Пошуковий запит: (<.>A=Антонюк І$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 39
Представлено документи з 1 до 20
|
| |
1. |
Антонюк І. З історії музичних колекцій бібліотеки Львівської державної музичної академії імені М. В. Лисенка [Електронний ресурс] / І. Антонюк // Вісник Львівського університету. Сер. : Книгознавство, бібліотекознавство та інформаційні технології. - 2007. - Вип. 2. - С. 209-216. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vlukbit_2007_2_16 Досліджено історію формування музичних колекцій Львівської державної музичної академії ім. М. В. Лисенка.
|
2. |
Корзун В. Технологія фруктово-ягідних десертів із підвищеним вмістом мікроелементів [Електронний ресурс] / В. Корзун, І. Антонюк // Товари і ринки. - 2013. - № 1. - С. 53-62. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2013_1_7 Розроблено технологію фруктово-ягідних десертів підвищеної біологічної цінності з використанням продуктів перероблення морських водоростей (ламінарії та цистозіри). Досліджено вміст есенційних мікроелементів (йоду, селену, феруму, цинку, купруму) у розроблених десертах. Доведено, що такі фруктово-ягідні десерти доцільно включати до раціонів харчування населення з метою профілактики мікроелементозів.
|
3. |
Корзун В. Радіозахисні властивості салатів із бурими морськими водоростями [Електронний ресурс] / В. Корзун, І. Антонюк, Л. Буряченко // Товари і ринки. - 2009. - № 2. - С. 89-96. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2009_2_14
|
4. |
Корзун В. Солодкі соуси для профілактики йоддефіцитних захворювань [Електронний ресурс] / В. Корзун, І. Антонюк // Товари і ринки. - 2012. - № 1. - С. 89-94. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2012_1_12 Розглянуто низку проблем, пов'язаних із дефіцитом йоду та інших мікроелементів у харчуванні людей. Розроблено технологію нового солодкого соусу шоколадно-горіхового "Мулатка" з використанням вітапектину та фукусу, який характеризується високим вмістом йоду, селену й інших мінеральних речовин.
|
5. |
Корзун В. Н. Заходи щодо профілактики йоддефіцитних станів у населення [Електронний ресурс] / В. Н. Корзун, І. Ю. Антонюк // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2014. - Т. 20, № 2. - С. 30-36. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2014_20_2_5
|
6. |
Антонюк І. Василь Шевчук ("Кадило") - капелан УПА [Електронний ресурс] / І. Антонюк, Л. Щербін // Галичина. - 2013. - Ч. 24. - С. 178-185. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Nikp_2013_24_24
|
7. |
Антонюк І. Андрій Чайковський – повітовий комисар ЗУНР на Самбірщині [Електронний ресурс] / І. Антонюк, А. Микитин // Галичина. - 2014. - Ч. 25-26. - С. 148-152. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Nikp_2014_25-26_18
|
8. |
Корзун В. Н. Технологія запіканок із кисломолочного сиру підвищеної харчової цінності [Електронний ресурс] / В. Н. Корзун, І. Ю. Антонюк // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. - 2012. - Вип. 41(2). - С. 63-67. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Np_2012_41(2)__16
|
9. |
Корзун В. Н. Нові соуси у профілактики мікроелементозів [Електронний ресурс] / В. Н. Корзун, І. Ю. Антонюк // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. - 2012. - Вип. 42(2). - С. 144-147. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Np_2012_42(2)__36
|
10. |
Корзун В. Н. Технологія соусів із використанням фукусу та насіння льону [Електронний ресурс] / В. Н. Корзун, І. Ю. Антонюк, О. І. Шкіра // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. - 2013. - Вип. 44(2). - С. 138-142. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Np_2013_44(2)__33
|
11. |
Антонюк І. Технологія млинчиків із використанням гідролізату "Рапамід" [Електронний ресурс] / І. Антонюк, Л. Дейниченко // Товари і ринки. - 2015. - № 1. - С. 209—217. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2015_1_26 Розроблено технологію млинчиків із використанням гідролізату "Рапамід" (продукт перероблення гідробіонтів рапани та мідії). Досліджено вміст есенційних речовин - амінокислот і мікроелементів Йоду, Селену та Феруму в фаршах і млинчиках. Доведено, що таку продукцію доцільно включати до раціонів харчування населення з метою профілактики дефіциту незамінних амінокислот і мікроелементів.
|
12. |
Корзун В. Н. Технологія десертів спрямованої функціональної дії [Електронний ресурс] / В. Н. Корзун, І. Ю. Антонюк // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 1. - С. 243-251. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_1_30 Досліджено хімічний склад десерту "Яблучна піна" підвищеної біологічної цінності і самбуку "Осіння насолода". Як контроль використано оригінальну рецептуру десертів. Вміст мінеральних речовин визначено за допомогою атомно-абсорбційного методу на спектрофотометрі Techtron-AA-4 (Австрія), йоду - методом інверсійної вольтамперометрії (прилад АВА-3). Після аналізу основних показників хімічного складу десерту "Осіння насолода", з'ясовано, що кількість йоду збільшилась до 200 мкг, що відповідає добовій потребі, а кількість селену - до 50 мкг, що відповідає 70 % добової потреби. Для десерту "Яблучна піна" ці показники такі: йод - 200 мкг, селен - 28 мкг на 100 г десерту. Розроблені десерти є продукцією функціональної дії. Нові десерти можна рекомендувати до вживання дорослим і дітям з метою профілактики захворювань щитовидної залози, що сприятиме покращанню здоров'я та самопочуття споживачів.
|
13. |
Резніченко Г. І. Перспективи лікування загрози передчасних пологів із застосуванням сублінгвальної форми мікронізованого прогестерону [Електронний ресурс] / Г. І. Резніченко, Н. Ю. Резніченко, В. Ю. Потебня, І. Л. Антонюк // Здоровье женщины. - 2016. - № 7. - С. 28-33. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Zdzh_2016_7_6 Мета дослідження - визначення ефективності застосування сублінгвальної форми мікронізованого прогестерону (лютеіна) у жінок із загрозою передчасних пологів (ПП). Обстежено 45 жінок (основна (I) група) у терміні 24 - 35 тиж вагітності з загрозою ПП, сформовано 2 підгрупи: підгрупа Iа - 23 жінки, які одержували у комплексі лікування мікронізований прогестерон сублінгвально; підгрупа Iб - 22 вагітні, які не одержували під час лікування препарати прогестерону. В основній групі проведено загальноклінічне та біохімічне обстеження вагітних, визначення вмісту у сироватці крові аланін-аміно- (АЛТ), аспартатамінотрансферази (АСТ), загального білірубіну та прогестерону. Ретроспективно проаналізовано 56 історій ПП (група порівняння). Виявлено чинники ризику розвитку ПП під час спостереження вагітних у жіночій консультації: недооцінювання даних анамнезу, неповне обстеження, несвоєчасний початок лікування загрози ПП, недостатня профілактика ускладнень вагітності. Установлено, що у жінок I групи в обох підгрупах протягом лікування рівні як АСТ та АЛТ, так і загального білірубіну у сироватці крові не змінювалися. Спостерігалось зниження сироваткового рівня прогестерону в обох підгрупах. На третю добу лікування у підгрупі Iа середня концентрація прогестерону у сироватці крові зростала до 1108 +- 39 нмоль/л, а на сьому - сягала 1260 +- 42 нмоль/л, тоді як у підгрупі Iб його динаміка практично не змінювалась (882 +- 33 і 893 +-31 нмоль/л відповідно). Застосування сублінгвальної форми прогестерону у комплексі лікувальних заходів у жінок із загрозою ПП надало змогу у 2 рази знизити частоту ПП і в 1,5 разу частоту ускладнень в пологах, майже в 2,5 разу покращити перинатальні наслідки у порівнянні з підгрупою жінок, яким не застосовували препарати прогестерону. Зроблено висновки, що факторами ризику розвитку ПП є пізнє взяття вагітних на облік, недооцінювання анамнестичних даних і факторів ризику розвитку гестаційних ускладнень, неповне обстеження, несвоєчасний початок лікування загрози ПП, недостатня профілактика ускладнень вагітності. За ознак загрози ПП застосування сублінгвальної форми мікронізованого прогестерону надає можливість швидко відновити рівень прогестерону у сироватці крові до фізіологічних показників і тим самим у 2 рази знизити частоту ПП і у 2,5 разу - перинатальні наслідки у новонароджених. Застосування сублінгвальної форми мікронізованого прогестерону у вагітних із загрозою ПП не впливає на функцію печінки. Одержані результати надають можливість рекомендувати до широкого застосування сублінгвальну форму мікронізованого прогестерону вагітним у разі загрози ПП.
|
14. |
Антонюк І. Б. Чинники міжнародної просторово-секторальної локалізації виробництва в сучасних економічних системах [Електронний ресурс] / І. Б. Антонюк // Вісник Чернівецького торговельно-економічного інституту. Економічні науки. - 2011. - Вип. 4. - С. 75-80. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vchtei_2011_4_15
|
15. |
Корзун В. Н. Технологія каннеллоні "Сорренто" із підвищеним вмістом йоду та фолієвої кислоти [Електронний ресурс] / В. Н. Корзун, І. Ю. Антонюк // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. - 2015. - Вип. 2. - С. 286-295. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pt_2015_2_31
|
16. |
Корзун В. Технологія гомбовців підвищеної біологічної цінності з кисломолочного сиру [Електронний ресурс] / В. Корзун, І. Антонюк // Товари і ринки. - 2017. - № 1. - С. 148–161. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2017_1_17 Розроблено технологію гомбовців підвищеної біологічної цінності із кисломолочного сиру, в яких досліджено вміст есенційних нутрієнтів - білків, вітамінів і мінеральних речовин: кальцію, калію, йоду, селену та феруму. Доведено, що таку продукцію доцільно включати до раціонів харчування населення з метою профілактики дефіциту есенційних нутрієнтів, особливо йоду та селену.
|
17. |
Корзун В. Нові десертні страви у профілактиці мікроелементозів [Електронний ресурс] / В. Корзун, І. Антонюк // Товари і ринки. - 2009. - № 1. - С. 51-57. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2009_1_9
|
18. |
Антонюк І. Модерні та джазові стильові тенденції у творах сучасних українських композиторів з голосом [Електронний ресурс] / І. Антонюк // Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Серія : Мистецтвознавство. - 2017. - № 2. - С. 124-130. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/NZTNPUm_2017_2_20 Досліджено використання модерних і джазових стильових тенденцій у творах сучасних композиторів для голосу. Розглянуто приклади вокальних творів та інструментальних композицій з голосом М. Скорика, І. Карабиця, О. Козаренка, С. Азарової з позицій модернізації музичної мови. Охарактеризовано, як сучасні українські композитори трактують унікальний тембр людського голосу та гнучкість підходів щодо його використання.
|
19. |
Антонюк І. Технологія збитих солодких страв підвищенної біологічної цінності [Електронний ресурс] / І. Антонюк // Товари і ринки. - 2018. - № 2. - С. 143-156. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2018_2_16 Розроблено технологію збитих солодких страв підвищеної біологічної цінності на основі гарбузового пюре, в яких визначено вміст мінеральних речовин: кальцію, калію, йоду, селену та феруму. Доведено: таку продукцію доцільно включати до раціонів харчування населення з метою профілактики дефіциту есенційних нутрієнтів, особливо йоду та селену.
|
20. |
Корзун В. Н. Технологія млинцевого напівфабрикату функціонального призначення [Електронний ресурс] / В. Н. Корзун, І. Ю. Антонюк // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. - 2012. - Вип. 2. - С. 136-142. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pt_2012_2_22
|
| |