Бази даних

Наукова електронна бібліотека - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Віртуальна довідка (14)Автореферати дисертацій (40)Реферативна база даних (920)Книжкові видання та компакт-диски (551)Журнали та продовжувані видання (9)
Пошуковий запит: (<.>K=ГОТЕЛ$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 15
Представлено документи з 1 до 15

   Тип видання:   довідник   
1.


King Edward hotel guests' book [Electronic resource]. - Toronto : The mail job printing company, 1906. - 72 p.
Переклад назви: Гостьова книга King Edward Hotel

Рубрики:


 Джерело інформації

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ




Кл.слова:
готель -- гість

   Тип видання:   підручник   
2.

Ростовський, В. С.
Барна справа [Електронний ресурс] : підручник / В. С. Ростовський, С. М. Шамян. - 2-е вид.. - К. : Центр учбової літератури, 2011. - 395 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У зв’язку із західноєвропейською інтеграцією України та вступом до СОТ швидкого розвитку набуває в Україні туристична індустрія, курортна діяльність. Тому в багатьох вищих навчальних закладах, технічних та кулінарних училищах планується підготовка спеціалістів, бакалаврів із нової спеціальності 6.140101 «Готельно-ресторанна справа». У підручнику розглядаються питання організаційної структури барів в Україні, їх технічного оснащення, технології приготування коктейлів та напоїв, організації роботи барменів. Видання розраховане на підготовку менеджерів у галузі барної справи.



Кл.слова:
готельно-ресторанна справа -- кулінарія -- напій

   Тип видання:   підручник   
3.

Мальська, М. П.
Готельний бізнес: теорія та практика [Електронний ресурс] : підручник / М. П. Мальська, І. Г. Пандяк. - 2-е вид., перероб. і доп.. - К. : Центр учбової літератури, 2012. - 472 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У підручнику систематизовано виклад організаційних, управлінських та технологічних засад вивчення готельної сфери як навчальної дисципліни теоретико-методологічного та прикладного спрямування. Послідовно розкрито питання еволюції сфери гостинності, проаналізовано проблему типології та класифікації готельних підприємств, організації та управління, технології обслуговування, архітектурно-планувальні особливості споруд готельних підприємств. Підручник пропонується для студентів вищих навчальних закладів, які готуються працювати у сфері туризму, викладачів вищих навчальних закладів, працівників готельної та туристичної сфери, усіх, хто цікавиться розвитком сфери гостинності.



Кл.слова:
мікроекономіка -- туризм

   Тип видання:   наукове видання   
Категорія: Будівництво   
4.


Design hotels. Architectural design [Electronic resource]. - [S. l.] : Links, 1998. - 234 p.
Переклад назви: Проектування готелів. Архітектурний дизайн

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Hotel architecture tends to look like office building architecture in some cases, and not that interesting office architecture, but the dull type. Fortunately, there are also cases of unique and well thought architectural plans for hotels, showcased in this article through a few examples. A small number of these are just projects or in construction, but the rest are just architectural marvels.



Кл.слова:
архітектура -- готелі світу

   Тип видання:   навчальний посібник   
5.
 


Елканова, Д. И.
Основы индустрии гостеприимства [Електронний ресурс] : учеб. пособ. / Д. И. Елканова, Д. А. Осипов, В. В. Романов, Е. В. Сорокина. - [Б. м.] : Дашков и Ко, 2010. - 248 с.

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В предлагаемом издании комплексно освещается сфера гостиничного бизнеса, дается исторический очерк развития мирового гостиничного хозяйства. Особое внимание уделено маркетингу, PR-деятельности, системе классификации гостиниц, организационным структурам управления. Приводятся современные модели организации гостиничного бизнеса и методы управления. Для студентов, обучающихся по специальности "Социально-культурный сервис и туризм".



Кл.слова:
мандрівник -- туризм -- туристичний бізнес -- готель -- сервіс

   Тип видання:   методичний посібник   
6.

Ковтонюк, М. В.
Курортологія [Електронний ресурс] / М. В. Ковтонюк ; Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна», Кафедра реабілітації. - К. : Університет “Україна”, 2010. - 139 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ




Кл.слова:
рекреація -- туризм -- готельний бізнес

   Тип видання:   навчальний посібник   
7.


Методичні вказівки до самостійної роботи та виконання практичних занять з дисципліни "Управління персоналом" [Електронний ресурс] / уклад. С. М. Танянська ; Українська медична стоматологічна академія. - Полтава : [б. в.], 2008. - 39 с.

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Для студентів 5 курсу денної форми навчання напряму підготовки «Туризм», спеціальностей 7.050401 – «Туризм», 7.050402 – «Готельне господарство».



Кл.слова:
менеджмент -- туризм -- готельне господарство

   Тип видання:   науково-популярне видання   
8.
 


DeHony, Jo Jean Thomas.
Life in the hotel [Electronic resource] : hotel history / Jo Jean Thomas DeHony. - Bloomington : Xlibris, 2014. - 226 p
Переклад назви: Життя в готелі: історія готелів

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Over 100 years of life in a Hotel. In 1900 The Chamberlins moved to “Cody”, a town with few buildings and very few people. Agnes Chamberlin started a boarding house in 1904, later expanded into Hotel Chamberlin. Her ideas filled with interesting challenges, were usually quite successful. She gave her Homestead land to the City in 1935 to enlarge the Airport. In 1939 Agnes sold to George and Hattie Edwards. It was renamed Pawnee Hotel in 1941. In 1974 Edwards sold to Jo Jean DeHony. Jo Jean remodeled and operated the Pawnee Hotel for more than 31 years and sold it in 2005."



Кл.слова:
готелі -- сфера послуг -- культурологія

   Тип видання:   зб. статей   
9.


Соціально-політичні, економічні та гуманітарні виміри європейської інтеграції України [Електронний ресурс] : збірник наукових праць IIІ Міжнародної науково-практичної конференції : у 2 т. ; Київський національний торговельно-економічний університет, Вінницький торговельно-економічний інститут КНТЕУ, Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczym Jana Kochanowskiego w Kielcach, Університет «Petre Andrei», Академічне товариство ім. М. Балудянського / Київський національний торговельно-економічний університет, Вінницький торговельно-економічний інститут КНТЕУ, Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczym Jana Kochanowskiego w Kielcach, Університет «Petre Andrei», Академічне товариство ім. М. Балудянського. - Вінниця : Видавничо-редакційний відділ ВТЕІ КНТЕУ, 2015

Рубрики:

Географічні рубрики:

Ч. 1. - 722 с.  Текст у форматі PDF 13.71 Мб

Ч. 2. - 606 с.  Текст у форматі PDF 6.06 Мб


У збірнику наукових праць Міжнародної науково-практичної конференції розглядаються питання сталого розвитку суспільства: можливості розвитку місцевих громад; управління інноваційно-інвестиційним розвитком підприємства в сучасних умовах; актуальні проблеми менеджменту та фінансові механізми забезпечення розвитку економіки України; проблеми обліково-аналітичного, контрольного та інформаційного забезпечення управління підприємства. Досліджуються інноваційні моделі та інформаційні технології в науці, освіті, економіці; теоретичні та практичні аспекти сучасного товарознавства; актуальні проблеми, тенденції, перспективи розвитку готельно-ресторанного та туристичного бізнесу в Україні. Висвітлюються питання євроінтеграції України: історичні, соціально-політичні та правові орієнтири; інтерактивні технології та методи навчання як засіб формування іншомовної професійної компетенції. Розраховано на науковців, спеціалістів, викладачів, аспірантів, здобувачів вищої освіти.



Кл.слова:
менеджмент -- управління персоналом -- маркетинг -- реклама

   Тип видання:   зб. статей   
10.


Соціально-політичні, економічні та гуманітарні виміри європейської інтеграції України [Електронний ресурс] : збірник наукових праць V Міжнародної науково-практичної конференції : у 2 ч. / Вінницький торговельно-економічний інститут ; голов. ред. Н. Л. Замкова. - Вінниця : [б. в.], 2017

Рубрики:

Географічні рубрики:

Ч. 1. - 512 с.  Текст у форматі PDF 5.24 Мб

Ч. 2. - 644 с.  Текст у форматі PDF 8.67 Мб


У збірнику наукових праць Міжнародної науково-практичної конференції розглядаються питання сталого розвитку суспільства: можливості розвитку місцевих громад; управління інноваційно-інвестиційним розвитком підприємства в сучасних умовах; актуальні проблеми менеджменту та фінансові механізми забезпечення розвитку економіки України; проблеми обліково-аналітичного, контрольного та інформаційного забезпечення управління підприємства. Досліджуються інноваційні моделі та інформаційні технології в науці, освіті, економіці; теоретичні та практичні аспекти сучасного товарознавства; актуальні проблеми, тенденції, перспективи розвитку готельно-ресторанного та туристичного бізнесу в Україні. Висвітлюються питання євроінтеграції України: історичні, економічні, соціально-політичні та правові орієнтири; інтерактивні технології та методи навчання як засіб формування іншомовної професійної компетенції. Розраховано на науковців, спеціалістів, викладачів, аспірантів, здобувачів вищої освіти.



Кл.слова:
гібридна економіка -- конкурентні переваги -- фандрайзинг -- венчурний капітал

   Тип видання:   підручник   
11.

Бойко, М. Г.
Організація готельного господарства [Електронний ресурс] : підручник / М. Г. Бойко, Л. М. Гопкало ; Київський національний торговельно-економічний університет. - Київ : [б. в.], 2010. - 448 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Текст у форматі PDF 3.82 Мб


У підручнику ґрунтовно проаналізовано досвід організації діяльності в готельному бізнесі; висвітлено сучасні тенденції розвитку світової індустрії гостинності та готельного господарства України, практичні аспекти класифікації, типізації підприємств готельного господарства; розкрито особливості технології обслуговування споживачів готельних послуг; розглянуто основи матеріально-технічного постачання та організації праці персоналу на підприємствах готельного господарства. Призначений для студентів напряму «Менеджмент» професійного спрямування «Менеджмент організацій» варіативних компонент «Менеджмент готельно-ресторанного бізнесу» та «Менеджмент туристичної індустрії».



Кл.слова:
індустрія гостинності -- організація приміщень -- білизняне господарство -- ресторанне обслуговування

   Тип видання:   монографія   
12.


Управління якістю послуг готелів: методологія та практика [Електронний ресурс] : монографія / Т. І. Ткаченко [та ін.] ; Київський національний торговельно-економічний університет. - Київ : [б. в.], 2012. - 728 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Текст у форматі PDF 6.01 Мб


У монографії визначено теоретико-методологічні засади управління якістю готельних послуг, сутність складових елементів системи управління якістю, інструментарій та методичні підходи до оцінки рівня якості готельних послуг. Розкрито особливості управління якістю послуг на підприємствах готельного господарства, проведено оцінку їх стану та тенденцій розвитку на основі комплексного аналізу статистичних та експериментальних даних, досліджено рівень якості готельних послуг в Україні. Запропоновано методику розроблення та впровадження систем якості в готельному господарстві. Призначено для науковців, викладачів, працівників готельного бізнесу.



Кл.слова:
готельний бізнес -- сертифікація -- мотивація персоналу

   Тип видання:   науково-практична конференція   
13.


Соціально-політичні, економічні та гуманітарні виміри європейської інтеграції України: Збірник наукових праць VI Міжнародної науково-практичної конференції (17 – 19 вересня 2018 року) [Електронний ресурс] : збірник наукових праць. Частина 1 ; Київський національний торговельно-економічний університет, Вінницький торговельно-економічний інститут КНТЕУ / Київський національний торговельно-економічний університет, Вінницький торговельно-економічний інститут КНТЕУ. - Вінниця : Видавничо-редакційний відділ ВТЕІ КНТЕУ, 2018. - 488 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:
  

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У збірнику наукових праць Міжнародної науково-практичної конференції розглядаються питання управління інноваційно-інвестиційним розвитком підприємства в сучасних умовах; актуальні проблеми менеджменту та фінансові механізми забезпечення розвитку економіки України; проблеми обліково-аналітичного, контрольного та інформаційного забезпечення управління підприємства. Досліджуються інноваційні моделі та інформаційні технології в науці, освіті, економіці; теоретичні та практичні аспекти сучасного товарознавства; актуальні проблеми, тенденції, перспективи розвитку готельно-ресторанного та туристичного бізнесу в Україні, державотворчі процеси в Україні як фактори сталого розвитку сучасної правової доктрини. Висвітлюються питання євроінтеграції України: історичні, економічні, соціально-політичні орієнтири та здоров’язберігаючі аспекти; інтерактивні технології та методи навчання як засіб формування іншомовної професійної компетенції. Розраховано на науковців, спеціалістів, викладачів, аспірантів, здобувачів вищої освіти.



Кл.слова:
розвиток -- удосконалення -- ефективність

   Тип видання:   науково-практична конференція   
14.


Соціально-політичні, економічні та гуманітарні виміри європейської інтеграції України: Збірник наукових праць VI Міжнародної науково-практичної конференції (17 – 19 вересня 2018 року) [Електронний ресурс] : збірник наукових праць. Частина 2 ; Київський національний торговельно-економічний університет, Вінницький торговельно-економічний інститут КНТЕУ / Київський національний торговельно-економічний університет, Вінницький торговельно-економічний інститут КНТЕУ. - Вінниця : Видавничо-редакційний відділ ВТЕІ КНТЕУ, 2018. - 496 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:
  

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У збірнику наукових праць Міжнародної науково-практичної конференції розглядаються питання управління інноваційно-інвестиційним розвитком підприємства в сучасних умовах; актуальні проблеми менеджменту та фінансові механізми забезпечення розвитку економіки України; проблеми обліково-аналітичного, контрольного та інформаційного забезпечення управління підприємства. Досліджуються інноваційні моделі та інформаційні технології в науці, освіті, економіці; теоретичні та практичні аспекти сучасного товарознавства; актуальні проблеми, тенденції, перспективи розвитку готельно-ресторанного та туристичного бізнесу в Україні, державотворчі процеси в Україні як фактори сталого розвитку сучасної правової доктрини. Висвітлюються питання євроінтеграції України: історичні, економічні, соціально-політичні орієнтири та здоров’язберігаючі аспекти; інтерактивні технології та методи навчання як засіб формування іншомовної професійної компетенції. Розраховано на науковців, спеціалістів, викладачів, аспірантів, здобувачів вищої освіти.



Кл.слова:
маркетинг -- розвиток -- бізнес -- фінансове забезпечення

   Тип видання:   монографія   
15.


Організація та моделювання процесів розвитку готельно-ресторанного бізнесу [Електронний ресурс] : монографія / І. В. Савельєва [и др.] ; Одеський національний морський університет. - Одеса : ОНМУ, 2019. - 283 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Текст у форматі PDF 11.61 Мб


У монографії досліджуються теоретичні та практичні аспекти готельно-ресторанного бізнесу, визначено напрямки удосконалення організації та моделювання процесів розвитку готельно-ресторанного бізнесу. Особлива увага приділена специфіці готельно-ресторанного обслуговування на круїзних суднах.

Монографія призначена для фахівців і підприємців, що займаються проблемами готельно-ресторанного бізнесу, студентів, які навчаються за туристськими спеціальностями у вищих навчальних закладах, широкого кола читачів, які цікавляться проблемами і перспективами розвитку готельно-ресторанного бізнесу в туристичних регіонах, а також особливостями готельно-ресторанного обслуговування на круїзних суднах.



Кл.слова:
туристична привабливость -- якість готельних послуг -- міжнародні стандарти якості послуг
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського