Сиза О. Ефективність контролю якості харчових продуктів методом тонкошарової хроматографії / О. Сиза, І. Тимкова, О. Савченко, В. Челябієва // Техн. науки та технології. - 2018. - № 1. - С. 150-158. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.За якісним і кількісним складом компонентів у харчових продуктах можна судити, наскільки вони натуральні й безпечні, який у них вміст вітамінів і мікроелементів, як змінюються властивості у процесі технологічної обробки. Для визначення якісного й кількісного складу харчових продуктів використовують методи газорідинної, йонообмінної або рідинної хроматографії високої роздільної здатності. При цьому незаслужено мало уваги надається застосуванню методу тонкошарової хроматографії (ТШХ). З використанням методу ТШХ досліджували стабільність вітаміну C у разі нагрівання й за дії оцтової кислоти (умови консервування), а також вміст вітаміну C у продуктах харчування, які вживаються найбільше після їх тривалого зберігання (лимон, яблуко, картопля, буряк) і можуть бути джерелом вітаміну C у зимово-весняний період. Дослідження, проведені за допомогою йодометричного методу шляхом прямого титрування, показали задовільну збіжність з результатами, одержаними за методом ТШХ. Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-9
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж101341 Пошук видання у каталогах НБУВ
Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|