Бази даних

Наукова електронна бібліотека - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (2)
Пошуковий запит: (<.>K=ГАСТРОНОМІЯ$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 4
Представлено документи з 1 до 4

   Тип видання:   методичний посібник   
1.

ДиДио, Тони.
Винный этикет. Рекомендации по идеальному сочетанию вин и блюд [Електронний ресурс] : пер. с англ. / Тони ДиДио, Эми Заватто. - М. : Аст : Астрель, 2008. - 382 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Тони ДиДио и Эми Заватто создали "букварь" для тех, кто интересуется вином. Эта книга касается самых основ умения создавать идеальный баланс между едой и вином. В отличие от многих других винных экспертов, которые строго предписывают, какое вино с каким блюдом употреблять, и не признают никаких отклонений от своих рецептов, авторы данного издания предлагают разумное руководство по сочетанию вин и блюд, при этом предоставляя читателю известную долю свободы для эксперимента



Кл.слова:
енологія -- алкогольний напій -- гастрономія

   Тип видання:   науково-популярне видання   
2.

Koeppel, Dan.
Banana [Electronic resource] : the fate of the fruit that changed the world / Dan Koeppel. - New York : Hudson street press, 2008. - 302 p
Переклад назви: Банан : доля фрукта, які змінив світ

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


In this fascinating and surprising exploration of the banana’s history, cultural significance, and endangered future, award-winning journalist Dan Koeppel gives readers plenty of food for thought. Fast-paced and highly entertaining, Banana takes us from jungle to supermarket, from corporate boardrooms to kitchen tables around the world. We begin in the Garden of Eden—examining scholars’ belief that Eve’s “apple” was actually a banana— and travel to early-twentieth-century Central America, where aptly named “banana republics” rose and fell over the crop, while the companies now known as Chiquita and Dole conquered the marketplace. Koeppel then chronicles the banana’s path to the present, ultimately—and most alarmingly—taking us to banana plantations across the globe that are being destroyed by a fast-moving blight, with no cure in sight—and to the high-tech labs where new bananas are literally being built in test tubes, in a race to save the world’s most beloved fruit.



Кл.слова:
культурологія -- географічні відкриття -- аграрний бізнес -- гастрономія

   Тип видання:   науково-популярне видання   
3.
 


Heisch, Annette.
Oil and Vinegar [Electronic resource] / Annette Heisch. - [S. l.] : Silverback Books, 2004. - 64 p. - (Quick & Easy)
Переклад назви: Олія та оцет

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


A wonderful source of information about the origin, quality, shopping, storage, and use of these two staple ingredients. Along with many delicious recipes, you will also find helpful hints on how to create your own gourmet vinegars and oils.



Кл.слова:
гастрономія -- харчові технології -- олія -- оцет

   Тип видання:   науково-популярне видання   
4.
 



Домашняя кулинария. 100 меню блюд быстрого приготовления [Електронний ресурс] / ред. А. Калініна. - Донецк : Мультипресс, 2007. - 288 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Эта книга для тех, кто живет в ногу со временем, кто не желает проводить полжизни на кухни, а хочет готовить разнообразные блюда быстро, вкусно и с фантазией. Рецепты в ней даны с учетом того, что на приготовление блюд для завтрака затратите от 10 до 20 минут, для обеда 45-60 минут, для ужина 20-25 минут.



Кл.слова:
кулінарія -- рецептура -- гастрономія
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського