Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (59)Журнали та продовжувані видання (4)Реферативна база даних (16)Авторитетний файл імен осіб (1)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Мацько Л$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 44
Представлено документи з 1 до 20
...
1.

Поліщук Г. Є. 
Дослідження бактеріальної забрудненості молочних сумішей, молочного та плодово-ягідного морозива [Електронний ресурс] / Г. Є. Поліщук, М. М. Антонюк, Л. М. Мацько, В. В. Мартич // Biotechnologia Acta. - 2013. - Vol. 6, № 6. - С. 139-145. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/biot_2013_6_6_16
Досліджено мікробіологічні показники молочних сумішей, молочного і плодово-ягідного морозива на оcновних етапах технологічного процесу, що дало змогу виявити стадії найбільшого ризику бактеріального обсіменіння й попереднього оброблення рослинної сировини, наявність та активність окремих груп мікроорганізмів у сумішах і морозиві з підвищеним вмістом води. Предметом дослідження були мікробіологічні показники сумішей та морозива з підвищеним вмістом води. Мета роботи - вивчення мікрофлори сумішей і морозива молочного та плодово-ягідного впродовж усього технологічного циклу виробництва. Досліджено мікробіологічні показники сумішей і морозива молочного та плодово-ягідного стандартного хімічного складу, стабілізованого пшеничним борошном та стабілізаційною системою Cremodan SE 406 ("Даніско", Данія). Проведено порівняльне оцінювання мікробіологічних показників нових видів морозива молочного з яблучним пюре та зародками пшениці. Проаналізовано динаміку розвитку й відмирання різних груп мікроорганізмів на окремих стадіях технологічного процесу виробництва морозива. Встановлено, що основними джерелами контамінації сумішей сторонньою мікрофлорою може бути вихідна сировина, а також обладнання, особливо у процесі фризерування. Підтверджено доцільність попереднього термічного оброблення зернових компонентів перед внесенням їх до основної суміші перед пастеризацією та фризеруванням. Результати досліджень можуть бути використані під час розроблення технологічних інструкцій для виробництва морозива нових видів з урахуванням усіх особливостей умов попереднього, оброблення рослинної сировини, санітарно-гігієнічного стану виробництва реалізації та споживання готового продукту.
Попередній перегляд:   Завантажити - 179.041 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
2.

Мацько Л. 
Роль жінки в мовному вихованні [Електронний ресурс] / Л. Мацько, О. Мацько // Етнічна історія народів Європи. - 2000. - Вип. 7. - С. 6–9. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/eine_2000_7_4
Попередній перегляд:   Завантажити - 151.488 Kb    Зміст випуску     Цитування
3.

Мацько Л. І. 
Концептуально-стилістичний аналіз поетичної мовотворчості Тараса Григоровича Шевченка в аспекті комунікативної лінгвістики [Електронний ресурс] / Л. І. Мацько // Література та культура Полісся. Сер. : Філологічні науки. - 2014. - Вип. 75. - С. 231-243. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ltkpfil_2014_75_27
Попередній перегляд:   Завантажити - 244.935 Kb    Зміст випуску     Цитування
4.

Поліщук Г. Є. 
Стан пектинових речовин у яблучному пюре як стабілізаторі структури морозива за різних способів оброблення [Електронний ресурс] / Г. Є. Поліщук, Л. М. Мацько, Г. П. Калініна // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва. - 2012. - Вип. 8. - С. 37-40. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tvppt_2012_8_11
Попередній перегляд:   Завантажити - 334.301 Kb    Зміст випуску     Цитування
5.

Поліщук Г. Є. 
Вплив активної кислотності на ефективну в’язкість термічно обробленого яблучного пюре [Електронний ресурс] / Г. Є. Поліщук, Л. М. Мацько, О. В. Гончарук, Г. П. Калініна // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2013. - № 53. - С. 55-62. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2013_53_9
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.453 Mb    Зміст випуску     Цитування
6.

Мацько Л. М. 
Вплив гомогенізації та вакуумування на структуруючі властивості яблучного пюре у складі морозива [Електронний ресурс] / Л. М. Мацько, Г. Є. Поліщук, О. В. Гончарук // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. Ґжицького. - 2013. - Т. 15, № 1(3). - С. 96-102. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvlnu_2013_15_1(3)__19
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.9 Mb    Зміст випуску     Цитування
7.

Мацько Л. І. 
Українська мовна особистість Тараса Шевченка як чинник компетентнісно-орієнтованої професійної підготовки філологів [Електронний ресурс] / Л. І. Мацько // Український педагогічний журнал. - 2015. - № 1. - С. 137-149. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ukrpj_2015_1_17
Попередній перегляд:   Завантажити - 479.042 Kb    Зміст випуску     Цитування
8.

Поліщук Г. Є. 
Вивчення впливу вакуумного оброблення на вміст розчинного пектину у яблучному пюре [Електронний ресурс] / Г. Є. Поліщук, Л. М. Мацько, А. І. Соколенко, О. О. Бойко // Харчова наука і технологія. - 2012. - № 4. - С. 47-49. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khnit_2012_4_17
Попередній перегляд:   Завантажити - 394.312 Kb    Зміст випуску     Цитування
9.

Мацько Л. І. 
Українська мовна особистість Тараса Шевченка як чинник компетентнісно орієнтованої професійної підготовки українських філологів [Електронний ресурс] / Л. І. Мацько // Педагогічні науки: теорія, історія, інноваційні технології. - 2014. - № 6. - С. 379-392. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/pednauk_2014_6_46
Попередній перегляд:   Завантажити - 315.096 Kb    Зміст випуску     Цитування
10.

Поліщук Г. Є. 
Порівняльний аналіз реологічних показників сумішей для виробництва морозива на молочній основі [Електронний ресурс] / Г. Є. Поліщук, В. В. Мартич, Л. М. Мацько // Продовольчі ресурси. Серія : Технічні науки. - 2014. - № 3. - С. 73-78. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/prrteh_2014_3_18
Попередній перегляд:   Завантажити - 346.017 Kb    Зміст випуску     Цитування
11.

Поліщук Г. Є. 
Дослідження впливу теплового оброблення на структуруючу здатність яблучного пюре [Електронний ресурс] / Г. Є. Поліщук, Л. М. Мацько, О. В. Гончарук // Наука та інновації. - 2013. - Т. 9, № 4. - С. 35-40. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/scinn_2013_9_4_6
The influence of temperature and duration of heat processing on the structural ability of apple puree was studied. It was proved, that apple puree reveals the thixotropic and rheopexic character when its structure is restored, depending on the conditions of thermal processing.
Попередній перегляд:   Завантажити - 343.794 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
12.

Мацько Л. І. 
До питання про стиль поетичної мовотворчості Шевченка і шевченкову традицію в українській стилістиці [Електронний ресурс] / Л. І. Мацько // Науковий часопис НПУ імені М. П. Драгоманова. Серія 10 : Проблеми граматики і лексикології української мови. - 2013. - Вип. 10. - С. 7-14. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Nchnpu_10_2013_10_4
Попередній перегляд:   Завантажити - 319.718 Kb    Зміст випуску     Цитування
13.

Мацько Л. І. 
Лінгвокультурема "весілля" з погляду вивчення історії українського етносу (на матеріалі праць Павла Чубинського) [Електронний ресурс] / Л. І. Мацько, Н.М. Цівун // Науковий часопис НПУ імені М. П. Драгоманова. Серія 10 : Проблеми граматики і лексикології української мови. - 2014. - Вип. 11. - С. 40-43. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Nchnpu_10_2014_11_12
Попередній перегляд:   Завантажити - 386.078 Kb    Зміст випуску     Цитування
14.

Мацько Л. І. 
Мовна особистість Андрія Малишка як лінгвокультурологічний феномен національного виховання у світлі лінгвофілософії [Електронний ресурс] / Л. І. Мацько // Науковий часопис НПУ імені М. П. Драгоманова. Серія 16 : Творча особистість учителя: проблеми теорії і практики. - 2013. - Вип. 20. - С. 141-146. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Nchnpu_016_2013_20_37
Попередній перегляд:   Завантажити - 220.986 Kb    Зміст випуску     Цитування
15.

Мацько Л. 
Лінгвостилістичний погляд на мовний світ Лесі Українки [Електронний ресурс] / Л. Мацько, О. Сидоренко // Лінгвостилістичні студії. - 2014. - Вип. 1. - С. 135-145. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ls_2014_1_18
Попередній перегляд:   Завантажити - 187.393 Kb    Зміст випуску     Цитування
16.

Мінорова А. В. 
Дослідження мікроструктури та поверхнево-активних властивостей сухих концентратів сироваткових білків, отриманих методом ультрафільтрації [Електронний ресурс] / А. В. Мінорова, І. О. Романчук, Н. Л. Крушельницька, Л. М. Мацько // Збірник наукових праць Вінницького національного аграрного університету. Серія : Технічні науки. - 2015. - Вип. 1(2). - С. 89-93. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/znpvnutn_2015_1(2)__18
Попередній перегляд:   Завантажити - 540.231 Kb    Зміст випуску     Цитування
17.

Мацько Л. 
Стилістична структура комедії "Сон" Тараса Шевченка [Електронний ресурс] / Л. Мацько // Культура слова. - 2014. - Вип. 80. - С. 59-73. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Kuls_2014_8_8
Попередній перегляд:   Завантажити - 615.462 Kb    Зміст випуску     Цитування
18.

Мацько Л. І. 
Лінгвосоціокультурний аспект "Словника української мови-20” [Електронний ресурс] / Л. І. Мацько // Система і структура східнослов'янських мов. - 2012. - Вип. 5. - С. 200-209. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/sissm_2012_5_31
Попередній перегляд:   Завантажити - 351.623 Kb    Зміст випуску     Цитування
19.

Мацько Л. І. 
Педагогічні погляди Тараса Шевченка в контексті становлення слов’янських літературних мов [Електронний ресурс] / Л. І. Мацько // Система і структура східнослов'янських мов. - 2015. - Вип. 8. - С. 222-230. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/sissm_2015_8_32
Попередній перегляд:   Завантажити - 369.819 Kb    Зміст випуску     Цитування
20.

Мацько Л. 
Інноваційні технології викладання української мови як іноземної на підготовчому відділенні університету [Електронний ресурс] / Л. Мацько, Т. Кудіна // Теорія і практика викладання української мови як іноземної. - 2011. - Вип. 6. - С. 229-238. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Timvum_2011_6_35
Попередній перегляд:   Завантажити - 359.421 Kb    Зміст випуску     Цитування
...
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського