РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000686145<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Сиза О. 
Ефективність контролю якості харчових продуктів методом тонкошарової хроматографії / О. Сиза, І. Тимкова, О. Савченко, В. Челябієва // Техн. науки та технології. - 2018. - № 1. - С. 150-158. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

За якісним і кількісним складом компонентів у харчових продуктах можна судити, наскільки вони натуральні й безпечні, який у них вміст вітамінів і мікроелементів, як змінюються властивості у процесі технологічної обробки. Для визначення якісного й кількісного складу харчових продуктів використовують методи газорідинної, йонообмінної або рідинної хроматографії високої роздільної здатності. При цьому незаслужено мало уваги надається застосуванню методу тонкошарової хроматографії (ТШХ). З використанням методу ТШХ досліджували стабільність вітаміну C у разі нагрівання й за дії оцтової кислоти (умови консервування), а також вміст вітаміну C у продуктах харчування, які вживаються найбільше після їх тривалого зберігання (лимон, яблуко, картопля, буряк) і можуть бути джерелом вітаміну C у зимово-весняний період. Дослідження, проведені за допомогою йодометричного методу шляхом прямого титрування, показали задовільну збіжність з результатами, одержаними за методом ТШХ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж101341 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Наукова періодика України 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського