Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (23)Книжкові видання та компакт-диски (20)
Пошуковий запит: (<.>U=У9(4Укр)320-553$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2

      
1.

Яценко О.В. 
Економічна ефективність виробництва та переробки сировини в АПК України (методика і аналіз): Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.07.02 / О.В. Яценко ; Дніпропетр. держ. аграр. ун-т. — Д., 2000. — 19 с. — укp.

Досліджено методичні питання підходу до реформування агропромислового комплексу (АПК) України. Проведено комплексний аналіз сучасного стану АПК, на основі якого розроблено модель ринкового розвитку галузей, що виробляють продовольчі товари, а стосовно найважливіших галузей здійснено прогнозні розрахунки нарощування обсягів виробництва (цукрова та олійножирова промисловість). Розроблено науково-практичні рекомендації для створення економічних умов щодо удосконалення розвитку економіки АПК, поглиблення інтеграційних процесів, технічного переоснащення сільськогосподарського, переробного та харчового виробництв.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4Укр)320-553
Шифр НБУВ: РА308310 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
2.

Коренюк П.І. 
Ефективність відтворення ресурсного потенціалу продовольчого комплексу: теорія, методологія, практика: автореф. дис... д-ра екон. наук: 08.00.03 / П.І. Коренюк ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2009. — 37 с. — укp.

Проаналізовано економіко-екологічні проблеми розвитку продовольчого комплексу. Розкрито сутність поняття "продовольча ефективність відтворення аграрного природно-ресурсного потенціалу" як складника економічної ефективності використання та відтворення природно-ресурсного потенціалу, розроблено методологічні засади та методики його визначення. Досліджено відтворювальний процес у продовольчому комплексі у контексті раціонального використання й активного збереження аграрних ресурсів довкілля. Вперше розроблено теоретико-методологічні засади визначення коефіцієнта інтегрованого екологічного стану території. На підставі аналізу сучасного економічного стану продовольчого комплексу виявлено закономірності та тенденції зростання конкурентоздатності вітчизняного продовольства. Визначено інвестиційну та інноваційну привабливість підприємств продовольчого комплексу як суб'єктів екологічного підприємництва. З використанням запропонованого варіанта організаційно-економічного механізму розроблено концепцію гармонійного збалансованого розвитку продовольчого аграрного природно-ресурсного потенціалу. Розроблено засоби економічного стимулювання розширеного відтворення аграрного природно-ресурсного потенціалу продовольчого комплексу.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)320-553-96 +
Шифр НБУВ: РА363201

Рубрики:

Географічні рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського