Бази даних

Наукова електронна бібліотека - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Віртуальна довідка (58)Тематичний інтернет-навігатор (3)Автореферати дисертацій (997)Реферативна база даних (9543)Книжкові видання та компакт-диски (3137)Журнали та продовжувані видання (92)
Пошуковий запит: (<.>K=ДИТЯЧ$<.>+<.>K=ХАРЧУВАНН$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 228
Представлено документи з 1 до 20
...

   Тип видання:   методичний посібник   
1.


Як годувати дитину від народження до одного року [Електронний ресурс]. - К. : Видавничий дім "КАЛИТА", 2005. - 16 с.. - (Найкращі батьки живуть в Україні. Вчимося бути батьками)

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Один з буклетів з серії для батьків, розробленої Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), яка в короткій та доступній формі знайомить з тим, що таке материнське молоко, як годувати дитину від народження до одного року.



Кл.слова:
новонароджений -- малюк

   Тип видання:   художня література   
2.
 


Юрьев, З. Ю.
Бета Семь при ближайшем рассмотрении [Електронний ресурс] : фантастический роман / З. Ю. Юрьев. - М. : Дет. лит-ра, 1990. - 287 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Маленький экипаж грузового космолета “Сызрань” оказался насильно высаженным на планету Бета Семь, на которой космонавты столкнулись с тяжкими испытаниями и невероятными приключениями.



Кл.слова:
дитяча література -- фантастика -- роман

   Тип видання:   методичний посібник   
3.


Энциклопедия современной женщины [Електронний ресурс] : красота и здоровье. - М. : Внешсигма, 1999. - 169 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В книге Л. Богдановой и А. Ивахнова рассказывается об уходе за кожей, волосами, глазами, способах расслабления и проблемах правильного питания. Как сохранить здоровье и молодость в напряженном ритме современной жизни. Осанка, массаж, аутогенная тренировка, шейпинг и многие другие нестандартные способы решения проблем со здоровьем.



Кл.слова:
здоров'я -- харчування -- фізкультура

   Тип видання:   підручник   
4.

Эльконин, Д. Б.
Психология игры [Електронний ресурс] / Д. Б. Эльконин. - М. : [б. в.], 2001. - 226 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Книга является классическим трудом в области психологии детской игры, и с момента ее первого издания в конце 70-х года пользуется широким интересом как у специалистов в области детской психологии, так и среди студентов и аспирантов, проходящих обучение.



Кл.слова:
дитяча психологія

   Тип видання:   методичний посібник   
5.

Эддар, А.
Трактат о питании [Електронний ресурс] / А. Эддар. - Подольск : Гумус, 1996. - 152 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Стремится ли человек к здоровью и физическому совершенству, овладевает ли тонкими энергиями, идет ли по пути духовного постижения - всюду неизбежно встают вопросы питания. Особое значение проблема питания приобретает сейчас, в переходный период между уходящей эрой Рыб и новой эрой Водолея, когда прилив духовной силы вносит глобальные изменения во все сферы человеческой и природной деятельности, предъявляя высокие требования к чистоте физического тела.



Кл.слова:
харчування -- кулінарія -- травлення

   Тип видання:   навчальний посібник   
6.

Шлійко, А. В.
Організаційно-правові засади захисту прав споживачів: навчальний посібник [Електронний ресурс] / А. В. Шлійко ; Міністерство освіти і науки України. - Тернопіль : ТНЕУ, 2008. - 300 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У навчальному посібнику обґрунтовано об’єктивну необхідність правових засад захисту прав споживачів, вимоги щодо якості у сфері виробництва, послуг (робіт) для забезпечення відповідності їх умовам стандартів та вимог споживачів. Розкрито механізм державного регулювання із захисту законних інтересів споживачів, регламентування діяльності господарюючих суб’єктів у сфері торгівлі і послуг, громадського харчування тощо. Структуру навчального посібника побудовано на матеріалах законодавчо-правової бази захисту споживачів із використанням діяльності відповідних органів самоврядування, які уповноважені проводити державний захист прав громадян як споживачів. Разом з тим у посібнику висвітлені питання, які мають міжгалузевий характер, що підвищує пізнавальність викладеного матеріалу. Посібник стане у пригоді підприємцям, державним службовцям, студентам, які прагнуть поглибити свої знання у галузі споживчого права в Україні.



Кл.слова:
права споживачів

   Тип видання:   методичний посібник   
7.

Шкода, М.
Свята моєї Батьківщини [Електронний ресурс] : дитячий календар ілюстрований / М. Шкода. - Донецьк : БАО, [20_ _?]. - 176 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Історія свят – це, мабуть, найцікавіша сторінка світової культури. Свята бувають різні: релігійні, державні, професійні, сімейні. Кожне свято – це радість, щире спілкування, розваги та частування. Усі вони пов’язані з давніми традиціями та визначними історичними подіями. До цього ілюстрованого видання ввійшли розповіді про всі святкові дні, які ми відзначаємо в Україні.



Кл.слова:
свято -- визначна дата -- національна традиція

   Тип видання:   методичний посібник   
8.

Шичкін, В. П.
Імунопатологія [Електронний ресурс] / В. П. Шичкін ; Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна». Факультет біомедичних технологій. Кафедра мікробіології та сучасних біотехнологій. - К. : [б. в.], 2010. - 53 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Імунодефіцитні захворювання поділяють на дві основні групи: природжені (первинні) та набуті (вторинні).Первинні імунодефіцити спричинені мутаціями генів, що кодують важливі для роботи імун- ної системи молекули рецепторів, коре цепторів, цитокінів, молекули МНС, ферментів метаболізму, компонентів системи комплементу тощо. Завдяки таким своєрідним «експериментам природи», як імунодефіцити, можна встановити роль певних молекул у функціонуванні імун ної системи та організму людини в цілому. Первинні імунодефіцити, як правило, виявляються у людей невдовзі після наро дження. Вторинні імунодефіцити розвиваються внаслідок дії на організм шкідливих чинників навколишнього середовища (недостатність харчування, вживання цитотоксичних хімічних речовин, опромінення, інфекційні агенти). Вторинні імунодефіцити розвиваються після реалізації ефекту ушкодження екзогенними чинниками імунної системи. Загальними проявами імунодефіцитів є підвищення чутливості до інфекцій різного походження та підвищення ризику виникнення лоякісних пухлин.



Кл.слова:
захворювання -- інфекція -- захист

   Тип видання:   наукове видання   
9.

Шиманский, И.
Практическое применение системы оздоровления Игоря Шиманского [Електронний ресурс] / И. Шиманский. - Донецк : Агентство Мультипресс, 2007. - 176 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Изучая книги Игоря Шиманского и применяя изученное на практике, вы станете совершенней, удачливей, любимее, более последовательными и уверенными. Все это будет исходить из полученных вами знаний. А знания — это сила, интуиция, счастье, успех, благополучие.



Кл.слова:
харчування -- ліки -- здоров'я

   Тип видання:   науково-популярне видання   
10.

Шелагурова, И. В.
Кулинария для всех [Електронний ресурс] / И. В. Шелагурова. - Москва : Эксмо, 1989. - 328 с.. - (Лакомка)

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Сегодня уже всеми признано, что кулинария — это искусство, содержащее огромное количество способов, приемов и операций обработки продуктов, завершающим этапом которого является приготовление блюда с определенным вкусом, запахом, внешним видом. От знания основ кулинарии зависит успех приготовления качественной, полезной и вкусной пищи. С этим связано и умение использовать продукты питания в оформлении блюд, соблюдение правил их подачи на стол. В этой книге собраны рецепты блюд на любой случай и описания их приготовления, доступные для кулинаров любого уровня подготовки и на любой вкус. Начинающие повара найдут подробные описания первичной обработки продуктов, различных блюд, кондитерских изделий и напитков. В книге также рассказывается о полезных свойствах продуктов, даны рекомендации по их выбору, правильному хранению, использованию и уместному сочетанию.



Кл.слова:
кулінарія -- харчування -- дієтологія

   Тип видання:   методичний посібник   
11.

Шарыкина, Т. В.
Технология продуктов детского питания [Електронний ресурс]. Ч. 2 / Т. В. Шарыкина, Н.Н. Толкунова. - Орел : ОрелГТУ, 2003. - 69 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Методические указания по выполнению лабораторных работ для дисциплины «Технология продуктов детского питания» часть II. Данные методические указания необходимы для закрепления знаний студентами этой специальности, в них изложены методы исследования сырья, технологии молочных продуктов детского питания. Предназначены для студентов 5 курса специальности 271100 «Технология молока и молочных продуктов» очной формы обучения.



Кл.слова:
дитяче харчування

   Тип видання:   монографія   
12.

Чорна, М. В.
Оцінка ефективності інноваційної діяльності підприємств [Електронний ресурс] : монографія / М. В. Чорна ; Харківський державний університет харчування та торгівлі. - Х. : [б. в.], 2012. - 210 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Текст у форматі PDF 1.82 Мб


Монографія висвітлює розвиток теоретичних положень і розробок методичного та практичного інструментарію оцінки ефективності інноваційної діяльності підприємств. У роботі уточнено економічну сутність та взаємозв’язок базових понять теорії інновацій, визначено зміст поняття «ефективність інноваційної діяльності підприємства». Обґрунтовано систему оцінки впливу чинників на інноваційну діяльність підприємства, запропоновано методичний підхід до оцінки результативності інноваційної діяльності підприємств. Подано авторські розробки щодо вдосконалення інструментарію оцінки ефективності інноваційної діяльності підприємств, які включають у себе комплексну систему показників. Обґрунтовано модель споживчого вибору інноваційної продукції та запропоновано методичний підхід до оцінки інноваційного ризику. Монографія призначається для широкого кола економістів-теоретиків, практиків, науковців.



Кл.слова:
продукція -- економічний ризик

   Тип видання:   методичний посібник   
13.

Чернышова, А.
Диета для молодой мамы [Електронний ресурс] / А. Чернышова. - М. : Эксмо, 2008. - 224 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Многое меняется и нам, мамам, приходится с этим мириться. Это новый этап, этап взросления. Но каждая женщина, имеющая ребёнка, в душе остается всё той же прекрасной девушкой. За девять месяцев беременности барышня набирает килограммы. Но ведь мы хотим всегда оставаться стройными, подтянутыми? Часто послеродовой период сопровождается жёсткими диетами, голоданием, изнурительными тренировками. Всё должно быть в меру. Тем более, после родов организм ещё полностью не окреп. «Диета для молодой мамы» - чудесное пособие для молодых мамочек. Как вернуть прежние формы, стать ещё более сексуальной и желанной? Эта книга поможет вам усовершенствовать собственную внешность, и при этом не повредить здоровью. Здесь рассказывается о том, что нужно кушать, чтобы оставаться и красивой, и здоровой.



Кл.слова:
кулінарія -- зовнішність -- харчування -- схуднення

   Тип видання:   науково-популярне видання   
14.

Чернова, Татьяна Леонидовна.
Детское питание от 0 до 5. Простые рецепты для здоровья и роста [Електронний ресурс] / Т. Л. Чернова. - Х. ; Белгород : Клуб семейного досуга, 2010. - 160 с.. - (Заботливым родителям)

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Чтобы ваш ребенок рос здоровым, он должен питаться полноценно, получая все необходимые ему витамины. Блюда должны быть свежими, вкусными и правильно приготовленными — а значит, полезными. Автор книги, врач высшей категории, дает советы, как лучше всего организовать питание детей в возрасте до 5 лет. Приведены характеристики пищевых продуктов, рецепты и рекомендации по приготовлению.



Кл.слова:
дитина -- харчування -- продукт

   Тип видання:   методичний посібник   
15.

Чеботарьова, В. Д.
Пропедевтична педіатрія [Електронний ресурс] / В. Д. Чеботарьова, В. Г. Майданник. - К. : [б. в.], 1999. - 578 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У підручнику викладені принципи організації лікувально-профілактичної допомоги дітям, історія розвитку педіатрії, дана характеристика періодів дитячого віку, анатомо-фізіологічні особливості органів і систем, а також обміну речовин у дітей різних вікових груп. Описані закономірності і сучасні тенденції фізичного і нервово-психічного розвитку дітей, їх оцінка і семіотика порушень. Розглянуті основні принципи і тактика раціонального вигодовування та харчування здорових дітей раннього віку. Детально описані особливості і методи клінічного обстеження різних органів та систем у дітей, загальна і спеціальна семіотика найбільш поширенних захворювань дитячого віку.



Кл.слова:
лікування -- допомога

   Тип видання:   методичний посібник   
16.

Чалова, Н. В.
Практикум для официантов, барменов по обслуживанию посетителей в ресторанах и барах [Електронний ресурс] / Н. В. Чалова. - Ростов-на-Дону : Феникс, 2002. - 352 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Настоящее учебное пособие подготовлено с учетом Государственного образовательного стандарта по специальности "официант", "бармен". Пособие рассчитано на учащихся лицеев, профессиональных училищ, студентов колледжей, которые найдут здесь исчерпывающий материал для освоения и правильного применения полученных знаний на практике. Эта книга также поможет предпринимателям в сфере массового питания, правильно и грамотно организовать работу с персоналом и клиентами.



Кл.слова:
сервіс -- заклад харчування -- обслуговування

   Тип видання:   монографія   
17.

Цветков, Э. А.
Пороки гортани и трахеи у детей [Електронний ресурс] / Э. А. Цветков. - СПб. : Сотис : Лань, 1999. - 128 с.. - (Мир медицины)

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Книга посвещаена изучению вроджденных пороков развития гортани и трахеи. Описываются методы диагностики патологии. Для педиатров, ЛОР-врачей, детских хирургов, студентов педиатрических факультетов.



Кл.слова:
педіатрія -- дитяча хірургія -- патологія дихання

   Тип видання:   підручник   
18.


Хирургические болезни у детей [Електронний ресурс] : учебник / под ред. Ю.Ф. Исакова. - М. : Медицина, 1998. - 704 с.. - (Учебная литература для студентов медицинских вузов)

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В учебнике представлены основы детской хирургии, семиотика детских хирургических заболеваний и пороков развития, описаны основные вопросы гнойной хирургической инфекции у детей и хирургии повреждений.



Кл.слова:
дитяча хірургія -- хвороба -- лікування

   Тип видання:   художня література   
19.

Франко, Іван.
Фарбований лис [Електронний ресурс] : казка для старшого дошкільного і молодшого шкільного віку / Іван Франко. - К. : Веселка, 1980. - 26 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Казка для старшого дошкільного і молодшого шкільного віку



Кл.слова:
дитяча література

   Тип видання:   художня література   
20.

Франко, І.
Коли ще звірі говорили [Електронний ресурс] : казки / І. Франко. - К. : Молодь, 1956. - 151 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Збірка казок Івана Франка під назвою „Коли ще звірі говорили” перший раз вийшла ще у 1899 р., друге видання з'явилось у 1903 році. До цієї збірки Франко додає передмову, в якій писав: „Оці байки, що зібрані в тій книжечці, то старе народне добро... Вони найбільше відповідають смакові дітей від 6 до 12 літ, заставляють їх сміятися і думати, розбуджують їх цікавість та увагу до явищ природи.” В своїй збірці „Коли ще звірі говорили” Іван Франко вдало використовує художні засоби вживані в народних казках про тварин, зокрема традиційне змалювання рис тварин: зажерливості вовка, хитрості лиса, незграбності ведмедя, упертості осла тощо. Письменник ще більше підкреслив ці характерні особливості тварин, майстерно розкриваючи їх через вчинки або розмови персонажів.



Кл.слова:
українська література -- дитяча література -- проза
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського