Бази даних

Наукова електронна бібліотека - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Віртуальна довідка (4)Автореферати дисертацій (1339)Реферативна база даних (9180)Книжкові видання та компакт-диски (1339)Журнали та продовжувані видання (15)
Пошуковий запит: (<.>K=СУМІСНІСТЬ$<.>+<.>K=ПРОДУКТІВ$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 37
Представлено документи з 1 до 20
...

   Тип видання:   законодавчі матеріали   
1.

Arvanitoyannis, I. S.
HACCP and ISO 22000 [Electronic resource] : application to Foods of Animal Origin / I. S. Arvanitoyannis. - Chichester : Wiley-Blackwell, 2009. - 549 p.
Переклад назви: HACCP та ISO 22000: Додаток до продуктів тваринного походження

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Food Safety is an increasingly important issue. Numerous food crises have occurred internationally in recent years (the use of the dye Sudan Red I; the presence of acrylamide in various fried and baked foods; mislabelled or unlabelled genetically modified foods; and the outbreak of variant Creutzfeldt-Jakob disease) originating in both primary agricultural production and in the food manufacturing industries. Public concern at these and other events has led government agencies to implement a variety of legislative actions covering many aspects of the food chain. This book presents and compares the HACCP and ISO 22000:2005 food safety management systems. These systems were introduced to improve and build upon existing systems in an attempt to address the kinds of failures which can lead to food crises. Numerous practical examples illustrating the application of ISO 22000 to the manufacture of food products of animal origin are presented in this extensively-referenced volume. After an opening chapter which introduces ISO 22000 and compares it with the well-established HACCP food safety management system, a summary of international legislation relating to safety in foods of animal origin is presented. The main part of the book is divided into chapters which are devoted to the principle groups of animal-derived food products: dairy, meat, poultry, eggs and seafood. Chapters are also included on catering and likely future directions. The book is aimed at food industry managers and consultants; government officials responsible for food safety monitoring; researchers and advanced students interested in food safety.



Кл.слова:
харчова промисловість -- норми

   Тип видання:   навчальний посібник   
2.
 


Матвієнко, О. В.
Internet-технології: проектування Web-сторінки [Електронний ресурс] : навчальний посібник / О. В. Матвієнко, І. Л. Бородкіна. - К. : Альтерпрес, 2003. - 114 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Навчальний посібник призначений для практичного засвоєння знань і набуття навичок роботи зі створення гіпертекстових програмно-інформаційних продуктів із застосуванням мови гіпертекстової розмітки HTML. Навчальний посібник містить завдання для самостійної роботи і запитання для самоперевірки, методичні рекомендації до створення кінцевого інформаційно-технологічного продукту – Web-сторінки для мережі Інтернет, електронного довідника, посібника тощо. Навчальний посібник розрахований на студентів вищих навчальних закладів, які вивчають технології створення електронних інформаційних ресурсів.



Кл.слова:
електронний документ -- віртуальні інформаційні ресурси -- інформаційні технології -- електронний ресурс

   Тип видання:   наукове видання   
3.

Rischpater, R.
Software development for the QUALCOMM BREW platform [Electronic resource] / R. Rischpater. - New York : Apress, 2003. - 352 p. - (The Experts Voice)
Переклад назви: Розробка програмних продуктів для платформи QUALCOMM BREW

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Software Development for the QUALCOMM BREW Platform provides a soup to nuts examination of what it takes to design, develop, and deploy commercially viable applications for the QUALCOMM BREW platform. This new platform for wireless development is the solutions for delivering video and color games onto cell phones as you have seen in television advertisements. QUALCOMM Binary Runtime Environment for Wireless (BREW) is a development platform that allows software developers to create applications that operate on all handsets that utilize the QUALCOMM CDMA chipsets. With over a million BREW enabled handsets having shipped in the first year of BREW's availability and successful deployment with both a major domestic carrier (Verizon Wireless, with over five million subscribers) and overseas carriers (Telesp and KTF, with other carriers presently running trials with BREW), BREW is poised to become an important player in the wireless handset space. BREW offers a number of key advantages over other software environments for today's handsets to both carriers and software developers, including secure application licensing, integrated billing for application purchases, and down to the metal APIs for high performance applications including multimedia and gaming applications. Software Development for the QUALCOMM BREW Platform will begin with an introduction to BREW and how it differs from its competitors (J2ME, Palm OS, Symbian, and Pocket PC Phone Edition). After this orientation, the reader learns about what it takes to develop applications for BREW - not just development tools, but the methodology required to bring an application to a carrier for distribution.



Кл.слова:
програмний продукт -- розробка -- програмне забезпечення

   Тип видання:   методичний посібник   
4.

Шашков, А.
WinXP FAQ CHM Edition v3.5 [Електронний ресурс] / А. Шашков. - [Б. м. : б. в.], 2002

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Это третья версия WinXP FAQ CHM Edition. XP вобрала в себя многое из W2k, поэтому нет ничего удивительного в том, что читатели нашего W2k FAQ найдут для себя много знакомого и в этом документе. Тем не менее, это два абсолютно самостоятельных труда, которые будут развиваться параллельно. Как обычно, мы рассчитываем на Вашу помощь и на Ваш опыт, в наших усилиях сделать этот FAQ лучше.



Кл.слова:
операційна система -- налаштування -- сумісність -- прикладна програма

   Тип видання:   наукове видання   
5.

Boar, C.
XML. Web services in the organization [Electronic resource] / C. Boar. - Redmond : Microsoft Press, 2003. - 191 p
Переклад назви: XML. Веб-послуги в організації

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Use this guide to learn how to exploit XML-based Web services to help solve system security, interoperability, availability, and other business challenges.



Кл.слова:
безпека -- сумісність -- бізнес-завдання

   Тип видання:   методичний посібник   
6.


Інструкція по хіміко-технологічному контролю лікеро-горілчаного виробництва [Електронний ресурс]. - К. : УкрНИИспиртбиопрод, 1999. - 458 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Інструкція містить сучасні методи хіміко-технологічного контролю технологічних процесів лікеро-горілчаного виробництва, якості сировини, напівфабрикатів, допоміжних матеріалів, інгредієнтів і готових напоїв з метою підвищення якості продукції, її стійкості, зменшення виробничих втрат, раціонального використання сировини. За останні роки підвищені вимоги до якості продукції, розроблені нові і зняті з виробництва непопулярні у споживачів види напоїв, вдосконалені технологічні процеси. Для хіміко-технологічного контролю лікеро-горілчаного виробництва розроблені нові, більш прогресивні методи аналізу що відповідають сучасному рівню розвитку аналітичної техніки, вдосконалені існуючі методи контролю, в виробництві введені нові стандарти на правила приймання і методи аналізу В хіміко-технологічний контроль лікеро-горілчаного виробництва включені нові методи аналізу та показники, які раніше не визначалися. Інструкцію з хіміко-технологічного контролю лікеро-горілчаного виробництва підготовлено в Українському науково-дослідному інституті спирту і біотехнології продовольчих продуктів (УкрНДІспиртбіопрод). Хіміко-технологічний контроль лікеро-горілчаного виробництва - це визначення комплексу показників, які характеризують хімічний склад та фізико-хімічні властивості сировини та матеріалів, напівфабрикатів, готових напоїв та відходів лікеро-горілчаного виробництва, і встановлення відповідності отриманих результатів значенням, що приведені у відповідних нормативних документах. Хіміко-технологічний контроль відіграє важливу роль у виробничій діяльності заводу, так як дозволяє керувати технологічним процесом, забезпечити його стабільність, високий вихід та необхідну якість готової продукції. При оцінці якості сировини і готової продукції користуються такими поняттями, як якість, показник якості, базовий показник якості, рівень якості. Якість продукції - це сукупність тих властивостей, які обумовлюють її придатність до споживання за призначенням. При оцінці якості однієї і тієї ж продукції, але різного призначення, із всієї множини властивостей вибирають лише ті, які дозволяють досягти відповідної мети.



Кл.слова:
спирт -- алкоголь

   Тип видання:   монографія   
7.

Крисанов, Д. Ф.
Інтеграція агрохарчового сектора України в єдиний нормативний простір Європейського Союзу [Електронний ресурс] : монографія / Д. Ф. Крисанов ; Інститут економіки та прогнозування НАН України. - Київ : [б. в.], 2016. - 368 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:
  

  Текст у форматі PDF 2.87 Мб


Висвітлено наукові засади та практичні аспекти подолання викликів і проблем, які постали після підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС, і пов’язані з інтеграцією агрохарчового сектора до внутрішнього ринку країн – членів Співтовариства. Розкрито проблеми формування нормативного простору агрохарчового сектора, вирішення яких спрямоване на зближення національної системи технічного регулювання із базовою моделлю ЄС, реалізацію санітарних та фітосанітарних заходів згідно з європейськими вимогами, впровадження операторами ринку Систем управління безпечністю харчових продуктів, а також базових програм й спрощених процедур, що засновані на принципах НАССР, з урахуванням рівня безпечності продукції, на підприємствах харчової промисловості та первинного виробництва. Призначена для науковців і викладачів, керівників і спеціалістів різного рівня управління галузями і підприємствами агрохарчового сектора.



Кл.слова:
нормативна база -- ринковий нагляд -- регуляторна система

   Тип видання:   навчальний посібник   
8.

Клімушин, П. С.
Інформаційні системи в управлінні персоналом [Електронний ресурс] : навчальний посібник / П. С. Клімушин. - Х. : Магістр, 2013. - 260 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Текст у форматі PDF 11.72 Мб


У посібнику розглянуто інформаційні системи управління персоналом організацій і підприємств України на основі програмних продуктів компаній Парус (модулі Персонал та Заробітна плата) і 1С (прикладне рішення Зарплата і управління персоналом). Наведено комплекс моделей і методів управління персоналом організації на основі взаємозалежних прикладів зі створення організаційної структури і штатного розкладу організації, роботи з класифікаторами, ведення особистих карток, відстеження стажу роботи, аналізу довідкових даних співробітників, планування потреб у персоналі й забезпечення підприємства кадрами, автоматизації процесу добору кадрів та оцінка кандидатів, управління компетентностями та атестації співробітників, прийняття кадрових рішень. Для бакалаврів, спеціалістів і магістрів, які навчаються за спеціальностями управління проектами, електронне урядування, державне управління, менеджмент організацій та адміністрування, управління персоналом та економіка праці.



Кл.слова:
електронне урядування -- адміністрування -- кадрова політика -- менеджмент організацій

   Тип видання:   навчальний посібник   
9.

Клімушин, П. С.
Інформаційні системи та технології в економіці [Електронний ресурс] : навч. посіб. / П. С. Клімушин, О. В. Орлов, А. О. Серенок ; Національна академія державного управління при Президентові України, Харківський регіональний інститут державного управління. - Х. : Магістр, 2011. - 448 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Текст у форматі PDF 9.72 Мб


Розглянуто інформаційні системи та технології автоматизації економічної діяльності організацій України на основі програмних продуктів компаній Галактика, 1С, Парус, Інтелект-Сервіс, а також подано матеріали щодо організації: електронної комерції, взаємодії влади з суспільством та його основними структурами, інфраструктур обміну конфіденційною інформацією та документообігу в Україні.



Кл.слова:
автоматизація -- господарська діяльність -- управління підприємством

   Тип видання:   навчальний посібник   
10.

Герасін, О. І.
Автоматизація оброблення технічної інформації [Електронний ресурс] : курс лекцій / О. І. Герасін ; Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна». - К. : Університет “Україна”, 2010. - 46 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


На сучасному етапі розвитку техніки зв’язку набули великого значення інформаційні технології, які ґрунтуються на теоретичних засадах методів визначення кількісної міри інформації, способах її представлення, перетворення і подальшої передачі. Інформаційні технології сьогодні вже мають конкретні форми і технічне втілення. Сучасна електронна техніка у значній мірі спирається на головні принципи і засоби інформаційних технологій. Засвоїти нові методи і способи використання інформаційних технологій можливо тільки засвоївши основи теорії інформації і її прикладних прояв. Курс '' Автоматизація обробки технічної інформації '' - відноситься до дисциплін циклу професійної і практичної підготовки студентів з спеціальністю підготовки фахівців з електронної апаратури, покликаний прищепити студентам правильні навички користування комп'ютером і типовим програмним забезпеченням. Серед великої кількості існуючих сьогодні програмних продуктів особлива увага в курсі звернена на такі, які повинен знати кожний. Мета вивчення дисципліни - надати студентам знання у галузі методів та засобів оброблення , технічної інформації, що використовуються під час проектування електронних засобів або технологічних процесів виробництва електронних засобів різного призначення, отримати вміння розробляти алгоритми рішення задач оброблення інформації в електронних засобах і технологічних процесах на різних етапах, опанувати програмними та апаратними засобами оброблення технічної інформації, що надають можливість автоматизувати її оброблення



Кл.слова:
обладнання -- інформація -- автоматизація

   Тип видання:   словник   
11.

Рафалюк, В. В.
Англо-український і українсько-англійський словник з аналітичної хімії [Електронний ресурс] / В. В. Рафалюк, О. М. Ловягін. - Севастополь : Вебер, 2002. - 128 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Словник містить близько 4500 термінів в англо-українській частині, і стільки ж в українсько-англійській частині, та охоплює галузі аналітичної хімії, фармакології, екології, хімічної технології, технології харчових продуктів, нафтохімії, мінералогії, та ін. Може бути корисний для наукових працівників, аналітиків, провізорів, інженерів, метрологів, співробітників промислових лабораторій, викладачів, аспірантів і студентів, які спеціалізуються в галузі хімії, фармакології, екології, хімічної технології і суміжних дисциплін.



Кл.слова:
фармакологія -- нафтохімія -- мінералогія

   Тип видання:   підручник   
12.

Романенко, Л. Ф.
Банківський маркетинг [Електронний ресурс] : підручник / Л. Ф. Романенко. - К. : Центр навчальної літератури, 2004. - 344 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Підручник підготовлено відповідно до навчальної програми курсу "Маркетинг у банках" для студентів, опановуючих магістерську підготовку, та практичних працівників банківської сфери. Значну увагу приділено методології банківського маркетингу, класифікації банківських продуктів, особливостям проведення маркетингових досліджень в банківській сфері, стратегії розвитку комерційного банку та контролю маркетингової діяльності, а також розробці товарної, ціпової, комунікаційної та збутової політики банків. Підручник містить контрольні запитання, завдання для самостійної роботи студентів, кейси, методичні вказівки до їх виконання. Рекомендований для студентів економічних вузів, аспірантів, викладачів, працівників банківської сфери, а також усіх, хто цікавиться проблемами банківського маркетингу.



Кл.слова:
банківська сфера -- маркетингове дослідження -- маркетингова діяльність

   Тип видання:   підручник   
13.

Лютий, І. О.
Банківський маркетинг [Електронний ресурс] : підручник / І. О. Лютий, О. О. Солодка. - К. : Центр учбової літератури, 2010. - 776 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Підручник містить сучасні методи дослідження та прогнозування кон’юнктури грошового ринку та ринку банківських продуктів і послуг. Сприяє ефективному вивченню сутності, цілей та засад маркетингу в банку, методів досліджень ринку банківських продуктів і послуг, освоєнню інструментів маркетингу в банківській діяльності. Дозволяє набути вміння реалізовувати системний підхід до розробки та реалізації маркетингової стратегії банку. Авторами приділено значну увагу питанням позиціонування та посилення інноваційної активності комерційного банку в умовах невизначеності та ризику. Детально розглянуто аспекти організації маркетингу в банку, показники ефективності маркетингової діяльності. Викладення теоретичного матеріалу пов’язане з практичними завданнями аналітичного спрямування з використанням програмного забезпечення, прикладами діяльності сучасних комерційних банків України. Підручник призначений для студентів економічних спеціальностей, аспірантів, викладачів вузів, банкірів.



Кл.слова:
ринок -- фінанси -- прогнозування -- дослідження

   Тип видання:   навчальний посібник   
14.


Барна справа [Електронний ресурс] : опорний конспект лекцій / Київський національний торговельно-економічний університет. Кафедра технології і організації ресторанного господарства. - К. : [б. в.], 2008. - 117 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:
  

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Головною метою дисципліни "Барна справа" є форму- вання у студентів бакалаврського рівня знань та вмінь при організації роботи й обслуговування в барах. Дисципліна "Барна справа" є професійно орієнтованою, посідає чільне місце в навчальному процесі і має логічний зв’язок з такими дисциплінами, як "Устаткування закладів ресторанного господарства", "Теоретичні основи технології харчових виробництв", "Організація виробництва", "Організація обслуговування", "Технологія продуктів харчування", "Організація ресторанного господарства за кордоном", "Методи контролю харчових виробництв", "Стандартизація, метрологія та сертифікація", "Основи підприємництва", "Товарознавство харчових продуктів" та ін. Вивчення дисципліни створює умови для формування у студентів широкого світогляду, організаторських здібностей, вмінь розв’язувати виробничі завдання, що сприяє підвищенню якості виробництва барної продукції та обслуговування споживачів у барах.



Кл.слова:
бізнес -- заклади харчування

   Тип видання:   монографія   
15.

Саліхова, Олена Борисівна.
Високотехнологічні виробництва: від методології оцінки до піднесення в Україні [Електронний ресурс] : монографія / О. Б. Саліхова ; Національна академія наук України, Інститут економіки та прогнозування. - Київ : [б. в.], 2012. - 624 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:
  

  Текст у форматі PDF 11.60 Мб


Ґрунтовно досліджено еволюцію поняття "високотехнологічне виробництво", а також ґенези міжнародних та національних методологічних підходів до агрегації галузей і продуктів за їхньою технологомісткістю. Запропоновано та реалізовано авторський науково-методичний та інформаційно-статистичний інструментарій ідентифікації високотехнологічних підприємств України й оцінки імпорту високотехнологічних товарів за сферами призначення, нові індикатори порівняльних переваг і нові теоретичні поняття, а також авторську систему заходів зі стимулювання дослідницької та інноваційної діяльності для піднесення національних високотехнологічних виробництв. Для представників політичних, наукових, освітніх, громадських та бізнесових кіл.



Кл.слова:
інноваційна економіка -- високі технології -- світова промисловість

   Тип видання:   підручник   
16.


Гігієна харчування з основами нутриціології [Електронний ресурс] : в 2 т. / ред. В. І. Ципріян. - К. : Медицина, 2007

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ

Кн. 1 : Аністратенко Т.І.. - 528 с.

Кн. 2. - 544 с.


З усіх гігієнічних дисциплін найбільш інтенсивно упродовж другої половини ХХ ст. розвивалася гігієна харчування. Підґрунтям такого розвитку були фундаментальні досягнення науки про харчування, що позначилося на формулі збалансованого харчування, упровадження новітніх технологій виробництва харчових продуктів, розширення мережі закладів громадського харчування і торгівлі, гармонізація законодавчої бази у сфері якості та безпеки харчових продуктів з міжнародними вимогами. Усе це привело до розширення функціональних обов'язків лікарів за фахом "гігієна харчування", зміни законодавчої та швидкого оновлення нормативної бази, значно ускладнило ведення поточного та запобіжного санітарного нагляду. Об'єм матеріалу, який необхідно опанувати студентам та інтернам медико-профілактичного профілю, значно збільшився, що визначило потребу підготовки нового підручника у двох книгах. У книзі 1, ґрунтуючись на сучасній теорії харчування і вчення про функції їжі та її біологічну дію на організм, автори висвітлюють гігієнічні принципи раціонального харчування окремих груп населення, основи профілактики аліментарних та аліментарно зумовлених захворювань, дають гігієнічну і нутриціологічну характеристику харчових продуктів, визначають організаційно-правові основи їх експертизи. Для студентів та інтернів вищих медичних навчальних закладів ІІІ—ІV рівнів акредитації. Може бути корисним також слухачам закладів післядипломної освіти та практичним лікарям із загальної гігієни, гігієна харчування та дієтології



Кл.слова:
загальна гігієна -- дієтологія

   Тип видання:   методичний посібник   
17.


Загальна технологія харчових виробництв [Електронний ресурс] : опорний конспект лекцій / уклад. М. М. Калакура. - К. : [б. в.], 2003. - 89 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Метою курсу є забезпечення студентів знаннями у питаннях, пов’язаних із переробною та харчовою промисловістю України, технологією та технікою окремих її галузей. На основі цих знань студент зможе у майбутньому правильно обрати певну спеціалізацію або працювати на посадах, які потребують широкого діапазону знань харчових технологій. Успішна діяльність спеціалістів громадського харчування неможлива без всебічного вивчення технологій харчових виробництв. Враховуючи профіль підготовки фахівців, приділяється увага загальній характеристиці основних галузей харчових виробництв, окремим стадіям технологічного процесу харчових виробництв. Вивчаються принципові технологічні схеми та головні технологічні процеси окремих технологій, показником якості різних видів харчових продуктів. Під час вивчення дисципліни студент повинен навчитися характеризувати технологічні властивості основної сировини, технологічні процеси окремих технологій, вплив їх на якість готових виробів. Крім того, студент повинен вміти пояснити та науково обгрунтувати окремі технологічні процеси з позицій фізичної, колоїдної, органічної хімії, біохімії, мікробіології, фізики, інженерних дисциплін; давати оцінку технологічним процесам виробництва різних продуктів щодо раціональної переробки сировини, матеріаломісткості та енергоємності, екологічності. Опорний конспект лекцій з курсу “Загальна технологія харчових виробництв” може стати корисним при самостійній роботі, що передує лекціям і лабораторним заняттям та при підготовці до різних форм поточного, рубіжного, підсумкового та державного контролю знань майбутніх фахівців. Матеріали конспекту можуть бути використані під час вивчення курсу за будь-яким структурним варіантом навчальних програм. Це дозволить скоротити витрати часу на один і той же лекційний матеріал, змінити зміст лекційної роботи для більш складних проблем, питань, стати основою пролемного навчання.



Кл.слова:
харчова промисловість -- технологія виробництва

   Тип видання:   монографія   
18.

Одарченко, Д. М.
Заморожені напівфабрикати з дикорослих ягід [Електронний ресурс] : монографія / Д. М. Одарченко, А. І. Кудряшов, А. О. Бабіч ; Харківський державний університет харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], 2014. - 181 с.

Рубрики:

  Текст у форматі PDF 12.47 Мб


В монографії подано результати досліджень, направлених на формування товарознавчих характеристик і функціонально-технологічних властивостей, а також розширення товарного асортименту заморожених продуктів переробки з журавлини великоплідної та калини звичайної. Це видання рекомендується для викладачів, аспірантів, студентів вищих навчальних закладів, що навчаються за спеціальностями «Товарознавство та комерційна діяльність», «Експертиза товарів та послуг», «Управління безпечністю та якістю товарів», «Технології зберігання, консервування та переробки плодів та овочів», інженерно-технічних працівників, які зайняті в галузі переробки плодоовочевої продукції.



Кл.слова:
харчові технології -- товарознавча оцінка -- ягідна сировина

   Тип видання:   підручник   
19.

Старовойт, Л. Я.
Кулінарія [Електронний ресурс] / Л. Я. Старовойт, М. С. Косовенко, Ж. М. Смирнова. - К. : Вища школа, 1992. - 270 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У підручнику описано раціональні способи механічної кулінарної обробки продуктів для приготування страв і кулінарних виробів в умовах масового виробництва згідно з науково обгрунтованими нормами раціонального харчування. Викладено питання теплової кулінарної обробки продуктів, технології приготування страв. Приведено їхню якісну характеристику, строки реалізації, а також норми закладання сировини.



Кл.слова:
харчування -- страва -- рецепт приготування

   Тип видання:   монографія   
20.

Небеська, А. В.
Культуріндустрія і хеві-метал [Електронний ресурс] : трансформація важкої музики від 70-их років до сьогодні : кваліф. робота ... бакалавра культури / А. В. Небеська; Нац. ун-т "Києво-Могилянська академія". - К. : [б. в.], 2010. - 80 с.

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Актуальність даного дослідження полягає в популярності важкої музики сьогодні й її впливі на життя сучасних людей. Від 70-х років хеві-метал трансформувався, і сьогодні деякі його піджанри користуються популярністю серед дуже великого числа меломанів. Об'єктом дослідження є важка музика і допоміжні артефакти хеві-металу: тексти пісень, відеокліпи, зображення виконавців, поведінка фанатів. Предметом дослідження є явище комерціалізації музики; варіанти протистояння комерціалізації музики; відображення у музиці тенденцій сучасного суспільства і їх зміна від 70-х років до сьогодення. Метою даної роботи є спроба проаналізувати важку музику від часу її виникнення до сьогодення, виокремити відмінності між хеві-металом 70-х років і хеві-металом сьогодні і з'ясувати, яке місце важка музика займає у культуріндустрії. Завданнями роботи є: визначити ознаки хеві-металу 70-х, 90- х і 2000-х; з'ясувати відносини між хеві-металом і традиційною культурою цих 4 років; зрозуміти трансформацію важкої музики і вплив на цей процес комерціалізації; дати відповідь на запитання, чи є хеві-метал музикою для аутсайдерів, або ж він є одним з продуктів культуріндустрії. Методами роботи є аналіз наявної літератури, досліджень важкої музики, а також аналіз музики, текстів пісень, відеокліпів, фотографій і зображень Матеріалами дослідження є музика відомих хеві-метал виконавців, тексти пісень, відеокліпи на пісні, фотографії музичних гуртів і окремих виконавців. Наукова новизна дипломної роботи полягає у дослідженні теми, яка не досліджувалася вітчизняними науковцями, а також розгляд важкої музики у контексті культуріндустрії.



Кл.слова:
музика -- рок -- меломанія -- шоу-бізнес
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського