Бази даних

Наукова електронна бібліотека - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Віртуальна довідка (2)Автореферати дисертацій (65)Реферативна база даних (583)Книжкові видання та компакт-диски (224)Журнали та продовжувані видання (3)
Пошуковий запит: (<.>K=АЛКОГОЛЬНІ$<.>+<.>K=НАПОЇ$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 12
Представлено документи з 1 до 12

   Тип видання:   методичний посібник   
1.

Лехталер, Э.
Коктейли [Електронний ресурс] : несложно и вкусно / Э. Лехталер. - М. : Оникс, 1998. - 32 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Коктейли для наслаждения. Классические рецепты и оригинальные новинки с алкоголем и без него. Соки, фруктовые напитки и немного фантазии превращают смесь спиртного с сиропами в коктейли, дарящие наслаждение. Для создания коктейлей в вашем домашнем баре должны присутствовать джин, водка, белый и коричневый ром,коньяк, текила...



Кл.слова:
бармен -- напої

   Тип видання:   методичний посібник   
2.

Доцяк, В. С.
Українська кухня [Електронний ресурс] / В. С. Доцяк. - 2-е вид., перероб. і доп.. - Л. : Оріяна-Нова, 1998. - 567 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В основу книги покладено відродження української національної кухні, технології приготування давніх традиційних страв. Подано товарознавчу класифікацію овочів, грибів, риби, м'яса, птиці, описано значення їх у харчуванні людини. Висвітлено раціональні способи кулінарної обробки продуктів, її вплив на якість готової продукції. Наведено способи і методи приготування та подавання страв, напоїв, виробів з тіста, вимоги до їхньої якості, терміни реалізації. Окремий розділ присвячено лікувальному харчуванню. Для учнів професійно-технічних закладів освіти.



Кл.слова:
кулінарія -- страва -- рецепт

   Тип видання:   методичний посібник   
3.


Рецептури лікеро-горілчаних напоїв і горілок [Електронний ресурс]. - К. : Концерн "Укрспирт", 1994. - 376 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


До збірника ввійшли рецептури напоїв, розроблені лікеро-горілчаними заводами та науково-дослідними інститутами України. У збірнику рецептури узгоджені з технологічною інструкцією, нормативами на напівфабрикати та сировину. Рецептури напоїв доповнені даними для приготування напівфабрикатів з врахуванням результатів науково-дослідних робіт інститутів та досвіду лікеро-горілчаних заводів. Збірник рецептур передбачає підвищення якості лікеро-горілчаних напоїв за рахунок: - визначення оптимального вмісту напівфабрикатів і компонентів у напоях; - підвищення вимог до якості сировини та напівфабрикатів; - використання нових видів вітчизняної сировини та нових видів вітчизняних і закордонних напівфабрикатів.



Кл.слова:
кулінарія -- алкогольний напій -- рецепт приготування

   Тип видання:   методичний посібник   
4.

Гугучкина, Т. И.
Вина, напитки, коктейли в домашних условиях [Електронний ресурс] / Т. И. Гугучкина, Н. М. Агеева. - Краснодар : Советская Кубань, 1992. - 96 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В книге обобщен и систематизирован материал, накопленный в области технологии переработки плодов и винограда применительно к частному хозяйству, предложено оборудование, изготовить и смонтировать которое нетрудно в домашних условиях. Даны рекомендации и советы по приготовлению вин и напитков, сохранению и улучшению их качества, предложены рецептуры пуншей, коктейлей, грогов, объяснены основы дегустации и основные правила подачи вин к столу. Книга предназначена для широкого круга читателей.



Кл.слова:
кулінарія -- напої -- вино -- алкоголь

   Тип видання:   підручник   
5.

Ростовський, В. С.
Барна справа [Електронний ресурс] : підручник / В. С. Ростовський, С. М. Шамян. - 2-е вид.. - К. : Центр учбової літератури, 2011. - 395 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У зв’язку із західноєвропейською інтеграцією України та вступом до СОТ швидкого розвитку набуває в Україні туристична індустрія, курортна діяльність. Тому в багатьох вищих навчальних закладах, технічних та кулінарних училищах планується підготовка спеціалістів, бакалаврів із нової спеціальності 6.140101 «Готельно-ресторанна справа». У підручнику розглядаються питання організаційної структури барів в Україні, їх технічного оснащення, технології приготування коктейлів та напоїв, організації роботи барменів. Видання розраховане на підготовку менеджерів у галузі барної справи.



Кл.слова:
готельно-ресторанна справа -- кулінарія -- напій

   Тип видання:   методичний посібник   
6.


Інструкція по хіміко-технологічному контролю лікеро-горілчаного виробництва [Електронний ресурс]. - К. : УкрНИИспиртбиопрод, 1999. - 458 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Інструкція містить сучасні методи хіміко-технологічного контролю технологічних процесів лікеро-горілчаного виробництва, якості сировини, напівфабрикатів, допоміжних матеріалів, інгредієнтів і готових напоїв з метою підвищення якості продукції, її стійкості, зменшення виробничих втрат, раціонального використання сировини. За останні роки підвищені вимоги до якості продукції, розроблені нові і зняті з виробництва непопулярні у споживачів види напоїв, вдосконалені технологічні процеси. Для хіміко-технологічного контролю лікеро-горілчаного виробництва розроблені нові, більш прогресивні методи аналізу що відповідають сучасному рівню розвитку аналітичної техніки, вдосконалені існуючі методи контролю, в виробництві введені нові стандарти на правила приймання і методи аналізу В хіміко-технологічний контроль лікеро-горілчаного виробництва включені нові методи аналізу та показники, які раніше не визначалися. Інструкцію з хіміко-технологічного контролю лікеро-горілчаного виробництва підготовлено в Українському науково-дослідному інституті спирту і біотехнології продовольчих продуктів (УкрНДІспиртбіопрод). Хіміко-технологічний контроль лікеро-горілчаного виробництва - це визначення комплексу показників, які характеризують хімічний склад та фізико-хімічні властивості сировини та матеріалів, напівфабрикатів, готових напоїв та відходів лікеро-горілчаного виробництва, і встановлення відповідності отриманих результатів значенням, що приведені у відповідних нормативних документах. Хіміко-технологічний контроль відіграє важливу роль у виробничій діяльності заводу, так як дозволяє керувати технологічним процесом, забезпечити його стабільність, високий вихід та необхідну якість готової продукції. При оцінці якості сировини і готової продукції користуються такими поняттями, як якість, показник якості, базовий показник якості, рівень якості. Якість продукції - це сукупність тих властивостей, які обумовлюють її придатність до споживання за призначенням. При оцінці якості однієї і тієї ж продукції, але різного призначення, із всієї множини властивостей вибирають лише ті, які дозволяють досягти відповідної мети.



Кл.слова:
спирт -- алкоголь

   Тип видання:   методичний посібник   
7.


Приготовление плодовых и ягодных вин домашним способом [Електронний ресурс] / сост. И. Жабыкин. - Тула : Типографія Губернскаго Правленія, 1897. - 32 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Цель настоящей книги дать чисто практические советы, как приготовлять фруктовые вина домашним способом.



Кл.слова:
алкоголь -- напої

   Тип видання:   методичний посібник   
8.


Советы не только молодой, но и опытной хозяйке [Електронний ресурс]. - Саратов : Абрис, 1992. - 20 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Совет — это рекомендация более опытного человека в том или ином деле, которая помогает другому лицу или целому коллективу быстрее научиться готовить вкусные блюда, напитки, крепкие вина и т. д. В этой брошюре собраны 40 очень нужных советов, которые еще раз подтверждают сказанное выше.



Кл.слова:
приготування напоїв -- кава

   Тип видання:   науково-популярне видання   
9.

Мальцев, Игорь.
Виски [Електронний ресурс] : история вкуса / Игорь Мальцев. - М. : Альпина нон-фикшн, 2010. - 456 с.

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Эта книга - первое исчерпывающее описание вискокурен и сортов виски, производимых в Шотландии. Виски - не просто традиционный шотландский напиток, это еще и национальный символ страны, символ борьбы человека с северной природой и его победы. Первые вискокурни возникли в XVI веке, хотя виски делали здесь и раньше. К началу XX века в Шотландии работало около 200 вискокурен, но до наших дней дожили далеко не все. Автор, известный журналист и продюсер, писатель и музыкант, рассказывает о каждой из них, знакомит с продукцией, дает характеристики выпускаемых сортов. К книге прилагается CD с записями известных шотландских рок-групп, которые будут прекрасным фоном для чтения этой книги и смакования бокала первоклассного виски.



Кл.слова:
харчові технології -- алкогольні напої -- віскі

   Тип видання:   науково-популярне видання      енциклопедія   
10.
 


Оз, Кларк.
Вино. Новая всемирная энциклопедия [Електронний ресурс] / Кларк Оз. - М. : Эксмо, 2004. - 320 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Перед вами книга Оза Кларка — самого популярного винного эксперта Великобритании и самого беспристрастного винного критика в мире. На английском языке эта книга выдержала уже 10 изданий. И вот она впервые переведена и издана на русском языке. Оз Кларк предлагает полное руководство для знатоков вина и для всех, тех кто хочет разбираться в вине, а не слепо следовать рекламе и моде. Каждая глава книги содержит: описание винодельческого региона и карту винодельческих областей, информацию о сортах винограда и стилях вин; описание вкусовых особенностей того или иного вина, как следует читать винные этикетки, какие винтажи следует предпочитать, с какой пищей лучше сочетать вино; информацию для покупателей с оценкой вина, особых стилей вин, лучших винтажей и особенностей вкуса. Если вы любите пить вино, покупать вино, хотите разбираться в винах и не желаете переплачивать при покупке — эта книга для вас!



Кл.слова:
енологія -- алкогольні напої -- спиртні напої -- виноробство

   Тип видання:   науково-популярне видання   
11.


Ілюстрована енциклопедія українського народу. Звичаї. Свята. Традиції [Електронний ресурс] / уклад. І. І. Сметана. - Х. : Клуб сімейного дозвілля, 2012. - 416 с.

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Енциклопедія охоплює широкий пласт культури українського народу: побут, страви та напої, основні промисли й види дозвілля, традиційний одяг, взуття і прикраси із різних куточків нашої країни.



Кл.слова:
українська культура -- етнографія -- краєзнавство -- національна кухня

   Тип видання:   наукове видання   
12.


Протидія нелегальному обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів: досвід країн ЄС та ОЕСР [Електронний ресурс] : публікація / В. І. Коротун [и др.] ; Державна фіскальна служба України, Університет державної фіскальної служби України, Науково-дослідний інститут фіскальної політики. - Київ : Алерта, 2017. - 66 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Текст у форматі PDF 1.72 Мб


Публікацію підготовлено в межах виконання НТТР «Розбудова комплексної системи протидії тінізації ринку підакцизних товарів в Україні». У роботі проаналізовано сучасну практику протидії нелегальному обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів у країнах ЄС та ОЕСР. Визначено особливості застосування окремих інструментів реалізації державного контролюючого впливу на ринку підакцизних товарів. Розглянуто ефективність застосування новітніх інноваційних інструментів захисту бази оподаткування у країнах ЄС, зокрема результати впровадження у практику фіскального адміністрування системи EMCS. Розкрито особливості організаційного забезпечення контролю за обігом алкогольних напоїв та тютюнових виробів у країнах ЄС та ОЕСР.



Кл.слова:
контрольно-наглядова діяльность -- обіг -- механізми контролю
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського