарів. Монографія призначена для наукових працівників, фахівців державних органів управління економікою, викладачів і студентів вищих та середніх спеціальних навчальних закладів.



Кл.слова:
макроекономіка -- капіталізм

   Тип видання:   наукове видання   
3.

Дейнеко, Л. В.
Розвиток харчової промисловості України в умовах ринкових перетворень (проблеми теорії та практики) [Електронний ресурс] / Л. В. Дейнеко. - К. : Знання, 1999. - 331 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Текст у форматі PDF 30.77 Мб


Основними напрямами та шляхами зміцнення позицій вітчизняних товаро­ви­робників у зовнішньоекономічних зв’язках харчової промисло­вості на сучасному етапі мають бути: інтенсифікація та докорінне підви­щення ефективності виробницт­ва на основі реалізації інноваційної моделі розвитку галузі; пріоритетний розвиток тих галузей харчової промисло­вості, що мають порівняльні та конкурентні переваги на світовому та регіональних ринках, продукція яких може стати джерелом постій­них значних валютних надходжень, а саме цукрової, м'ясної та молочної, масло­жирової, плодоовочеконсервної, спиртової, лікеро-горілчаної, борош­номель­но-кру­п'я­ної, конди­терської та соляної; прискорений розвиток тих галузей машинобу­ду­вання, що випускають технологічне обладнання, прилади контролю та вимірювання, фасувальне та пакувальне обладнання для харчової промисловості.



Кл.слова:
макроекономіка -- підприємництво

   Тип видання:   наукове видання   
4.

Дейнеко, Людмила Вікторівна.
Харчова промисловість України [Електронний ресурс] : ефективність використання виробничих ресурсів і кадрового потенціалу / Л. В. Дейнеко, Е. І. Шелудько ; Інститут економіки та прогнозування НАНУ. - К. : [б. в.], 2013. - 120 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Текст у форматі PDF 1.93 Мб


Досліджено проблеми ефективного використання виробничого та кадрового потенціалу харчової промисловості, виявлено тенденції та закономірності розвитку галузі в умовах сучасних трансформаційних процесів. Обґрунтовано об’єктивну необхідність інноваційного перетворення виробничого потенціалу галузей харчової промисловості, запропоновано напрями та механізми підвищення інноваційної активності підприємств галузі. Здійснено аналіз професійно-кваліфікаційної асиметрії сфери зайнятості та запропоновано шляхи удосконалення системи професійної освіти кадрів в галузі, окреслено перспективи взаємодії системи профосвіти з роботодавцями. Для науковців, державних службовців, викладачів, аспірантів і студентів економіч-них спеціальностей вищих і середніх спеціальних навчальних закладів.



Кл.слова:
продукти харчування -- кадрова політика -- виробничий процес

   Тип видання:   монографія   
5.


Ефективність стратегічного управління підприємствами: сучасні проблеми та перспективи їх вирішення [Електронний ресурс] : монографія / В. П. Мікловда [та ін.] ; Полтавський університет економіки і торгівлі, Ужгородський національний університет. - Полтава ; Ужгород : [б. в.], 2013. - 218 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:
  

  Текст у форматі PDF 1.58 Мб


У монографії викладено теоретичні та практичні аспекти стратегічного управління та досліджені фактори, дія яких обумовлює ефективність стратегічного менеджменту в сучасних умовах господарювання. Визначені умови та принципи впровадження стратегічного менеджменту на промислових підприємствах України. Проведено оцінку показників ефективності діяльності підприємств з виробництва мінеральної води Закарпатської області та показано значення стратегічного управління у досягненні високого рівні прибутковості. Для викладачів, аспірантів, магістрів і спеціалістів, наукових працівників, підприємців та тих, хто займається впровадженням стратегічного управління на підприємствах.



Кл.слова:
стратегічний менеджмент -- структура підприємства -- бізнес-моделювання
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського