Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (2)Автореферати дисертацій (10)Книжкові видання та компакт-диски (98)Журнали та продовжувані видання (6)
Пошуковий запит: (<.>A=МИРОНЧУК$<.>+<.>A=ТЕТЯН$<.>+<.>A=АНДРІЇВНА$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 127
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Погорелый Т. М. 
Математическое моделирование процесса рекристаллизации на основе решения задачи теплопроводности / Т. М. Погорелый, В. Г. Мирончук, И. С. Гулый // Пром. теплотехника. - 2001. - 23, № 4-5. - С. 48-52. - Библиогр.: 8 назв. - рус.

Розроблено математичну модель впливу парової фази для асиметричного механізму рекристалізації на базі точного аналітичного розв'язку задачі теплопровідності для трьох одномірних областей, що попарно контактують між собою за ідеальним законом теплообміну. Вперше визначено величину впливу парової фази на комірки цукрового розчину в процесі масової кристалізації цукру, та встановлено її залежність від часу уварювання цукрового утфелю за промислових умов. Установлено залежність швидкості вдування парової фази у вакуум-апарат у процесі промислового уварювання цукрового утфелю.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.631-51

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Мирончук В. Г. 
Механизм влияния пузырей пара на массообмен при кристаллизации суспензий / В. Г. Мирончук // Пром. теплотехника. - 1998. - 20, № 6. - С. 13-15. - Библиогр.: 3 назв. - рус.

Описано механізм дії парової фази на елементарні комірки киплячої суспензії в умовах, коли температура пари нижча або вища за температуру розчину. В випадку, коли температура пари нижча чи вища за температуру розчину, відбувається перерозподіл розчиненої речовини між комірками в сторону комірки кристалу більшого розміру. Причому, в першому випадку масообмін відбувається лише за рахунок речовини у розчині, а в другому також і за рахунок розчиненої речовини кристалів.


Індекс рубрикатора НБУВ: В375.143 + Л113.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Мирончук В. Д. 
Основы политологии : Курс лекций / В. Д. Мирончук, В. О. Храмов; Межрегион. акад. упр. персоналом. - К., 2000. - 295 c. - Библиогр.: 73 назв. - рус.

Рассмотрены наиболее острые темы политической науки - политика как социальная реальность, движущие силы политики, цели и средства в политике, политическое взаимодействие, власть, лидерство. Особое внимание уделено новым подходам к анализу тем, пересмотру устаревших политологических теорий и глубокому исследованию новых политических явлений, отношений, институтов и общественно-политических объединений.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ф0 р-361

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА596022 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Мирончук В. Г. 
Рециркуляція як засіб зменшення енерговитрат у схемах багатоступеневої промислової кристалізації цукру / В. Г. Мирончук // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 105-107. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Розглянуто питання, що підтверджують доцільність використання рециркуляції у схемах багатоступеневої промислової кристалізації цукру та безпосередньо в камерах росту кристалів секційних прямотечійно-рециркуляційних вакуум-апаратів безперервної дії з погляду зменшення витрат теплоносія (пари) на процес уварювання та кристалізації цукру.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.63

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Мирончук В. Д. 
Історія України : Навч. посіб. / В. Д. Мирончук, Г. С. Ігошкін; Міжрегіон. акад. упр. персоналом. - К., 2001. - 328 c. - Бібліогр.: 36 назв. - укp.

Розглянуто історію України з давніх часів до сьогодення. Висвітлено багатовікову боротьбу українського народу за незалежність і соціальне визволення, що увінчалася створенням самостійної української держави. Розкрито багатогранність історичного минулого та сучасності в органічному взаємозв'язку з загальноісторичним процесом. Проаналізовано загальні закономірності історичного процесу та його особливості в Україні. Значну увагу приділено висвітленню причин тривалого періоду бездержавного розвитку. Охарактеризовано зовнішню політику України на різних етапах її історії, а також внесок України у розвиток світової цивілізації.


Індекс рубрикатора НБУВ: Т3(4УКР) я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА605222 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Лагода В. А. 
Тлумачний словник з технології та обладнання бурякоцукрового виробництва : Основні терміни / В. А. Лагода, Л. П. Рева, Л. М. Хомічак, Н. І. Штангеєва, В. Г. Мирончук; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2004. - 84 c. - укp.

Розкрито суть понять з питань технології та обладнання бурякоцукрового виробництва з урахуванням останніх досягнень науки та техніки, зокрема, контролю та обліку виробництва цукру-піску, одержання вапняного молока та сатураційного газу, згущення дифузійного та очищеного соку, очистки корнеплодів цукрових буряків від домішок.

Раскрыта сущность понятий, связанных с вопросами технологии и оборудования свеклосахарного производства с учетом последних достижений науки и техники, в частности, контроля и учета производства сахара-песка, получения известкового молока и сатурационного газа, уплотнения диффузионного и очищенного сока, очистки корнеплодов сахарной свеклы от добавок.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л84 я212 + П215.2 я212

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА651910 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Мирончук В. Г. 
Монтаж, ремонт та експлуатація обладнання харчових виробництв : Курс лекцій / В. Г. Мирончук; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2007. - 118 c. - (Конспект лекцій). - Бібліогр.: с. 118. - укp.

Викладено загальні положення, приципи, способи та методи організації монтажних робіт. Розглянуто систему планового технічного обслуговування, ремонту, технічної діагностики обладнання, описано можливі дефекти, пошкодження, відмови в його роботі. Розкрито способи мащення машин та організації мастильного господарства, особливості корозії та характерні види зношення деталей обладнання харчових виробництв.

Изложены общие положения, принципы, способы и методы организации монтажных работ. Рассмотрена система планового технического обслуживания, ремонта, технической диагностики оборудования, описаны возможные дефекты, повреждения, отказы в его работе. Раскрыты способы смазки и организации смазочного хозяйства, особенности коррозии и характерные виды износа деталей оборудования пищевых производств.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81-5-08я73-2

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА683157 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Давидюк Г. Є. 
Вплив опромінення частинками підпорогової енергії на оптичні та фотоелектричні параметри спеціально нелегованих і легованих різними домішками монокристалів сульфіду кадмію : монографія / Г. Є. Давидюк, Г. Л. Мирончук; Волин. нац. ун-т ім. Л.Українки. - Луцьк : Вежа, 2009. - 126 c. - укp.

Висвітлено результати досліджень механізму підпорогового дефектоутворення в монокристалах сульфіду кадмію, зумовленого лазерним і рентгенівським опроміненням, а також високотемпературним загартуванням зразків. Проаналізовано процеси релаксації оптичних і фотоелектричних параметрів опромінених кристалів, пов'язаних з відпалом і перебудовою дефектного стану за кімнатної температури.

Освещены результаты исследования механизма подпорогового дефектообразования в монокристаллах сульфида кадмия, обусловленного лазерным и рентгеновским облучением, а также высокотемпературным закаливанием образцов. Проанализированы процессы релаксации оптических и фотоэлектрических параметров облученных кристаллов, связанных с отпалом и перестройкой дефектного состояния при комнатной температуре.


Індекс рубрикатора НБУВ: В372.7,021 + В379,021

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА710335 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Мирончук В. Г. 
Обладнання підприємств переробної та харчової промисловості : підручник / В. Г. Мирончук, І. С. Гулий, М. М. Пушанко, Л. О. Орлов, А. І. Українець, О. Т. Лісовенко. - 2-ге вид., переробл. і доповн. - Вінниця : Нова кн., 2007. - 642 c. - Бібліогр.: с. 633-636. - укp.

Розглянуто теоретичні основи технологічних процесів у переробній і харчовій промисловості. Показано місце харчових виробництв у системі засобів забезпечення населення продуктами харчування. Запропоновано класифікацію технологічних машин за характером дії та способом відносного руху оброблюваного матеріалу. Описано типові робочі органи для обробки харчових продуктів, транспортування сировини та полуфабрикатів. Охарактеризовано обладнання для підготовки сировини до основних технологічних операцій, проведення масообмінних і мікробіологічних процесів. Розкрито основи монтажу, ремонту й експлуатації обладнання.

Рассмотрены теоретические основы технологических процессов в перерабатывающей и пищевой промышленности. Показано место пищевых производств в системе средств обеспечения населения продуктами питания. Предложена классификация технологических машин по характеру действия и способу относительного движения обрабатываемого материала. Описаны типовые рабочие органы для обработки пищевых продуктов, транспортировки сырья и полуфабрикатов. Охарактеризовано оборудование для подготовки сырья к основным технологическим операциям, проведения массообменных и микробиологических процессов. Раскрыты основы монтажа, ремонта и эксплуатации оборудования.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81-5 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА708953 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Мирончук Н. М. 
Розвиток культури взаємин у старших підлітків : навч. посіб. / Н. М. Мирончук. - Житомир : Вид-во ЖДУ ім. І.Франка, 2009. - 220 c. - Бібліогр.: с. 218-219. - укp.

Висвітлено теоретичні й організаційно-методичні засади процесу формування культури міжособистісних взаємин старших підлітків. Визначено чинники, які зумовлюють проблеми у взаєминах школярів і актуалізують потребу корекційної роботи з ними. Розкрито вимоги до особистості вчителя-вихователя й особливостей його взаємодії з учнями. Описано форми та методи виховної роботи зі школярами.

Освещены теоретические и организационно-методические основы процесса формирования культуры межличностных взаимоотношений старших школьников. Определены факторы, которые обусловливают проблемы во взаимоотношениях школьников и актуализируют потребность коррекционной работы с ними. Раскрыты требования к личности учителя-воспитателя и особенностям его взаимодействия с учениками. Описаны формы и методы воспитательной работы со школьниками.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч421.352.25 я73 + Ч421.331.2 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА715713 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Панов Б. С. 
Минерально-сырьевые ресурсы в стратегии развития экономики Донецкой области на период до 2020 года / Б. С. Панов, Н. В. Жикаляк, С. Н. Стрекозов, П. С. Тетянчук // Металл и литье Украины. - 2002. - № 7-8. - С. 19-23. - Библиогр.: 4 назв. - рус.

Подчеркнуто, что минерально-сырьевая база, как важнейшая составляющая часть природных ресурсов, имеет исключительное значение не только для развития экономики государства, но и является гарантией ее безопасности и обусловливает перспективные стратегические направления устойчивого социально-экономического развития промышленных регионов Украины.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4Укр)0-55

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14585 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Погорілий Т. М. 
Дослідження умов некомутативності за часом при змішуванні двох речовин у нестаціонарній задачі теплопровідності / Т. М. Погорілий, В. Г. Мирончук, С. Ю. Лементар // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 16. - С. 154-156. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.


Ключ. слова: температура, нестаціонарний теплообмін, час
Індекс рубрикатора НБУВ: Л111.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
13.

Мирончук Т. В. 
Витрати франчайзера, зумовлені його участю у відносинах франчайзингу / Т. В. Мирончук // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2005. - № 533. - С. 46-51. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Сформульовано основні групи витрат франчайзера, зумовлені його участю у відносинах франчайзингу. Розроблено класифікацію витрат франчайзера, на базі якої запропоновано порядок визначення мінімального розміру франчайзингової винагороди.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)292.4-862

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Требін Л. І. 
Вплив гранулометричного складу кристалів і в'язкості утфелю останнього продукту на продуктивність центрифуг та технологічні характеристики меляси / Л. І. Требін, В. Г. Мирончук, В. М. Підгорний, О. А. Силко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2006. - № 18. - С. 83-85. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Розглянуто питання оптимізації розкачки утфелю останньої кристалізації з метою уникнення розчинення кристалів цукру та отримання нормальної меляси. Одержано розрахункову залежність для визначення оптимального вмісту сухих речовин в утфелі після розкачки водою з урахуванням його чистоти. Показано вплив гранулометричного складу кристалів цукру в утфелі на продуктивність центрифуг і зменшення виходу меляси та вмісту цукрози в ній.


Ключ. слова: утфель, в'язкість, гранулометричний склад кристалів
Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.63

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Подольчак Н. Ю. 
Маркетингові підходи в ціноутворенні освітніх послуг / Н. Ю. Подольчак, Р. В. Шуляр, Т. В. Мирончук // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2006. - № 552. - С. 280-288. - Бібліогр.: 18 назв. - укp.

Розглянуто існуючі підходи до ціноутворення освітніх послуг. Оцінено основні переваги та недоліки їх використання. Визначено оптимальну, мінімальну та максимальну вартість навчання з точки зору споживача в Інституті комп'ютерних технологій, автоматики та метрології Національного університету "Львівська політехніка" із використанням маркетингового підходу. Зроблено висновки щодо основних напрямів покращання умов навчання в Національному університеті "Львівська політехніка".


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч34(4УКР)к94 + У9(4УКР)49:Ч30/49

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Мирончук Т. В. 
Модель ранжування франшиз потенційними франчайзі / Т. В. Мирончук // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2005. - № 527. - С. 36-44. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

На базі методичних рекомендацій з оцінювання економічної ефективності створення та діяльності франчайзингових підприємств розроблено модель ранжування франшиз потенційними франчайзі. В результаті використання розглянутої моделі сформовано перелік франшиз. Пріоритетність певних галузей для франчайзі має корегуватись досвідом роботи. Рекомендовано обмежити оцінювання лише кількома франшизами, які посіли перші місця. Це значно спростить процес проведення та узагальнення результатів такого оцінювання.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)292.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Петрушенко Г. Г. 
Наукові відносини України та Республіки Македонія / Г. Г. Петрушенко, Є. О. Блажевич, А. С. Мирончук // Наука та наукознавство. - 2005. - № 3. - С. 65-72. - укp.

Всебічно окреслено співробітництво України та Республіки Македонія в науково-технічній сфері, яке набрало головним чином форму співпраці Національної академії наук України та Македонської академії наук і мистецтв. Показано його правові основи, конкретні прояви, досягнення та перспективи.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч214(4УКР) ж + Ч214(4МАК) ж + Ж.е(4УКР) ж

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14597 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Мирончук Т. В. 
Сутність та особливості формування і здійснення франчайзингових відносин підприємств / Т. В. Мирончук, Н. Л. Калиновська // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2006. - № 567. - С. 106-114. - Бібліогр.: 27 назв. - укp.

Розглянуто підходи науковців до трактування франчайзингу. Запропоновано уточнене визначення поняття "франчайзинг", яке на відміну від існуючих тлумачень повніше розкриває об'єкт франчайзингових відносин. Здійснено стислий огляд особливостей франчайзингової форми організування підприємницької діяльності, на підставі чого побудовано схематичну модель формування та здійснення франчайзингових відносин підприємств, що наочно відображає основні аспекти взаємовідносин між сторонами франчайзингової угоди.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)292.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Ночніченко І. Ю. 
Удосконалення конструкцій утфельних вакуум-апаратів з метою інтенсифікації тепломасообміну / І. Ю. Ночніченко, В. Г. Мирончук // Харч. пром-сть. - 2007. - № 5. - С. 69-71. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Розглянуто способи інтенсифікації процесів випарювання цукрових розчинів і кристалізації цукрози у вакуум-апаратах (ВА): використання пасивних пристроїв для покращання циркуляції; використання оптимальних співвідношень початкового набору; використання механічних вібрацій для інтенсифікації масообміну. Запропоновано нові конструктивні рішення, що дозволяють інтенсифікувати теплообмін, упорядкувати циркуляційні потоки у ВА.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.631-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Давидюк Г. Є. 
Вплив поверхні зразка на механізми дефектоутворення при електронному опроміненні спеціально нелегованих і легованих міддю монокристалів сульфіду кадмію / Г. Є. Давидюк, В. В. Божко, Г. Л. Мирончук // Фізика і хімія твердого тіла. - 2007. - 8, № 4. - С. 708-712. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: В379.222

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж26618 Пошук видання у каталогах НБУВ 


...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського