Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (3)Автореферати дисертацій (5)Книжкові видання та компакт-диски (48)Журнали та продовжувані видання (8)
Пошуковий запит: (<.>U=Ч510.8$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 68
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Кручаниця М. І. 
Основи оздоровчого харчування : Навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. фіз. виховання і спорту / М. І. Кручаниця, С. О. Михайлович, Н. В. Розумик; Ужгород. нац. ун-т. Ф-т фіз. виховання і спорту. - Ужгород : Вид-во В.Падяка, 2004. - 215 c. - Бібліогр.: с. 212-213. - укp.

Розглянуто історію розвитку харчування, а також анатомо-фізіологічні особливості травлення. Наведено основні складові компоненти їжі та характеристику поширених продуктів харчування, розкрито їх роль у формуванні здоров'я людини. Описано ознаки хвороб, що передаються аліментарним шляхом, а також методи профілактики та невідкладної допомоги у разі харчових отруєнь. Проаналізовано вплив харчових домішок, смакових речовин, алкоголю на здоров'я людини.

Рассмотрены история развития питания, а также анатомо-физиологические особенности пищеварения. Приведены основные составляющие еды, а также характеристика наиболее распространенных продуктов питания, освещена их роль в формировании здоровья человека. Описаны методы профилактики и неотложной помощи при пищевых отравлениях. Проанализировано влияние пищевых добавок, вкусовых веществ, алкоголя на здоровье человека.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.0 я73 + Р351 я73 + Ч510.811 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА661461 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Чибисов В. И. 
Питание спортсмена на научной основе / В. И. Чибисов, Ю. И. Рейдерман, Л. И. Хасамутдинова, Л. И. Юшкевич, А. И. Дорошенко // Педагогіка, психологія та мед.-біол. пробл. фіз. виховання і спорту. - 2005. - № 22. - С. 68-69. - Библиогр.: 7 назв. - рус.

Розглянуто наукові засади визначення біологічної цінності продуктів харчування.

Показаны научные основы определения биологической ценности продуктов питания.

In given the article the scientific bases of determination of biological value of food stuffs were shown.


Ключ. слова: режим питания, калорийность, энергозатраты
Індекс рубрикатора НБУВ: Ч510.811

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69411 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Krushevski M.  
Efficacyy of training conducted with usage powerlifting of methods with adding of a creatine in aspect of modifications of a body composition and possibilities of persistence Polish triathlon / M. Krushevski, A. Krushevski, B. Vit // Педагогіка, психологія та мед.-біол. пробл. фіз. виховання і спорту. - 2005. - № 16. - С. 95-106. - Библиогр.: 42 назв. - англ.


Ключ. слова: powerlifting methods, creatine, body composition, persistence triathlon
Індекс рубрикатора НБУВ: Ч510.811

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69411 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
4.

Шубін О. О. 
Підвищення резистентності судин вживанням біофлавоноїдів в раціонах харчування / О. О. Шубін, Ю. А. Горяйнова, В. І. Жеребченко, Т. В. Петренко // Педагогіка, психологія та мед.-біол. пробл. фіз. виховання і спорту. - 2002. - № 2. - С. 61-65. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Наведено результати вивчення впливу регулярного вживання в раціонах харчування спортсменів біофлавоноїдів чорноплідної горобини на міцність та еластичність кровоносних судин. Експерименти проведено з використанням методу дозованого розрядження на ділянку шкіри спортсмена з наступним підрахуванням кількості мікрокрововиливів. Встановлено значне підвищення міцності судин після вживання біофлавоноїдів протягом місяця.


Ключ. слова: чорноплідна горобина, біофлавонїди, спортсмени, дієта, шкіра
Індекс рубрикатора НБУВ: Ч510.811

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69411 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Плахтій П. Д. 
Основи гігієни фізичного виховання : Навч. посіб. / П. Д. Плахтій; Кам'янець-Поділ. держ. ун-т. - Кам'янець-Поділ. : Медобори, 2003. - 239 c. - Бібліогр.: с. 234-236. - укp.

Наведено основні відомості про санітарно-гігієнічні заходи і засоби, спрямовані на зміцнення здоров'я і підвищення працездатності школярів. Значну увагу приділено питанням екогігієни та гігієни фізичного виховання учнівської та студентської молоді. Розглянуто закономірності впливу чинників та умов навколишнього середовища на організм людини. Запропоновано гігієнічні нормативи та рекомендації щодо умов виховання, фізичного навантаження, організації раціонального харчування, режиму навчальної і трудової діяльності, профілактики порушень психічного і фізичного здоров'я.

Изложены основные сведения о санитарно-гигиенических мероприятиях и средствах, направленных на укрепление состояния здоровья и повышение трудоспособности учащихся. Рассмотрены вопросы экогигиены и гигиены физического воспитания школьной и студенческой молодежи. Освещены закономерности влияния факторов и условий окружающей среды на человеческий организм. Разработаны гигиенические нормативы и рекомендации по организации условий воспитания, физической нагрузки, рационального питания, режимов обучения и трудовой деятельности, профилактики нарушений психического и физического здоровья.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч510.8 я73-1Ч421.354.5я73-1 + Р128.94-34 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС39375 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Jasinski T.  
Analysis of height-weight parameters of youth which is playing sports in aspect of their overweight and an obesity / T. Jasinski, V. Tkaczuk // Педагогіка, психологія та мед.-біол. пробл. фіз. виховання і спорту. - 2004. - № 5. - С. 124-137. - Библиогр.: 23 назв. - англ.

Наголошено, що велика вага тіла є негативним фактором, особливо у молоді, яка займається спортом. Проаналізовано росто-вагові показники такої молоді (n=84) і осіб, які не займаються спортом (n=58), але мають рухову активність тільки на уроках з фізичної культури. На підставі порівняння досліджуваних показників (QII-BMI, Rohrera, "худорлявості" і ДВТ - ідеальної ваги тіла) спортивної молоді і молоді, яка не займається спортом, показано, що не має різниці між показниками Rohrera і "худорлявості"(WS).

Отмечено, что отрицательным моментом является чрезмерный вес тела и особенно у спортивной молодежи. Проведен анализ росто-весовых показателей такой молодежи (n=84) и молодых людей не занимающихся спортом (n=58), а имеющих двигательную активность только на уроках физической культуры. На основании изучаемых показателей (QII - BMI, Rohrera, "худощавости" и ДМТ - должной массы тела) спортивной молодежи и молодежи не занимающейся спортом, показано, что не имеется различий по показателю Rohrera и "худощавости" (WS). По другим изучаемым показателям (QII-BMI и ДМТ) установлена статистически различающаяся разница. Избыточный вес у представителей спортивной молодежи можно объяснить как оценку степени мезоморфности данной личностиесли одновременно отсутствует значительное количество подкожного жира.

The purpose of work is connected to demonstrating what negative moment is the excessive weight of a skew field and specially for sporting youth. The analysis of росто-weight indexs of such youth (n = 84) and young people not dealing with by sports (n = 58), and having a motor performance only at lessons of physical culture is conducted. Matching of studied parameters (QII - BMI, Rohrera, " thin" and DMT - owing mass of a skew field) sporting youth and youth I do not dealing with by sports, has shown,that there are no differences on a parameter Rohrera and "thin" (WS). On other studied parameters (QII-BMI and DMT) the distinguishing variance is fixed statistically. It is possible to explain an overweight for representatives of sporting youth as an assessment of a degree mesomorphic of the given person, if simultaneously there is a significant amount of hypodermic Adeps.


Ключ. слова: sporting youth height-weight indexs, exuberant and poor weight
Індекс рубрикатора НБУВ: Ч510.812

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69411 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Касянюк М. В. 
Актуальные вопросы организации режима питания младших школьников - спортсменов / М. В. Касянюк // Физ. воспитание студ. творч. спец. - 2006. - № 2. - С. 66-70. - Библиогр.: 7 назв. - рус.

Розглянуто питання правильного харчування молодших школярів-спортсменів. Відсутність нормального харчування перешкоджає різнобічному розвитку школяра та негативно впливає на стан його здоров'я.

Рассмотрены вопросы правильного питания младших школьников-спортсменов. Отсутствие нормального питания препятствует разностороннему развитию школьника и наносит вред состоянию его здоровья.

In article questions of а correct feeding of younger schoolboys are examined. Absence of a normal meal interferes with versatile development of the schoolboy. Without a normal meal there is no health.


Ключ. слова: методики правильного питания, здоровье
Індекс рубрикатора НБУВ: Ч510.811

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69873 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Сіренко Р. Р. 
Гігієнічні основи фізичного виховання студентів : Навч. посіб. / Р. Р. Сіренко, А. Г. Киселевич, В. М. Стельникович, М. О. Сапронов; Львів. нац. ун-т ім. І.Франка. - Л., 2005. - 144 c. - укp.

Розглянуто предмет і завдання гігієнічної науки, охарактеризовано гігієнічні принципи фізичного виховання студентів. Розкрито гігієнічні засади та наведено вимоги до раціонального харчування, особистої гігієни, гігієни спортивних споруд, одягу та взуття. Викладено питання гігієни жінок, профілактики появи гострих патологічних станів і спортивних травм, надання першої медичної допомоги. Визначено чинники втрати здоров'я; висвітлено особливості занять окремими видами спорту, зокрема, аеробікою, ритмічною гімнастикою, легкою атлетикою, плаванням, туризмом.

Рассмотрены предмет и задачи гигиенической науки, охарактеризованы гигиенические принципы физического воспитания студентов. Раскрыты гигиенические основы и приведены требования к рациональному питанию, личной гигиене, гигиене спортивных сооружения, одежды и обуви. Изложены вопросы гигиены женщин, профилактики появления острых патологических состояний и спортивных травм, оказания первой медицинской помощи. Определены факторы потери здоровья, освещены особенности занятий отдельными видами спорта, в частности, аэробикой, ритмической гимнастикой, легкой атлетикой, плаванием, туризмом.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч510.8 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА682970 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Дикий Б.  
Дослідження відмінності впливу різних методик загартовування при проведенні занять в групах фізичної культури [Електронний ресурс] / Б. Дикий // Теорія і методика фіз. виховання і спорту. - 2006. - № 3. - С. 30-34. - Бібліогр.: 10 назв. - укp. - Режим доступу: /articles/2006/

Обгрунтовано використання в групах фізичної культури нової системи загартування, заснованої на застосуванні незначних охолоджень, в порівнянні з загальноприйнятими системами. Показано відмінність впливу на людський організм різних систем загартування.

Освещено использование в группах физической культуры новой системы закаливания, основанной на использовании малых охлаждающих воздействий, по сравнению с общепринятыми системами закаливания. Показано отличие влияния на человеческий организм различных систем закаливания.

The article deals with grounding of application of a new system of cool temper in physical training groups, which is being based on usage of small cooling influences, in comparison with the standard systems temper. The difference of influence on humanbody of various systems of cool temper is shown.


Ключ. слова: загартовування, фізична, культура, охолоджуючі дії
Індекс рубрикатора НБУВ: Ч510.814

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж16967 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Пуцов А. С. 
Компонентний склад маси тіла спортсменок високої кваліфікації у важкій атлетиці / А. С. Пуцов // Педагогіка, психологія та мед.-біол. пробл. фіз. виховання і спорту. - 2007. - № 5. - С. 175-179. - Бібліогр.: 13 назв. - укp.

Розглянуто показники компонентного складу маси тіла важкоатлеток високої кваліфікації різних груп вагових категорій. Вивчено особливості співвідношення активної маси тіла та жирового компоненту на окремих частинах тіла спортсменок.

Рассмотрены показатели компонентного состава массы тела тяжелоатлеток высокой квалификации различных групп весовых категорий. Изучены особенности соотношения активной массы тела и жирового компонента на отдельных частях тела спортсменок.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч510.812 + Ч517.12

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69411 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Дикий Б. В. 
Особливості оцінки рівня соматичного здоров'я при загартовуванні холодними водними процедурами / Б. В. Дикий // Педагогіка, психологія та мед.-біол. пробл. фіз. виховання і спорту. - 2006. - № 11. - С. 38-43. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Запропоновано і обгрунтовано доцільність використання нового аспекту методики оцінки рівня соматичного здоров'я за умов загартовування за допомогою холодних водних процедур.

Предложено и обосновано использование нового аспекта методики оценки уровня соматического здоровья при закаливании с помощью холодных водных процедур.

In the given work the uses of a new technique of an estimation of thomatiks health which the system of cool temper.


Ключ. слова: загартовування, оздоровлення, тиск, пульс
Індекс рубрикатора НБУВ: Ч510.814.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69411 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Бернс Д. Х. 
Питание спортсменов. Руководство для профессиональной работы с физически подготовленными людьми : Учеб. пособие / Д. Х. Бернс, К. А. Билз, Л. Д. Бонси, К. М. Брэмбл, Д. Винси. - К. : Олимп. лит., 2006. - 535 c. - рус.

Обобщены современные знания в области питания спортсменов и физически активных людей, в частности о потребности в питательных веществах и жидкости. Освещены вопросы питания в зависимости от конкретного вида спорта, характера тренировочных и соревновательных нагрузок. Рассмотрены особенности спортивного питания разных групп населения: ветеранов, юных спортсменов, вегетарианцев. Описано использование веществ, способствующих восстановлению запасов энергии и повышающих устойчивость организма к стрессовым ситуациям, а также витаминов, микроэлементов, веществ стимулирующих кровотворение.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч510.811

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС42389 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Давыдова В. Р. 
Пища как фактор поддержания работоспособности спортсменов / В. Р. Давыдова, Т. В. Крюк, Т. В. Нужная // Педагогіка, психологія та мед.-біол. пробл. фіз. виховання і спорту. - 2007. - № 5. - С. 164-168. - Библиогр.: 6 назв. - рус.

Проанализировано влияние качественных и количественных харакеристик продуктов питания на работоспособность спортсменов, тренирующихся в условиях промышленного города. Показана необходимость тщательной разработки каждодневного рациона с учетом планируемой нагрузки, а также контроля безопасности пищевых продуктов.

Проаналізовано вплив якісних і кількісних характеристик продуктів харчування на працездатність спортсменів, що тренуються за умов промислового міста. Показано необхідність ретельної розробки щоденного раціону з урахуванням планованого навантаження, а також контролю безпеки харчових продуктів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч510.811

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69411 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Шек А.  
Пищевые добавки в большом спорте: необходимость или маркетинговая стратегия [Електронний ресурс] / А. Шек // Спорт. медицина. - 2006. - № 1. - С. 107-115. - Библиогр.: 40 назв. - рус. - Режим доступу: /articles/2006/

Харчові домішки, які сьогодні широко пропонуються споживачам за допомогою електронних засобів масової інформації, в фітнес-студіях, спортивних магазинах та у спеціалізованих відділах магазинів, є частиною планів спортивної підготовки багатьох спортсменів. Досліджено вплив харчових домішок на покращання спортивних результатів.

Пищевые добавки, которые сегодня широко предлагаются потребителям через электронные средства массовой информации, в фитнесс-студиях, спортивных магазинах и в специализированных отделах магазинов, является частью планов спортивной подготовки многих действующих спортсменов. Исследовано влияние пищевых добавок на спортивные результаты.

Nutritional supplements are offered via mail and internet, in fitness studios, sport shops and department stores and are an enrichment of the nutritional plans of many competitive athletes, who shall benefit from the effects which are recommended in appealing advertisements. But do all preparations keep what they promise and when can the use of nutritional supplements make sense not only for the distributor of the product? These questions are dealt with critically in this article.


Ключ. слова: пищевые добавки, соревновательный спорт
Індекс рубрикатора НБУВ: Ч510.811

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24808 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Сарубин Э.  
Популярные пищевые добавки = The Health Professional's Guide to Popular Dietary Supplements : Справ. по распростран. пищевым добавкам / Э. Сарубин. - К. : Олимп. лит., 2005. - 479 c. - рус.

Изложены сведения о наиболее популярных пищевых добавках, проведен анализ их положительного и отрицательного влияния на организм человека. Представлены таблицы эффективности и безопасносити пищевых добавок. Рассмотрены потребности здорового организма в натрии, хлоре, калии и других минералах и витаминах, приведены минимальные рекомендуемые дозы их потребления в зависимости от заболевания и состояния здоровья спортсмена. Освещены вопросы регулирования производства пищевых добавок и этические проблемы, связанные с их использованием.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.02 я2 + Р281.794 я2 + Ч510.811 я2

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА671026 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Ромаскевич Ю. О. 
Посібник з основних питань оптимізації харчування в спорті / Ю. О. Ромаскевич, Б. Г. Кедровський, С. О. Ротонос; Херсон. обл. центр здоров'я та спорт. медицини, Херсон. держ. ун-т, Херсон. обл. центр фіз. здоров'я населення "Спорт для всіх". - Херсон : ВАТ "ХМД", 2006. - 35 c. - укp.

Викладено основні питання оптимізації харчування в спорті, наведено методики формування харчового раціону спортсменів різноманітної спеціалізації на різних етапах підготовки до змагань з урахуванням сучасних уявлень, досвіду про режим і раціон харчування спортсменів, вимог антидопінгового законодавства. Охарактеризовано фармакологічні засоби, що сприяють підвищенню ефективності тренувального процесу, зокрема, панангін, галаскорбін, лецитін, глітамінову кислоту, інозин.

Изложены основные вопросы оптимизации питания в спорте, приведены методики формирования пищевого рациона спортсменов разнообразной специализации на разных этапах подготовки к соревнованиям с учетом современных представлений, опыта о режиме и рационе питания спортсменов, требований антидопингового законодательства. Охарактеризованы фармакологические сресдтва, способствующие повышению эффективности тренировочного процесса, в частности, панангин, галаскорпин, лецитин, глитаминовая кислота.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч510.811

Рубрики:

Шифр НБУВ: Р106492 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Глядя С. А. 
Разделение студентов на группы при занятиях с преимущественным использованием силовых упражнений / С. А. Глядя // Педагогіка, психологія та мед.-біол. пробл. фіз. виховання і спорту. - 2007. - № 2. - С. 29-32. - Библиогр.: 8 назв. - рус.

Проведено аналіз показників фізичного стану студентів. Обгрунтовано доцільність розподілу студентів на вагові групи для занять з фізичного виховання з використанням силових вправ. Як критерії для поділу студентів на групи використано статистичні показники маси тіла й індексів фізичного розвитку. Ці критерії залежать від особливостей конкретного контингенту студентів. Запропоновано розбивати контингент студентів на вагові групи, приблизно рівні за числом студентів. Діапазони маси тіла відіб'ють особливості контингенту.

Проведен срочный анализ показателей физического состояния студентов. Обоснована целесообразность распределения студентов на весовые группы для занятий по физическому воспитанию с использованием силовых упражнений. В качестве критериев для разделения студентов на группы использованы статистические показатели массы тела и индексов физического развития. Эти критерии зависят от особенностей конкретного контингента студентов. Рекомендовано разбивать контингент студентов на весовые группы примерно равные по числу студентов. Диапазоны массы тела отразят особенности контингента.

The urgent analysis of indexes of bodily condition of students is conducted. Expedience of distributing of students is grounded on gravimetric groups for employments on physical education with the use of power exercises. As criteria for division of students into groups statistics of weight of a body and indexes of physical development are used. These criteria depend on features of a concrete contingent of students. It is recommended to break a contingent of students into weight groups about equal on number of students. Ranges of weight of a body will reflect features of a contingent.


Ключ. слова: физическое развитие, физическая подготовленность, физическое воспитание, учебный процесс, студенты, контингент
Індекс рубрикатора НБУВ: Ч516.82 + Ч510.812

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69411 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Раціональне харчування спортсменів і його корекція : метод. рек. / уклад.: Н. А. Стратійчук; Чернів. нац. ун-т ім. Ю.Федьковича. - Чернівці : Рута, 2007. - 48 c. - Бібліогр.: с. 48. - укp.

Описано принципи раціонального харчування спортсменів, основні фізіологічні потреби організму в поживних речовинах, мінералах і воді. Проаналізовано типові помилки, які допускають спорстмени та тренери під час складання харчового раціону.

Описаны принципы рационального питания спортсменов, основные физиологические потребности организма в питательных веществах, минералах и воде. Проанализированы типичные ошибки, допускаемые спортсменами и тренерами при составлении пищевого рациона.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч510.811

Рубрики:

Шифр НБУВ: Р110164 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Худенко О. І. 
Роль "Центру реєстрів Державної санітарноеп ідеміологічної служби України" МОЗ України у проведенні державної реєстрації продуктів харчування для спортсменів [Електронний ресурс] / О. І. Худенко, С. А. Олійник // Спорт. медицина. - 2005. - № 2. - С. 118-126. - Бібліогр.: 0 назв. - укp. - Режим доступу: /articles/2005/

Розглянуто стан справ в Україні з проведенням експертизи на предмет державної реєстрації спеціальних харчових продуктів взагалі і продуктів харчування для спортсменів. Проаналізовано в зв'язку з цим роботу Державного підприємства "Центр регістрів Державної санітарно-епідеміологічної служби України" Міністерства охорони здоров'я України.

Рассмотрено состояние дел в Украине с проведением экспертизы на предмет государственной регистрации специальных пищевых продуктов вообще и продуктов питания для спортсменов - в частности, проанализирована в связи с этим работа Государственного предприятия "Центр регистров Государственной санитарно-эпидемиологической службы Украины" Министерства здравоохранения Украины.

The issue of conducting examination in Ukraine for the purpose of state registration of special nutritional products on the whole, and those of sports nutrition, in particular, has been considered. In this regard, the work of "Centre of registers of state sanitary and epidemiological Service of Ukraine" State enterprise of the Ministry of Public Health of Ukrainehas been analyzed.


Ключ. слова: спеціальні харчові продукти, продукти харчування для спортсменів, Центр регістрів Державної санітарно-епідеміологічної служби України
Індекс рубрикатора НБУВ: Ч510.811 + Ч510.915

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24808 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Броунс Ф.  
Функциональные пищевые продукты и пищевые добавки для спортсменов: от мифов к реальности / Ф. Броунс, М. Ньювенховен, А. Йекендрап, ван Маркен Лихтенбелт. ван Маркен Лихтенбелт Вутер // Наука в олимп. спорте. - 2006. - № 2. - С. 43-48. - Библиогр.: 5 назв. - рус.

Розглянуто основні характеристики харчових продуктів і напоїв, найбільш поживних для спортсменів.

Рассмотрены основные характеристики пищевых продуктов и напитков, наиболее питательных для спортсменов.

The current short review highlights some benefit claims for foods and drinks that are marketed as functional foods for athletes.


Ключ. слова: пищевые продукты, пищевые добавки
Індекс рубрикатора НБУВ: Ч510.811

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24615 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського