Пошуковий запит: (<.>A=Мацько Л$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 44
Представлено документи з 1 до 20
|
| |
1. |
Поліщук Г. Є. Дослідження бактеріальної забрудненості молочних сумішей, молочного та плодово-ягідного морозива [Електронний ресурс] / Г. Є. Поліщук, М. М. Антонюк, Л. М. Мацько, В. В. Мартич // Biotechnologia Acta. - 2013. - Vol. 6, № 6. - С. 139-145. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/biot_2013_6_6_16 Досліджено мікробіологічні показники молочних сумішей, молочного і плодово-ягідного морозива на оcновних етапах технологічного процесу, що дало змогу виявити стадії найбільшого ризику бактеріального обсіменіння й попереднього оброблення рослинної сировини, наявність та активність окремих груп мікроорганізмів у сумішах і морозиві з підвищеним вмістом води. Предметом дослідження були мікробіологічні показники сумішей та морозива з підвищеним вмістом води. Мета роботи - вивчення мікрофлори сумішей і морозива молочного та плодово-ягідного впродовж усього технологічного циклу виробництва. Досліджено мікробіологічні показники сумішей і морозива молочного та плодово-ягідного стандартного хімічного складу, стабілізованого пшеничним борошном та стабілізаційною системою Cremodan SE 406 ("Даніско", Данія). Проведено порівняльне оцінювання мікробіологічних показників нових видів морозива молочного з яблучним пюре та зародками пшениці. Проаналізовано динаміку розвитку й відмирання різних груп мікроорганізмів на окремих стадіях технологічного процесу виробництва морозива. Встановлено, що основними джерелами контамінації сумішей сторонньою мікрофлорою може бути вихідна сировина, а також обладнання, особливо у процесі фризерування. Підтверджено доцільність попереднього термічного оброблення зернових компонентів перед внесенням їх до основної суміші перед пастеризацією та фризеруванням. Результати досліджень можуть бути використані під час розроблення технологічних інструкцій для виробництва морозива нових видів з урахуванням усіх особливостей умов попереднього, оброблення рослинної сировини, санітарно-гігієнічного стану виробництва реалізації та споживання готового продукту.
|
2. |
Мацько Л. Роль жінки в мовному вихованні [Електронний ресурс] / Л. Мацько, О. Мацько // Етнічна історія народів Європи. - 2000. - Вип. 7. - С. 6–9. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/eine_2000_7_4
|
3. |
Мацько Л. І. Концептуально-стилістичний аналіз поетичної мовотворчості Тараса Григоровича Шевченка в аспекті комунікативної лінгвістики [Електронний ресурс] / Л. І. Мацько // Література та культура Полісся. Сер. : Філологічні науки. - 2014. - Вип. 75. - С. 231-243. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ltkpfil_2014_75_27
|
4. |
Поліщук Г. Є. Стан пектинових речовин у яблучному пюре як стабілізаторі структури морозива за різних способів оброблення [Електронний ресурс] / Г. Є. Поліщук, Л. М. Мацько, Г. П. Калініна // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва. - 2012. - Вип. 8. - С. 37-40. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tvppt_2012_8_11
|
5. |
Поліщук Г. Є. Вплив активної кислотності на ефективну в’язкість термічно обробленого яблучного пюре [Електронний ресурс] / Г. Є. Поліщук, Л. М. Мацько, О. В. Гончарук, Г. П. Калініна // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2013. - № 53. - С. 55-62. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2013_53_9
|
6. |
Мацько Л. М. Вплив гомогенізації та вакуумування на структуруючі властивості яблучного пюре у складі морозива [Електронний ресурс] / Л. М. Мацько, Г. Є. Поліщук, О. В. Гончарук // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. Ґжицького. - 2013. - Т. 15, № 1(3). - С. 96-102. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvlnu_2013_15_1(3)__19
|
7. |
Мацько Л. І. Українська мовна особистість Тараса Шевченка як чинник компетентнісно-орієнтованої професійної підготовки філологів [Електронний ресурс] / Л. І. Мацько // Український педагогічний журнал. - 2015. - № 1. - С. 137-149. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ukrpj_2015_1_17
|
8. |
Поліщук Г. Є. Вивчення впливу вакуумного оброблення на вміст розчинного пектину у яблучному пюре [Електронний ресурс] / Г. Є. Поліщук, Л. М. Мацько, А. І. Соколенко, О. О. Бойко // Харчова наука і технологія. - 2012. - № 4. - С. 47-49. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khnit_2012_4_17
|
9. |
Мацько Л. І. Українська мовна особистість Тараса Шевченка як чинник компетентнісно орієнтованої професійної підготовки українських філологів [Електронний ресурс] / Л. І. Мацько // Педагогічні науки: теорія, історія, інноваційні технології. - 2014. - № 6. - С. 379-392. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/pednauk_2014_6_46
|
10. |
Поліщук Г. Є. Порівняльний аналіз реологічних показників сумішей для виробництва морозива на молочній основі [Електронний ресурс] / Г. Є. Поліщук, В. В. Мартич, Л. М. Мацько // Продовольчі ресурси. Серія : Технічні науки. - 2014. - № 3. - С. 73-78. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/prrteh_2014_3_18
|
11. |
Поліщук Г. Є. Дослідження впливу теплового оброблення на структуруючу здатність яблучного пюре [Електронний ресурс] / Г. Є. Поліщук, Л. М. Мацько, О. В. Гончарук // Наука та інновації. - 2013. - Т. 9, № 4. - С. 35-40. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/scinn_2013_9_4_6 The influence of temperature and duration of heat processing on the structural ability of apple puree was studied. It was proved, that apple puree reveals the thixotropic and rheopexic character when its structure is restored, depending on the conditions of thermal processing.
|
12. |
Мацько Л. І. До питання про стиль поетичної мовотворчості Шевченка і шевченкову традицію в українській стилістиці [Електронний ресурс] / Л. І. Мацько // Науковий часопис НПУ імені М. П. Драгоманова. Серія 10 : Проблеми граматики і лексикології української мови. - 2013. - Вип. 10. - С. 7-14. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Nchnpu_10_2013_10_4
|
13. |
Мацько Л. І. Лінгвокультурема "весілля" з погляду вивчення історії українського етносу (на матеріалі праць Павла Чубинського) [Електронний ресурс] / Л. І. Мацько, Н.М. Цівун // Науковий часопис НПУ імені М. П. Драгоманова. Серія 10 : Проблеми граматики і лексикології української мови. - 2014. - Вип. 11. - С. 40-43. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Nchnpu_10_2014_11_12
|
14. |
Мацько Л. І. Мовна особистість Андрія Малишка як лінгвокультурологічний феномен національного виховання у світлі лінгвофілософії [Електронний ресурс] / Л. І. Мацько // Науковий часопис НПУ імені М. П. Драгоманова. Серія 16 : Творча особистість учителя: проблеми теорії і практики. - 2013. - Вип. 20. - С. 141-146. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Nchnpu_016_2013_20_37
|
15. |
Мацько Л. Лінгвостилістичний погляд на мовний світ Лесі Українки [Електронний ресурс] / Л. Мацько, О. Сидоренко // Лінгвостилістичні студії. - 2014. - Вип. 1. - С. 135-145. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ls_2014_1_18
|
16. |
Мінорова А. В. Дослідження мікроструктури та поверхнево-активних властивостей сухих концентратів сироваткових білків, отриманих методом ультрафільтрації [Електронний ресурс] / А. В. Мінорова, І. О. Романчук, Н. Л. Крушельницька, Л. М. Мацько // Збірник наукових праць Вінницького національного аграрного університету. Серія : Технічні науки. - 2015. - Вип. 1(2). - С. 89-93. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/znpvnutn_2015_1(2)__18
|
17. |
Мацько Л. Стилістична структура комедії "Сон" Тараса Шевченка [Електронний ресурс] / Л. Мацько // Культура слова. - 2014. - Вип. 80. - С. 59-73. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Kuls_2014_8_8
|
18. |
Мацько Л. І. Лінгвосоціокультурний аспект "Словника української мови-20” [Електронний ресурс] / Л. І. Мацько // Система і структура східнослов'янських мов. - 2012. - Вип. 5. - С. 200-209. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/sissm_2012_5_31
|
19. |
Мацько Л. І. Педагогічні погляди Тараса Шевченка в контексті становлення слов’янських літературних мов [Електронний ресурс] / Л. І. Мацько // Система і структура східнослов'янських мов. - 2015. - Вип. 8. - С. 222-230. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/sissm_2015_8_32
|
20. |
Мацько Л. Інноваційні технології викладання української мови як іноземної на підготовчому відділенні університету [Електронний ресурс] / Л. Мацько, Т. Кудіна // Теорія і практика викладання української мови як іноземної. - 2011. - Вип. 6. - С. 229-238. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Timvum_2011_6_35
|
| |