Бази даних

Наукова електронна бібліотека - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Віртуальна довідка (15)Автореферати дисертацій (1810)Реферативна база даних (12413)Книжкові видання та компакт-диски (2132)Журнали та продовжувані видання (24)
Пошуковий запит: (<.>K=БЕЗПЕЧНІСТЬ$<.>+<.>K=ПРОДУКТІВ$<.>+<.>K=ХАРЧУВАНН$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 141
Представлено документи з 1 до 20
...

   Тип видання:   методичний посібник   
1.

Вендровска, С.
100 минут для красоты и здоровья [Електронний ресурс] : пер. с пол. / С. Вендровска. - М. : Анонс, 1992. - 96 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Книга С.Ведровской выдержала несколько изданий в Польше и в нашей стране. Она содержит интересные и ценные сведения, которые помогут каждой женщине стать красивой, сохранить здоровье и бодрость. В популярной форме излагаются принципы рационального питания, приводятся комплексы гимнастических упражнений. Книга написана как рассказ, в котором встречаются две подруги после 10 лет разлуки, и одна, более опытная в искусстве сохранения красоты, женщина делится секретами с другой, соответственно менее опытной...



Кл.слова:
харчування -- гімнастика -- маска

   Тип видання:   методичний посібник   
2.


50 правил здорового питания [Електронний ресурс] / сост. Г. С. Выдревич. - М. : Эксмо ; СПб. : Терция, 2007. - 64 с.. - (Очень просто)

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


На свете нет ни одного человека, которому нравится болеть и которого радуют преждевременные морщины и слабость. Сохранить вечную молодость, к сожалению, невозможно, но вполне реально продлить ее, поддержать свое здоровье и до глубокой старости наслаждаться жизнью. Секрет прост: надо правильно питаться. В этой книге даны правила здорового питания и приведены рецепты вкусных и полезных блюд на любой вкус.



Кл.слова:
харчування -- дієта -- кулінарія -- здоров'я

   Тип видання:   науково-популярне видання   
3.
 


Sen, Colleen Taylor.
Curry a global history [Electronic resource] / Colleen Taylor Sen. - London : Reaktion Books, 2009. - 143 p. - (The edible series)
Переклад назви: Всесвітня історія каррі

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Curry is one of the most widely used—and misused—terms in the culinary lexicon. Outside of India, the word curry is often used as a catchall to describe any Indian dish or Indian food in general, yet Indians rarely use it to describe their own cuisine. Curry answers the question, “What is curry?” by giving a lively historical and descriptive account of a dish that has many incarnations. In this global history, food writer Colleen Taylor Sen describes in detail the Anglo-Indian origins of curry and how this widely used spice has been adapted throughout the world. Exploring the curry universe beyond India and Great Britain, her chronicles include the elegant, complex curries of Thailand; the exuberant curry/rotis of the Caribbean; kari/raisu, Japan’s favorite comfort food; Indonesian gulais and rendang; Malaysia’s delicious Nonya cuisine; and exotic Western hybrids such as American curried chicken salad, German currywurst, and Punjabi-Mexican-Hindu pizza. Along the way, Sen unravels common myths about curry and Indian food and illuminates the world of curry with excerpts from popular songs, literary works, historical and modern recipes, and illustrations depicting curry dishes and their preparations.



Кл.слова:
їжа -- споживання -- культура харчування

   Тип видання:   науково-популярне видання   
4.

Smith, Andrew F..
Encyclopedia of Junk Food and Fast Food [Electronic resource] / Andrew F. Smith. - Wertpost : Greenwood Press, 2006. - 364 p.
Переклад назви: Енциклопедія "порожніх калорій" та їжі швидкого приготування

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Eating junk food and fast food is a great all-American passion. American kids and grownups love their candy bars, Big Macs and supersized fries, Doritos, Twinkies, and Good Humor ice cream bars. The disastrous health effects from the enormous appetite for these processed fat- and sugar-loaded foods are well publicized now. This was particularly dramatically evidenced by Super Size Me (2004), filmmaker Morgan Spurlock's 30-day all-McDonald's diet in which his liver suffered the same poisoning as if he had been on an extended alcohol binge. Through increased globalization, American popular food culture is being increasingly emulated elsewhere in the world, such as China, with the potential for similar disastrous consequences. This A-to-Z reference is the first to focus on the junk food and fast food phenomena from a multitude of angles in addition to health and diet concerns. More than 250 essay entries objectively explore the scope of the topics to illuminate the American way through products, corporations and entrepreneurs, social history, popular culture, organizations, issues, politics, commercialism and consumerism, and much more.



Кл.слова:
харчування -- травлення -- обмін речовин -- кулінарія -- здоров'я

   Тип видання:   законодавчі матеріали   
5.

Arvanitoyannis, I. S.
HACCP and ISO 22000 [Electronic resource] : application to Foods of Animal Origin / I. S. Arvanitoyannis. - Chichester : Wiley-Blackwell, 2009. - 549 p.
Переклад назви: HACCP та ISO 22000: Додаток до продуктів тваринного походження

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Food Safety is an increasingly important issue. Numerous food crises have occurred internationally in recent years (the use of the dye Sudan Red I; the presence of acrylamide in various fried and baked foods; mislabelled or unlabelled genetically modified foods; and the outbreak of variant Creutzfeldt-Jakob disease) originating in both primary agricultural production and in the food manufacturing industries. Public concern at these and other events has led government agencies to implement a variety of legislative actions covering many aspects of the food chain. This book presents and compares the HACCP and ISO 22000:2005 food safety management systems. These systems were introduced to improve and build upon existing systems in an attempt to address the kinds of failures which can lead to food crises. Numerous practical examples illustrating the application of ISO 22000 to the manufacture of food products of animal origin are presented in this extensively-referenced volume. After an opening chapter which introduces ISO 22000 and compares it with the well-established HACCP food safety management system, a summary of international legislation relating to safety in foods of animal origin is presented. The main part of the book is divided into chapters which are devoted to the principle groups of animal-derived food products: dairy, meat, poultry, eggs and seafood. Chapters are also included on catering and likely future directions. The book is aimed at food industry managers and consultants; government officials responsible for food safety monitoring; researchers and advanced students interested in food safety.



Кл.слова:
харчова промисловість -- норми

   Тип видання:   науково-популярне видання   
6.
 


DK Publishing
Healing Foods [Electronic resource] / DK Publishing. - New York : DK, 2013. - 352 p
Переклад назви: Лікувальна їжа

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Take control of your life and your health through what you eat with Healing Foods — an indispensable resource that shows you exactly what foods are best, and how to optimize their super-food potential. With more than 200 healing foods, from carrots to clementines, and 150 easy-to-prepare recipes that heal, Healing Foods empowers readers to practice optimum nutrition, and shows how certain foods can be incorporated into daily life to target specific health issues.



Кл.слова:
лікарські рослини -- харчування -- дієтологія

   Тип видання:   навчальний посібник   
7.
 


Матвієнко, О. В.
Internet-технології: проектування Web-сторінки [Електронний ресурс] : навчальний посібник / О. В. Матвієнко, І. Л. Бородкіна. - К. : Альтерпрес, 2003. - 114 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Навчальний посібник призначений для практичного засвоєння знань і набуття навичок роботи зі створення гіпертекстових програмно-інформаційних продуктів із застосуванням мови гіпертекстової розмітки HTML. Навчальний посібник містить завдання для самостійної роботи і запитання для самоперевірки, методичні рекомендації до створення кінцевого інформаційно-технологічного продукту – Web-сторінки для мережі Інтернет, електронного довідника, посібника тощо. Навчальний посібник розрахований на студентів вищих навчальних закладів, які вивчають технології створення електронних інформаційних ресурсів.



Кл.слова:
електронний документ -- віртуальні інформаційні ресурси -- інформаційні технології -- електронний ресурс

   Тип видання:   науково-популярне видання   
8.
 


Weston, A. Price.
Nutrition and physical degeneration [Electronic resource] / A. Price Weston. - [S. l.] : Price Pottenger Nutrition, 2009. - 527 p
Переклад назви: Харчування і фізична дегенерація

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


New Expanded 8th edition with new photos and text. An epic study demonstrating the importance of whole food nutrition, and the degeneration and destruction that comes from a diet of processed foods. For nearly 10 years, Weston Price and his wife traveled around the world in search of the secret to health. Instead of looking at people afflicted with disease symptoms, this highly-respected dentist and dental researcher chose to focus on healthy individuals, and challenged himself to understand how they achieved such amazing health. Dr. Price traveled to hundreds of cities in a total of 14 different countries in his search to find healthy people. He investigated some of the most remote areas in the world. He observed perfect dental arches, minimal tooth decay, high immunity to tuberculosis and overall excellent health in those groups of people who ate their indigenous foods. He found when these people were introduced to modernized foods, such as white flour, white sugar, refined vegetable oils and canned goods, signs of degeneration quickly became quite evident. Dental caries, deformed jaw structures, crooked teeth, arthritis and a low immunity to tuberculosis became rampant amongst them. Dr. Price documented this ancestral wisdom including hundreds of photos in his book, Nutrition and Physical Degeneration.



Кл.слова:
дієтологія -- гастроентерологія -- дегенерація

   Тип видання:   навчальний посібник   
9.
 



Nuts and seeds in health and disease prevention [Electronic resource] / ed. Victor R. Preedy, Ronald Ross Watson, Vinood B. Patel. - London : Academic Press, 2011. - 1095 p
Переклад назви: Горіхи і насіння в царині охорони здоров'я та профілактики захворювань

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


The use of nuts and seeds to improve Human nutritional status has proven successful for a variety of conditions including in the treatment of high cholesterol, reduced risk of Type-2 Diabetes, and weight control. This complete guide to the health benefits of nuts and seeds is the only single-source scientific reference to explore the specific factors that contribute to these potential health benefits, as well as discussing how to maximize those potential benefits.



Кл.слова:
здорове харчування -- медицина -- дієтологія

   Тип видання:   науково-популярне видання   
10.
 


Reed, Matthew.
Rebels for the Soil [Electronic resource] : the Rise of the Global Organic Food and Farming Movement / M. Reed. - London : Earthscan, 2010. - 178 p.
Переклад назви: Бійці Ґрунту: постання глобального руху за екологічно чисті продукти харчування й органічне землеробство

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


In this book I wanted to counter the common opinion that organic farming and food is inherently interesting or has only come to prominence because of geopolitics, a decline in rationality in our society or an increasing self-interestedness by consumers or the greed of supermarkets. Organic food and farming are part of our societal discussions because an assembly of people have put it there through their own actions. By understanding the way in which the organic movement operates as a movement operates, the history of its ideas and the networks through it has developed it becomes clearer that the prominence of the organic movement is a considerable achievement. It also begs the questions as to why is has not been more successful, and how it might be so. In making this argument I present evidence that will be uncomfortable for some in the movement, particularly around the history of the early years. Yet for those opposed to the organic movement it also poses the question of having to explain why the organic movement persists. Many groups and people criticise the status quo, few have a working replacement waiting in the wings to be introduced. The organic movement may not have all the answers, but it is posing important questions and has an alternative to hand. In a time looking toward a crisis in the continuity and supply of food, that must command our attention. The research and thinking on which this book draws spans a decade so the thanks are wide ranging, but I would like to thank Peter Jowers, Harry Rothman, Dave Green and Alan Greer who were, or are still, at the University of West of England. At Exeter University Matt Lobley, Allan Butler and Mike Winter. For my brief but important time at the Open University special thanks are to due to Guy Cook for his encouragement and example. All of my colleagues at the Countryside and Community Research Institute have been, as they always are, an unfailingly supportive team, but particular thanks to Nigel Curry, James Kirwan and Paul Courtney. Thanks as well to Tim Hardwick and all the team at Earthscan for all their guidance, I’m still marvelling that I am an Earthscan author and many thanks to Carol Morris and the two anonymous referees for their constructive comments. I am blessed with a family who stand behind me without whom none of this would be possible and who have never shirked from encouraging me during the decade of research that stands behind this book. They inspired all that follows which is right all that errs belongs solely to me.



Кл.слова:
фермерство -- аграрні технології -- органічні продукти -- охорона довкілля

   Тип видання:   наукове видання   
11.

Lawson, F.
Restaurants, clubs & bars [Electronic resource] : planning, design and investment for food service facilities / F. Lawson. - 2th. ed.. - Oxford : Architectural Press, 1994. - 332 p.
Переклад назви: Ресторани, клуби та бари: планування, проектування та інвестиції для підприємств громадського харчування

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


This book covers all aspects of planning, design and investment in commercial restaurants, from fast food outlets to night clubs. It also examines requirements for food services in the social and welfare sector. With changing social and living habits creating an increasing demand for meals to be taken away from the home, investment in restaurants is taking place on a massive scale throughout the world. Restaurant design is also constantly evolving as changing fashions and competition demand more frequent refurbishment and reinvestment coupled with technical advances in food production and equipment. The book is illustrated by many examples of the most interesting projects in the field worldwide. Any student or practising caterer, architect or interior designer working in a restaurant in the food service industry will find this volume packed with invaluable guidance on planning, design and management.



Кл.слова:
управління -- дизайн -- громадський заклад

   Тип видання:   наукове видання   
12.

Rischpater, R.
Software development for the QUALCOMM BREW platform [Electronic resource] / R. Rischpater. - New York : Apress, 2003. - 352 p. - (The Experts Voice)
Переклад назви: Розробка програмних продуктів для платформи QUALCOMM BREW

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Software Development for the QUALCOMM BREW Platform provides a soup to nuts examination of what it takes to design, develop, and deploy commercially viable applications for the QUALCOMM BREW platform. This new platform for wireless development is the solutions for delivering video and color games onto cell phones as you have seen in television advertisements. QUALCOMM Binary Runtime Environment for Wireless (BREW) is a development platform that allows software developers to create applications that operate on all handsets that utilize the QUALCOMM CDMA chipsets. With over a million BREW enabled handsets having shipped in the first year of BREW's availability and successful deployment with both a major domestic carrier (Verizon Wireless, with over five million subscribers) and overseas carriers (Telesp and KTF, with other carriers presently running trials with BREW), BREW is poised to become an important player in the wireless handset space. BREW offers a number of key advantages over other software environments for today's handsets to both carriers and software developers, including secure application licensing, integrated billing for application purchases, and down to the metal APIs for high performance applications including multimedia and gaming applications. Software Development for the QUALCOMM BREW Platform will begin with an introduction to BREW and how it differs from its competitors (J2ME, Palm OS, Symbian, and Pocket PC Phone Edition). After this orientation, the reader learns about what it takes to develop applications for BREW - not just development tools, but the methodology required to bring an application to a carrier for distribution.



Кл.слова:
програмний продукт -- розробка -- програмне забезпечення

   Тип видання:   науково-популярне видання   
13.
 


Avery, Alex.
The Truth About Organic Foods [Electronic resource] / Alex Avery. - Chesterfield : Henderson Communications L.L.C, 2006. - 239 p
Переклад назви: Правда про органічні продукти

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


First and foremost, 1 thank my father, Dennis Avery, for nurturing my inquisitive nature and encouraging me from an early age to pursue my love of science and the truth. He is the reason 1 have followed this career path and had so much fun in the process. 1 also thank my wife for her unflagging support and patience throughout the writing process, as well as her tough and wonderfully honest opinions as the manuscript progressed. 1 owe Anne and Alice for their editorial advice and administrative support. And finally, for all the wonderful farmers and farm families that 1 have met and gotten to know over the past 12 years, thank you for sharing your lives with me.



Кл.слова:
органіка -- продукти харчування -- їжа -- ГМО

   Тип видання:   методичний посібник   
14.

Шичкін, В. П.
Імунопатологія [Електронний ресурс] / В. П. Шичкін ; Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна». Факультет біомедичних технологій. Кафедра мікробіології та сучасних біотехнологій. - К. : [б. в.], 2010. - 53 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Імунодефіцитні захворювання поділяють на дві основні групи: природжені (первинні) та набуті (вторинні).Первинні імунодефіцити спричинені мутаціями генів, що кодують важливі для роботи імун- ної системи молекули рецепторів, коре цепторів, цитокінів, молекули МНС, ферментів метаболізму, компонентів системи комплементу тощо. Завдяки таким своєрідним «експериментам природи», як імунодефіцити, можна встановити роль певних молекул у функціонуванні імун ної системи та організму людини в цілому. Первинні імунодефіцити, як правило, виявляються у людей невдовзі після наро дження. Вторинні імунодефіцити розвиваються внаслідок дії на організм шкідливих чинників навколишнього середовища (недостатність харчування, вживання цитотоксичних хімічних речовин, опромінення, інфекційні агенти). Вторинні імунодефіцити розвиваються після реалізації ефекту ушкодження екзогенними чинниками імунної системи. Загальними проявами імунодефіцитів є підвищення чутливості до інфекцій різного походження та підвищення ризику виникнення лоякісних пухлин.



Кл.слова:
захворювання -- інфекція -- захист

   Тип видання:   методичний посібник   
15.


Інструкція по хіміко-технологічному контролю лікеро-горілчаного виробництва [Електронний ресурс]. - К. : УкрНИИспиртбиопрод, 1999. - 458 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Інструкція містить сучасні методи хіміко-технологічного контролю технологічних процесів лікеро-горілчаного виробництва, якості сировини, напівфабрикатів, допоміжних матеріалів, інгредієнтів і готових напоїв з метою підвищення якості продукції, її стійкості, зменшення виробничих втрат, раціонального використання сировини. За останні роки підвищені вимоги до якості продукції, розроблені нові і зняті з виробництва непопулярні у споживачів види напоїв, вдосконалені технологічні процеси. Для хіміко-технологічного контролю лікеро-горілчаного виробництва розроблені нові, більш прогресивні методи аналізу що відповідають сучасному рівню розвитку аналітичної техніки, вдосконалені існуючі методи контролю, в виробництві введені нові стандарти на правила приймання і методи аналізу В хіміко-технологічний контроль лікеро-горілчаного виробництва включені нові методи аналізу та показники, які раніше не визначалися. Інструкцію з хіміко-технологічного контролю лікеро-горілчаного виробництва підготовлено в Українському науково-дослідному інституті спирту і біотехнології продовольчих продуктів (УкрНДІспиртбіопрод). Хіміко-технологічний контроль лікеро-горілчаного виробництва - це визначення комплексу показників, які характеризують хімічний склад та фізико-хімічні властивості сировини та матеріалів, напівфабрикатів, готових напоїв та відходів лікеро-горілчаного виробництва, і встановлення відповідності отриманих результатів значенням, що приведені у відповідних нормативних документах. Хіміко-технологічний контроль відіграє важливу роль у виробничій діяльності заводу, так як дозволяє керувати технологічним процесом, забезпечити його стабільність, високий вихід та необхідну якість готової продукції. При оцінці якості сировини і готової продукції користуються такими поняттями, як якість, показник якості, базовий показник якості, рівень якості. Якість продукції - це сукупність тих властивостей, які обумовлюють її придатність до споживання за призначенням. При оцінці якості однієї і тієї ж продукції, але різного призначення, із всієї множини властивостей вибирають лише ті, які дозволяють досягти відповідної мети.



Кл.слова:
спирт -- алкоголь

   Тип видання:   монографія   
16.

Крисанов, Д. Ф.
Інтеграція агрохарчового сектора України в єдиний нормативний простір Європейського Союзу [Електронний ресурс] : монографія / Д. Ф. Крисанов ; Інститут економіки та прогнозування НАН України. - Київ : [б. в.], 2016. - 368 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Текст у форматі PDF 2.87 Мб


Висвітлено наукові засади та практичні аспекти подолання викликів і проблем, які постали після підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС, і пов’язані з інтеграцією агрохарчового сектора до внутрішнього ринку країн – членів Співтовариства. Розкрито проблеми формування нормативного простору агрохарчового сектора, вирішення яких спрямоване на зближення національної системи технічного регулювання із базовою моделлю ЄС, реалізацію санітарних та фітосанітарних заходів згідно з європейськими вимогами, впровадження операторами ринку Систем управління безпечністю харчових продуктів, а також базових програм й спрощених процедур, що засновані на принципах НАССР, з урахуванням рівня безпечності продукції, на підприємствах харчової промисловості та первинного виробництва. Призначена для науковців і викладачів, керівників і спеціалістів різного рівня управління галузями і підприємствами агрохарчового сектора.



Кл.слова:
нормативна база -- ринковий нагляд -- регуляторна система

   Тип видання:   навчальний посібник   
17.

Клімушин, П. С.
Інформаційні системи в управлінні персоналом [Електронний ресурс] : навчальний посібник / П. С. Клімушин. - Х. : Магістр, 2013. - 260 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Текст у форматі PDF 11.72 Мб


У посібнику розглянуто інформаційні системи управління персоналом організацій і підприємств України на основі програмних продуктів компаній Парус (модулі Персонал та Заробітна плата) і 1С (прикладне рішення Зарплата і управління персоналом). Наведено комплекс моделей і методів управління персоналом організації на основі взаємозалежних прикладів зі створення організаційної структури і штатного розкладу організації, роботи з класифікаторами, ведення особистих карток, відстеження стажу роботи, аналізу довідкових даних співробітників, планування потреб у персоналі й забезпечення підприємства кадрами, автоматизації процесу добору кадрів та оцінка кандидатів, управління компетентностями та атестації співробітників, прийняття кадрових рішень. Для бакалаврів, спеціалістів і магістрів, які навчаються за спеціальностями управління проектами, електронне урядування, державне управління, менеджмент організацій та адміністрування, управління персоналом та економіка праці.



Кл.слова:
електронне урядування -- адміністрування -- кадрова політика -- менеджмент організацій

   Тип видання:   навчальний посібник   
18.

Клімушин, П. С.
Інформаційні системи та технології в економіці [Електронний ресурс] : навч. посіб. / П. С. Клімушин, О. В. Орлов, А. О. Серенок ; Національна академія державного управління при Президентові України, Харківський регіональний інститут державного управління. - Х. : Магістр, 2011. - 448 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Текст у форматі PDF 9.72 Мб


Розглянуто інформаційні системи та технології автоматизації економічної діяльності організацій України на основі програмних продуктів компаній Галактика, 1С, Парус, Інтелект-Сервіс, а також подано матеріали щодо організації: електронної комерції, взаємодії влади з суспільством та його основними структурами, інфраструктур обміну конфіденційною інформацією та документообігу в Україні.



Кл.слова:
автоматизація -- господарська діяльність -- управління підприємством

   Тип видання:   навчальний посібник   
19.

Герасін, О. І.
Автоматизація оброблення технічної інформації [Електронний ресурс] : курс лекцій / О. І. Герасін ; Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна». - К. : Університет “Україна”, 2010. - 46 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


На сучасному етапі розвитку техніки зв’язку набули великого значення інформаційні технології, які ґрунтуються на теоретичних засадах методів визначення кількісної міри інформації, способах її представлення, перетворення і подальшої передачі. Інформаційні технології сьогодні вже мають конкретні форми і технічне втілення. Сучасна електронна техніка у значній мірі спирається на головні принципи і засоби інформаційних технологій. Засвоїти нові методи і способи використання інформаційних технологій можливо тільки засвоївши основи теорії інформації і її прикладних прояв. Курс '' Автоматизація обробки технічної інформації '' - відноситься до дисциплін циклу професійної і практичної підготовки студентів з спеціальністю підготовки фахівців з електронної апаратури, покликаний прищепити студентам правильні навички користування комп'ютером і типовим програмним забезпеченням. Серед великої кількості існуючих сьогодні програмних продуктів особлива увага в курсі звернена на такі, які повинен знати кожний. Мета вивчення дисципліни - надати студентам знання у галузі методів та засобів оброблення , технічної інформації, що використовуються під час проектування електронних засобів або технологічних процесів виробництва електронних засобів різного призначення, отримати вміння розробляти алгоритми рішення задач оброблення інформації в електронних засобах і технологічних процесах на різних етапах, опанувати програмними та апаратними засобами оброблення технічної інформації, що надають можливість автоматизувати її оброблення



Кл.слова:
обладнання -- інформація -- автоматизація

   Тип видання:   словник   
20.

Рафалюк, В. В.
Англо-український і українсько-англійський словник з аналітичної хімії [Електронний ресурс] / В. В. Рафалюк, О. М. Ловягін. - Севастополь : Вебер, 2002. - 128 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Словник містить близько 4500 термінів в англо-українській частині, і стільки ж в українсько-англійській частині, та охоплює галузі аналітичної хімії, фармакології, екології, хімічної технології, технології харчових продуктів, нафтохімії, мінералогії, та ін. Може бути корисний для наукових працівників, аналітиків, провізорів, інженерів, метрологів, співробітників промислових лабораторій, викладачів, аспірантів і студентів, які спеціалізуються в галузі хімії, фармакології, екології, хімічної технології і суміжних дисциплін.



Кл.слова:
фармакологія -- нафтохімія -- мінералогія
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського