Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (1)Автореферати дисертацій (61)Книжкові видання та компакт-диски (450)Журнали та продовжувані видання (24)
Пошуковий запит: (<.>U=П81$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 523
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Оліфіренко В. В. 
Біологічна цінність білків м'яса великої рогатої худоби при ураженні туберкульозом / В. В. Оліфіренко // Тавр. наук. вісн. - 1999. - Вип. 11, ч. I. - С. 149-152. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.111 + Р123.852

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69225 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
2.

Кравців Р. Й. 
Ветеринарно-санітарна експертиза ковбасних виробів і копченостей : Навч. посіб. для студ. та викл. вищ. навч. закл. із спец. "Вет. медицина" / Р. Й. Кравців, Ю. І. Остап'юк. - Л., 1999. - 248 c. - Бібліогр.: 66 назв. - укp.

Наведено основні методи визначення доброякісності, техно-хімічного аналізу, бактеріологічного дослідження, ветеринарно-санітарного контролю ковбасних виробів і копченостей. Висвітлено питання впливу різних факторів на технологічні процеси їх виготовлення, наведено оцінку якості ковбас і копченостей після випуску з цеху та правила їх продажу в торговельній мережі. Викладено основні санітарно-гігієнічні вимоги щодо ковбасних цехів, а також методику виготовлення ковбас і копченостей за домашніх умов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.852 я73 + П817.11 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА594882 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Царенко О. М. 
Еколого-гігієнічні аспекти ефективності інкубації яєць сільськогосподарської птиці / О. М. Царенко, Г. О. Богданов, П. П. Достоєвський, І. П. Кровопишин, А. П. Байдевлятов; УААН. Сум. держ. аграр. ун-т. - Суми : Мрія-1 ЛТД, 1999. - 85 c. - укp.

Розглядається основне і допоміжне устаткування інкубаторіїв, особливості інкубації яєць, виведення птиці. Аналізується біологічний контроль, ветеринарно-санітарні та гігієнічні заходи у цеху інкубації. Повідомляється про організацію, нормування і оплату праці під час інкубації яєць.


Індекс рубрикатора НБУВ: П68-443,061 + П811.6,061 + У9(4УКР)325.253.11-645

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА588780 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Царенко О. М. 
Економіко-екологічні, технологічні та ветеринарно-санітарні аспекти підвищення ефективності птахівництва України на основі передових технологій / О. М. Царенко, Г. О. Богданов, П. П. Достоєвський, В. Ф. Горжєєв, П. О. Романюк; УААН. Сум. держ. аграр. ун-т. - Суми : Мрія-1 ЛТД, 1999. - 76 c. - укp.

Розглядаються шляхи підвищення ефективності птахівничої галузі на прикладі передових підприємств України і досвіду зарубіжних птахівників. Подаються конкретні науково-обгрунтовані пропозиції по удосконаленню структури підприємств м'ясного і яйценосного напрямку, технології, організації і ветеринарно-санітарного захисту. Наводяться дані економічних розрахунків ефективності впроваджуваних заходів.


Індекс рубрикатора НБУВ: П811.547,061 + У9(4Укр)325.253-07

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА588717 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Царенко О. М. 
Економічні та еколого-технологічні проблеми знезаражування і утилізації відходів у птахівництві України / О. М. Царенко; УААН. Сум. держ. аграр. ун-т. - Суми : ВВП "Мрія-1" ЛТД, 1999. - 223 c. - укp.

Розглядаються актуальні проблеми розвитку птахівництва в умовах ринкової економіки, основні принципи еколого-економічної конверсії птахівництва. Висвітлюються загальні технологічні особливості виробництва м'яса птиці і яєць, проектування птахівничих підприємств з урахуванням екологічних і санітарно-гігієнічних критеріїв. Досліджуються проблеми генеральної екологізації технологічних процесів у птахівництві, утилізації пташиного посліду, підстилки і стічних вод. Повідомляється про техніку безпеки і гігієну праці при роботі з відходами птахівництва, дається економічна оцінка утилізації і знешкодження відходів у птахівництві та ін.


Індекс рубрикатора НБУВ: П811.68,021

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА589968 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Кравців Р. Й. 
Застосування мікро-ЕОМ у навчальному процесі (на кафедрах біологічного та ветеринарного циклів) : Навч. посіб. для студ. аграр. закл. освіти / Р. Й. Кравців, Р. М. Ступницький, Б. І. Козій. - К. : Урожай, 1998. - 115 c. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Описано основні моменти підготовки комп'ютерів та комп'ютерних класів до роботи, послідовні етапи роботи з операційною системою, основні команди вводу та виводу інформації, елементи програмування на різних версіях мови Бейсик для початківців. Висвітлено також досвід застосування модульно-рейтингової оцінки знань студентів.


Індекс рубрикатора НБУВ: З970.826 + Ч421.253.1 + Е60*73 я73-9 + П817.1 я73-9

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА585731 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Передера С. Б. 
Методи визначення бактеріальної забрудненості повітря птахівничих приміщень / С. Б. Передера, Ж. О. Передера, Р. В. Передера // Вісн. Полтав. держ. с.-г. ін-ту. - 1998. - № 1. - С. 38-39. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Надані матеріали порівнювальної оцінки уловлюючої здатності різних способів, що використовуються при бактеріологічній оцінці повітря в птахівничих приміщеннях.


Індекс рубрикатора НБУВ: П811.547

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Прокопенко П. С. 
Оптимізація мікроклімату корівників / П. С. Прокопенко // Тавр. наук. вісн. - 1999. - Вип. 11, ч. I. - С. 141-144. - укp.

За результатами досліджень щодо оцінки мікроклімату корівників у холодний період року зроблено висновок: основні показники повітряного середовища не відповідають зоогігієнічним нормативам. Внаслідок заходів щодо оптимізації мікроклімату в дослідному корівнику (за розрахунками потреби у вентиляції, нормалізації теплового балансу й освітленості приміщень) вдалося підвищити основні показники повітряного середовища корівника у холодний період року до меж зоогігієнічних норм для утримання тварин.


Індекс рубрикатора НБУВ: П811.541,025

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69225 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Власенко В. В. 
Судебная и ветеринарно-санитарная экспертизы мяса диких животных / В. В. Власенко, И. В. Скирский. - Винница : РИО ОАО "Виноблтипография", 1998. - 175 c. - Библиогр.: 171 назв. - рус.

Освещены проблемы судебной и ветеринарно-санитарной экспертиз на базе нового законодательства Украины. Приведены новые подходы к определению возраста диких животных, а также мяса по строению волоса. Рассмотрены вопросы юридической ответственности за нарушение правил охраны, использования и воспроизводства животного мира.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.11

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА603278 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Шумейко В. Н. 
Экологическая фармакология пчеловодства / В. Н. Шумейко, В. М. Овруцкий, В. П. Литвин. - К.; М., 1999. - 106 c. - рус.

Изложены особенности применения противоэпизоотических, экологофармакотерапических средств, в частности, санапина - нового многофункционального средства для пчеловодства. Описаны фармакотерапические и технологические приемы санации, профилактики и лечения пчел в условиях нарастающего загрязнения окружающей среды.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.328.9,021

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА597168 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Якубчак О. М. 
Ветеринарно-санітарна експертиза з основами технології і стандартизації продуктів тваринництва : Підруч. для підготов. фахівців в аграр. вищ. навч. закл. III - IV рівнів акредитації зі спец. "Вет. медицина" / О. М. Якубчак, В. І. Хоменко, С. Д. Мельничук, В. М. Ковбасенко, Р. Й. Кравців. - 2-е вид., виправл., доповн. - К. : ТОВ "Біопром", 2005. - 800 c. - Бібліогр.: с. 791-794. - укp.

Висвітлено питання ветеринарно-санітарної експертизи, основи технології та стандартизації продуктів тваринництва. Наведено технологію одержання, переробки, транспортування та зберігання даних продуктів, а також вимоги чинних нормативно-правових актів до забійних тварин, їх переробки, дослідження органів і туш та їх ветеринарно-санітарної оцінки. Викладено порядок проведення експеритизи м'яса, молока, продуктів їх переробки, яєць, рибних продуктів, меду, сировини тваринного походження.

Освещены вопросы ветеринарно-санитарной экспертизы с основами технологии и стандартизации продуктов животноводства. Приведены технология получения, переработки, транспортировки и хранения данных продуктов, а также требования действующих нормативно-правовых актов к забойным животным, их переработке, исследованию органов и туш и их ветеринарно-санитарной оценке. Изложен порядок проведения экспертизы мяса, молока, продуктов их переработки, яиц, рыбных продуктов, меда, сырья животного происхождения.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС40596 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Ветеринарно-санітарна експертиза харчових продуктів в Україні; Законодавчі та нормативні документи ветеринарної медицини : Допов. 2003 р. / ред.: В. Л. Іванов; упоряд.: Н. Р. Крутяк, В. С. Тимошенко. - Л. : Леонорм, 2004. - 303 c. - (Нормат. база п-ва). - укp.

Наведено основні нормативно-правові документи, прийняті Верховною Радою України та центральними органами виконавчої влади протягом 2003 р. з питань ветеринарної медицини.

Изложены основные нормативно-правовые документы, принятые Верховным Советом Украины и центральными органами исполнительной власти в 2003 г. по вопросам ветеринарной медицины.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817 я8 + Р123.10 я2

Рубрики:

Шифр НБУВ: СО26116 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Кравців Р. Й. 
Ветеринарно-санітарний контроль та оцінка якості продуктів птахівництва : Навч. посіб. для студ. та викл. із спец. "Вет. медицина" / Р. Й. Кравців, І. В. Куциняк, Р. В. Біленчук, О. О. Дашковський. - Л. : Галиц. вид. спілка, 2004. - 188 c. - Бібліогр.: с. 179-180. - укp.

Розглянуто питання організації ветеринарно-санітарного контролю (ВСК) на птаховиробничих підприємствах, наведено ветеринарно-санітарні вимоги до приймання та післязабойного ВСК птиці. Проаналізовано особливості будови її м'язової та кісткової тканин залежно від виду, а також проведення ветеринарно-санітарної експертизи яєць, яєчних продуктів.

Рассмотрены вопросы организации ветеринарно-санитарного контроля (ВСК) на предприятиях по производству птицы, приведены ветеринарно-санитарные требования к ее приемке и послезабойному ВСК. Проанализированы особенности построения мышечной и костной тканей птицы в зависимости от вида, а также проведения ветеринарно-санитарной экспертизы яиц, яичных продуктов.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.11я73 + П817.15я73 + П817.21я73

Шифр НБУВ: ВА657995 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Нікітенко А. М. 
Іонізуючі випромінювання та корекція природної резистентності молодняка великої рогатої худоби / А. М. Нікітенко, М. В. Козак, В. В. Малина, Т. П. Ткаченко. - Л. : ЛА "Піраміда", 2001. - 209 c. - Бібліогр.: 58 назв. - укp.

Висвітлено вплив іонізуючого випромінювання на біологічні об'єкти. Досліджено основні методи захисту організму від впливу іонізуючого випромінювання. Проаналізовано роль біологічно активних речовин у формуванні природної резистентності та корекції функцій імунної системи організму. Наведено характеристику імуномодулювального препарату "Гомотин" та комплексу активуючих факторів імунітету (КАФІ). Розглянуто коригувальний вплив імуномодуляторів на гомеостаз великої рогатої худоби на забруднених радіонуклідами територіях. Визначено економічну ефективність використання імуномодуляторів під час вирощування молодняка великої рогатої худоби.


Індекс рубрикатора НБУВ: П60-44-271.25 + П817.11

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА612424 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Кравців Р. Й. 
Ветеринарно-санітарний контроль на підприємствах м'ясної промисловості : Навч. посіб. для підготов. фахівців в аграр. вищ. навч. закл. III - IV рівнів акредитації із спец. "Ветеринар. медицина" / Р. Й. Кравців, П. І. Вербицький, Ю. І. Остап'юк. - Л. : Галиц. вид. спілка, 2002. - 367 c. - Бібліогр.: с. 366-367. - укp.

Розглянуто питання організації ветеринарно-санітарного контролю в цехах м'ясопереробних підприємств, якості м'ясних туш, сортового розрубання, а також холодильної обробки м'яса. Наведено ветеринарно-санітарні вимоги до транспортування, приймання та передзабійного утримання тварин і птиці на м'ясокомбінатах. Викладено правила продажу м'яса та м'ясопродуктів.

Рассмотрены вопросы организации ветеринарно-санитарного контроля в цехах мясоперерабатывающих предприятий, качества мясных туш, сортовой рубки, а также холодильной обработки мяса. Приведены санитарно-ветеринарные требования к транспортировке, приемке и предзабойному содержанию животных и птицы на мясокомбинатах. Изложены правила продажи мяса и мясопродуктов.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.21я73

Шифр НБУВ: ВА639493 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Методи оцінки вгодованості м'ясної худоби та визначення якості м'яса / ред.: М. Г. Повозніков; Вінниц. держ. аграр. ун-т, Поділ. держ. аграр.-техн. акад. - Кам'янець-Поділ. : Абетка, 2003. - 18 c. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Висвітлено систему оцінку вгодованості м'ясної худоби та наведено інформацію щодо методів визначення фізико-хімічних показників якості м'язової тканини тварин, зокрема, інтенсивності її забарвлення, вільної і зв'язаної води у м'ясі, його ніжності, мармуровості, калорійності, повноцінних та сполучнотканинних білків, триптофану.

Освещена система оценки вскармливания мясного скота и приведена информация по методах определения физико-химических показателей качества мышечной ткани животных, в частности, интенсивности ее окраски, свободной и связанной воды в мясе, его нежности, мраморности, калорийности, полноценных и соединяющих тканевых белков, триптофана.


Індекс рубрикатора НБУВ: П60-60 + П817.11 + Л92-1с

Рубрики:

Шифр НБУВ: Р98924 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Високос М. П. 
Практикум для лабораторно-практичних занять з гігієни тварин : Навч. посіб. / М. П. Високос, М. В. Чорний, М. О. Захаренко. - Х. : Еспада, 2003. - 217 c. - укp.

Викладено стандартні методи дослідження повітряного середовища, води, грунту, кормів, виробничих приміщень, розрахунки, які використовуються під час санітарно-гігієнічної оцінки та експертизи типових проектів тваринницьких об'єктів. Наведено основні нормативні дані, за якими можна здійснювати контроль за результатами проведених досліджень, методики проведення розрахунків оптимальних параметрів вентиляції, теплового балансу, водопостачання, мікроклімату.

Изложены стандартные методы исследования воздушной среды, воды, почвы, кормов, производственных помещений, расчёты, использующиеся при санитарно-гигиенической оценке и экспертизе типовых проектов животноводческих объектов. Приведены основные нормативные данные, по каким можно осуществлять контроль по результатам проведённых исследований, методики проведения расчётов оптимальных параметров вентиляции, теплового баланса, водоснабжения, микроклимата.


Індекс рубрикатора НБУВ: П81 я73-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА639866 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Зон Г. А. 
Судово-ветеринарна експертиза : Навч. посіб. / Г. А. Зон. - Суми : ВВП "Мрія-1" ЛТД, 2002. - 257 c. - Бібліогр.: с. 256-257. - укp.

Розглянуто судово-процесуальні аспекти та питання судово-ветеринарної експертизи на сучасному етапі, її структуру, види. Наведено стислі історичні відомості щодо розвитку вітчизняної судової ветеринарії. Висвітлено порядок проведення оцінки ветеринарно-санітарних заходів під час поховання й утилізації трупів. Описано особливості судово-ветеринарного розтину трупів, особливості дослідження ексгумованого трупа.

Рассмотрены судебно-процессуальные аспекты и вопросы судебно-ветеринарной экспертизы на современном этапе, ее структура, виды. Приведены краткие исторические сведения о развитии отечественной судебной ветеринарии. Освещен порядок проведения оценки ветеринарно-санитарных мероприятий при погребении и утилизации трупов. Описаны особенности судебно-ветеринарного вскрытия трупов, особенности исследования эксгумированного трупа.


Індекс рубрикатора НБУВ: П89я73 + П817я73

Шифр НБУВ: ВА632886 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Ветеринарна медицина : Слов. термінів і пояснень / ред.: В. Л. Іванов. - Л. : Леонорм, 2003. - 219 c. - (Норм. база п-ва). - укp.

Наведено близько 5 500 термінів та їх визначень, встановлених у чинних законодавчих актах України, ветеринарно-санітарних правилах, положеннях, інструкціях, інших документах Державного департаменту ветеринарної медицини та центральних органів виконавчої влади України, а також державних стандартів та інформаційних виданнях щодо ветеринарно-санітарної експертизи харчових продуктів та ветеринарної медицини. До кожного поняття зазначено один, а в окремих випадках - два і більше термінів-синонімів.

Приведено около 5 500 терминов и их определений, внесенных в действующие законодательные акты Украины, ветеринарно-санитарные правила, положения, инструкции, другие документы Государственного департамента ветеринарной медицины и центральных органов исполнительной власти Украины, а также в государственные стандарты и информационные издания по ветеринарно-санитарной экспертизе пищевых продуктов и ветеринарной медицины. Для каждого понятия указан один, а в отдельных случаях - два и более термина-синонима.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817 я212

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС38621 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Європейські вимоги до виробників молока та молочних продуктів : Довід. / ред.: А. В. Абрамов. - Л. : ПП "НТЦ Леонорм-Стандарт", 2007. - 220 c. - (Європ. вибір України). - укp.

На підставі робочих перекладів офіційних документів Європейського Союзу - Регламентів N 852/2004 та N 854/2004 щодо молока та молочних виробів наведено вимоги, які повинні задовольняти суб'єкти господарювання у даній сфері з метою розміщення своєї продукції на єдиному європейському ринку. Викладено рекомендації Кодексу Аліментаріус щодо санітарно-гігієнічних правил до виробників молока та молочних продуктів. Вміщено перелік контрольних методів аналізу даних продуктів у ЄС.

На основе рабочих переводов официальных документов Европейского Союза - Регламентов N 852/2004 и 854/2004 о молоке и молочных продуктах приведены требования, которые должны удовлетворять субъекты хозяйствования в данной сфере для размещения своей продукции на едином европейском рынке. Изложены рекомендации Кодекса Алиментариус о санитарно-гигиенических правилах к производителям молока и молочных продуктов. Предложен перечень контрольных методов анализа данных продуктов в ЕС.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л95 я2 + П817.22 я2 + Р123.851-1 я2

Рубрики:

Шифр НБУВ: СО27386 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського