Бази даних

Наукова електронна бібліотека - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Віртуальна довідка (67)Тематичний інтернет-навігатор (27)Автореферати дисертацій (5481)Реферативна база даних (34765)Книжкові видання та компакт-диски (8505)Журнали та продовжувані видання (354)
Пошуковий запит: (<.>K=ХАРЧОВ$<.>+<.>K=ВИРОБНИЦТВ$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 304
Представлено документи з 1 до 20
...

   Тип видання:   навчальний посібник   
1.

Турусова, Людмила Ивановна.
Экономика машиностроительного производства. Задачи и ситуации [Електронний ресурс] : учебное пособие / Л. И. Турусова. - Ульяновск : Изд-во УлГТУ, 2005. - 70 с.

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Включает теоретические основы формирования экономической грамотности, культуры экономического мышления при организации производственно-хозяйственной деятельности машиностроительного предприятия в условиях рыночных отношений. Содержит задания на выполнение самостоятельных работ, описание порядка их выполнения, подходы и методы исследования экономических ситуаций в машиностроительном производстве при изучении ресурсов производств а, показателей их использования, анализе факторов эффективности производства. Представлены методы расчета издержек производства, формирования цен на товары и услуги, определения порога рентабельности производства, определения экономической эффективности инвестиций. Пособие предназначено студентам, аспирантам и преподавателям технических вузов, инженерам и специалистам машиностроительных предприятий.



Кл.слова:
виробництво -- ринок -- збут -- ціна -- товар

   Тип видання:   словник   
2.


Короткий українсько-російсько-англо-німецький словник з економіки та менеджменту [Електронний ресурс] / уклад. О. І. Лесюк [и др.]. - К. : Спалах, 1996. - 312 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ

`


У словнику вміщено близько 3500 найважливіших термінів і словосполучень на означення понять і категорій економіки, планування, організації, нормування та управління виробництвом, фінансової, бухгалтерської, юридичної справи, статистики й соціології, а також тих, що стосуються сфери бізнесу, комерції, маркетингу та менеджменту. Наведено ряд слів, які часто зустрічаються у ділових документах.



Кл.слова:
економіка -- менеджмент -- бухгалтерія -- комерція -- бізнес

   Тип видання:   довідник   
3.

Белова, Г. А.
Технология сыра [Електронний ресурс] : справочник / Г. А. Белова, И. П. Бузов, К. Д. Буткус ; под общ. ред. Г. Г. Шилера. - М. : Лёгкая и пищевая промышленность, 1984. - 312 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В книге изложены условия получения сыропригодного молока, его физико-химический состав и свойства. Приведены способы подготовки молока к переработке. Большое внимание уделено приготовлению бактериальных заквасок и препаратов. Приводятся оптимальные технологические параметры производства сыров. Проанализированы причины пороков сыра и приведены способы их предотвращения. Для специалистов молочной промышленности.



Кл.слова:
харчова технологія -- молочний продукт

   Тип видання:   підручник   
4.

Дорофєєва, Н. В.
З історії грошей України [Електронний ресурс] / Н. В. Дорофєєва, 3. М. Комаринська. - К. ; Л. : [б. в.], 2000. - 164 с.

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Історія грошей як галузь історичної науки привертає увагу істориків, археологів, економістів і навіть мовознавців. Вивчення історії грошей дає можливість дослідити державні процеси, економіку, торгівлю певного періоду історії. Гроші розповідають про внутрішнє становище держави, його економічну силу чи слабкість. Повідомляють важливі дані про політичне життя, ідеологію, конкретну історію, дозволяючи уточнити або навіть з'ясувати імена і дати правління тих чи інших володарів. Особливе значення має вивчення історії грошей для поглиблення знань з економічної історії різних Історичних епох і періодів. Підготовку другого видання навчального посібника з історії грошей спонукало, перш за все, те, що ця проблематика зацікавила не лише студентів, фахівців, а й пересічних громадян. І це знайшло своє відображення у розширенні текстового матеріалу, а також збагаченні його тематичними ілюстраціями. Важливе місце у посібнику відведено історії грошей України, яка розглядається в контексті загального історичного процесу та подій, що його супроводжували. Достатньо уваги відведено історії появи грошей і грошового обігу, історії виникнення та функціонування грошових систем, проведенню грошових реформ, їх результатам (з найдавніших часів до сьогодення). Навчальний посібник складається з дев'яти тем, матеріал яких подається з дотриманням тематико-хронологічного принципу. Важливою ознакою у вивченні історії грошей є розгляд її в контексті історичних подій суспільно-політичного та економічного життя. Поглибленню знань з історії грошей допомагає словник «Ключові терміни і поняття», який є індивідуальним для кожної теми, виходячи з хронологічних рамок, подій та країн, про які йдеться у конкретній темі. Перевірці й закріпленню знань сприяють вміщені наприкінці кожної теми «Контрольні питання». Детальніше ознайомитись з тією чи іншою проблемою, поглибити знання допоможе рекомендована література до кожної окремої теми. У світовій історії важко знайти державу, яка не прагнула б до зміцнення своєї грошової системи, підвищення ролі грошей у суспільних відносинах. Україна — не виняток. Вона теж має давні традиції грошового виробництва й обігу, адже за свою багатовікову історію неодноразово виготовляла власні гроші.



Кл.слова:
нумізматика -- фінанси

   Тип видання:   наукове видання   
5.

Мирвис, Ф.
В пустыню и обратно [Електронний ресурс] : история самого грандиозного корпоративного тренинга : пер. с англ. / Ф. Мирвис, К. Аяс, Д. Рот. - М. : Альпина Бизнес Букс, 2006. - 267 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В книге рассказана захватывающая, почти детективная, история трансформации Unilever - одной из крупнейших мировых корпораций. Небольшая группа новаторов применила современные методы корпоративного тренинга и добилась грандиозных успехов. Методы этих тренингов не просто удивляют - они могут даже шокировать. Однако выгоды, которые получила компания в плане личного роста работников и всего бизнеса в целом, поистине огромны: увеличились темпы роста производства, доля рынка, уровень прибыльности. Это - история о том, как рядовые работники компании в особых обстоятельствах превратились в настоящих лидеров бизнеса. Их успех и неудачи в активизации брендов, запуске новых продуктов, привлечении потребителей и увеличении доходов можно считать примером новой предпринимательской культуры.



Кл.слова:
бізнес -- компанія -- виробництво

   Тип видання:   навчальний посібник   
Категорія: Хімічні науки   
6.

Ортнер, Л.
Практикум по органической химии [Електронний ресурс] : пер. с нем. / Л. Ортнер, Л. Рейхель. - М. : Гос. научно-технич. изд-во, 1930. - 237 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Настоящая книга представляет собой оригинальную и очень удачную попытку приспособить практикум по органической химии к современным запросам преподавания химии в высшей школе, сильно изменившимся в последнее время вследствие чрезвычайно быстрого развития химии и прогресса техники в области химических производств. То новое, что дает эта книга сравнительно с обычными руководствами этого рода, ясно изложено в предисловии авторов. Несомненно, что это новое должно ответить и на запросы высшей химической школы СССР в новых условиях ее развития. Достоинства предлагаемой книги — свежесть фактического материала, простота и ясность изложения и пр.— значительно превышают небольшие ее недостатки: категоричность некоторых теоретических объяснений, основанных лишь на гипотетических представлениях, и в отдельных случаях — краткость изложения при описании методов.



Кл.слова:
хімічна реакція -- органіка -- хімічне виробництво

   Тип видання:   словник   
7.

Рафалюк, В. В.
Англо-український і українсько-англійський словник з аналітичної хімії [Електронний ресурс] / В. В. Рафалюк, О. М. Ловягін. - Севастополь : Вебер, 2002. - 128 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Словник містить близько 4500 термінів в англо-українській частині, і стільки ж в українсько-англійській частині, та охоплює галузі аналітичної хімії, фармакології, екології, хімічної технології, технології харчових продуктів, нафтохімії, мінералогії, та ін. Може бути корисний для наукових працівників, аналітиків, провізорів, інженерів, метрологів, співробітників промислових лабораторій, викладачів, аспірантів і студентів, які спеціалізуються в галузі хімії, фармакології, екології, хімічної технології і суміжних дисциплін.



Кл.слова:
фармакологія -- нафтохімія -- мінералогія

   Тип видання:   енциклопедія   
8.


Encyclopedia of Food and Culture [Electronic resource] : in 3 vol. / S.H. Katz. - New York : Charles Scribner's Sons, 2003
Переклад назви: Енциклопедія їжі та культури

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ

Vol. 1 : Acceptance - Food Politics. - 720 p.

Vol. 2 : Food Production - Nuts. - 626 p.

Vol. 3 : Obesity - Zoroastrianism. - 712 p.


As the title implies, the encyclopedia discusses food in its relation to society. The 600 articles, arranged alphabetically, cover everything from the significance of Betty Crocker to bioactive food components. Chronological scope encompasses the Paleolithic origins of hunting and current trends such as comfort food and fusion cuisine. Length of the signed articles ranges from less than a page for most biographies (Birdseye, Clarence; Escoffier, Georges-Auguste) to more than 10 pages for Dairy products and Sensation and the senses. Some topics, among them Beer, France, and Fruit, are examined in series of subentries. See also references and current bibliographies are at the end of each entry, with some bibliographies containing Web sites. Interspersed throughout the text are boxes and sidebars on subjects such as genetically modified organisms, a controversial topic that is treated impartially. A box adjacent to the entry on Julia Child provides three quotations by Child. The best one is this advice: "No matter what happens in the kitchen, never apologize." The volumes also include tables with statistical information; for example, production, imports, and exports of butter by country.In addition to the set's 550 black-and-white photos and 50 maps, each volume has a section of color plates, an eclectic mix illustrating relationships between culture and food. A plate in volume 1 offers a detail of a Spanish still-life painting containing biscuits, a page from a Belgium biscuit catalog, and a photograph of a bread vendor in Central Asia. Interesting textual links between culture and food include a discussion of the problem of litter in the U.S. because of fast-food restaurants and the elevation of the chef, making "going to restaurants a combination of high theater and spectator sport." The contributors are listed in the appendix with affiliation and the articles they wrote. They include a number of U.S. academics but also Alan Davidson, the editor of The Oxford Companion to Food; the famous Paris bread baker, Lionel Poilane, who died last fall; Chef Fritz Blank of Deux Cheminees in Philadelphia; and cookbook author Elisabeth Lambert Ortiz. The appendix also has "Dietary Reference Intakes" and a "Systematic Outline of Contents," which is a good finding tool. The index is comprehensive, indexing minor names such as Marjorie Hendrick and the Watergate Inn, which are mentioned in the entry United States: Middle Atlantic. Criticisms are few. A general bibliography would have been useful because sometimes books mentioned in articles are not cited in the accompanying bibliographies. The ice cream entry says nothing about the great variety of flavors that are now in existence. The cookbook article fails to mention the effect of Erma Rombauer's Joy of Cooking on women in the twentieth century. Although this is an expensive resource, it is well worth the money. Recommended for all academic and public libraries that have patrons interested in food and culture.



Кл.слова:
їжа -- харчова технологія -- культура їжі

   Тип видання:   довідник   
9.


Справочник технолога молочного производства: технология и рецептуры [Електронний ресурс] : в 6 т.. - СПб. : ГИОРД, 1999-2005

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ

Т. 1 : Степанова Л.И. Цельномолочные продукты. - 1999. - 357 с.

Т.2 : Степанова Л.И. Масло коровье и комбинированное. - 2003. - 336 с.

Т. 4 : Арсеньева Т.П. Мороженное. - 2002. - 184 с.

Т. 6 : Кузнецов В.В., Липатов Н.Н. Технология детских молочных продуктов. - 2005. - 512 с.


В книге приводятся технология молока и цельномолочных продуктов, рецептуры на них, технологические схемы, пороки сырья и готовой продукции. Помешены также данные по их физическим свойствам, химическому составу и пищевой ценности. Справочник предназначен для специалистов молочной промышленности и может быть полезен лицам, осваивающим молочное дело.



Кл.слова:
молоко -- харчова технологія -- рецептура -- цільномолочна продукція

   Тип видання:   довідник   
10.


Справочник по производству спирта. Сырье, технология и технохимконтроль [Електронний ресурс] / В. Л. Яровенко [и др.]. - М. : Легкая и пищевая промышленность, 1981. - 336 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В справочнике приведены сведения о сырье и материалах, используемых в спиртовом производстве, условиях их хранения и транспортирования, описаны технология полуфабрикатов, технологические схемы и режимы получения спирта. Указаны расходы сырья, вспомогательных материалов, воды, пара, тепла, электроэнергии, а также производственные потери и выход спирта. Описана технология получения вторичных продуктов из отходов спиртового производства. Приведена схема технохимконтроля, описаны методы анализа сырья, материалов, полуфабрикатов и готовой продукции



Кл.слова:
спирт -- сировина -- харчова технологія

   Тип видання:   методичний посібник   
11.

Гарасим, П. М.
Фінансовий, управлінський і податковий облік у господарських товариствах (ВАТ, ЗАТ, ТОВ, ПОП, ПАП) [Електронний ресурс] / П. М. Гарасим, Г. П. Журавель, П. Я. Хомин. - Т. : [б. в.], 2003. - 522 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У навчальному посібнику висвітлено особливості фінансового, управлінського та податкового обліку основних засобів, запасів, коштів, розрахунків, витрат і доходів, капіталу на відкритих і закритих акціонерних товариствах, а також товариствах з обмеженою відповідальністю, приватно- орендних підприємствах, приватних агропромислових підприємствах галузей матеріального виробництва, торгівлі й постачання. На відміну від розрізненого викладу суті кожного з видів обліку в окремих посібниках, автори комплексно і взаємопов’язано висвітлили специфіку перших за тематичним принципом, що забезпечує цілісність сприйняття загальної системи бухгалтерського обліку. Матеріал подано з урахуванням змін і доповнень до Положень (стандартів) бухгалтерського обліку, податкового законодавства, діючого Плану рахунків, інших нормативних актів та найновіших досліджень вітчизняних і зарубіжних вчених. Навчальний посібник призначений для студентів, які навчаються за спеціальністю “Облік і аудит”. Він може бути корисним для облікових працівників, ревізорів, податкових інспекторів.



Кл.слова:
підприємництво

   Тип видання:   підручник   
12.

Старовойт, Л. Я.
Кулінарія [Електронний ресурс] / Л. Я. Старовойт, М. С. Косовенко, Ж. М. Смирнова. - К. : Вища школа, 1992. - 270 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У підручнику описано раціональні способи механічної кулінарної обробки продуктів для приготування страв і кулінарних виробів в умовах масового виробництва згідно з науково обгрунтованими нормами раціонального харчування. Викладено питання теплової кулінарної обробки продуктів, технології приготування страв. Приведено їхню якісну характеристику, строки реалізації, а також норми закладання сировини.



Кл.слова:
харчування -- страва -- рецепт приготування

   Тип видання:   методичний посібник   
13.

Морита, А.
Сделано в Японии [Електронний ресурс] / А. Морита. - М. : Альпина Бизнес Букс, 2007. - 202 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В наши дни нельзя представить себе мировой рынок изделий бытовой радиоэлектроники без товаров японского производства. За счет чего японской промышленности удалось в сравнительно короткие сроки занять лидирующее положение на мировом рынке? Каковы перспективы развития этой промышленности? Акио Морита выделяет наиболее характерные черты японского подхода к организации управления компанией, сопоставляет их с практикой управления в других капиталистических странах. Морита приводит достаточно полный портрет японского бизнесмена, излагает причины высокой конкурентоспособности японской электронной промышленности, рассматривает принципы формирования технической политики японских компаний.



Кл.слова:
товар -- виробництво -- якість

   Тип видання:   наукове видання   
14.

Моришима, М.
Равновесие, устойчивость, рост [Електронний ресурс] : многоотраслевой анализ : пер. с англ. / М. Моришима ; под общ. ред. В. Л. Макарова. - М. : Наука, 1972. - 280 с.. - (Экономико-математическая библиотека)

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Книга посвящена изучению математических моделей экономики. В ней рассмотрен широкий круг проблем как экономической теории в целом, так и собственно математической экономики. Центральная проблема книги - функционирование экономической системы - базируется на фундаментальном понятии экономического равновесия. В первых главах формулируются и изучаются модели рыночного равновесия. Основное же внимание уделяется моделям экономической динамики. Рассматриваются, в частности, в новом свете известные модели Леонтьева, Неймана и другие. В моделях экономической динамики определяется понятие равновесного сбалансированного роста. Подробно изучаются свойства цен, выпусков и других показателей в состоянии равновесного сбалансированного роста. Вводится также понятие эффективной траектории развития экономики и показывается, что при определенных условиях эффективная траектория приближается к состоянию равновесного сбалансированного роста.



Кл.слова:
інфляція -- виробництво -- теорія

   Тип видання:   підручник   
15.

Коган, И. М.
Химия красителей [Електронний ресурс] / И. М. Коган. - М. : Гос. Научно-техническое изд-во химической литературы, 1956. - 696 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Книга является пособием для углубленного изучения химии красителей. В ней изложены основные теоретические положения химии красителей и систематически рассмотрены все имеющие практическое значение классы красителей. В конце каждой главы помещен перечень литературы. Книга предназначена для учащихся химико-технологических вузов и факультетов, для аспирантов и преподавателей, а также для инженерно-технических и научных работников, интересующихся химией красителей.



Кл.слова:
виробництво -- промисловість

   Тип видання:   підручник   
16.

Щепкин, А. В.
Внутрифирменное управление (модели и методы) [Електронний ресурс] / А. В. Щепкин. - М. : ИПУ РАН, 2001. - 180 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


По характеру хозяйственной деятельности фирмы можно разделить на несколько крупных групп: промышленные, торговые, транспортные, страховые, инжиниринговые, туристские фирмы и т.д. В дальнейшем в работе будут рассматриваться механизмы и модели внутрифирменного управления промышленными фирмами. То есть такими фирмами, которые занимаются производством продукции.



Кл.слова:
виробництво -- керування -- персонал

   Тип видання:   підручник   
17.

Тимків, Б. М.
Технології. Деревообробка [Електронний ресурс] : підручник для 10 класів загальноосвітніх навчальних закладів : профільний рівень / Б. М. Тимків, Ю. О. Туранов, В. В. Понятишин. - Л. : Світ, 2010. - 288 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Розкрито особливості організації деревообробних підприємств, розглянуто основні породи, види та властивості деревини, застосування пиломатеріалів, технологічні процеси виготовлення виробів із використанням електроінструментів, малогабаритних верстатів та процес створення творчих проектів виробів, декорованих різними художніми техніками, викладені базові знання про меблеве виробництво. Лабораторні та практичні заняття допоможуть набути вмінь і навичок обробки деревини ручними та електроінструментами.



Кл.слова:
деревина -- меблеве виробництво

   Тип видання:   навчальний посібник   
18.


Анализ хозяйственной деятельности [Електронний ресурс] : учеб. пособие / под ред. В.И. Бариленко. - М. : Омега-Л, 2009. - 414 с.. - (Высшее финансовое образование)

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В учебном пособии рассматривается роль анализа хозяйственной деятельности предприятий в условиях рыночной экономики, основы теории анализа, приемы и способы его проведения, информационная база. Раскрывается методика анализа финансового состояния предприятия, производства и продаж, использования трудовых ресурсов и средств на оплату труда, основных фондов и материальных ресурсов. Представлен порядок анализа себестоимости и финансовых результатов деятельности предприятия с подсчетом резервов возможного увеличения прибыли и рентабельности. Для студентов экономических специальностей.



Кл.слова:
підприємство -- виробництво -- продаж

   Тип видання:   навчальний посібник   
19.

Калина, А. В.
Менеджмент продуктивності [Електронний ресурс] : навчальний посібник / А. В. Калина, С. П. Калініна, Н. Д. Лук'янченко. - К. : Вид-во МАУП, 2004. - 232 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У пропонованому навчальному посібнику відображені досягнення економічної науки в галузі управління продуктивністю з розкриттям і використанням минулих і сучасних світових підходів і досвіду. Розглядаються базові поняття, пов’язані з продуктивністю праці. Висвітлюються питання планування і прогнозування, аналізу, контролю і підвищення продуктивності праці. Для студентів вищих закладів освіти і спеціалістів, які цікавляться проблемами управління інтенсифікацією виробництва і підвищення рівня його ефективності у складних умовах реформування економіки.



Кл.слова:
продуктивність праці -- структура -- трудомісткість

   Тип видання:   підручник   
20.

Форрестер, Дж.
Основы кибернетики предприятия [Електронний ресурс] : пер. с англ. / Дж. Форрестер. - М. : Прогресс, 1971. - 340 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Одна из первых книг основателя системной динамики. В книге изложен метод моделирования динамического поведения систем, учитывающий наличие обратных связей между элементами и нелинейный характер их взаимодействия.



Кл.слова:
моделювання -- виробництво -- динамічна система -- динамічна модель
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського