Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (5)Реферативна база даних (1920)Книжкові видання та компакт-диски (1870)Журнали та продовжувані видання (835)
Пошуковий запит: (<.>U=У9(4Укр)306.7$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 349
Представлено документи з 1 до 20
...

      
1.

Лошак Т.В. 
Автоматизоване управління виробництвом багатоасортиментної продукції молокозаводу: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.13.07 / Т.В. Лошак ; Укр. держ. ун-т харч. технологій. — К., 2002. — 16 с. — укp.

Висвітлено питання розробки методів та способів автоматизованого управління технологічним комплексом (ТК) молочного заводу на підставі інтелектуальних підсистем прийняття рішень та забезпечення надійності. Розроблено систему управління для вирішення організаційно-економічних завдань оптимізації та координації роботи підсистем. Проведено параметричну оптимізацію математичних моделей на підставі експериментальних даних. Створено алгоритмічне та програмне забезпечення інтелектуальних підсистем прийняття рішень, розглянуто функціональну структуру комп'ютерно-інтегрованої системи управління ТК молочного заводу. Запропоновану систему управління реалізовано за допомогою розподіленої мікропроцесорної мережі на базі контролерів і ПЕОМ, об'єднаних у мережі для створення комп'ютерно-інтегрованого виробництва.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4Укр)306.751.353-210.302 + Л95-6
Шифр НБУВ: РА318397 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

Географічні рубрики:
  

      
2.

Яковець І.І. 
Аграрно-економічні засади раціонального використання ресурсного потенціалу спиртопродуктового підкомплексу АПК: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.07.02 / І.І. Яковець ; Ін-т аграр. економіки УААН. — К., 2001. — 21 с. — укp.

Викладено основні результати дослідження проблеми підвищення ефективності виробництва спирту, лікеро-горілчаних виробів та іншої продукції спиртової промисловості на базі раціонального використання ресурсного потенціалу всіх інтегрованих у процесі виробництва галузей спиртопродуктового підкомплексу. Розроблено методичні рекомендації для визначення сукупної вартості ресурсного потенціалу та використання даного інтегрального показника під час оцінки ефективності виробничої діяльності підприємств спиртопродуктового підкомплексу. Висвітлено питання фінансового аналізу та економічної оцінки підприємницької діяльності в спиртопродуктовій галузі. Доведено залежність ефективності виробництва від рівня розвитку сировинної зони, видів сировини, рівня безвідходності її переробки та інших складових організації виробництва.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.752.3-553 687
Шифр НБУВ: РА312848 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
3.

Аронова В.В. 
Адміністрування змін в маркетинговій діяльності підприємств м'ясопереробної галузі: автореф. дис. ... канд. екон. наук : 08.00.04 / В.В. Аронова ; Луган. нац. аграр. ун-т. — Луганськ, 2010. — 20 с. — укp.

Розглянуто особливості маркетингової діяльності (МД) підприємств м'ясопереробної галузі. Обгрунтовано елементи змін в МД даних підприємств. Визначено передумови, сутність, характеристики адміністрування змін в МД м'ясопереробних підприємств. Досліджено стан ринку продукції м'ясопереробної галузі. Вивчено проблеми, що перешкоджають їх успішному функціонуванню та визначено напрями покращання їх діяльності. Запропоновано методику щодо визначення стану МД підприємств галузі. Систематизовано комплекси операцій і визначено зміст інформаційно-аналітичного забезпечення адміністрування змін в МД цих підприємств. Побудовано алгоритм формування комплексу інформаційно-аналітичного забезпечення адміністрування змін в МД підприємств м'ясопереробної галузі.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751.21-211.1
Шифр НБУВ: РА370547 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
4.

Андрусік І.І. 
Активізація діяльності підприємств харчової промисловості шляхом удосконалення механізму регулювання: автореф. дис... канд. екон. наук: 08.00.04 / І.І. Андрусік ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2008. — 21 с. — укp.

Досліджено питання підвищення ефективності діяльності підприємств харчової промисловості. Удосконалено механізм її регулювання. Узагальнено теоретичні засади регуляторної політики та розглянуто її вплив на діяльність даних підприємств. Досліджено значущість податкового навантаження для показників їх діяльності. Виявлено основні чинники, які зумовлюють прибутковість підприємств, висвітлено проблему ефективності експортної діяльності. Розроблено та науково обгрунтовано пропозиції, а також надано практичні рекомендації щодо вдосконалення механізму регулювання як чинника підвищення ефективності діяльності підприємств.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71 + У9(4УКР)261.413.3 +
Шифр НБУВ: РА354239

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
5.

Водотика О.М. 
Акціонування підприємства кондитерської промисловості із залученням закордонного інвестора і забезпечення його конкурентоздатності в умовах трансформації економіки України: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.02.03 / О.М. Водотика ; Харківський держ. ун-т. — Х., 1998. — 16 с. — укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751.7

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
6.

Макаренко 
Акціонування, інвестування і забезпечення соціально- економічної стабільності підприємства в умовах формування ринкових відносин: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.02.03 / Олександр Павлович Макаренко ; Харківський держ. ун-т. — Х., 1998. — 16 с. — укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4Укр)290 + У9(4Укр)301 + У9(4Укр)306.7
Шифр НБУВ: РА311992

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
7.

Бондар В.П. 
Аналіз бухгалтерського балансу та прогнозування діяльності підприємства (на матеріалах хлібокомбінатів м.Києва): Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.06.04 / В.П. Бондар ; Ін-т аграр. економіки УААН. — К., 2001. — 19 с.: рис. — укp.

Досліджено потенційні можливості інформації бухгалтерського балансу на основі проміжної звітності як економічної моделі підприємства. Встановлено факт недостатнього її використання для потреб внутрішньогосподарського управління результативністю діяльності, внесено пропозиції щодо удосконалення балансу. На підставі нового підходу в аналізі бухгалтерського балансу на основі проміжної звітності розроблено методи короткострокового пасивного прогнозування, які спираються на універсальні прийоми згладжування вихідних даних балансів за певний проміжок часу (горизонтальний аналіз) та виявлено в процесі дослідження тенденції поведінки показників діяльності (статей балансу та ін. показників). Методи короткострокового пасивного прогнозування поєднані з методами активного прогнозування. Розроблено спеціальні методи щодо вибору еталона для досягнення кращих економічних показників у майбутньому. Досліджено алгоритм дії системи комплексного аналізу та короткострокового прогнозування діяльності підприємства, який може бути віднесено до алгоритмів прогнозування методом зворотного зв'язку. На базі створеного алгоритму дисертантом розроблено програмне забезпечення з впровадженням на підприємствах.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У052.9(4УКР)229.0-10 + У9(4УКР)290-230.38 + У052.9(4УКР)230.675.16-10 + У9(4УКР)306.751.6-230.38
Шифр НБУВ: РА313915 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
8.

Талах Т.А. 
Аналіз ефективності використання ресурсного потенціалу підприємств хлібопекарської промисловості: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.06.04 / Т.А. Талах ; Терноп. акад. нар. госп-ва. — Т., 2005. — 21 с. — укp.

Висвітлено теоретичні та практичні аспекти розвитку та забезпчення ресурсним потенціалом підприємств хлібопекарської промисловості. Уточнено систему узагальнюючих показників, що характеризують ефективність використання ресурсного потенціалу. Проведено детермінований факторний аналіз його складових елементів. На підставі одержаних результатів розроблено моделі множинної та лінійної регресії. Запропоновано модель ціноутворення соціально-важливих видів хлібної продукції та розроблено оптимальну структуру елементів ресурсного потенціалу підприємств хлібопекарської промисловості на базі використання методу математичного моделювання.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У053.9(4УКР)306.751.6-07 + У9(4УКР)306.751.6-07 +
Шифр НБУВ: РА336323

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
9.

Прус О.М. 
Бенчмаркінг у підвищенні конкурентоспроможності молокопереробних підприємств: автореф. дис... канд. екон. наук: 08.00.04 / О.М. Прус ; Нац. аграр. ун-т. — К., 2008. — 20 с. — укp.

Досліджено можливості застосування бенчмаркінгу для вдосконалення діяльності підприємств на ринку молочної продукції, зокрема підвищення їх конкурентоспроможності. Розкрито зміст і розглянуто еволюцію поняття "бенчмаркінг", а також принципи та методи його здійснення та взаємозв'язок з іншими інструментами вдосконалення діяльності. Визначено структуру процесу бенчмаркінгу. Здійснено детальний аналіз кон'юнктури ринку молочної продукції України. Проведено бенчмаркінгове оцінювання конкурентоспроможності певних підприємств. Визначено основні тенденції розвитку світового ринку даної продукції. Наведено досвід Польщі щодо реформування молочного сектору у контексті її приєднання до ЄС. Удосконалено методичні підходи до здійснення бенчмаркінгу. Запропоновано використання DEA-моделі та методу побудови радару конкурентоспроможності з метою визначення підприємств-партнерів з бенчмаркінгу. Розроблено концептуальну модель організації процесу бенчмаркінгу на молокопереробних підприємствах. Визначено й обгрунтовано стратегічні напрямки подальшого розвитку підприємств молокопродуктового підкомплексу. Запропоновано використання інтегрованих систем управління якістю та безпечністю молочної продукції з включенням до їх складу процесу бенчмаркінгу.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751.353.1-13 +
Шифр НБУВ: РА360637

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
10.

Мілінчук О. В. 
Вартісно-орієнтоване бюджетування як підхід до управління підприємствами харчової промисловості: автореф. дис. ... канд. екон. наук : 08.00.04 / О. В. Мілінчук ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2011. — 20 с. — укp.

Проаналізовано види та порядок розрахунку вартісно-орієнтованих показників, визначено переваги та недоліки кожного. Удосконалено швецьку модель розрахунку грошової доданої вартості Е. Оттосона та Ф. Вейсенріедера, що дозволило створити систему індикаторів, врахування яких дозволить оцінювати вплив управлінських рішень на тренд вартості підприємства. Розглянуто питання організаційно-інформаційного забезпечення вартісно-орієнтованої системи бюджетування підприємства. В результаті проведеного дослідження розроблено матрицю прийняття управлінських рішень залежно від еталонної динаміки вартісно-орієнтованих показників на кожній зі стадій життєвого циклу, запропоновано методику розрахунку інтегрального показника щодо визначення стадії життєвого циклу підприємства.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-93-21
Шифр НБУВ: РА382936 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
11.

Бужимська К.О. 
Вдосконалення методики ціноутворення в системі внутрішнього економічного механізму підприємств молочної промисловості: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.06.01 / К.О. Бужимська ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2005. — 20 с.: табл. — укp.

Визначено основні елементи концепції організації внутрішньоекономічних відносин, суб'єктами яких є структурні підрозділи підприємства, що знаходяться у взаємозв'язку згідно з етапами технологічного процесу. Обгрунтовано можливість використання внутрішніх цін як засобу стимулювання трудових колективів структурних підрозділів підприємства, засобу контролю й оцінки ефективності їх діяльності, а також як засобу залучення працівників до участі у прибутках. Розвинуто методику внутрішнього ціноутворення завдяки використанню розробленого підходу до визначення планового прибутку, що має бути складовою частиною структури внутрішніх цін, з застосуванням коефіцієнтів централізованого використання коштів чистого прибутку. Запропоновано методику розподілу планового прибутку, який входить до внутрішньої ціни, між підрозділами на підставі інтегрального коефіцієнта розподілу, розрахованого на підставі ранжування підрозділів за показниками, які враховують їх витрати, стан основних засобів, ступінь ризику та рентабельність їх діяльності.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751.353-861 +
Шифр НБУВ: РА336963

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
12.

Шолудько О.В. 
Вдосконалення функціонування ринку продукції скотарства (на матеріалах Львівської області): Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.07.02 / О.В. Шолудько ; Сум. нац. аграр. ун-т. — Суми, 2003. — 20 с.: рис. — укp.

Обгрунтовано теоретичні засади та методику дослідження ринку продукції скотарства. Зроблено економічну оцінку сучасного рівня розвитку галузі. Проведено комплексний аналіз ринку даної продукції за результатами дослідження попиту й пропозиції та оцінено чинники, що їх формують. Досліджено кон'юнктуру та ціноутворення на ринку м'яса та молока. Вивчено організацію виробничо-економічних зв'язків у м'ясо-молочному підкомплексі АПК. Обгрунтовано напрями вдосконалення функціонування ринку продукції скотарства. Досліджено рівень продуктивності тварин, за якого досягається прибутковість виробництва продукції скотарства. Обгрунтовано концептуальні засади реструктуризації м'ясо-молочного підкомплексу АПК. Розроблено рекомендації з удосконалення економічних взаємовідносин партнерів на ринку продукції скотарства та її переробки. Обгрунтовано перспективні параметри розвитку даного ринку.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.250-592 + У9(4УКР)306.751-592 +
Шифр НБУВ: РА324407

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
13.

Мороз С.І. 
Вдосконалення ціноутворення на м'ясо худоби і птиці сільськогосподарських підприємств: автореф. дис. канд. екон. наук: 08.00.04 / С.І. Мороз ; Дніпропетр. держ. аграр. ун-т. — Д., 2009. — 20 с. — укp.

Розроблено науково обгрунтовані теоретичні та методичні засади та практичні рекомендації щодо вдосконалення ціноутворення на м'ясо худоби та птиці сільськогосподарських підприємств. Уточнено межі застосування методів ціноутворення за видами м'яса для різних товаровиробників. Проведено комплексний аналіз стану ринку м'яса в Україні на підставі результатів проведених досліджень попиту та пропозиції з метою виявлення зовнішніх і внутрішніх чинників впливу на ціни. Формалізовано напрями використання ресурсів Інтернет у ціноутворенні. Запропоновано показники економії витрат для оцінювання ефективності використання інформаційних технологій та індексів цін для визначення перспективних ринків збуту. Створено логістичну календарно-ресурсну модель управління витратами у тваринництві. Запропоновано рекомендації щодо оптимізації структури та наповнення Інтернет-сайту виробників м'ясної сировини для різних розмірів підприємств і каналів збуту.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751.21-861 +
Шифр НБУВ: РА366779

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
14.

Суха І.В. 
Вибір стратегій для забезпечення конкурентоспроможності підприємств молочної промисловості: автореф. дис... канд. екон. наук: 08.00.04 / І.В. Суха ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2008. — 20 с. — укp.

Досліджено теоретичні та прикладні аспекти забезпечення конкурентоспроможності молокопереробних підприємств. На основі узагальнення теоретичного матеріалу визначено суть понять "конкуренція", "конкурентоспроможність підприємства", "організаційно-економічний механізм забезпечення конкурентоспроможності молокопереробних підприємств", "стратегія", "маркетингова конкурентна стратегія". Систематизовано існуючі підходи до оцінювання конкурентоспроможності підприємств. На підставі проведеного аналізу сучасного стану виробництва молока визначено проблеми, які необхідно вирішити, враховуючи ратифікацію угоди щодо вступу України до СОТ. З'ясовано рівень конкурентоспроможності вітчизняних підприємств, перспективи їх подальшого розвитку. Апробовано методику її інтегрального оцінювання щодо молочної продукції певних торгових марок, що дозволило з використанням певних характеристик продукції оцінити їх популярність. Розроблено методику вибору певним підприємством привабливих для розвитку сегментів. Визначено підходи до формування набору маркетингових конкурентних стратегій з урахуванням цілей підприємства, його потенційних можливостей, зміни зовнішнього середовища, прогнозу розвитку ринкових сегментів. Запропоновано використовувати комбінацію методик оцінювання конкурентоспроможності для з'ясування правильності вибору сегментів.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751.353.1-13 +
Шифр НБУВ: РА361579

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
15.

Капітанець Ю.О. 
Визначення та забезпечення конкурентоспроможності підприємства: автореф. дис... канд. екон. наук: 08.00.04 / Ю.О. Капітанець ; Терноп. нац. екон. ун-т. — Т., 2009. — 20 с. — укp.

Розкрито сутність і розроблено теоретико-методологічні засади забезпечення конкурентоспроможності підприємств макаранної галузі. Запропоновано класифікацію основних теоретико-методологічних підходів щодо визначення конкурентоспроможності вітчизняних підприємств. Розроблено механізм стратегічної адаптації підприємств макаронної галузі до зовнішнього середовища. Удосконалено підхід до кількісного оцінювання конкурентоспроможності макаранної продукції на основі використання коефіцієнтів конкурентоспроможності за якісними та маркетинговими показниками та загального коефіцієнта конкурентоспроможності. Обгрунтовано підхід щодо кількісного визначення пріоритетів можливих джерел інформації для оцінювання обсягу регіонального ринку макаронних виробів з використанням методу аналізу ієрархій.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751.81-13 +
Шифр НБУВ: РА362979

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
16.

Дубенко О.О. 
Вимір і оцінка конкурентоспроможності підприємств плодоовочевої консервної промисловості: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.07.01 / О.О. Дубенко ; НАН України. Ін-т пробл. ринку та екон.-екол. дослідж. — О., 2005. — 19 с. — укp.

Визначено поняття, принципи, структуру та послідовність формування конкурентного потенціалу підприємства. Проаналізовано специфіку виміру, оцінки й аналізу конкурентоспроможності підприємств плодоовочевої консервної галузі України. Розроблено моделі конкурентного потенціалу та конкурентоспроможності підприємства, визначено основні вимоги до формування та використання цих моделей у даній галузі. Висвітлено напрямки підвищення рівня використання конкурентного потенціалу з метою забезпечення більшої кількості конкурентоспроможних підприємств і торговельних марок у галузі.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.752.152-13 +
Шифр НБУВ: РА339930

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
17.

Дудка Т.В. 
Вимір та оцінка інвестиційної привабливості підприємств харчової промисловості: автореф. дис... канд. екон. наук: 08.00.04 / Т.В. Дудка ; НАН України. Ін-т пробл. ринку та екон.-екол. дослідж. — О., 2007. — 19 с. — укp.

Розроблено методику комплексного визначення рівня інвестиційної привабливості, яка базується на багаторівневій статистично вірогідній системі показників та передбачає врахування узагальнювального показника, що характеризує кількість інвестицій, необхідних для приросту одиниці результату виробничої діяльності, який дезагрегується на часткові показники, що відображають економічну ефективність діяльності підприємства, а саме: приросту рентабельності продажів і швидкості повернення інвестиційних вкладень; часткові показники першого рівня розкладаються за групами показників другого рівня, які характеризують участь у їх формуванні елементів виробництва. За цього оцінка рівня інвестиційної привабливості базується на розробці рейтингу підприємств. Запропоновано методичні рекомендації щодо розробки документа "Паспорт інвестиційної привабливості підприємства", який має містити відомості про резерви підвищення ефективності господарської діяльності підприємства, про основні напрямки вкладень інвестиційних засобів, а також про суму інвестицій, яка необхідна для реалізації резервів, їх ефективність і швидкість повернення. Удосконалено класифікацію факторів, що стримують і стимулюють процес інвестування у галузях харчової промисловості України, а також методичний підхід до виміру ризику зниження ефективності інвестицій, використання якого дозволяє більш точно робити прогноз значень основних показників діяльності підприємства. Розкрито економічну суть термінів "оцінка", "вимір", що є методичною базою розробки систем показників та їх практичного використання. Розвинуто метод виміру кількості та якості споживчої вартості інвестиційної привабливості як однієї з економічних характеристик промислового підприємства.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-56 +
Шифр НБУВ: РА354977

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
18.

Присяжнюк С.В. 
Виробничий маркетинг на підприємствах олійно-жирової галузі України: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.06.01 / С.В. Присяжнюк ; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. — К., 2003. — 21 с.: рис. — укp.

Розроблено засади інтегрованого виробничого маркетингу на олійно-жирових комбінатах, що синтетично поєднує види маркетингу та менеджменту. Здійснено системну адаптацію інтегрованого виробничого маркетингу до дослідження процесу формування якості готової продукції на олійному виробництві. Запропоновано методичні засоби використання такого маркетингу на промисловому виробництві досліджуваного профілю: змістовну економічну модель оцінки кінцевої якості продукції; систему інтегральних маркетингових оцінок, що утворюють "інформаційний модельний дублікат" конкретного підприємства (тезаурус економічних оцінок); структуру формування класифікатора таких оцінок та покроковий алгоритм їх формування. Для обстеженої групи підприємств проведено структурний розподіл угруповань споживачів і відповідних сегментів цільового ринку; розкрито спосіб використання матриці керування стосовно контролю якості сировини та готової продукції у процесі промислової переробки насіння соняшнику, сої, ріпаку та технологічної схеми виготовлення відповідних товарних продуктів (олії та шроту). Запропоновано матричну систему функціональної діагностики та контролю за формуванням якості олійно-жирової продукції.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751.9-211.1 +
Шифр НБУВ: РА324523

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
19.

Моргун О. В. 
Відтворення основних засобів на молокопереробних підприємствах: автореф. дис. ... канд. екон. наук : 08.00.04 / О. В. Моргун ; ННЦ "Ін-т аграр. економіки". — К., 2011. — 20 с.: рис., табл. — укp.

Вперше проведено комплексний аналіз стану основних засобів молокопереробних підприємств та визначено мінімальну потребу в інвестиційних ресурсах на їх оновлення шляхом порівняння потреби в основних засобах і фактичних капітальних вкладень. Побудовано логічну модель відтворення основних засобів на інноваційній основі залежно від їх технологічної потреби з урахуванням завантаження сировиною, використання сировини немолочного походження, зношеності основних засобів і джерел фінансування. Удосконалено методичні положення щодо аналізу економічної ефективності основних засобів молокопереробних підприємств з урахуванням інтегральних показників, що включають продуктивність праці, рентабельність та фондовіддачу, та методологічні підходи до оцінювання виробниого потенціалу молокопереробної промисловості залежно від розвитку молочного скотарства, цін на сировину та молочну продукцію, стану та ступеня використання основних засобів.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751.353.1-571.1-96
Шифр НБУВ: РА380309 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
20.

Трухан О.Л. 
Внутрішньогосподарська структуризація промислових підприємств (на матеріалах підприємств харчової промисловості): Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.06.01 / О.Л. Трухан ; Київ. нац. екон. ун-т. — К., 2005. — 20 с. — укp.

Розроблено теоретико-методологічні засади та практичні рекомендації щодо удосконалення внтурішньогосподарського управління промисловими підприємствами. Досліджено економічну суть, завдання, об'єкти та визначено головні аспекти процесу внутрішньогосподарської структуризації підприємств харчової промисловості на сучасному етапі розвитку економіки. Удосконалено класифікацію виробничо-організаційних структур підприємств за ознакою ступеня децентралізації управління підрозділами. Проведено ретроспективний аналіз структурних перетворень у даній галузі промисловості Житомирщини. Визначено напрями структуризації харчопереробних підприємств за умов підвищеного динамізму зовнішнього середовища. Розглянуто сучасні форми функціонування структурних підрозділів підприємств як центрів відповідальності за результати господарювання та виявлено перспективи їх застосування. Обгрунтовано раціональні виробничо-організаційні форми структуризації підрозділів харчопереробних підприємств. Розроблено модель внутрішньогосподарських економічних відносин для їх структурних підрозділів на базі запровадження концепції "внутрішнього підприємництва". Запропоновано систему показників-індикаторів для оцінки ефективності процесу внутрішньогосподарської структуризації підприємства.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-31 +
Шифр НБУВ: РА340042

Рубрики:

Географічні рубрики:
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського