Бази даних

Наукова електронна бібліотека - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Віртуальна довідка (16)Тематичний інтернет-навігатор (7)Автореферати дисертацій (1223)Реферативна база даних (8983)Книжкові видання та компакт-диски (2501)Журнали та продовжувані видання (81)
Пошуковий запит: (<.>K=ХАРЧОВ$<.>+<.>K=КАТЕГОРІЯ$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 92
Представлено документи з 1 до 20
...

   Тип видання:   методичний посібник   
1.

Шалашова, Н. Б.
Шампиньоны [Електронний ресурс] / Н. Б. Шалашова, О. Н. Бубнова. - М. : Россельхозиздат, 1987. - 32 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В работе дается информация о питательной ценности шампиньонов, правилах и возможностях их возделывания в условиях личного подсобного хозяйства. Адресована овощеводам-любителям.



Кл.слова:
гриб -- печериці -- харчова цінність

   Тип видання:   науково-популярне видання   
2.
 


Черепнин, В. Л.
Пищевые растения Сибири [Електронний ресурс] / В. Л. Черепнин. - М. : Наука, 1987. - 190 с.. - (Человек и окружающая среда)

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Пищевые дикорастущие растения распространены на территории СССР довольно широко и встречаются нередко в большом количестве. Около 300 видов, произрастающих в сибирских лесах, степях и тундре, можно использовать в пищу. Из одних растений получают масло, муку; из вкусных и полезных ягод других - соки, напитки, приправы. Это и питательная высоковитаминная салатная зелень. Многие съедобные дикорастущие по своим полезным свойствам не уступают культурным растениям, а часто не имеют аналогов. Однако, чтобы пищевых растений в природе не убавилось, их надо не только знать, разумно и бережно использовать, по и всемирно охранять. Книга представляет собой первую сводку пищевых дикорастущих растений Сибири. Приведены морфологическая, экологическая, пищевая характеристики, география распространения растений, указаны возможности введения наиболее ценных из них в культуру. Книга рассчитана на читателей, интересующихся живой природой.



Кл.слова:
сільське господарство -- рослинництво -- харчові рослини

   Тип видання:   наукове видання   
Категорія: Математика   
3.

Цаленко, М. Ш.
Основные теории категорий [Електронний ресурс] / М. Ш. Цаленко, Е. Г. Шульгейфер. - М. : Наука, 1974. - 256 с.. - (Современная алгебра)

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ




Кл.слова:
категорія -- універсальна алгебра

   Тип видання:   монографія   
4.

Худолій, Л. М.
Перспективи банківського кредитування інноваційних проектів в агропродовольчому виробництві України [Електронний ресурс] : монографія / Л. М. Худолій, О. В. Файчук, О. М. Файчук ; Національний університет біоресурсів і природокористування України. - Київ : Компринт, 2014. - 267 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Текст у форматі PDF 7.53 Мб


Монографія присвячена дослідженню теоретичних і розробленню практичних рекомендацій щодо підвищення економічної ефективності банківського кредитування інноваційних проектів в агропродовольчому виробництві. З’ясовано та узагальнено сутність, специфіку та умови банківського кредитування інноваційних проектів в агропродовольчому виробництві на основі зіставлення внутрішньої норми доходності проекту та процентної ставки за кредит. Проаналізовано та систематизовано причини низької інноваційної активності підприємств харчової промисловості. Оцінено стан та тенденції розвитку банківського кредитування суб’єктів господарювання в аграрному секторі. Удосконалено методичний інструментарій щодо визначення об’єктивного розміру ставки за кредит, зважаючи на рівень інноваційності та ризикованості проектів. Розроблено дескриптивні моделі участі банку у процесі кредитування інноваційних проектів за різного співвідношення їх рентабельності та процентної ставки, а також за різних умов наявності у позичальника капіталу та об’єкта майнової застави. Обґрунтовано пропозиції щодо вибору пріоритетності та варіанту кредитування банком інноваційних проектів на підставі обчислених показників його ефективності. Для науковців, викладачів, докторантів, аспірантів і студентів вищих навчальних закладів, фахівців агропромислового виробництва та банківської сфери, працівників органів державної влади та усіх, хто цікавиться проблемами банківського кредитування.



Кл.слова:
проектний аналіз -- фінансовий менеджмент -- ризик-менеджмент

   Тип видання:   навчальний посібник   
5.

Хромеенков, В. М.
Технологическое оборудование хлебозаводов и макаронных фабрик [Електронний ресурс] / В. М. Хромеенков. - СПб. : ГИОРД, 2004. - 496 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Рассмотрены принципиальные схемы, устройство и конструктивные особенности машин и аппаратов, используемых на хлебозаводах и макаронных фабриках. Приведены технические характеристики машин и аппаратов, а также методики расчета основных параметров для каждой функциональной группы оборудования. Для студентов высших учебных заведений, обучающихся по специальностям 270300 «Технология хлеба, кондитерских и макаронных изделий» и 170600 «Машины и аппараты пищевых производств».



Кл.слова:
харчова промисловість  -- хліборобство

   Тип видання:   методичний посібник   
6.

Феоктистов, И. А.
Расчет пособия по беременности и родам [Електронний ресурс] / И. А. Феоктистов. - М. : ГроссМедиа : РОСБУХ, 2009. - 128 с.. - (Российский бухгалтер)

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Женщине, которая собирается стать мамой, выплачивают пособие по беременности и родам. Правда, максимальный размер декретных ограничен суммой, которая каждый год устанавливается в Законе о бюджете ФСС России. С этого года пособие по беременности и родам некоторым категориям женщин индексируется. В книге мы расскажем, как рассчитать декретные в различных ситуациях, приведем числовые примеры и арбитражную практику. Уделим внимание последним разъяснениям Минфина и ФСС России. Книга написана простым доступным языком и будет полезна бухгалтерам, аудиторам и студентам экономических специальностей.



Кл.слова:
вагітність -- категорія -- індексування

   Тип видання:   монографія   
Категорія: Математика   
7.

Фейс, К.
Алгебра: кольца, модули и категории [Електронний ресурс] : в 2 т. : пер. с англ. / К. Фейс. - М. : Мир, 1977-1979

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ

Т. 1. - 1977. - 688 с.

Т. 2. - 1979. - 464 с.


В т. 1 двухтомной монографии известного американского алгебраиста освещено современное состояние развития отдельных разделов алгебры. Автор широко использует аппарат теории модулей, категорий и гомологии. Наряду с классическими изложены результаты, полученные в недавнее время. Многочисленные упражнения разной трудности способствуют более глубокому усвоению материала. Второй том монографии отражает многие важнейшие идеи, возникшие в теории колец и модулей за последние 15 лет. В нем излагается ряд широко применяемых математиками результатов, которые до сих пор были известны лишь по журнальным публикациям. В книгу включены достижения самых последних лет. С современных позиций рассматриваются и некоторые классические вопросы. В целом книга весьма полезна всем математикам, работающим в теории колец и модулей или использующим эту теорию. Она может служить учебным пособием для аспирантов и студентов, изучающих современную алгебру.



Кл.слова:
теорія чисел -- модуль -- категорія

   Тип видання:   наукове видання   
8.

Файвишевский, М. Л.
Комплексная переработка кости на мясокомбинатах [Електронний ресурс] / М. Л. Файвишевский, С. Г. Либерман. - М. : Пищевая промышленность, 1974. - 91 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ




Кл.слова:
м'ясокомбінат -- харчове виробництво -- продукт

   Тип видання:   методичний посібник   
9.


Українська національна кухня [Електронний ресурс] / ред.-уклад. Л. М. Безусенко. - Донецьк : Сталкер, 2002. - 288 с.. - (Кулінарія)

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У пропонованій книжці наведено велику кількість рецептів традиційних і оригінальних страв української національної кухні з описом сучасних способів їх готування. Кожна господарка зможе збагатити харчовий раціон своєї родини, готуючи перші гарячі й холодні страви, м'ясні та рибні закуски, борошняні вироби та інші страви, поживні й смачні, серед яких багато вже забутих і напівзабутих.



Кл.слова:
кулінарія -- страва -- рецепт

   Тип видання:   навчальний посібник   
10.

Тошев, А. Д.
Искусство оформления блюд и кулинарных изделий [Електронний ресурс] : учебное пособие / А. Д. Тошев, Т. А. Пономарева. - Челябинск : Издат. центр ЮУрГУ, 2010. - 80 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Учебное пособие содержит материал для углубленного изучения курса «Кулинарный дизайн», развития навыков оформления блюд и кулинарных изделий, пособие способствует развитию творческого начала у студентов. Учебное пособие предназначено для студентов дневной и заочной форм обучения по специальностям 260501 «Технология продуктов общественного питания», 260202 «Технология хлеба, кондитерских и макаронных изделий».



Кл.слова:
кулінарія  -- харчова промисловість  -- рецепт

   Тип видання:   підручник   
11.


Технология пищевых продуктов [Електронний ресурс] : учебник / под ред. А. И. Украинца. - К. : Аскания, 2008. - 736 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В учебнике изложены теоретические основы пищевой технологии и биотехнологии, освещены продукты питания человека, а также адекватное экологически чистое питание и способы водоподготовки. По всем отраслям пищевой промышленности дана характеристика сырья, ассортимент готовых пищевых продуктов и технологические процессы их изготовления. Рассмотрены технологии основных продуктов и напитков профилактического назначения. Для студентов, магистрантов, аспирантов и преподавателей высших учебных заведений, а также специалистов пищевой промышленности, которые проходят послевузовскую переподготовку.



Кл.слова:
біотехнологія -- харчова промисловість -- продукт харчування

   Тип видання:   методичний посібник   
12.


Технологія кондитерських виробів [Електронний ресурс] / уклад. А. І. Юліна ; Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна». - К. : [б. в.], 2011. - 19 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Предмет дисципліни "Технологія кондитерських виробів" - вивчення технологічних процесів виробництва напівфабрикатів і готової продукції в закладах ресторанного господарства, фізико-хімічних та біохімічних процесів, що відбуваються під час обробки сировини способів керування технологічними процесами з метою одержання продукції високої якості.



Кл.слова:
продукти харчування -- харчове виробництво

   Тип видання:   методичний посібник   
13.


Теоретичні основи технології харчових виробництв [Електронний ресурс] / Відкритий міжнародний університет розвитку людини „Україна”. Інженерно-технологічний інститут. - К. : [б. в.], 2010. - 116 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Соціально-економічна програма кожного суспільства передбачає ріст добробуту й здоров'я населення. Одним з найважливіших напрямків рішення цієї проблеми є більше повне задоволення потреб населення у високоякісних і різноманітних продуктах харчування, покращення культури їхнього споживання за рахунок удосконалювання технології виробництва, поліпшення якості готової продукції, скорочення відходів і втрат. У виконанні цих завдань більша роль належить масовому харчуванню, усфері якого переробляється значна кількість продовольчих ресурсів до послугами якого користу ється більша частина населення республіки. Тому створення нової і удосконалювання існуючої технології виробництва продукції масового харчування та підвищення її якості мають важливу народногосподарську значимість. Зазначені питання зважуються на основі глибокого знання технологічних властивостей продуктів, що переробляють, і їхньої погодженості з умовами технології виробництва продукції. У цей час у галузі накопичений значний матеріал по технологічних властивостях продуктів, що переробляють, і технологічним закономірностям виробництва на їхній основі продукції масового харчування. Автори вважали за доцільне узагальнити цей матеріал у взаємозв'язку із загальнотеоретичними поданнями природничих наук, що сприяє його більше глибокому усвідомленню й дозволяє широко використати теоретичні подання природничих наук як наукова база для вдосконалювання технології виробництва продукції масового харчування.



Кл.слова:
продукти харчування -- харчове виробництво

   Тип видання:   підручник   
14.

Степаненко, П. П.
Микробиология молока и молочных продуктов [Електронний ресурс] : учебник / П. П. Степаненко. - Сергиев Посад : ООО "Все для Вас-Подмосковье", 1999. - 415 с.. - (Учебник для студентов вузов)

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В учебнике изложены основные сведения по систематике, морфологии, физиологии и генетике микроорганизмов. Рассмотрено влияние физических, химических и биологических факторов на развитие микробов, приведены биологические свойства основных физиологических групп микроорганизмов, оказывающих влияние на качество молока и молочных продуктов. Очень подробно представлены систематика и свойства молочнокислых и бифидобактерий. При этом использованы материалы последнего издания «Определителя бактерий Берджи» (1994). Изложены основы промышленной гигиены и санитарии на предприятиях молочной промышленности, а также организация микробиологического контроля производства молока и молочных продуктов. Микробиологические нормативы приведены в соответствии с Санитарными правилами и нормами (СанПиН 2.3.2.560-96). Дано понятие о пробиотиках и механизм их действия. Учебник рекомендован для студентов высших учебных заведений. Может с успехом использоваться микробиологами промышленности, научно-исследовательских учреждений, аспирантами, преподавателями и студентами техникумов и др.



Кл.слова:
харчова промисловість

   Тип видання:   довідник   
15.


Справочник технолога молочного производства: технология и рецептуры [Електронний ресурс] : в 6 т.. - СПб. : ГИОРД, 1999-2005

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ

Т. 1 : Степанова Л.И. Цельномолочные продукты. - 1999. - 357 с.

Т.2 : Степанова Л.И. Масло коровье и комбинированное. - 2003. - 336 с.

Т. 4 : Арсеньева Т.П. Мороженное. - 2002. - 184 с.

Т. 6 : Кузнецов В.В., Липатов Н.Н. Технология детских молочных продуктов. - 2005. - 512 с.


В книге приводятся технология молока и цельномолочных продуктов, рецептуры на них, технологические схемы, пороки сырья и готовой продукции. Помешены также данные по их физическим свойствам, химическому составу и пищевой ценности. Справочник предназначен для специалистов молочной промышленности и может быть полезен лицам, осваивающим молочное дело.



Кл.слова:
молоко -- харчова технологія -- рецептура -- цільномолочна продукція

   Тип видання:   довідник   
16.


Справочник по производству спирта. Сырье, технология и технохимконтроль [Електронний ресурс] / В. Л. Яровенко [и др.]. - М. : Легкая и пищевая промышленность, 1981. - 336 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В справочнике приведены сведения о сырье и материалах, используемых в спиртовом производстве, условиях их хранения и транспортирования, описаны технология полуфабрикатов, технологические схемы и режимы получения спирта. Указаны расходы сырья, вспомогательных материалов, воды, пара, тепла, электроэнергии, а также производственные потери и выход спирта. Описана технология получения вторичных продуктов из отходов спиртового производства. Приведена схема технохимконтроля, описаны методы анализа сырья, материалов, полуфабрикатов и готовой продукции



Кл.слова:
спирт -- сировина -- харчова технологія

   Тип видання:   наукове видання   
17.


Спосіб отримання напівпроникних флуоровмісних мембран [Електронний ресурс] / А. Горобець [и др.]. - К. : Національний університет "Києво-Могилянська академія"; Інститут хімії високомолекулярних сполук НАН України - № u200714685; заявл. 25.12.2007; опубл. 25.04.2008, Бюл. № 8, 2008. - 3 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Спосіб отримання флуоровмісних напівпроникних мембран належить до процесів розділення з матеріалу та призначені для обробки стічних вод та технологічних процесів, для одержання високоякісної біологічно чистої питної води для потреб медичної, фармацевтичної і харчової промисловості.



Кл.слова:
хімія -- патент

   Тип видання:   монографія   
18.


Соціальна, поведінкова, адаптивна економіка: теорія і практика [Електронний ресурс] : монографія / Одеська національна академія харчових технологій ; за ред. О. І. Павлова. - Одеса : Астропринт, 2016. - 172 с.

Рубрики:

  Текст у форматі PDF 0.57 Мб


У монографії проаналізовано розвиток філософії та методології економіки, охарактеризовано її статус як соціальної та поведінкової галузі знань, розкрито адаптивність як функціональну характеристику економічних систем, висвітлено трансформацію економіки як навчальної дисципліни, визначено прикладне значення економічних знань в сучасних умовах господарювання. Видання розраховано на наукових працівників, викладачів, докторантів, аспірантів та студентів.



Кл.слова:
механізми господарювання -- економічна раціональність -- соціологія економіки

   Тип видання:   підручник   
19.

Сирохман, І. В.
Товарознавство цукру, меду, кондитерських виробів [Електронний ресурс] / І. В. Сирохман, Т. М. Лозова. - 2-е вид., перероб. і доп.. - К. : Центр учбової літератури, 2008. - 616 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Викладено виплив різних чинників на формування споживних властивостей крохмалю, крохмалепродуктів, цукру, меду і кондитерських товарів, наведено їх класифікацію і дано товарознавчу характеристику цих виробів. Розглянуто асортимент, пакування, маркування, вимоги до якості, правила приймання, умови, строки зберігання і процеси, що проходять під час зберігання кондитерських виробів. Підручник включає новітні досягнення науки і техніки, галузей виробництва цукру, кондитерських виробів, матеріал щодо ідентифікації видів, виявлення фаль­сифікації. Матеріал підручника викладено відповідно до програми дисципліни «Товарознавство продовольчих товарів». Він розрахований на підготовку бакалаврів і магістрів за напрямом «Товарознавство і торгівельне підприємництво». Частину матеріалу можна адресувати і широкому колу читачів.



Кл.слова:
харчова промисловість -- продукт харчування

   Тип видання:   словник   
20.

Рафалюк, В. В.
Англо-український і українсько-англійський словник з аналітичної хімії [Електронний ресурс] / В. В. Рафалюк, О. М. Ловягін. - Севастополь : Вебер, 2002. - 128 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Словник містить близько 4500 термінів в англо-українській частині, і стільки ж в українсько-англійській частині, та охоплює галузі аналітичної хімії, фармакології, екології, хімічної технології, технології харчових продуктів, нафтохімії, мінералогії, та ін. Може бути корисний для наукових працівників, аналітиків, провізорів, інженерів, метрологів, співробітників промислових лабораторій, викладачів, аспірантів і студентів, які спеціалізуються в галузі хімії, фармакології, екології, хімічної технології і суміжних дисциплін.



Кл.слова:
фармакологія -- нафтохімія -- мінералогія
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського