Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (10)Книжкові видання та компакт-диски (105)Журнали та продовжувані видання (10)
Пошуковий запит: (<.>A=УКРАЇНЕЦЬ$<.>+<.>A=ЛІЛІЯ$<.>+<.>A=АНАТОЛІЇВНА$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 191
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Українець М. І. 
Електромагнетизм. Хвилі. Оптика : Навч. посіб. / М. І. Українець, Т. Б. Ткаченко, В. В. Калінін, А. І. Рибалка, С. С. Денисов; Харк. держ. техн. ун-т радіоелектрон. - Х., 2000. - 164 c. - Бібліогр.: 14 назв. - укp.

Наведено основні теоретичні та експериментальні положення електромагнетизму, теорії хвиль і оптики. Особливу увагу приділено фізичному змісту та інтерпретації основних законів, аналізу експериментальних даних.


Індекс рубрикатора НБУВ: В33 я73-1 + В34 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА604014 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Українець А. І. 
Магнітно-імпульсна обробка з позицій теорії поліградієнтних полів / А. І. Українець, І. М. Федоткін, І. С. Гулий // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 113-116. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Теоретично доведено, що під час магнітно-імпульсного оброблення харчових продуктів у протоплазмі клітин мікроорганізмів виникає магнітно-фазовий ефект.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л815

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.
/ ред.: А. Українець; Рівн. обл. краєзн. музей. - Рівне, 2004. - 272 с. - (Зах. Полісся: історія та культура: Наук. зб.; Вип. 1). - укp.

Висвітлено аспекти вивчення регіональних традицій Волинського Полісся кінця ХХ - початку ХХІ ст. Проаналізовано розвиток промислового виробництва на Західному Поліссі в пореформений період другої половини ХІХ - початку ХХ ст., описано ландшафтну структуру природоохоронних територій регіону. Розглянуто питання історії створення Сарненського історико-етнографічного музею, особливості народно-побутової культури мешканців Сарненського району Рівненщини.

Освещены аспекты изучения региональных традиций Волынского Полесья конца ХХ - начала ХХІ ст. Проанализировано развитие промышленного производства на Западном Полесье в послереформенный период второй половины ХІХ - начала ХХ ст., описана ландшафтная структура природоохранных территорий региона. Рассмотрены вопросы истории создания Сарненского историко-этнографического музея, особенности народно-бытовой культуры жителей Сарненского района Ровенщины.


Індекс рубрикатора НБУВ: Т3(4Укр311) + Т3(4Укр-4Ров) + Т52(23=Укр7) + Ч774(4УКР1)76

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж72818 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Наукові праці Національного університету харчових технологій. N 15 / ред.: А. І. Українець. - К., 2004. - 137 с. - укp.

Розглянуто питання електрометрії пектинових екстрактів, оптимізації нормування поліфенолів хмелю у пивоварінні. Розкрито вплив ізомеризованих гранул хмелю на якість пива. Описано фізіолого-біохімічні властивості протеолітично активних штамів лактококів. Проаналізовано ефективність дії природних дисперсних мінералів в очищенні водно-спиртових розчинів. Висвітлено особливості технології сухої комбінованої закваски під час виготовлення квасу.

Рассмотрены вопросы электрометрии пектиновых экстрактов, оптимизации нормирования полифенолов хмеля в пивоварении. Изучено влияние изомеризированных гранул хмеля на качество пива. Описаны физиолого-биохимические свойства протеолитически активных штаммов лактококов. Проанализирована эффективность действия природных дисперсных минералов в очистке водно-спиртовых растворов. Освещены особенности технологии сухой комбинированной закваски при изготовлении кваса.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54

Шифр НБУВ: Ж71985 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Василенко С. М. 
Основи тепломасообміну : Підруч. для студ. вищ. навч. закл. / С. М. Василенко, А. І. Українець, В. В. Олішевський; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2004. - 250 c. - Бібліогр.: с.243-245. - укp.

Висвітлено теоретичні та фізичні основи процесів тепломасообміну, методи їх розрахунку. Викладено основні положення вчення про теплопровідність, конвективний теплообмін в однофазних течіях, теплообмін під час фазових перетворень, променевий теплообмін, а також основи масообміну. Розглянуто методи аналізу процесів тепломасообміну, зокрема, методи математичного моделювання, основи теорій граничного шару та подібності.

Освещены теоретические и физические основы процессов тепломассообмена, методы их расчета. Изложены основные положения учения о теплопроводимости, конвективном теплообмене в однофазных течениях, теплообмене при фазовых преобразованиях, лучевом теплообмене, а также основы массообмена. Рассмотрены методы анализа процессов тепломассообмена, в частности, методы математического моделирования, основы теорий предельного слоя и подобия.


Індекс рубрикатора НБУВ: З312 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС40543 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Українець І. В. 
Пошук закономірностей зв'язку "хімічна структура - антитиреоїдна активність" у ряду похідних 4-гідрокси-2-оксо-1,2-дигідрохіноліну / І. В. Українець, В. М. Кравченко, О. В. Горохова, Л. В. Сидоренко, Т. В. Алєксєєва // Вісн. фармації. - 2004. - № 4. - С. 5-9. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Здійснено синтез та вивчено вплив на функцію щитоподібної залози структурних аналогів 1Н-3-(бензімідазоліл-2)-4-гідрокси-2-оксо-1,2-дигідро-хіноліну. Виділено найбільш важливі фрагменти у структурі синтезованих сполук, які активно впливають на їх антитиреоїдні властивості.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р281.7/9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14678 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Українець І. В. 
Синтез та антимікобактеріальні властивості фторзаміщених бензиліденгідразидів 1R-2-оксо-4-гідроксихінолін-3-карбонових кислот / І. В. Українець, О. С. Прокопенко, Л. В. Сидоренко, О. В. Горохова // Вісн. фармації. - 2004. - № 3. - С. 3-8. - Бібліогр.: 24 назв. - укp.

Експериментально встановлено, що фторування ариліденової частини молекули бензиліденгідразидів 1R-2-оксо-4-гідроксихінолін-3-карбонових кислот в орто-, мета- чи пара-положенні сприяє посиленню протитуберкульозних властивостей. Разом з тим, така модифікація супроводжується зниженням активності щодо атипових мікобактерій.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р281.7/9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14678 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Українець І. В. 
Синтез та протитуберкульозні властивості піколіламідів 1-R-4-гідрокси-2-оксо-1,2-дигідрохінолін-3-карбонових кислот / І. В. Українець, Каяль С. А. Ель, О. В. Горохова, Л. В. Сидоренко, Т. В. Алєксєєва // Вісн. фармації. - 2005. - № 1. - С. 10-14. - Бібліогр.: 15 назв. - укp.

Здійснено синтез ізомерних 2-, 3- та 4-піколіламідів 1-R-4-гідрокси-2-оксо-1,2-дигідрохінолін-3-карбонових кислот. Обговорено фізико-хімічні та протитуберкульозні властивості синтезованих сполук.

Осуществлен синтез изомерных 2-, 3- и 4-пиколиламидов 1-R-4-гидрокси-2-оксо-1,2-дигидрохинолин-3-карбоновых кислот. Обсуждены физико-химические и противотуберкулёзные свойства синтезированных соединений.

The synthesis of isomeric 2-, 3- and 4-picolylamides of 1-R-4-hydroxy-2-oxo-1,2-dihydroquinoline-3-carboxylic acids has been carried out. The physical, chemical and antituberculosis properties of the compounds synthesized are being discussed.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р281.7/9-29 + Л662.252.6

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14678 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Безуглий П. О. 
Фармацевтичний аналіз : Навч. посіб. для студ. вищ. фармац. навч. закл. III - IV рівнів акредитації / П. О. Безуглий, В. О. Грудько, С. Г. Леонова, С. Г. Таран, І. В. Українець, Н. В. Гарная, В. А. Георгіянц, Л. В. Сидоренко; ред.: П. О. Безуглий; Нац. фармац. акад. України. - Х. : Золоті сторінки, 2001. - 240 c. - Бібліогр.: с. 237-238. - укp.

Узагальнено відомі методи аналізу лікарських речовин. Наведено стислі сучасні теоретичні уявлення про фармацевтичний аналіз. Запропоновано конкретні приклади аналізу окремих лікарських речовин та препаратів. Детально розглянуто сучасні методи фізико-хімічного аналізу - спектроскопію, хроматографію, полярографію.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р282.4я73-5

Шифр НБУВ: ВА611025 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Домарецький В. А. 
Технологія харчових продуктів : Підруч. для студ. вищ. навч. закл. / В. А. Домарецький, М. В. Остапчук, А. І. Українець; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2003. - 572 c. - Бібліогр.: с. 558-562. - укp.

Проаналізовано структуру харчової промисловості України, розглянуто теоретичні засади харчової технології та біотехнології, їх фізичні, хімічні, біохімічні та технологічні закономірності. Охарактеризовано сировину, асортимент готових харчових продуктів і технологічні процеси їх виготовлення з усіх галузей харчової промисловості. Наведено технології основних харчових продуктів і напоїв профілактичного призначення. Висвітлено проблеми енергоощадження в даній галузі, а також очищення стічних вод підприємств, екології.

Проанализирована структура пищевой промышленности Украины, рассмотрены теоретические основы пищевой технологии и биотехнологии, их физические, химические, биохимические и технологические закономерности. Охарактеризованы сырье, ассортимент готовых пищевых продуктов и технологические процессы их изготовления по всем отраслям пищевой промышленности. Приведены технологии основных пищевых продуктов и напитков профилактического назначения. Освещены проблемы энергосбережения в данной отрасли, а также очистки сточных вод предприятий, экологии.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я73-1

Шифр НБУВ: ВА643384 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Соколенко А. І. 
Транспортно-технологічні системи пивзаводів / А. І. Соколенко, А. І. Українець, В. А. Піддубний. - К. : АртЕк, 2002. - 304 c. - Бібліогр.: с. 301-303. - укp.

Запропоновано методику визначення параметрів сушарок з гравітаційним розвантаженням. Наведено характеристики транспортно-технологічної системи виробництва пива, а також дані, що стосуються транспортних потоків склотари, напівфабрикатів і готової продукції. Висвітлено проблеми і можливості рекуперації теплової енергії, а також ділянки асептичної обробки пива. Обгрунтовано вибір параметрів конвеєрів і накопичувачів. Охарактеризовано технологічне обладнання варильного відділення пивзаводу.

Предложена методика определения параметров сушек с гравитационной разгрузкой. Приведены характеристики транспортно-технологической системы производства пива, а также данные о транспортных потоках стеклотары, полуфабрикатов и готовой продукции. Освещены проблемы и возможности рекуперации тепловой энергии, а также участка асептической обработки пива. Обоснован выбор параметров конвееров и накопителей. Охарактеризовано технологическое оборудование варочного отделения пивзавода.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.2 + Л876

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА640512 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Безуглий П. О. 
Фармацевтична хімія : Навч. посіб. для студ. вищ. фарм. навч. закл. / П. О. Безуглий, І. В. Українець, С. Г. Таран, С. Г. Леонова, В. О. Грудько, В. А. Георгіянц, Н. В. Гарна, Т. В. Алексєєва, З. Г. Єрьоміна, Н. Ю. Бевз; Нац. фармац. акад. України. - Х. : Золоті сторінки, 2002. - 447 c. - Бібліогр.: 29 назв. - укp.

Розглянуто класичні методи встановлення чистоти та ідентичності лікарських засобів, приклади одержання лікарських речовин, методи їх кількісного визначення, зокрема, деяких фізичних констант, елементного складу та функціональних груп речовин органічної природи. Висвітлено особливості фармацевтичного аналізу лікарських речовин за групами відповідно до складу та хімічної будови: неорганічні - за групами Періодичної системи, органічні - відповідно до наявності функціональних груп, природні біологічно активні сполуки - за хімічною будовою та біологічною дією (алкалоїди, глікозиди, вітаміни, гормональні лікарські засоби, антибіотики). Особливу увагу приділено сучасним лікарським засобам і методам їх дослідження.

Рассмотрены классические методы установления чистоты и идентичности лекарственных средств, примеры получения лекарственных веществ, методы их количественного определения, в частности, некоторых физических констант, элементного состава и функциональных групп веществ органической природы. Освещены особенности фармацевтического анализа лекарственных веществ по группам соответственно составу и химической структуре: неорганические - по группам Периодической системы, органические - в соответствии с наличием функциональных групп, а также природные биологически активные соединения, их химическая структура и биологическое действие (алкалоиды, гликозиды, витамины, гормональные лекарственные средства, антибиотики). Особое внимание уделено современным лекарственным средствам и методам их исследования.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р281я73

Шифр НБУВ: ВА628612 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Українець А.  
Давньоукраїнський одяг Погориння / А. Українець // Нар. творчість та етнографія. - 2003. - № 4. - С. 102-108. - Бібліогр.: 18 назв. - укp.

На підставі археологічних знахідок наведено відомості про одяг населення Середнього та Нижнього Погориння (Рівненська область) давньоруського періоду: виготовлення, оздоблення, форми. Зазначено, що вишуканістю вирізнялися речі заможної частини населення, більшість прикрас була привозною, а це свідчить про широкі торговельні контакти слов'янських племен, їх взаємозв'язки.

На основании археологических находок приведены сведения об одежде населения Среднего и Нижнего Погоринья (Ровенская область) древнерусского периода: изготовлении, украшении, формах. Указано, что изысканностью отличались вещи зажиточной части населения, большинство украшений было привозным, а это свидетельствует о широких торговых контактах славянских племён, их взаимосвязях.


Індекс рубрикатора НБУВ: Т52(23=Укр)-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж27482 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Наукові праці Національного університету харчових технологій. N 14 / ред.: А. І. Українець. - К., 2003. - 121 с. - укp.

Проаналізовано коригувальну систему центрування етикетки як імпульсну систему автоматичного регулювання. Висвітлено ефективність використання технологічних схем з гідродинамічними кавітаційними апаратами. Розглянуто питання математичного моделювання процесу профілювання м'якої транспортної тари з сипкою харчовою продукцією. Розкрито екологічні та медико-біологічні аспекти одержання сублімованих вуглеводомістких продуктів, вплив селену на ріст і властивості хлібопекарських дріжджів, антиоксидантів з рослинної сировини на процеси коагуляції білків пивного сусла.

Проанализирована корректирующая система центрования этикетки как импульсная система автоматического регулирования. Освещена эффективность использования технологических схем с гидродинамическими кавитационными аппаратами. Рассмотрены вопросы математического моделирования процесса профилирования мягкой транспортной тары с сыпучей пищевой продукцией. Раскрыты экологические и медико-биологические аспекты получения сублимированных углеводосодержащих продуктов, влияние селена на рост свойства хлебопекарских дрожжей, антиоксидантов из растительного сырья на процессы коагуляции белков пивного сусла.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54(4Укр)

Шифр НБУВ: Ж71985 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Гулий І. С. 
Основи валеології. Валеологічні аспекти харчування : Підруч. для студ. вищ. навч. закл. / І. С. Гулий, Г. О. Сімахіна, А. І. Українець; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2003. - 334 c. - Бібліогр.: 63 назв. - укp.

Наведено сучасні відомості про фундаментальні досягнення біології, біохімії, фізіології, гігієни харчування, геронтології у вивченні чинників, що впливають на стан здоров'я людини. Проаналізовано закономірності становлення нової науки - валеології. Визначено шляхи та способи реалізації системи валеологічної освіти, здорового способу життя. Розкрито валеологічну роль харчування у формуванні, збереженні та зміцненні здоров'я.

Приведены современные сведения о фундаментальных достижениях биологии, биохимии, физиологии, гигиены питания, геронтологии в изучении факторов, влияющих на состояние здоровья человека. Проанализированы закономерности становления новой науки валеологии. Определены пути и способы реализации системы валеологического образования, здорового образа жизни. Раскрыта валеологическая роль питания в формировании, сохранении и укреплении здоровья.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р120.40 я73 + Р123.0 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА643576 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Запольський А. К. 
Екологізація харчових виробництв : Підруч. для студ. вищ. навч. закл. / А. К. Запольський, А. І. Українець. - К. : Вища шк., 2005. - 423 c. - укp.

Проаналізовано екологічну ситуацію в Україні на межі тисячоліть. Показано негативний вплив погіршення економічного та екологічного стану навколишнього середовища на здоров'я населення України. Висвітлено актуальні питання екологізації харчового виробництва. Наведено характеристику основних харчових продуктів та принципи раціонального харчування. Значну увагу приділено проблемам забезпечення екологічної безпеки та якості харчових продуктів. Розглянуто теоретичні та практичні аспекти оптимізації та автоматизації технологічних процесів їх виробництва. Представлено ефективні способи заощадження природних ресурсів у виробничому процесі, а також економії витрат сировини, палива та енергії. Розглянуто особливості організації виробництва екологічно безпечної харчової продукції, утилізації виробничих відходів, мінімізації їх розсіюваних та неутилізованих видів. Обгрунтовано доцільність впровадження екологічного менеджменту на харчових підприємствах відповідно до вимог міжнародних стандартів.

Проанализирована экологическая ситуация в Украине на рубеже столетий. Показано негативное влияние ухудшения экономического и экологического состояния окружающей среды на здоровье населения Украины. Освещены актуальные вопросы экологизации пищевого производства. Приведена характеристка основных пищевых продуктов и принципы рационального питания. Значительное внимание уделено проблемам обеспечения экологической безопасности и качества пищевых продуктов. Рассмотрены теоретические и практические аспекты оптимизации и автоматизации технологических процессов их производства. Представлены эффективные способы сбережения природных ресурсов в производственном процессе, а также экономии расходов сырья, топлива и энергии. Рассмотрены особенности организации производства экологически безопасной пищевой продукции, утилизации производственных отходов, минимизации их рассеиваемых и неутилизированных видов. Обоснована целесообразность внедрения экологического менеджмента на пищевых предприятиях в соответствии с требованиями международных стандартов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80 я73 + Р123.1 я73 + У9(4УКР)306.7-82-28 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА667716 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Наукові праці Національного університету харчових технологій. N 23. Економіка / ред.: А. І. Українець. - К., 2007. - 155 с. - укp.

Висвітлено питання використання інструменту оренди в процесі розбудови корпоративних відносин на ринку землі, регулювання інвестиційного процесу в аграрному секторі економіки. Розглянуто проблеми функціонування каналів розподілу продукції підприємств виноградарсько-виноробного комплексу АПК України. Наведено порівняльний аналіз моделей оцінки конкурентної позиції підприємства, розкрито теоретико-правові засади реструктуризації його заборгованості. Проаналізовано вплив чинників інноваційної діяльності на фінансові результати підприємств харчової промисловості. Наведено стратегічний підхід до управління витратами на промисловому підприємстві.

Освещены вопросы использования инструмента аренды при развитии корпоративных отношений на рынке земли, регулирования инвестиционного процесса в аграрном секторе экономики. Рассмотрены проблемы функционирования каналов распределения продукции предприятий виноградно-винодельческого комплекса АПК Украины. Приведен сравнительный анализ моделей оценки конкурентной позиции предприятий, раскрыты теоретико-правовые основы реструктуризации его задолженности. Проанализировано влияние факторов инновационной деятельности на финансовые результаты предприятий пищевой промышленности. Приведен стратегический подход к управлению затратами на промышленном предприятии.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)я54

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Українець І. В. 
Синтез та біологічні властивості тіазоліл-2-амідів 1-R-4-гідрокси-2-оксо-1,2-дигідрохінолін-3-карбонових кислот / І. В. Українець, Л. O. Петрушова, Л. В. Сидоренко, О. В. Горохова // Вісн. фармації. - 2006. - № 1. - С. 3-7. - Бібліогр.: 22 назв. - укp.

Реакцією етилових ефірів 1-R-4-гідрокси-2-оксо-1,2-дигідрохінолін-3-карбонових кислот з 2-амінотіазолом здійснено синтез серії відповідних тіазоліл-2-амідів. За результатами мікробіологічного скринінгу для подальших випробовувань in vivo як перспективний протитуберкульозний засіб рекомендовано тіазоліл-2-амід 4-гідрокси-2-оксо-1-октил-1,2-дигідрохінолін-3-карбонової кислоти.

Реакцией этиловых эфиров 1-R-4-гидрокси-2-оксо-1,2-дигидрохинолин-3-карбоновых кислот с 2-аминотиазолом осуществлен синтез серии соответствующих тиазолил-2-амидов. По результатам микробиологического скрининга для дальнейших испытаний in vivo в качестве перспективного противотуберкулезного средства рекомендован тиазолил-2-амид 4-гидрокси-2-оксо-1-октил-1,2-дигидрохинолин-3-карбоновой кислоты.

The synthesis of the corresponding thiazol-2-yl-amides series has been performed by the reaction of 1-R-4-hydroxy-2-oxo-1,2-dihydroquinoline-3-carboxylic acids ethyl esters with 2-amino-thiazole. As a result of the microbiological screening 4-hydroxy-1-octyl-2-oxo-1,2-dihydroquinoline-3-carboxylic acid thiazol-2-yl amide has been recommended as a promising antituberculosis agent for further research in vivo.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р281.811.3 + Л662.262.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14678 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Українець І. В. 
Синтез та вивчення закономірностей взаємозв'язку "будова - протитуберкульозна дія" в ряду 4-арилзаміщених тіазоліл-2-амідів 1-R-4-гідрокси-2-оксо-1,2-дигідрохінолін-3-карбонових кислот / І. В. Українець, Л. O. Петрушова, Л. В. Сидоренко, О. В. Горохова // Журн. орган. та фармац. хімії. - 2006. - 4, вип.1. - С. 49-54. - Бібліогр.: 19 назв. - укp.

Реакцією 1-R-4-гідрокси-3-етоксикарбоніл-2-оксо-1,2-дигідрохінолінів з 4-арилзаміщеними тіазоліл-2-амінами здійснено синтез відповідних тіазоліл-2-амідів 1-R-4-гідрокси-2-оксо-1,2-дигідрохінолін-3-карбонових кислот. Обговорено результати вивчення протитуберкульозної активності синтезованих сполук.

Реакцией 1-R-4-гидрокси-3-этоксикарбонил-2-оксо-1,2-дигидрохинолинов с 4-арил-замещенными тиазолил-2-аминами осуществлен синтез соответствующих тиазолил-2-амидов 1-R-4-гидрокси-2-оксо-1,2-дигидрохинолин-3-карбоновых кислот. Обсуждены результаты изучения противотуберкулезной активности синтезированных соединений.

The synthesis of the corresponding 1-R-4-hydroxy-2-oxo-1,2-dihydroquinoline-3-carboxylic acids thiazol-2-yl-amides has been performed by the reaction of 1-R-4-hydroxy-3-ethoxycarbonyl-2-oxo-1,2-dihydroquinolines with 4-aryl substituted thiazolyl-2-amines. The results of the study of antituberculosis activity of the compounds synthesized have been discussed.


Ключ. слова: Аміди, 4-гідрокси-2-оксо-1, 2-дигідрохінолін-3-карбонові кислоти, 4-арил-тіазоліл-2-аміни, протитуберкульозна активність
Індекс рубрикатора НБУВ: Г252.615.7-4 + Р54-52

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24793 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Українець І. В. 
Синтез, спектральні характеристики та біологічні властивості анілідів і гетериламідів 1-фурфурил-4-гідрокси-2-оксо-1,2,5,6,7,8-гексагідрохінолін-3-карбонової кислоти / І. В. Українець, Н. Л. Березнякова, О. В. Колесник, О. В. Туров // Журн. орган. та фармац. хімії. - 2007. - 5, Вип. 1. - С. 32-38. - Бібліогр.: 28 назв. - укp.


Ключ. слова: аміди, 4-гідрокси-2-оксохінолін-3-карбонові кислоти, фуран, протитуберкульозна активність
Індекс рубрикатора НБУВ: Г294.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24793 Пошук видання у каталогах НБУВ 


...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського